System Firewall Has Blocked Some Features POP-UP oplichting

Ook bekend als: "System Firewall Has Blocked Some Features" virus
Type: Adware
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

System Firewall Has Blocked Some Features verwijderingsinstructies

Wat is System Firewall Has Blocked Some Features?

"System Firewall Has Blocked Some Features" is een valse beveiligingswaarschuwing, net zoals The System Is Badly Damaged, Install Java To Continue, Microsoft Support en vele andere. Meestal worden dergelijke meldingen vertoond door onbetrouwbare sites die gebruikers onbedoeld bezoeken. De meeste gebruikers worden ernaar doorverwezen door mogelijk ongewenste applicatie of valse advertentie. Deze ongewenste apps worden ook vaak per ongeluk geïnstalleerd. Ze veroorzaken ongewenste doorverwijzingen, advertenties en dataspionage.

System Firewall Has Blocked Some Features oplichting

Volgens "System Firewall has blocked some Features" heeft uw systeem een aantal verdachte activiteiten gedetecteerd. Het beweert dat een firewall sommige of alle functies van het uitvoerbare bestand "Csrss" heeft geblokkeerd. Dit valse bericht moedigt u aan om deze toepassing toegang te verlenen tot bestanden en instellingen. Gebruikers worden er ook op gewezen dat er enkele problemen zijn met de beveiliging van hun systeem. Er wordt aanbevolen om contact op te nemen met een Microsoft-technicus via het opgegeven telefoonnummer +1(855) 966 0966. Er wordt u gevraagd geen andere browsers of browservensters te openen als u gegevensverlies of registercorruptie wilt vermijden. Eigenlijk zeggen deze oplichters tegen mensen dat ze niets moeten doen en dat ze onmiddellijk "gecertificeerde technici" moeten bellen. De meeste oplichters (de ontwikkelaars van dergelijke valse berichten) doen alsof ze aan uw kant staan en proberen mensen te verleiden om contact met hen op te nemen. Hun enige doel is om mensen te overtuigen te betalen voor diensten of producten die het veiligheidsprobleem zogezegd zouden oplossen. Geen echte Microsoft-medewerkers (technici) zijn betrokken bij deze oplichterij, en het is sterk aanbevolen alle verzoeken om contact op te nemen met het opgegeven nummer te negeren. De beste optie zou zijn om dat venster/website gewoon te sluiten. Als die website verhindert dat u de website sluit, beëindig dan het hele browserproces af met Task Manager, of start uw computer opnieuw op. Herstel de vorige browsersessie niet de volgende keer dat u uw webbrowser opent. Het herstellen daarvan zal ertoe leiden dat dezelfde valse beveiligingswaarschuwing wordt weergegeven.

Afgezien van omleidingen naar dergelijke websites vertonen potentieel ongewenste toepassingen ook opdringerige advertenties. De meeste van deze opdringerige advertenties worden weergegeven via tools die het plaatsen van grafische inhoud van derden mogelijk maken. Wanneer ze worden weergegeven, verbergen ze vaak de onderliggende inhoud van de bezochte websites, waardoor de surfervaring wordt verstoord. Bovendien verwijzen ze mensen vaak door naar potentieel schadelijke websites of voeren ze scripts uit die zijn ontworpen om andere ongewenste programma's of zelfs malware te downloaden en te installeren. Een ander nadeel van dergelijke toepassingen is de dataspionage die ze uitvoeren. Doorgaans verzamelen deze apps allerlei gegevens met betrekking tot de surfervaring op internet, zoals IP-adressen, toetsaanslagen, URL's van bezochte websites, zoekopdrachten, enz. Het is mogelijk dat sommige van de verzamelde gegevens ook gevoelige (persoonlijke) informatie bevatten. Later delen de ontwikkelaars van deze informatie deze met derden die de ontvangen gegevens misbruiken om er inkomsten mee te genereren. Zulke acties kunnen gebruikers in gevaar brengen en beveiligings- en privacyproblemen of zelfs identiteitsdiefstal veroorzaken. Het wordt aanbevolen om ongewenste programma's onmiddellijk te verwijderen.

