FacebookTwitterLinkedIn

Vermijd de 'Your Chrome is severely damaged by 13 Malware!' scam pagina

Ook bekend als: Your Chrome is severely damaged by 13 Malware! pop-up
Schadeniveau: Medium

Er zijn veel websites die zijn ontworpen om gebruikers te verleiden tot het installeren van een mogelijk ongewenste toepassing door een of andere schriktactiek te gebruiken. "Your Chrome is severely damaged by 13 Malware!" is een van de vele voorbeelden. Een van de meest populaire schriktactieken is het weergeven van een valse virusmelding waarin wordt beweerd dat een computer is geïnfecteerd en onmiddellijk moet worden gescand op malware met een bepaalde toepassing. Deze pagina gebruikt dezelfde tactiek voor een andere reden - het doel is bezoekers te verleiden tot het toestaan van het tonen van meldingen. Het is echter zeer waarschijnlijk dat de meldingen worden gebruikt om reclame te maken voor mogelijk ongewenste programma's, onbetrouwbare pagina's, enz. Het is vermeldenswaard dat het ongebruikelijk is dat websites als deze opzettelijk worden bezocht. Meestal worden ze geopend via misleidende advertenties, andere websites van deze soort, of mogelijk ongewenste programma's die gebruikers onbewust hebben geïnstalleerd op hun browsers/computers.

Your Chrome is severely damaged by 13 Malware! scam

"Your Chrome Is Severely Damaged By 13 Malware!" oplichting in detail

Deze pagina is ontworpen om een valse viruswaarschuwing weer te geven die is vermomd als een waarschuwing van Google Security waarin wordt beweerd dat de Chrome-browser ernstig is beschadigd door dertien kwaadaardige programma's die zijn ontworpen om agressieve advertenties weer te geven. Zoals in die valse meldingen wordt vermeld, moet gedetecteerde malware worden verwijderd voordat het gevoelige gegevens zoals berichten, afbeeldingen, wachtwoorden en andere belangrijke informatie lekt. Zoals vermeld in de inleidende paragraaf, is het hoofddoel van deze website om bezoekers te verleiden om op de knop "Toestaan" te klikken/het toe te staan om meldingen te tonen. Het moedigt bezoekers aan om op de knop "Toestaan" te klikken om het apparaat te scannen en het te beschermen tegen spam, malware en advertenties met een door Google Play goedgekeurde toepassing. In de regel tonen bedrieglijke websites zoals deze meldingen met advertenties voor onbetrouwbare websites, twijfelachtige toepassingen, enz. Daarom wordt het sterk aangeraden om niet toe te staan dat dit soort websites meldingen tonen. Zoals vermeld in de vorige paragraaf, is het ongebruikelijk dat websites van dit type opzettelijk worden bezocht. Heel vaak worden ze geopend via geïnstalleerde mogelijk ongewenste programma's.

Het is belangrijk te vermelden dat veel mogelijk ongewenste programma's advertenties kunnen genereren en browsing-gerelateerde gegevens en andere informatie kunnen verzamelen. Ze genereren banners, coupons, enquêtes, pop-up advertenties, of andere soorten advertenties. Heel vaak worden advertenties die door mogelijk ongewenste programma's worden gegenereerd gebruikt om twijfelachtige websites te promoten. Soms kunnen ze worden ontworpen om downloads of zelfs installaties te veroorzaken door het uitvoeren van bepaalde scripts. Bovendien verzamelen de meeste mogelijk ongewenste programma's browsing-gerelateerde gegevens. Bijvoorbeeld, geolocaties, ingevoerde zoekopdrachten, URL's van bezochte websites, IP-adressen. Hoewel ze soms ook toegang hebben tot creditcardgegevens, wachtwoorden en andere gegevens die kunnen worden misbruikt om online accounts te stelen, frauduleuze aankopen te doen, transacties te verrichten, enzovoort.

Overzicht bedreiging:
Naam Your Chrome is severely damaged by 13 Malware! pop-up
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse claim Chrome-browser is ernstig beschadigd (geïnfecteerd)
Vermomming Google Security website
Gerelateerd domein high-benefits[.]com
Dienend IP-Adres 172.67.207.112
Symptomen Valse foutmeldingen, valse systeemwaarschuwingen, pop-upfouten, valse computerscans.
Verspreidingsmethodes Onbetrouwbare websites, malafide online pop-up advertenties, mogelijk ongewenste toepassingen.
Schade Verlies van gevoelige privé-informatie, geldverlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware-infecties.
Verwijdering

Om Your Chrome is severely damaged by 13 Malware! pop-up verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.

Overeenkomsten met andere online scams

Concluderend, websites die nep-virus, foutmeldingen tonen zijn ontworpen om bezoekers te verleiden tot het downloaden en installeren van ongewenste, mogelijk kwaadaardige programma's of om hen toe te staan meldingen te tonen die ontworpen zijn om ongewenste apps, onbetrouwbare pagina's te promoten. Op de een of andere manier zijn websites van dit type niet te vertrouwen en zouden ze geen meldingen mogen tonen. Een paar voorbeelden van soortgelijke websites zijn "Your Device Might Have Security Issues" , "Your Device Is Infected With A Spam Virus", "Microsoft Security Essentials Alert".

