FacebookTwitterLinkedIn

De QuickPDFConverterSearch browser-hijacking extensie verwijderen

Ook bekend als: quickpdfconvertersearch.com doorverwijzing
Schadeniveau: Medium

Wat is QuickPDFConverterSearch?

Tijdens het inspecteren van dubieuze download bronnen, ontdekte ons onderzoeksteam de QuickPDFConverterSearch browser extensie. Na het te hebben geanalyseerd, kwamen we te weten dat het werkt als een browser hijacker die de quickpdfconvertersearch.com valse zoekmachine promoot.

quickpdfconvertersearch.com browser hijacker

QuickPDFConverterSearch browser hijacker overzicht

Na een succesvolle installatie op onze test machine, wees QuickPDFConverterSearch quickpdfconvertersearch.com toe als de browser's homepage, nieuw tabblad/venster, en standaard zoekmachine URLs. Wanneer we een nieuw browsertabblad/venster openden of een Web-zoekopdracht uitvoerden via de URL-balk - resulteerde dit in een omleiding naar de quickpdfconvertersearch.com site.

Frauduleuze zoekmachines kunnen geen zoekresultaten genereren, dus verwijzen ze door naar legitieme zoekmachines. Dit geldt ook voor quickpdfconvertersearch.com. We observeerden dat het doorverwees naar Yahoo en de nearbyme.io nep zoekmachine. Terwijl de laatste (nearbyme.io) zoekresultaten kan bieden zijn ze onnauwkeurig en kan het onbetrouwbare inhoud te promoten.

Het is opmerkelijk dat waar quickpdfconvertersearch.com landt kan verschillen - aangezien omleidingen kunnen worden bepaald door verschillende factoren zoals de locatie van de gebruiker.

Bovendien, zoals de meeste browser hijackers, maakt QuickPDFConverterSearch gebruik van bepaalde technieken om te voorkomen dat gebruikers hun browsers herstellen. Dit geldt ook voor data tracking capaciteiten, die QuickPDFConverterSearch heeft.

Browser-hijacking software richt zich typisch op: bezochte URL's, bekeken pagina's, gezochte zoekopdrachten, persoonlijk identificeerbare gegevens, gebruikersnamen/wachtwoorden, creditcardnummers, enz. De verzamelde informatie wordt vervolgens gedeeld met en/of verkocht aan derden (mogelijk cybercriminelen).

Samenvattend kan de aanwezigheid van software zoals QuickPDFConverterSearch op apparaten - resulteren in systeeminfecties, ernstige privacy problemen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal.

Overzicht bedreiging:
Naam QuickPDFConverterSearch
Type bedreiging Browser Hijacker, Redirect, Search Hijacker, Toolbar, Ongewenst nieuw tabblad
Browser Extensie(s) QuickPDFConverterSearch
Gepromote URL quickpdfconvertersearch.com
Detectienamen (quickpdfconvertersearch.com) Heimdal Security (Malicious), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Dienend IP Adres (quickpdfconvertersearch.com) 104.21.65.245
Aangetaste browserinstellingen Homepage, URL nieuw tabblad, standaard zoekmachine
Symptomen Gemanipuleerde Internet browser instellingen (homepage, standaard Internet zoekmachine, nieuwe tabblad instellingen). Gebruikers worden gedwongen de website van de kaper te bezoeken en het Internet te doorzoeken met hun zoekmachines.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers.
Schade Tracken van internetbrowser (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Browser hijacker voorbeelden

We hebben duizenden browser hijackers geanalyseerd; BestSportSearches, GetSearchStreams, en BestMapSearch zijn slechts een paar voorbeelden. Deze software lijkt meestal legitiem en biedt "nuttige" en "voordelige" functies. Echter, deze functionaliteiten zelden werken zoals geadverteerd, en in de meeste gevallen - werken ze helemaal niet.

Hoe heeft QuickPDFConverterSearch zich op mijn computer geïnstalleerd?

We hebben QuickPDFConverterSearch verkregen van een dubieuze download webpagina. Browser hijackers worden meestal verspreid via misleidende promotiepagina's en scam websites. De meeste gebruikers komen meestal op dergelijke webpagina's terecht via omleidingen die worden veroorzaakt door verkeerd getypte URL's, sites die gebruik maken van malafide advertentienetwerken, spam-browsermeldingen, opdringerige advertenties of geïnstalleerde adware.

