The System Is Badly Damaged POP-UP oplichting

Ook bekend als: "The System Is Badly Damaged" virus
Type: Adware
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

The System Is Badly Damaged verwijderingsinstructies

Wat is 'The System Is Badly Damaged'?

Er bestaan vele valse foutmeldingen en "Your System IS Badly Damaged" lijkt dan ook sterk op foutmeldingen zoals: "Microsoft Support", "Install Java To Continue" of "Error Code :S112276". Meestal worden valse meldingen zoals "The System Is Badly Damaged" weergegeven wanneer een onbetrouwbare, bedrieglijke website wordt bezocht. De meeste gebruikers komen onbedoeld op deze websites terecht. In de meeste gevallen gaat het om potentieel ongewenste toepassingen (PUA's) of opdringerige advertenties die ervoor zorgen dat gebruikers worden omgeleid naar deze websites. Ongewenste applicaties worden meestal geïnstalleerd zonder directe toestemming van de gebruiker. Naast doorverwijzingen leveren PUA's ook andere opdringerige advertenties en verzamelen ze gegevens over het surfgedrag van gebruikers.

The System Is Badly Damaged scam

Dit specifieke foutbericht, "The System Is Badly Damaged", beweert dat het systeem is beschadigd door virussen en dat het er vier heeft gevonden. Het aantal "gevonden" virussen kan echter variëren. Uit onderzoek is gebleken dat het bericht vertaald wordt naar een taal die overeenkomt met de locatie van de bezoeker. Deze oplichterij spoort mensen aan om deze virussen te verwijderen door het downloaden van software. Meestal worden valse meldingen zoals "The System Is Badly Damaged" gebruikt om apps te promoten zoals Mac Cleanup Pro, GoPcPro, PC TuneUp Maestro en vele andere. Volgens het weergegeven bericht zal het niet gebruiken van de aangeboden software leiden tot beschadigde systeembestanden, gegevens, toepassingen, enzovoort. Het berichtvenster vertoont een Windows-logo, maar Microsoft heeft hier niets mee te maken. De oplichters gebruiken het enkel om dit valse bericht er legitiem te laten uitzien. Het is niet aanbevolen om de aangeboden software te downloaden (valse systeemherstellingssoftware) en deze valse viruswaarschuwing moet worden genegeerd. In de meeste gevallen proberen de ontwikkelaars (oplichters) achter dergelijke valse berichten mensen te overtuigen een product of dienst te kopen die ze helemaal niet nodig hebben om computerproblemen op te lossen, simpelweg omdat de gevonden 'problemen' gewoonweg niet bestaan. We raden aan om al deze claims te negeren en de website te sluiten die deze valse viruswaarschuwing heeft veroorzaakt. Merk op dat sommige websites van dit type niet op de gebruikelijke manier kunnen worden afgesloten, sommige werden ontworpen om scripts te gebruiken die voorkomen dat mensen ze sluiten. Als dat zo is, dan raden wij u aan om de Task Manager te gebruiken en de browser af te sluiten. Of start uw computer opnieuw op. Herstel de eerder gesloten sessie echter niet anders wordt dezelfde website geopend die deze valse viruswaarschuwing heeft getoond (of een andere onbetrouwbare website).

Ongewenste programma's die gebruikers vaak omleiden naar websites die dergelijke valse viruswaarschuwingen en andere valse berichten weergeven, vertonen ook allerlei advertenties. Deze advertenties worden meestal weergegeven met behulp van tools die de plaatsing van grafische inhoud van derden mogelijk maken. Dit betekent dat de weergegeven valse advertenties vaak de onderliggende inhoud van de bezochte websites verbergen en hierdoor erg vervelend kunnen zijn. Bovendien linken deze advertenties, eenmaal aangeklikt, vaak door naar onbetrouwbare, potentieel kwaadaardige websites en/of voeren ze scripts uit die werden ontworpen om kwaadaardige software te downloaden (en te installeren). Bovendien staan ongewenste programma's erom bekend dat ze gegevens bijhouden. De meeste potentieel ongewenste toepassingen registreren Internet Protocol (IP)-adressen, url's van bezochte websites, toetsaanslagen, geo-locaties, zoekopdrachten en andere gegevens die gevoelig/persoonlijk kunnen zijn. Het ergste is dat de ontwikkelaars van de ongewenste programma's de verzamelde gegevens delen met derden, en dit kunnen ook cybercriminele zijn. Het installeren van dergelijke apps kan leiden tot allerlei privacyproblemen of zelfs identiteitsdiefstal. We raden u dan ook aan om alle ongewenste toepassingen onmiddellijk te verwijderen.

Kortom, "The System Is Badly Damaged" lijkt sterk op alle andere valse meldingen. De meeste beweren dat er een virus, fout of een ander probleem op de computer van de gebruiker is gevonden. Vrijwel zonder uitzondering zijn deze beweringen slechts pogingen om gebruikers te verleiden zodat die betalen voor producten of diensten die ze niet nodig hebben. De genoemde potentieel ongewenste toepassingen vertonen ook veel overeenkomsten. De meeste van deze ongewenste applicaties worden gepromoot als zijnde 'nuttig'. Wanneer ze eenmaal gedownload zijn, bieden ze de gebruikers echter niet de beloofde functionaliteiten. De meeste werden alleen ontworpen om inkomsten op te leveren voor hun ontwikkelaars, door ongewenste omleidingen te veroorzaken, gegevens te verzamelen over de gebruikers en advertenties te leveren. Slechts een klein aantal ongewenste toepassingen is echt legitiem.