Alle valse berichten (waarschuwingen, foutmeldingen enz.) lijken op elkaar. Meestal worden ze ontworpen om gebruikers te informeren over een aantal min of meer ernstige problemen, en om ze te overtuigen te betalen voor producten waarvan deze oplichters beweren dat ze (niet-bestaande) problemen zullen oplossen. Ongewenste programma's lijken sterk op mekaar. Hun ontwikkelaars promoten ze als een nuttige aanvulling voor internetgebruikers. Dit zijn echter slechts pogingen om gebruikers te overtuigen de apps te downloaden en installeren. Slechts een klein deel van de ongewenste applicaties zijn legitiem en ze bieden gebruikers de beloofde functies of andere dingen. Meestal worden ongewenste programma's alleen ontworpen om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars, en bieden ze geen toegevoegde waarde voor gebruikers.

Hoe werden mogelijk ongewenste applicaties geïnstalleerd op mijn computer?

De meeste van potentieel ongewenste toepassingen hebben officiële websites waarop ze gratis kunnen worden gedownload. Gebruikers installeren ze echter vaak door op allerlei valse advertenties te klikken of wanneer softwareontwikkelaars een zogenaamde "bundelmethode" gebruiken. Bundeling is een misleidende marketingmethode die softwareontwikkelaars gebruiken om mogelijk ongewenste toepassingen samen met andere reguliere software te installeren. De ontwikkelaars maken daarbij meestal geen informatie bekend over gebundelde apps en ze verbergen deze onder de 'Aangepaste of Geavanceerde'  opties of instellingen van de installatieprocessen. De meeste gebruikers slaan installatiestappen over zonder aandacht te besteden aan de details en zo geven ze onbewust toestemming aan mogelijk ongewenste applicaties voor hun installatie. Zulk onzorgvuldig gedrag leidt vaak tot nog ernstigere problemen zoals allerlei computerinfecties en privacyschendingen.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicatie te vermijden?

Download geen software van onbetrouwbare websites, met behulp van downloaders van derden of torrents. Gebruik alleen officiële, betrouwbare websites en directe links. Let goed op tijdens de installatie. Sla geen installatiestappen over zonder alle beschikbare "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere opties te controleren. Vink alle aanbiedingen uit om ongewenste applicaties te installeren en rond pas daarna het installatieproces af. Vermijd ook te klikken op verdachte en opdringerige advertenties. Ze kunnen er legitiem uitzien (cybercriminelen investeren geld in hun ontwerp), maar eenmaal aangeklikt, linken ze gebruikers meestal door naar onbetrouwbare websites. Vaak zijn dit websites met inhoud als seksdating, pornografie, gokken enz. Als u dergelijke doorverwijzingen heel vaak ervaart, controleer dan alle extensies, add-ons en plug-ins die in uw browser (of programma's op uw computer) zijn geïnstalleerd en verwijder alle dubieuze en ongewenste items zo snel mogelijk. Als uw computer al geïnfecteerd is met ongewenste applicaties, dan raden wij u aan een scan uit te voeren met Spyhunter om deze automatisch te verwijderen.

Tekst in het eerste pop-upvenster "System Firewall Has Blocked Some Features":

Klant, uw systeem heeft mogelijke verdachte activiteiten gedetecteerd.

Bel het gratis telefoonnummer hieronder voor een Microsoft-gecertificeerde technicus om u te helpen het probleem op te lossen:
+1 (855) 966 0966

Open voor uw veiligheid geen internetbrowser om gegevensvervalsing in het register van uw besturingssysteem te voorkomen.

