FacebookTwitterLinkedIn

Verwijderen van de meldingen/advertenties getoond door shield-fordesktop.com site

Ook bekend als: Advertenties van shield-fordesktop.com
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort pagina is shield-fordesktop[.]com?

Tijdens het inspecteren van onbetrouwbare sites, ontdekten onze onderzoekers de shield-fordesktop[.]com webpagina. Het werkt door het promoten van misleidend materiaal (oplichting), het pushen van browser melding spam, en het omleiden van bezoekers naar andere (waarschijnlijk dubieuze/malicious) pagina's.

De meeste gebruikers komen op sites als shield-fordesktop[.]com terecht via omleidingen die worden veroorzaakt door webpagina's die gebruik maken van malafide advertentienetwerken, verkeerd getypte URL's, spammeldingen, opdringerige advertenties, of geïnstalleerde adware.

shield-fordesktop[.]com pop-up doorverwijzingen

Shield-fordesktop[.]com overzicht

Het is relevant te vermelden dat het gedrag van malafide websites (d.w.z. wat ze laden en promoten) kan worden bepaald door het IP adres/geolocatie van de bezoeker.

Tijdens onze inspectie van shield-fordesktop[.]com, vonden we drie oplichtingspraktijken die erop draaien. Een ervan werd gepresenteerd als een artikel over een Android OS applicatie, een andere bood een "Security Checkup" aan omdat het apparaat ernstig gevaar loopt, en de laatste was de "Your Chrome Is Severely Damaged By 13 Malware!" scam. Deze misleidende inhoud wordt voornamelijk gebruikt om adware, nep anti-virussen, browser hijackers en verschillende mogelijk ongewenste programma's aan te prijzen.

Het moet benadrukt worden dat geen enkele website de bedreigingen/problemen aanwezig op apparaten kan detecteren - vandaar dat elke website die dergelijke claims maakt oplichterij is.

Bovendien, shield-fordesktop[.]com vraagt bezoekers om browser notificaties in te schakelen. In sommige varianten, liet het een pop-up venster weergeven "Ontbrekende machtigingen gedetecteerd/ Klik op het pictogram bel in de rechterbovenhoek/links van de adresbalk klik vervolgens op toestaan".

Malafide sites gebruiken browsermeldingen om opdringerige advertentiecampagnes te leveren. Deze advertenties promoten online oplichting, onbetrouwbare/schadelijke software, en malware.

Samengevat, via websites als shield-fordesktop[.]com - kunnen gebruikers systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal ervaren.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van shield-fordesktop.com
Type bedreiging Pushberichten advertenties, Ongewenste advertenties, Pop-up advertenties
Detectienamen N/A (VirusTotal)
Dienend IP adres 23.106.248.15
Geobserveerde domeinen 57.shield-fordesktop[.]com; 15.shield-fordesktop[.]com
Symptomen Advertenties zien die niet afkomstig zijn van de sites waar u surft. Opdringerige pop-up advertenties. Verminderde snelheid bij het surfen op internet.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, valse beweringen op bezochte websites, mogelijk ongewenste toepassingen (adware)
Schade Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Browsermelding spam in het algemeen

We hebben duizenden malafide webpagina's geïnspecteerd; freecaptcha[.]top, trusted-captcha[.]top, online-guard[.]com, en advnottech[.]com zijn slechts enkele voorbeelden.

Deze pagina's leveren browsermeldingen die voornamelijk misleidende en kwaadaardige inhoud promoten. Merk op dat het hoogst onwaarschijnlijk is dat legitieme producten die u via deze advertenties tegenkomt, worden onderschreven door hun eigenlijke ontwikkelaars. Deze goedkeuring wordt gedaan door oplichters die misbruik maken van de affiliate programma's van de producten om onwettige commissies te verkrijgen.

Hoe heeft shield-fordesktop[.]com toestemming gekregen voor het leveren van spammeldingen?

Websites hebben toestemming nodig van de gebruiker om browsermeldingen te leveren. Als u dergelijke advertenties ziet van shield-fordesktop[.]com - betekent dit dat u waarschijnlijk deze pagina heeft bezocht en toestemming heeft gegeven om ze te tonen door "Toestaan", "Meldingen toestaan", of een soortgelijke optie te selecteren.

Hoe kan worden voorkomen dat bedrieglijke sites spamberichten afleveren?

Om te voorkomen dat u ongewenste browsermeldingen ontvangt, moet u niet toestaan dat dubieuze sites deze leveren (d.w.z., klik niet op "Toestaan", "Meldingen toestaan", etc.). We raden u aan verzoeken om meldingen te negeren of te weigeren (d.w.z. op "Blokkeren", "Meldingen blokkeren", enz. drukken).

