FacebookTwitterLinkedIn

Hoe de Weather adware toepassing verwijderen

Ook bekend als: Advertenties van Weather
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Wat is de Weather adware?

Tijdens een routine-inspectie van misleidende download sites, ontdekten we een malafide app genaamd Weather. Na analyse van deze software, kwamen we te weten dat het werkt als adware. Bovendien merkten we op dat Weather praktisch identiek is aan Prime adware.

Weer adware installatie map

Weather adware overzicht

Adware is ontworpen om de plaatsing van grafische inhoud (advertenties) van derden op bezochte websites en/of andere interfaces mogelijk te maken.

Software die advertenties ondersteunt kan echter vereisen dat aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan (bijv. compatibele browser/systeem of geolocatie van de gebruiker, bezoeken aan specifieke sites, etc.) - om opdringerige advertentiecampagnes uit te voeren. Echter, ongeacht of Weather (of andere adware) advertenties weergeeft of niet - de aanwezigheid ervan op een systeem brengt de veiligheid van apparaten/gebruikers in gevaar.

Adware-geleverde advertenties promoten online oplichting, frauduleuze/schadelijke toepassingen en zelfs malware. Sommige opdringerige advertenties zijn in staat om software te downloaden/installeren zonder toestemming van de gebruiker - zodra erop wordt geklikt.

Merk op dat het hoogst onwaarschijnlijk is dat legitieme producten die u via deze advertenties tegenkomt, door hun eigenlijke ontwikkelaars worden aangeprezen. In plaats daarvan wordt deze promotie uitgevoerd door oplichters die misbruik maken van de affiliate programma's van de producten om onwettige commissies te verwerven.

Bovendien heeft Weather waarschijnlijk de mogelijkheid om gegevens te traceren. Adware verzamelt gewoonlijk de volgende informatie: bezochte URL's, bekeken pagina's, zoekopdrachten, persoonlijk identificeerbare gegevens, gebruikersnamen/wachtwoorden, financiële/bankgegevens, enz. De verzamelde informatie wordt vervolgens gedeeld met en/of verkocht aan derden (mogelijk cybercriminelen).

Samengevat kan de aanwezigheid van software zoals Weather op apparaten leiden tot systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financieel verlies en zelfs identiteitsdiefstal.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van Weather
Type bedreiging Adware, Unwanted ads, Pop-up Virus
Detectienamen (installer) Avast (Win64:Adware-gen [Adw]), Combo Cleaner (Application.AdSearch), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.Script.AdSearch.gen), Zillya (Adware.AdSearch.Script.1), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Detectienamen (app) Combo Cleaner (Application.AdSearch), Jiangmin (AdWare.Script.gh), MAX (Malware (ai Score=77)), Zillya (Adware.AdSearch.Script.1), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Kwaadaardig Procesnaam Weather Technologies Copyright © alle rechten voorbehouden 2022 (procesnaam kan variëren)
Symptomen U ziet advertenties die niet afkomstig zijn van de sites waar u surft. Opdringerige pop-up advertenties. Verminderde snelheid bij het surfen op internet.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers.
Schade Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Adware voorbeelden

Watch It, Video Ad Remover, Extra-Dark, en Ads Skipping zijn slechts enkele voorbeelden van de adware die we recentelijk hebben geanalyseerd.

Deze software lijkt meestal legitiem en nuttig. Het biedt ook verschillende functionaliteiten aan, die zelden operationeel zijn. Daarom is reclame-ondersteunde software niet alleen nutteloos, maar brengt het ook de integriteit van het apparaat en de privacy van de gebruiker in gevaar.

Hoe heeft Weather zich op mijn computer geïnstalleerd?

We hebben Weather gedownload van een scam website. Gebruikers komen meestal op adware-promoterende webpagina's terecht via omleidingen die worden veroorzaakt door sites die gebruikmaken van malafide reclamenetwerken, spam-browsermeldingen, opdringerige advertenties, verkeerd getypte URL's of geïnstalleerde adware (met mogelijkheden om de browser te forceren te openen).

Reclame-ondersteunde software kan ook worden gebundeld (samengepakt) met gewone programma's. Downloaden via dubieuze kanalen (bijv. onofficiële en freeware sites, Peer-to-Peer sharing netwerken, enz.) en overhaaste installaties - verhogen het risico dat gebundelde inhoud op het apparaat wordt toegelaten.

