FacebookTwitterLinkedIn

Hoe scams zoals "Your Computer Was Locked" te herkennen

Ook bekend als: "Your computer was locked" technische ondersteuning scam
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort scam is "Your computer was locked"?

Net als vele andere valse berichten, wordt "Your computer was locked" weergegeven op misleidende webpagina's. Meestal bezoeken gebruikers deze onbetrouwbare websites ongewild. Ze worden omgeleid door ongewenste toepassingen die ze meestal onbedoeld installeren. Ook worden deze scams gepromoot via andere schaduwrijke pagina's en misleidende advertenties.

In de regel leveren die apps ook opdringerige advertenties en verzamelen ze verschillende browser-gerelateerde gegevens. "Your computer was locked" valse foutmelding wordt gepresenteerd in zowel tekst als audio formaat.

Your computer was locked scam

"Your computer was locked" scam in detail

Zoals vermeld in deze valse "Your computer was locked" foutmelding, is dit een veiligheidswaarschuwing die impliceert dat een fout "# DT00X02" is opgetreden op een computer en het is nu vergrendeld. Het impliceert ook dat het systeem heeft gevonden sommige spyware en andere virussen die Facebook login, creditcardgegevens, e-mailgegevens, browsegeschiedenis en sommige gegevens in gevaar kunnen brengen.

Bovendien wordt gesteld dat als een website die deze waarschuwing/fout weergeeft, wordt afgesloten zonder de genoemde problemen op te lossen, de computer zal worden uitgeschakeld om verdere schade te voorkomen. Mensen worden aangespoord om Windows technische ondersteuning te contacteren door te bellen naar de verstrekte "+1-855-428-1222" nummer onmiddellijk om alle genoemde problemen op te lossen.

Merk op dat Microsoft (en/of haar ondersteuningsteam) niets te maken heeft met deze valse foutmelding. Het is een typische zwendel die oplichters gebruiken om mensen te verleiden tot het kopen van bepaalde software, het betalen van geld voor "technische begeleiding" enzovoort. Al deze oplichters en hun valse berichten moeten worden genegeerd.

De beste manier is om de website gewoon te sluiten en de beschreven "gevolgen" te negeren. Als u de website niet kunt sluiten, gebruik dan het Taakbeheer om het hele browserproces te beëindigen. Een andere manier om te sluiten is de computer opnieuw op te starten. De eerder afgesloten/beëindigde sessie mag echter niet worden hersteld.

Het herstellen zal dezelfde website openen die deze valse foutmelding "Your computer was locked" weergaf, of een website die daartoe leidde.

Meer over apps die oplichting promoten

Zoals we hierboven vermeld hebben, zijn het ongewenste toepassingen die ervoor zorgen dat gebruikers websites bezoeken die valse foutmeldingen, viruswaarschuwing en andere soortgelijke berichten bevatten. Deze apps zijn ontworpen om opdringerige advertenties te leveren en ook verschillende gegevens te verzamelen. Meestal leveren ze verschillende coupons, banners, pop-ups en andere soortgelijke advertenties.

Vaak zijn deze advertenties vervelend en verminderen ze de kwaliteit van het browsen. Dat komt omdat deze opdringerige advertenties worden weergegeven via tools waarmee grafische inhoud van derden kan worden geplaatst die de onderliggende inhoud van een bezochte website verbergt. Klikken op deze advertenties kan leiden tot het bezoeken van onbetrouwbare websites of het uitvoeren van scripts die zijn ontworpen om te downloaden / installeren van andere ongewenste apps.

Een ander nadeel van het hebben van bepaalde ongewenste toepassing is dat het vaak is ontworpen om verschillende gegevens te verzamelen. Gewoonlijk verzamelen deze apps URL's van bezochte websites, zoekopdrachten, IP-adressen (Internet Protocol) en andere browsing-gerelateerde gegevens.

Sommige geregistreerde gegevens zullen echter waarschijnlijk persoonlijke en gevoelige informatie bevatten. Later kunnen de makers van apps die worden gebruikt om gegevens te verzamelen, al deze gegevens delen met derden (mogelijk cybercriminelen) die ze zouden misbruiken om inkomsten te genereren. Dergelijke acties kunnen gebruikers niet alleen veiligheidsproblemen bij het browsen of privacyproblemen opleveren, maar ook identiteitsdiefstal.

Overzicht bedreiging:
Naam "Your computer was locked" technische ondersteuning scam
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Symptomen Ongeoorloofde online aankopen, veranderde online wachtwoorden, identiteitsdiefstal, illegale toegang tot iemands computer.
Verspreidingsmethodes Misleidende e-mails, malafide online pop-up advertenties, zoekmachinevergiftiging, verkeerd gespelde domeinen.
Schade Verlies van gevoelige privé informatie, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Gelijkaardige scams in het algemeen

Er zijn veel valse berichten (zoals Error # 0xx90025ee9, System Firewall Has Blocked Some Features, The System Is Badly Damaged en nog veel meer) die maar één doel dienen: gebruikers verleiden tot het betalen van oplichters voor bepaalde producten of diensten. Geen van deze valse virus-, error- en andere berichten moet worden vertrouwd.

Hoe zijn ongewenste toepassingen op mijn computer geïnstalleerd?