Hoe werden mogelijk ongewenste applicaties geïnstalleerd op mijn computer?

De ontwikkelaars van ongewenste programma's bieden vaak aan om hun toepassingen te downloaden van hun officiële websites. De meeste gebruikers worden er echter toe gebracht om ze te downloaden en te installeren door middel van opdringerige advertenties of een misleidende marketingmethode die "bundeling" wordt genoemd. Bundelen is een stiekeme installatie van potentieel ongewenste toepassingen in combinatie met reguliere software. Heel vaak worden PUA's verborgen onder de "Geavanceerde" of "Aangepaste" (en andere soortgelijke instellingen/opties) van de installatieprocessen. Vaak overtuigen de makers van dergelijke apps gebruikers tot het downloaden/installeren ervan omdat ze geen duidelijke informatie bekendmaken. Als gebruikers echter goed opletten en tijdens de installatie elke stap goed controleren dan zou veel ongewenste software geen schijn van kans meer maken.

Hoe de installatie te vermijden van mogelijk ongewenste applicaties?

Vermijd het downloaden van software (vooral als die gratis is) via onbetrouwbare bronnen/websites, met behulp van downloaders of torrents van derden. Gebruik alleen officiële websites en directe links. Sla geen installatiestappen van de software over: controleer altijd wat er verborgen wordt onder de "Geavanceerde", "Persoonlijke", "Handmatige" en andere soortgelijke instellingen van het installatieproces. Vink ongewenste software uit en voltooi dan pas de installatie. Houd er rekening mee dat opdringerige advertenties niet altijd zo legitiem zijn als ze eruitzien. Sommige opdringerige advertenties zijn ontworpen om gebruikers om te leiden naar dubieuze websites (met inhoud zoals gokken, pornografie, volwassenendating enz.). Als u voortdurend dergelijke omleidingen ervaart, controleer dan uw webbrowser en kijk of er ongewenste extensies, add-ons of plug-ins zijn geïnstalleerd. Kijk of er ook verdachte programma's op uw computer zijn geïnstalleerd. Verwijder verdachte meldingen zo snel mogelijk. Als uw computer al geïnfecteerd is met ongewenste programma's, dan raden we aan een scan uit te voeren met Spyhunter om deze automatisch te verwijderen.

Tekst in het pop-upvenster "Het systeem is ernstig beschadigd":

Het systeem is zwaar beschadigd, er is een (4) virus!
25 oktober 2018

We hebben ontdekt dat het corrupt is door het DISPLAY SYSTEEM 37.2% en bevat (4) virussen. 

Als u het virus nu niet verwijdert, kan dit de systeembestanden, gegevens, toepassingen, enz. beschadigen. 

U hoeft dit niet te doen (stap voor stap): 

Stap 1: Druk op de knop Download en download nu gratis! 
Stap 2: Selecteer en open de toepassing om de systemen te herstellen!

4 minuten 42 seconden

Downloaden >>>>

Zo ziet de The System Is Badly Damaged" pop-up eruit voor een bezoeker uit Finland (GIF):

The System Is Badly Damaged oplichting gif

The System Is Badly Damaged virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Spyhunter is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van The System Is Badly Damaged virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Spyhunter DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Verwijderen van mogelijk ongewenste applicaties:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

mssysinfo-programs kopie

In het programma's verwijderen-scherm zoekt u recent geïnstalleerde en mogelijk verdachte applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma scant u uw computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om uw computer te scannen gebruikt u best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder kwaadaardige extensies uit internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder kwaadaardige extensies uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel-icoon" Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons, selecteer deze en klik op "Verwijderen".

mssysinfo-ie2 kopie

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van "the system is badly damaged" virus dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

mssysinfo-chrome2 kopie

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van "the system is badly damaged" virus, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

mssysinfo-ffox1 kopie

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijdert u alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijder kwaadaardige extensies uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van "the system is badly damaged" virus kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge logoVerwijder de kwaadardige add-ons uit Microsoft Edge:

Browser hijackers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte extensies, klik erop met de rechtermuisknop en klik op "Verwijderen".

Browser hijackers uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge herstellen stap 1

In het geopende tabblad klik je op de "Kies wat te wissen"-knop.

Microsoft Edge herstellen stap 2

Klik op Meer tonen en selecteer alles, klik vervolgens op de "Wissen"-knop.

Microsoft Edge herstellen stap 3

  • Als dit niet werkt, gelieve dan deze alternatieve instructies te volgen om de Microsoft Edgd browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om "the system is badly damaged" virus van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over "the system is badly damaged" virus of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/13925-the-system-is-badly-damaged-pop-up-scam