FacebookTwitterLinkedIn

Hoe de shade area adware te verwijderen

Ook bekend als: Advertenties van shade area
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort programma is shade area?

shade area adware wordt gepromoot als een hulpmiddel voor het veranderen van de kleur van de geselecteerde gebieden op websites. We hebben deze app ontdekt op een bedrieglijke website die beweert dat het vereist is om een veilige Chrome extensie te installeren. Na het installeren van deze app, vonden we dat het advertenties genereert. Dus, we hebben shade area geclassificeerd als adware.

shade area adware

shade area in detail

Als u op advertenties klikt die door shade area worden weergegeven, kunnen schaduwrijke websites worden geopend. Het is gebruikelijk dat advertenties die worden weergegeven door apps zoals shade area verschillende oplichtingspagina's openen waarin wordt gevraagd om gevoelige informatie te verstrekken, waarin wordt aangemoedigd om kwaadaardige apps te downloaden, enz. In sommige gevallen kan het klikken op dergelijke advertenties leiden tot ongewenste downloads of installaties.

Het is vermeldenswaard dat adware kan worden ontworpen om het doorbladeren gerelateerde gegevens zoals IP-adressen, browsen geschiedenis, of zelfs gevoelige informatie (zoals credit card gegevens, wachtwoorden, enz.) te verzamelen. Daarom wordt het sterk aangeraden om geen adware te downloaden, vooral niet van louche websites.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van shade area
Type bedreiging Adware
Symptomen Uw computer wordt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-up advertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers, downloads van torrentbestanden.
Schade Tracken van internetbrowser (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Adware in het algemeen

Een groot deel van de reclame-ondersteunde toepassingen zoals shade area wordt meestal gepromoot als nuttige, legitieme software. Meestal is het hoofddoel van deze apps het genereren van opdringerige advertenties. In sommige gevallen kunnen ze webbrowsers kapen en (of) gegevens verzamelen. Meer adware voorbeelden zijn Weather, Video Ad Remover, en Prime.

Hoe heeft adware zich op mijn computer geïnstalleerd?

Zoals de meeste van dit soort apps, wordt shade area verspreid via een misleidende website. We hebben ontdekt dat een website die gebruikt wordt om shade area te verspreiden beweert dat het vereist is om deze app te installeren om beveiligde bestandstypen te bekijken en te downloaden.

Het is ook gebruikelijk dat adware wordt gebundeld met andere software of wordt gedownload via misleidende advertenties. Adware installeert zich via installatieprogramma's voor andere software nadat gebruikers de installatiestappen hebben voltooid zonder de "Geavanceerde", "Aangepaste" of soortgelijke instellingen te wijzigen.

Hoe voorkom ik de installatie van ongewenste toepassingen?

Download applicaties van officiële websites (en gebruik directe download links). Download ze niet van schaduwrijke pagina's of met behulp van downloaders van derden, P2P-netwerken en soortgelijke bronnen. Klik ook niet op advertenties en valse knoppen die door dubieuze websites worden weergegeven. Deselecteer optionele (ongewenste) installaties voordat u software installeert.

Als uw computer al geïnfecteerd is met malafide toepassingen, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Misleidende website die aanmoedigt om shade area te installeren:

shade area adware bedrieglijke pagina gebruikt voor verspreiding

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

shade area adware verwijderen via Configuratiescherm

Zoek in het venster met de verwijderingsprogramma's naar ongewenste toepassingen, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Nadat u de ongewenste toepassing hebt verwijderd, scant u uw computer op resterende ongewenste onderdelen of mogelijke malware-infecties. Gebruik aanbevolen malwareverwijderingssoftware om uw computer te scannen.

Verwijder adware van Internet browsers:

Video die toont hoe ongewenste add-ons voor de browser te verwijderen:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Verwijderen van shade area adware uit Google Chrome stap 1

Klik op het menupictogram van Google Chrome  Google Chrome menu icoon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer tools" en klik op "Extensies". Zoek "shade area" en andere verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

Verwijderen van shade area adware uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties van shade area, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijderen van shade area adware uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu icoonfirefox menu icoon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies", in het geopende venster, verwijder alle recentelijk geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.

Verwijderen van shade adware advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties van shade area kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties van shade area, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties van shade area van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties van shade area of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/23827-shade-area-adware

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke schade kan adware veroorzaken?

Adware kan een computer vertragen, advertenties weergeven die de inhoud van bezochte websites bedekken (en de surfervaring op het web op andere manieren verminderen), de privacy schenden en andere problemen veroorzaken.

Wat doet adware?

In de regel toont adware vervelende advertenties. Bovendien kan het een webbrowser kapen en (of) verschillende informatie verzamelen.

Hoe genereren adware ontwikkelaars inkomsten?

Meestal gebruiken ze verschillende affiliate programma's om websites, diensten, producten, enz. te promoten.

Zal Combo Cleaner shade area adware verwijderen?

Ja, Combo Cleaner zal uw computer scannen en adware verwijderen. Het zal alle bestanden en andere componenten verwijderen die toebehoren aan adware (wat moeilijk manueel te bereiken kan zijn).

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van shade area QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van shade area op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.