Soms hebben deze apps hun officiële websites, maar meestal installeren gebruikers ze ongewild. Eén manier om zulke apps te installeren is door op opdringerige advertenties te klikken die bepaalde scripts kunnen uitvoeren. In andere gevallen installeren gebruikers ongewenste apps wanneer softwareontwikkelaars een "bundelingsmethode" gebruiken.

Bundeling is een manier om mensen ertoe te verleiden ongewenste apps samen met andere software (gewone apps) te installeren. Softwareontwikkelaars verbergen gebundelde apps in "Geavanceerd", "Aangepast" en andere soortgelijke secties van de download-/installatieprocessen.

De informatie over de aanwezigheid van ongewenste apps in installatie-instellingen wordt vaak niet goed bekendgemaakt. Kortom, gebruikers die achteloos software installeren (de installatiestappen overslaan) installeren vaak ook ongewenste apps.

Hoe de installatie van ongewenste toepassingen vermijden?

Download software alleen van betrouwbare en officiële websites/bronnen. Het is niet aanbevolen om software downloaders/installers van derden, torrents of andere soortgelijke kanalen te gebruiken. Controleer altijd wat de beschikbare "Advanced"/Custom" en andere secties/instellingen van de download/installatieprocessen zijn voordat u de installatie voltooit.

Houd in gedachten dat kwaadaardige (of andere onbetrouwbare) advertenties er meestal geschikt uitzien, maar dat ze, eenmaal geklikt, gebruikers omleiden naar onbetrouwbare websites zoals gokken, pornografie, adult dating enzovoort.

Als u dergelijke advertenties of omleidingen tegenkomt, controleer dan of er geen nieuwe plug-ins, add-ons en extensies op uw browser zijn geïnstalleerd, of ongewenste programma's op uw computer zijn geïnstalleerd en verwijder ongewenste software/add-ons onmiddellijk.

Als uw computer al geïnfecteerd is met ongewenste apps, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te elimineren.

Tekst gepresenteerd in "Your computer was locked" website en pop-up:

** YOUR COMPUTER WAS LOCKED **

Error # DT00X02.

Call Windows Technical Suppport: +1-855-428-1222:

Do Not Ignore This Important Warning
If you close this page without resolving issue, access to your computer will be disabled to prevent further damage to our network.

Your computer has alerted us that it was infected with virus and spyware. The following data is at risk:

1. Facebook Login
2. Credit Card Information
3. Email Credentials
4. Browsing History and Data

You must contact us immediately so our engineers can guide you through the recovery process by phone. Please call us within the next 5 minutes to prevent complete loss of your computer.
Contact Windows Engineer: +1-855-428-1222 (Toll-Free)

Weergave van de "Your computer was locked" pop-up (GIF):

Your computer was locked scam gif

Screenshot van een website die de "Your computer was locked" pop-up toont:

waslocked website displaying popup

Franse variant van de "Your Computer Was Locked" pop-up scam:

French variant of  Your Computer Was Locked POP-UP Scam

Tekst gepresenteerd in de initiële pop-up:

** VOTRE ORDINATEUR A ÉTÉ VERROUILLÉ **

 Error # DT00X2.

Appelez le support technique Windows: 01 851 49 603  (Appel Gratuit).
Ne pas ignorer cet avertissement important..
Si vous fermez cette page sans résoudre le problème, l'accès à votre ordinateur sera désactivé pour éviter tout dommage supplémentaire à notre réseau. Votre ordinateur nous a averti qu'il était infecté par un virus et un logiciel espion. Les données suivantes sont à risque:

 >Identifiant Facebook
 >Information de carte de crédit
 >Identifiants de messagerie
 >Historique de navigation et données
Vous devez nous contacter immédiatement afin que nos ingénieurs puissent vous guider tout au long du processus de récupération par téléphone. Veuillez nous appeler dans les 5 prochaines minutes pour éviter la perte complète de votre ordinateur.

Appelez le support technique Windows: 01 851 49 603  (Toll Free)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is een pop-up scam?

Het is een nep/bedrieglijk bericht (bijv. een nep-virusmelding, beveiligingswaarschuwing, foutmelding) dat is ontworpen om gebruikers te verleiden tot het uitvoeren van bepaalde acties.

Wat is het doel van een pop-up scam?

In de meeste gevallen worden deze scams gebruikt om malware te verspreiden, persoonlijke informatie te verzamelen, op afstand toegang te krijgen tot computers, twijfelachtige software te promoten of geld af te persen.

Waarom kom ik valse pop-ups tegen?

Pop-upzwendel wordt weergegeven door onbetrouwbare websites die onbedoeld worden geopend. Meestal openen gebruikers deze pagina's terwijl ze andere pagina's bezoeken die gebruik maken van malafide advertentienetwerken of door op misleidende advertenties te klikken. Ook kunnen deze pagina's worden gepromoot via onbetrouwbare toepassingen (of door gebruik te maken van zoekmachinevergiftigingstechnieken).

Beschermt Combo Cleaner mij tegen pop-up scams?

Ja, Combo Cleaner scant elke website en detecteert pagina's die pop-up scams en andere onbetrouwbare sites leveren. Het zal u ook waarschuwen voor dergelijke pagina's en de toegang ertoe beperken.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Your computer was locked technische ondersteuning scam QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Your computer was locked" technische ondersteuning scam op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.