Hoe hebben mogelijk ongewenste toepassingen zich op mijn computer geïnstalleerd?

Meestal veroorzaken gebruikers ongewenste downloads of installaties door te klikken op misleidende advertenties die verschijnen op onbetrouwbare websites en zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren, of samen met andere programma's. Het komt vaak voor dat PUA's worden verspreid via een "bundel"-methode. In dergelijke gevallen worden PUA's opgenomen in downloaders, installatieprogramma's voor andere programma's als extra aanbiedingen. In de regel worden ongewenste aanbiedingen vermeld in "Aangepaste", "Geavanceerde", "Handmatige", of andere soortgelijke instellingen. Wanneer gebruikers deze instellingen ongewijzigd laten (of selectievakjes aanvinken), gaan ze akkoord met het downloaden of installeren van aangeboden toepassingen. Het is vermeldenswaard dat PUA's meestal gebundeld worden met gratis programma's.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste toepassingen?

Het wordt sterk aangeraden om programma's en bestanden te downloaden van officiële websites (en via directe links) en geen gebruik te maken van downloaders (en installers) van derden, torrent clients, eMule (en andere Peer-to-Peer netwerken), onofficiële pagina's, enzovoorts. Zoals vermeld in de vorige paragraaf, kunnen downloaders en installers met instellingen als "Aangepaste", "Geavanceerde" gebruikt worden om mogelijk ongewenste programma's te verspreiden. Daarom moeten ze worden gecontroleerd op aanbiedingen om gebundelde toepassingen te downloaden of te installeren voordat de downloads, installaties worden voltooid. Ook is het aanbevolen om te voorkomen dat klikken op advertenties die sites gerelateerd aan gokken, pornografie, adult dating, en andere twijfelachtige pagina's op hen hebben. Het is gebruikelijk voor deze advertenties te worden ontworpen om potentieel schadelijke pagina's te openen of ongewenste downloads, of zelfs installaties te veroorzaken. Als er een ongewenste of verdachte add-on, plug-in, of uitbreiding geïnstalleerd op een browser of programma van deze soort geïnstalleerd op het besturingssysteem, dan moet het zo snel mogelijk worden verwijderd. Als uw computer al geïnfecteerd is met mogelijk ongewenste programma's, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Weergave van de "Your Chrome is severely damaged by 13 Malware!" scam website (GIF):

uw chrome is ernstig beschadigd door dertien malware pop-up scam verschijning

Tekst in het pop-up venster:

YOUR DEVICE HAS BEEN COMPROMISED!
Immediate Action is Required!
OK

Tekst op de achtergrond:

Google Security
Thursday
17 June 2021
WARNING! Your Chrome is severely damaged by 13 Malware!

We have detected that your Chrome is (62%) DAMAGED by Tor.Jack Malware. Malicious and Aggressive Ads have injected this on your device.
Immediate Action is required to Remove and Prevent it from spreading that will leak sensitive data from your device. It includes your Social Media Accounts, Messages, Images, Passwords, and Important Data.

Here is how you can solve this easily in just a few seconds.

Step 1: Click the button below, "Allow error alerts," then subscribe to recommended spam protection app on the next page.

Step 2: Run the powerful Google Play-approved application to clear your phone from SPAM ads and block potential Malware with a few taps.
Clean my Device
Detected By: Google

Your Chrome is severely damaged by 13 Malware! pop-up onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Your Chrome is severely damaged by 13 Malware! pop-up. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Mogelijke ongewenste programma's verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Mogelijk ongewenste programma's verwijderen via het Configuratiescherm

Zoek in het venster met de verwijderingsprogramma's naar verdachte/recent geïnstalleerde toepassingen, selecteer deze vermeldingen en klik op "Uninstall" of "Verwijder".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassing, scant u uw computer voor alle resterende ongewenste onderdelen of mogelijke malware infecties. Gebruik aanbevolen malwareverwijderingssoftware om uw computer te scannen.

Verwijder schadelijke extensies van Internet browsers:

Video die laat zien hoe u mogelijk ongewenste browser add-ons verwijdert:

Google Chrome logoVerwijder kwaadaardige extensies van Google Chrome:

Verwijderen van malafide extensies uit Google Chrome stap 1

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek alle recent geïnstalleerde verdachte browser add-ons en verwijder ze.

Verwijderen van malafide extensies uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van your chrome is severely damaged by 13 malware! pop-up, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plugins van Mozilla Firefox:

Kwaadaardige extensies verwijderen uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu icoonfirefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies", in het geopende venster verwijder alle recentelijk geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.

Verwijderen van malafide extensies uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van your chrome is severely damaged by 13 malware! pop-up kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de your chrome is severely damaged by 13 malware! pop-up, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons van Internet Explorer:

Verwijderen van malafide extensies uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" pictogramInternet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "invoegtoepassingen beheren". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte browserextensies, selecteer deze items en klik op "Verwijderen".

Verwijderen van malafide extensies uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van your chrome is severely damaged by 13 malware! pop-up dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/21146-your-chrome-is-severely-damaged-by-13-malware-pop-up-scam

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Your Chrome is severely damaged by 13 Malware! pop-up QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Your Chrome is severely damaged by 13 Malware! pop-up op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Your Chrome is severely damaged by 13 Malware! pop-up

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieZeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.