FacebookTwitterLinkedIn

Verwijderen van de meldingen/advertenties getoond door save-your-time.com site

Ook bekend als: Advertenties van save-your-time.com
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort pagina is save-your-time[.]com?

Tijdens het inspecteren van dubieuze websites, ontdekten onze onderzoekers de save-your-time[.]com malafide pagina. Deze is ontworpen om misleidende inhoud te laden, spam voor browsermeldingen te versturen en bezoekers om te leiden naar andere (waarschijnlijk onbetrouwbare/malijke) sites. Gebruikers komen meestal op deze webpagina's terecht via omleidingen die worden veroorzaakt door sites die gebruikmaken van malafide advertentienetwerken.

save-your-time[.]com pop-up redirects

Save-your-time[.]com overzicht

Het gedrag van malafide websites (d.w.z. wat zij hosten en/of promoten) kan afhangen van het IP-adres/geolocatie van de bezoeker.

Toen we save-your-time[.]com inspecteerden, troffen we twee varianten aan. De ene bestond uit een zeer twijfelachtig artikel waarin een beveiligingstoepassing werd gepromoot die gebruikers kunnen kopen, terwijl de andere een versie van de "Your Chrome Is Severely Damaged By 13 Malware!"-scam bevatte.

Toen deze laatste werd uitgevoerd op save-your-time[.]com, werd bij het openen van de site een pop-upvenster weergegeven waarin bezoekers werden gevraagd de site toestemming te geven om browsermeldingen te leveren - "Ontbrekende rechten gedetecteerd/ Klik op het belsymbool rechts/linksboven in de adresbalk en klik vervolgens op toestaan".

Nadat op de knop "Toestaan" was gedrukt, werd een andere pop-up getoond met de tekst: "UW APPARAAT IS GECOMPRISEERD / Onmiddellijke actie is vereist". De achtergrond pagina gaf details over de niet-bestaande infecties.

Gewoonlijk worden oplichtingspraktijken zoals die op save-your-time[.]com gebruikt om onbetrouwbare, onwettige en schadelijke software aan te prijzen.

Als save-your-time[.]com is toegestaan om meldingen weer te geven, zal het deze gebruiken om opdringerige advertentiecampagnes uit te voeren. De geleverde meldingen/advertenties promoten voornamelijk online scam, onbetrouwbare/gevaarlijke sites en software, en zelfs malware.

Samengevat, via websites zoals save-your-time[.]com - kunnen gebruikers systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en identiteitsdiefstal ervaren.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van save-your-time.com
Type bedreiging Pushberichten advertenties, Ongewenste advertenties, Pop-up advertenties
Detectienamen N/A (VirusTotal)
Dienend IP adres 23.106.248.15
Geobserveerde domeinen 20.save-your-time[.]com; 25.save-your-time[.]com
Symptomen Advertenties zien die niet afkomstig zijn van de sites waar u surft. Opdringerige pop-up advertenties. Verminderde snelheid bij het surfen op internet.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, valse beweringen op bezochte websites, mogelijk ongewenste toepassingen (adware)
Schade Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Browsermelding spam in het algemeen

Wij hebben duizenden malafide pagina's geïnspecteerd; news-rulujo[.]cc, computeradshub[.]com, en safemacpc[.]xyz zijn slechts een paar voorbeelden.

Dit soort sites leveren browsermeldingen die voornamelijk misleidende en schadelijke inhoud promoten. Het is opmerkelijk dat legitieme producten die via deze advertenties worden aangetroffen, waarschijnlijk niet worden ondersteund door hun eigenlijke ontwikkelaars. In plaats daarvan wordt deze promotie ondernomen door oplichters die misbruik maken van de affiliate programma's van de producten om onwettige commissies te verkrijgen.

Hoe heeft save-your-time[.]com toestemming gekregen om spamberichten te versturen?

Websites hebben toestemming van de gebruiker nodig om browsermeldingen weer te geven. Daarom, als u advertenties ziet van save-your-time[.]com, heeft u waarschijnlijk deze pagina bezocht en toestemming gegeven voor het leveren van deze advertenties. Met andere woorden, u hebt geklikt op "Toestaan", "Meldingen toestaan", of een analoge optie die op save-your-time[.]com wordt aangeboden.

Hoe kan worden voorkomen dat bedrieglijke sites spamberichten afleveren?

Om te voorkomen dat u ongewenste browsermeldingen ontvangt, raden wij u aan geen toestemming te geven voor de levering ervan door verdachte sites (d.w.z., klik niet op "Toestaan", "Meldingen toestaan", etc.). In plaats daarvan raden wij u aan verzoeken voor het leveren van meldingen te negeren of te weigeren (d.w.z. te klikken op "Blokkeren", "Meldingen blokkeren", etc.).