Als uw browser voortdurend verdachte websites forceert te openen zonder prompt, kan dit worden veroorzaakt door de aanwezigheid van reclame-ondersteunde software (adware). Als uw computer reeds geïnfecteerd is met malafide toepassingen, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Screenshots van meldingen/advertenties geleverd door de shield-fordesktop[.]com website:

Advertentie geleverd door shield-fordesktop[.]com 1 Advertentie geleverd door shield-fordesktop[.]com 2 Advertentie geleverd door shield-fordesktop[.]com 3 Advertentie geleverd door shield-fordesktop[.]com 4

Screenshot van shield-fordesktop[.]com die de "Your Chrome Is Severely Damaged By 13 Malware!"-scam promoot:

Oplichterij gepromoot op shield-fordesktop[.]com 1

Screenshot van een andere zwendel gepromoot op shield-fordesktop[.]com:

Oplichterij gepromoot op shield-fordesktop[.]com 2

Weergave van een variant van de shield-fordesktop[.]com website (GIF):

shield-fordesktop[.]com website weergave (GIF) 1

Alternatieve verschijningsvorm van de website shield-fordesktop[.]com (GIF):

shield-fordesktop[.]com website weergave (GIF) 2

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Schakel ongewenste browsermeldingen uit:

Video die laat zien hoe u web browser meldingen uitschakelt:

Google Chrome logoVerwijder spammeldingen uit Google Chrome:

Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechter bovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". In het geopende venster selecteert u "Privacy en beveiliging", vervolgens klikt u op "Site-instellingen" en kiest u "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Google Chrome uitschakelen (stap 1)

Zoek in de lijst "Toegestaan om meldingen te verzenden" naar websites waarvan u geen meldingen meer wilt ontvangen. Klik op het pictogram met de drie puntjes naast de URL van de website en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Google Chrome uitschakelen (stap 2)

Android logoVerwijder spammeldingen uit Google Chrome (Android):

Tik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". Scroll naar beneden, tik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen".

Webbrowser-meldingen uitschakelen in Google Chrome - Android (stap 1)

Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en tik er één voor één op. Zodra de pop-up verschijnt, selecteert u ofwel "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" tikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowser-meldingen uitschakelen in Google Chrome - Android (stap 2)

Mozilla Firefox logoVerwijder spammeldingen van Mozilla Firefox:

Klik op de Menu knop (drie balkjes) in de rechter bovenhoek van het scherm. Selecteer "Instellingen" en klik op "Privacy & Beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm. Scroll naar beneden naar de sectie "Machtigingen" en klik op de knop "Instellingen" naast "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Mozilla Firefox uitschakelen (stap 1)

Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en blokkeer ze met behulp van het vervolgkeuzemenu of verwijder ze door te klikken op "Website verwijderen" onderin het venster (als u klikt op "Website verwijderen" en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Mozilla Firefox uitschakelen (stap 2)

Microsoft Edge logoVerwijder spammeldingen uit Microsoft Edge:

Klik op de menuknop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster en selecteer "Instellingen". Klik op "Cookies en site-toestemmingen" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm en selecteer "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Microsoft Edge uitschakelen (stap 1)

Klik op drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL onder "Toestaan" en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Microsoft Edge uitschakelen (stap 2)

Safari logoVerwijder spammeldingen uit Safari (macOS):

Klik op de knop "Safari" in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer "Voorkeuren...". Selecteer het tabblad "Websites" en vervolgens de sectie "Meldingen" in het linkerdeelvenster.

Webbrowsermeldingen in Safari uitschakelen - macOS (stap 1)

Controleer op verdachte URL's en pas de "Weigeren" optie toe via het drop-down menu of verwijder ze door op "Verwijderen" te klikken onderaan het venster (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Webbrowsermeldingen in Safari uitschakelen - macOS (step 2)

Hoe kan ik spam in browsermeldingen vermijden?

Internetgebruikers moeten zeer sceptisch zijn wanneer ze gevraagd wordt om meldingen toe te staan. Hoewel dit een nuttige functie is waarmee u tijdig nieuws kunt ontvangen van websites die u leuk vindt, maken bedrieglijke marketeers er vaak misbruik van.

Sta alleen meldingen toe van websites die u volledig vertrouwt. Voor extra veiligheid - gebruik een anti-malware applicatie met een real-time web browser monitor om louche websites te blokkeren die u proberen te verleiden tot het toestaan van spam meldingen. Wij raden u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom zie ik advertenties (browsermeldingen) geleverd door shield-fordesktop[.]com in de rechter benedenhoek van mijn bureaublad?

Websites kunnen geen browsermeldingen weergeven zonder toestemming van de gebruiker. Daarom heeft u waarschijnlijk shield-fordesktop[.]com geopend en het ingeschakeld om deze advertenties te leveren (d.w.z., geklikt op "Toestaan", "Meldingen toestaan", etc.).

Ik heb geklikt op notificatie advertenties, is mijn computer geïnfecteerd?

Nee, als u op een browsermelding klikt, wordt er geen malware gedownload/geïnstalleerd. Echter, de inhoud (bijv. websites, apps, etc.) die via deze advertenties wordt gepromoot kan misleidend zijn en ernstige problemen veroorzaken (inclusief systeeminfecties).

Is shield-fordesktop[.]com een virus?

Nee, websites zoals shield-fordesktop[.]com zijn niet geclassificeerd als virussen, maar ze kunnen wel virusinhoud onderschrijven. Malafide sites promoten voornamelijk online oplichting, onbetrouwbare/gevaarlijke software, en zelfs malware.

Zal Combo Cleaner automatisch shield-fordesktop[.]com advertenties verwijderen of zijn er nog steeds handmatige stappen nodig?

Ja, Combo Cleaner kan apparaten scannen en de machtigingen die zijn gegeven aan de shield-fordesktop[.]com webpagina ongedaan maken. Bovendien is het in staat om de toegang tot deze en andere malafide, misleidende en schadelijke websites te beperken. Vandaar dat er geen extra stappen nodig zullen zijn.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van shield-fordesktop.com QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van shield-fordesktop.com op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.