Neem contact op met de support van de gratis hulplijn +1 (855) 966 0966

SCHAKEL DE COMPUTER NIET UIT OF START DEZE NIET OPNIEUW OP, WAT KAN LEIDEN TOT GEGEVENSVERLIES EN MOGELIJK FALEN VAN HET BESTURINGSSYSTEEM, EN EEN MOGELIJKE NIET-OPSTARTBARE SITUATIE DIE KAN LEIDEN TOT VOLLEDIG GEGEVENSVERLIES. NEEM CONTACT OP MET MICROSOFT GECERTIFICEERDE TECHNICI OM HET PROBLEEM OP TE LOSSEN DOOR GRATIS TE BELLEN - +1 (855) 966 0966

Tolvrije hulplijn: +1 (855) 966 0966
Klant, uw systeem heeft mogelijke verdachte activiteiten gedetecteerd.
Bel het gratis telefoonnummer hieronder voor een Microsoft-gecertificeerde technicus om u te helpen het probleem op te lossen:
+1 (855) 966 0966
Voor uw veiligheid, gelieve geen internetbrowser te openen om gegevensvervalsing te voorkomen ....

De lay-out van de "System Firewall Has Blocked Some Features" pop-up (GIF):

System Firewall Has Blocked Some Features oplichtingsgif

Tekst in de tweede "System Firewall Has Blocked Some Features" pop-up:

Systeemveiligheidsalarm

System Firewall heeft sommige of alle functies van dit programma geblokkeerd

System Firewall heeft sommige functies van de volgende toepassing geblokkeerd van de uitvoering op deze computer.

 

Naam: Csrss.exe
Uitgever: Onbekend

 

Pad: %Systeemwortel%Vanwegewegewegewegewegewegewegewegewegewegewegewegewegewegewegewegewegewegewegewegewegewegewegewege van het Windows-Windowslagersysteem32

Sta deze toepassing toe om toegang te krijgen tot :
Beveiligingsinstellingen van het besturingssysteem
Bestandssysteem (documenten, afbeeldingen, enz.)
Netwerk Instellingen

 

Protocol op afstand
Opgeslagen wachtwoorden
Veilige datum (bank- of kredietkaartgegevens)

Wat zijn de risico's van het toestaan van een programma via een firewall?

De lay-out van de tweede "System Firewall Has Blocked Some Features" pop-up:

systemfirewall-popup

System Firewall Has Blocked Some Features virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Spyhunter is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van System Firewall Has Blocked Some Features virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Spyhunter DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Verwijderen van mogelijk ongewenste applicaties:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

mssysinfo-programs kopie

In het programma's verwijderen-scherm zoekt u recent geïnstalleerde en mogelijk verdachte applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma scant u uw computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om uw computer te scannen gebruikt u best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder kwaadaardige extensies uit internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder kwaadaardige extensies uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel-icoon" Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons, selecteer deze en klik op "Verwijderen".

mssysinfo-ie2 kopie

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van "system firewall has blocked some features" virus dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

mssysinfo-chrome2 kopie

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van "system firewall has blocked some features" virus, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

mssysinfo-ffox1 kopie

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijdert u alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijder kwaadaardige extensies uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van "system firewall has blocked some features" virus kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge logoVerwijder de kwaadardige add-ons uit Microsoft Edge:

Browser hijackers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte extensies, klik erop met de rechtermuisknop en klik op "Verwijderen".

Browser hijackers uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge herstellen stap 1

In het geopende tabblad klik je op de "Kies wat te wissen"-knop.

Microsoft Edge herstellen stap 2

Klik op Meer tonen en selecteer alles, klik vervolgens op de "Wissen"-knop.

Microsoft Edge herstellen stap 3

  • Als dit niet werkt, gelieve dan deze alternatieve instructies te volgen om de Microsoft Edgd browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om "system firewall has blocked some features" virus van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over "system firewall has blocked some features" virus of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/13927-system-firewall-has-blocked-some-features-pop-up-scam