Als uw browser voortdurend dubieuze websites forceert te openen zonder prompt, kan dit worden veroorzaakt door de aanwezigheid van adware. Als uw computer reeds geïnfecteerd is met malafide toepassingen, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Screenshot van het pop-up venster weergegeven door save-your-time[.]com website:

Pop-up weergegeven door save-your-time[.]com

Schermafbeelding van de achtergrondpagina van de "Your Chrome Is Severely Damaged By 13 Malware!"-scam op de website save-your-time[.]com:

Achtergrond pagina van de oplichterij op save-your-time[.]com

Alternatieve weergave van de website van save-your-time[.]com (GIF):

save-your-time[.]com website weergave variant (GIF)

Video die toont hoe advertenties geleverd door save-your-time[.]com te elimineren met Combo Cleaner:

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Schakel ongewenste browsermeldingen uit:

Video die laat zien hoe u web browser meldingen uitschakelt:

Google Chrome logoVerwijder spammeldingen uit Google Chrome:

Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechter bovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". In het geopende venster selecteert u "Privacy en beveiliging", vervolgens klikt u op "Site-instellingen" en kiest u "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Google Chrome uitschakelen (stap 1)

Zoek in de lijst "Toegestaan om meldingen te verzenden" naar websites waarvan u geen meldingen meer wilt ontvangen. Klik op het pictogram met de drie puntjes naast de URL van de website en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Google Chrome uitschakelen (stap 2)

Android logoVerwijder spammeldingen uit Google Chrome (Android):

Tik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". Scroll naar beneden, tik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen".

Webbrowser-meldingen uitschakelen in Google Chrome - Android (stap 1)

Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en tik er één voor één op. Zodra de pop-up verschijnt, selecteert u ofwel "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" tikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowser-meldingen uitschakelen in Google Chrome - Android (stap 2)

Mozilla Firefox logoVerwijder spammeldingen van Mozilla Firefox:

Klik op de Menu knop (drie balkjes) in de rechter bovenhoek van het scherm. Selecteer "Instellingen" en klik op "Privacy & Beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm. Scroll naar beneden naar de sectie "Machtigingen" en klik op de knop "Instellingen" naast "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Mozilla Firefox uitschakelen (stap 1)

Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en blokkeer ze met behulp van het vervolgkeuzemenu of verwijder ze door te klikken op "Website verwijderen" onderin het venster (als u klikt op "Website verwijderen" en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Mozilla Firefox uitschakelen (stap 2)

Microsoft Edge logoVerwijder spammeldingen uit Microsoft Edge:

Klik op de menuknop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster en selecteer "Instellingen". Klik op "Cookies en site-toestemmingen" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm en selecteer "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Microsoft Edge uitschakelen (stap 1)

Klik op drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL onder "Toestaan" en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Microsoft Edge uitschakelen (stap 2)

Safari logoVerwijder spammeldingen uit Safari (macOS):

Klik op de knop "Safari" in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer "Voorkeuren...". Selecteer het tabblad "Websites" en vervolgens de sectie "Meldingen" in het linkerdeelvenster.

Webbrowsermeldingen in Safari uitschakelen - macOS (stap 1)

Controleer op verdachte URL's en pas de "Weigeren" optie toe via het drop-down menu of verwijder ze door op "Verwijderen" te klikken onderaan het venster (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Webbrowsermeldingen in Safari uitschakelen - macOS (step 2)

Hoe kan ik spam in browsermeldingen vermijden?

Internetgebruikers moeten zeer sceptisch zijn wanneer ze gevraagd wordt om meldingen toe te staan. Hoewel dit een nuttige functie is waarmee u tijdig nieuws kunt ontvangen van websites die u leuk vindt, maken bedrieglijke marketeers er vaak misbruik van.

Sta alleen meldingen toe van websites die u volledig vertrouwt. Voor extra veiligheid - gebruik een anti-malware applicatie met een real-time web browser monitor om louche websites te blokkeren die u proberen te verleiden tot het toestaan van spam meldingen. Wij raden u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom zie ik advertenties (browsermeldingen) geleverd door save-your-time[.]com in de rechter benedenhoek van mijn bureaublad?

Sites kunnen geen browsermeldingen leveren zonder toestemming van de gebruiker. Daarom hebt u waarschijnlijk save-your-time[.]com opgegeven en op "Toestaan", "Meldingen toestaan", of een soortgelijke optie geklikt - en daarmee de site toestemming gegeven om deze advertenties te tonen.

Ik heb geklikt op advertenties met meldingen, is mijn computer geïnfecteerd?

Nee, als u op een browsermelding klikt, wordt er geen systeeminfectie opgestart. De websites/apps die via deze advertenties worden ondersteund, kunnen echter kwaadaardig zijn en ernstige problemen veroorzaken (waaronder malware-infecties).

Is save-your-time[.]com een virus?

Nee, save-your-time[.]com is niet gecategoriseerd als een virus, maar het kan virusinhoud promoten. Malafide paginas promoten vaak online scams, onbetrouwbare/schadelijke software, en zelfs malware.

Zal Combo Cleaner save-your-time[.]com advertentisch automatisch verwijderen of zijn handmatige stappen nog steeds vereist?

Ja, Combo Cleaner zal uw systeem scannen en alle machtigingen verwijderen die zijn gegeven aan de save-your-time[.]com website. Bovendien kan Combo Cleaner verdere toegang tot malafide, bedrieglijke en schadelijke sites blokkeren. Daarom zullen extra stappen onnodig zijn.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van save-your-time.com QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van save-your-time.com op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.