Opdringerige advertenties worden ook gebruikt om adware te verspreiden. Wanneer erop wordt geklikt, kunnen de advertenties scripts uitvoeren om downloads/installaties uit te voeren zonder toestemming van de gebruiker.

Hoe kan ik de installatie van adware vermijden?

Wij raden sterk aan om software te onderzoeken en alleen te downloaden van officiële/geverifieerde kanalen. Installatieprocessen moeten met voorzichtigheid worden benaderd, bijvoorbeeld door de voorwaarden te lezen, de mogelijke opties te bestuderen, de "Aangepaste/Geavanceerde" instellingen te gebruiken en alle toevoegingen af te melden.

We raden u aan waakzaam te zijn tijdens het browsen - aangezien onwettige en kwaadaardige inhoud meestal onschuldig lijkt. Bijvoorbeeld, opdringerige advertenties zien er onschuldig uit maar leiden om naar twijfelachtige sites (b.v., gokken, pornografie, adult-dating, enz.).

Als u dergelijke advertenties/omleidingen ziet, inspecteer het apparaat dan en verwijder onmiddellijk alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins. Als uw computer reeds geïnfecteerd is met Weather, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Screenshot van Weather adware's installatie setup inhoud:

Weather adware installer inhoud

Schermafbeelding van het Weather adware proces op Windows Taakbeheer ("Weather Technologies Copyright © all rights reserved 2022" procesnaam):

Weather adware proces op Taakbeheer (Weather Technologies Copyright © alle rechten voorbehouden 2022 - procesnaam)

Screenshot van de bedrieglijke website die gebruikt wordt om Weather adware te promoten:

Website die Weather adware promoot

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Weather adware verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Weather adware verwijderen via Configuratiescherm

Zoek in het venster met de verwijderingsprogramma's naar "Weather", selecteer dit item en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassing (die Weather advertenties veroorzaakt), scant u uw computer voor alle resterende ongewenste onderdelen of mogelijke malware infecties. Om uw computer te scannen, gebruikt u aanbevolen malwareverwijderingssoftware.

Verwijder Weather adware van Internet browsers:

Op het moment van onderzoek, installeerde Weather zijn browser plug-ins niet op Microsoft Edge, Google Chrome of Mozilla Firefox, het was echter gebundeld met andere adware. Daarom wordt u geadviseerd om alle mogelijk ongewenste browser add-ons uit uw internet browsers te verwijderen.

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Weather-advertenties verwijderen uit Google Chrome stap 1

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek alle recent geïnstalleerde verdachte browser add-ons en verwijder ze.

Weather-advertenties verwijderen uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties van weather, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plug-ins uit Mozilla Firefox:

Weather advertenties verwijderen uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu icoonfirefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies", in het geopende venster verwijder alle recentelijk geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.

Weather advertenties verwijderen uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties van weather kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties van weather, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties van weather van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties van weather of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/23781-weather-adware

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke schade kan adware veroorzaken?

Adware kan de browsing-kwaliteit en de systeemprestaties verminderen. Het wordt ook beschouwd als een bedreiging voor de privacy, aangezien deze software meestal functies heeft voor het traceren van gegevens. Adware-geleverde advertenties kunnen bedrieglijk zijn en ernstige problemen veroorzaken (bv. systeeminfecties, financiële verliezen, enz.).

Wat doet adware?

Adware is ontworpen om opdringerige reclamecampagnes te leveren. Met andere woorden, reclame-ondersteunde software toont advertenties op bezochte websites en/of andere interfaces. Adware kan ook in staat zijn om sites geforceerd te openen en privégegevens te verzamelen.

Hoe genereren adware-ontwikkelaars inkomsten?

Adware genereert voornamelijk inkomsten via affiliate programma's door het onderschrijven van verschillende websites, software, producten, diensten en dergelijke.

Zal Combo Cleaner Weather adware verwijderen?

Ja, Combo Cleaner kan systemen scannen en geïnstalleerde adware apps verwijderen. Het is opmerkelijk dat handmatige verwijdering (niet geholpen door beveiligingssoftware) niet ideaal zou kunnen zijn. In sommige gevallen, zelfs nadat de adware zelf (handmatig) is verwijderd - blijven verschillende overblijfselen (bestanden) verborgen in het systeem. Wat meer is, dergelijke componenten kunnen blijven draaien en problemen veroorzaken. Daarom is het cruciaal om adware grondig te verwijderen.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van Weather QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van Weather op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.