FacebookTwitterLinkedIn

Hoe Movies Craver adware te verwijderen

Ook bekend als: Advertenties door Movies Craver
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort toepassing is Movies Craver?

Movies Craver wordt geadverteerd als een betrouwbare en snelle toepassing waarmee gebruikers naar films kunnen zoeken. We hebben het ontdekt op een bedrieglijke website. Tijdens het onderzoek ontdekten we dat Movies Craver ongewenste advertenties genereert. Daarom hebben we het gecategoriseerd als een advertentie-ondersteunde toepassing (adware).

Movies Craver adware

Movies Craver in detail

Klikken op advertenties die worden weergegeven door apps zoals Movies Craver kan verschillende onbetrouwbare pagina's openen. Het kan leiden naar bedrieglijke websites die vragen om persoonlijke informatie te verstrekken, verschillende oplichting, downloadpagina's voor louche toepassingen, enz. Bovendien kunnen advertenties gegenereerd door de adware ontworpen worden om bepaalde scripts uit te voeren en onverwachte downloads/installaties te veroorzaken.

We hebben ontdekt dat Movies Craver alle gegevens op alle websites kan lezen en wijzigen. Het kan worden gebruikt om persoonlijke informatie te verzamelen. Wat erger is, verzamelde gegevens kunnen worden verkocht aan derden of op andere manieren worden misbruikt.

Overzicht Bedreiging:
Naam Advertenties door Movies Craver
Type Bedreiging Adware
Symptomen Uw computer wordt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-up advertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers, downloads van torrentbestanden.
Schade Tracken van internetbrowser (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Adware in het algemeen

Reclame-ondersteunde toepassingen zijn ontworpen om gebruikers te voeden met vervelende advertenties. Bovendien kunnen ze webbrowsers kapen en (of) verschillende gegevens verzamelen. Het is gebruikelijk dat dergelijke apps worden gepromoot/distribueerd via misleidende pagina's. Ze worden dus vaak onbewust gedownload (en geïnstalleerd).

Meer adware voorbeelden zijn Reuse Tab, Ultimate Ad Eraser, en Shade Area.

Hoe heeft adware zich op mijn computer geïnstalleerd?

Het is bekend dat Movies Craver wordt gepromoot via een misleidende pagina die aanbiedt om een ad blocker te downloaden. Deze app installeert zich na het voltooien van de stappen die op die pagina worden aangeboden. In andere gevallen installeert adware zich via misleidende advertenties en installatieprogramma's voor andere programma's.

Wanneer installatieprogramma's voor programma's adware bevatten, hebben ze ook "Geavanceerde", "Aangepaste", of andere instellingen. Adware installeert zich naast andere programma's na het voltooien van installaties zonder de eerder genoemde instellingen te wijzigen.

Hoe voorkom ik de installatie van ongewenste toepassingen?

Voltooi het downloaden en installeren van software niet zonder ongewenste apps te deselecteren. Dit kan worden bereikt door het veranderen van "Custom", "Advanced", of soortgelijke instellingen beschikbaar in bepaalde downloaders en installers.

Klik ook niet op advertenties die verschijnen tijdens het bezoeken van dubieuze, twijfelachtige pagina's. Sta nooit toe dat onbetrouwbare pagina's meldingen tonen. Gebruik officiële pagina's en directe links als bronnen voor het downloaden van apps/bestanden. Als uw computer al geïnfecteerd is met malafide toepassingen, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Een pop-up weergegeven door een browser met informatie over Movies Craver:

movies craver adware browsermelding

Officiële pagina gebruikt om Movies Craver te promoten:

movies craver adware promoter

Misleidende pagina's gebruikt om Movies Craver te promoten:

Misleidende site gebruikt om Movies Craver adware te promoten (voorbeeld 1) Misleidende site gebruikt om Movies Craver adware te promoten (voorbeeld 2) Misleidende site gebruikt om Movies Craver adware te promoten (voorbeeld 3)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijdering:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Movies Craver adware verwijderen via Configuratiescherm

Zoek in het venster voor het verwijderen van programma's naar ongewenste toepassingen, selecteer deze items en klik op "Verwijder" of "Uninstall".

Nadat u de ongewenste toepassing hebt verwijderd, scant u uw computer op resterende ongewenste onderdelen of mogelijke malware-infecties. Gebruik aanbevolen software voor het verwijderen van malware om uw computer te scannen.

Verwijder adware van Internet browsers:

Video die toont hoe ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Verwijderen van Movies Craver adware uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer tools" en klik op "Extensies". Zoek "Movies Craver" of andere verdachte add-ons voor uw browser en verwijder ze.

Verwijderen van Movies Craver adware uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties door movies craver, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plug-ins uit Mozilla Firefox:

Movies Craver adware verwijderen uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies", in het geopende venster, verwijder alle recentelijk geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.

Movies Craver adware verwijderen uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties door movies craver kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties door movies craver, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties door movies craver van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties door movies craver of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/23883-movies-craver-adware

Veelgestelde Vragen (FAQ)

Welke schade kan adware aanrichten?

De meeste reclame-ondersteunde toepassingen verminderen de surfervaring op het web - ze genereren advertenties die de inhoud van bezochte websites bedekken. In sommige gevallen vertragen ze computers of schenden ze zelfs de privacy.

Wat doet adware?

Software van dit type toont ongewenste advertenties. Het kan onder meer browser hijacking en het verzamelen van verschillende gegevens.

Hoe genereren adware-ontwikkelaars inkomsten?

Een groot deel van hen maakt gebruik van diverse affiliate programma's om diverse producten, websites, diensten, enz. te promoten.

Zal Combo Cleaner Movies Craver adware verwijderen?

Ja, Combo Cleaner verwijdert adware-achtige toepassingen uit het besturingssysteem. Het wordt aanbevolen om deze app te gebruiken voor verwijdering om te voorkomen dat er bestanden of andere onderdelen die behoren tot adware in het systeem achterblijven.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties door Movies Craver QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties door Movies Craver op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.