Browser-hijacking software wordt ook verspreid via de marketingtechniek "bundelen" - het verpakken van gewone programma-installers met ongewenste toevoegingen. Downloaden via dubieuze kanalen (bijv. freeware en websites van derden, Peer-to-Peer sharing netwerken, enz.) en overhaaste installaties - verhogen het risico dat gebundelde inhoud in het systeem wordt toegelaten.

Opdringerige advertenties verspreiden zich ook over browser hijackers. Wanneer er op wordt geklikt, kunnen sommige van deze advertenties scripts uitvoeren om downloads/installaties uit te voeren zonder toestemming van de gebruiker.

Hoe kan ik de installatie van browser hijackers vermijden?

Wij raden sterk aan software te onderzoeken en alleen te downloaden van officiële/geverifieerde bronnen. Bovendien moet de installatie met zorg worden benaderd, b.v. door de voorwaarden te lezen, de beschikbare opties te bestuderen, de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen te gebruiken, en zich af te melden voor alle supplementen.

Wij adviseren ook om voorzichtig te zijn bij het surfen - aangezien frauduleus en kwaadwillig materiaal meestal legitiem lijkt. Bijvoorbeeld, opdringerige advertenties lijken onschuldig, maar worden omgeleid naar zeer twijfelachtige sites (b.v. gokken, pornografie, adult-dating, enz.).

Als u dergelijke advertenties en/of omleidingen ziet, inspecteert u het apparaat en verwijdert u onmiddellijk alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins. Als uw computer al geïnfecteerd is met QuickPDFConverterSearch, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze browser hijacker automatisch te verwijderen.

Toestemmingen gevraagd door QuickPDFConverterSearch browser hijacker:

QuickPDFConverterSearch browser hijacker vraagt om machtigingen

Websites die gebruikt worden om QuickPDFConverterSearch browser hijacker te promoten:

Website gebruikt om QuickPDFConverterSearch browser hijacker 1 te promoten Website gebruikt om QuickPDFConverterSearch browser hijacker 2 te promoten Website gebruikt om QuickPDFConverterSearch browser hijacker 3 te promoten

Verschijning van quickpdfconvertersearch.com die doorverwijst naar de nearbyme.io valse zoekmachine (GIF):

QuickPDFConverterSearch browser hijacker die doorverwijst naar nearbyme.io (GIF)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

QuickPDFConverterSearch browser hijacker verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

quickpdfconvertersearch.com browser hijacker verwijderen via Configuratiescherm

In het venster met de verwijderingsprogramma's: zoek naar recentelijk geïnstalleerde verdachte toepassingen (bijvoorbeeld "QuickPDFConverterSearch"), selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassingen (die browser omleidingen naar de quickpdfconvertersearch.com website veroorzaken), scant u uw computer voor alle resterende ongewenste onderdelen. Om uw computer te scannen, gebruikt u aanbevolen malware verwijdering software.

QuickPDFConverterSearch browser hijacker verwijderen van Internet browsers:

Video die toont hoe browser omleidingen te verwijderen:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Het verwijderen van quickpdfconvertersearch.com verwante Google Chrome-extensies

Klik op het Chrome-menupictogram Google Chrome menu icoon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer tools" en klik op "Extensies". Zoek "QuickPDFConverterSearch" en andere recentelijk geïnstalleerde verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

Wijzig uw startpagina:

Verwijderen van quickpdfconvertersearch.com van Google Chrome homepage

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icoon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". In de "Bij opstarten" sectie, schakel "QuickPDFConverterSearch" uit, zoek naar een browser hijacker URL (hxxp://www.quickpdfconvertersearch.com) onder de "Open een specifieke of set van pagina's" optie. Indien aanwezig klik op de drie verticale stippen pictogram en selecteer "Verwijderen".

Wijzig uw standaard zoekmachine:

Het verwijderen van quickpdfconvertersearch.com uit Google Chrome standaardzoekmachine

Om uw standaard zoekmachine in Google Chrome te wijzigen: Klik op het menupictogram Google Chrome Google Chrome menu icoon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in de sectie "Zoekmachine" op "Zoekmachines beheren...", zoek in de geopende lijst naar "quickpdfconvertersearch.com", klik wanneer deze zich bevindt op de drie verticale puntjes in de buurt van deze URL en selecteer "Verwijderen uit lijst".

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van quickpdfconvertersearch.com doorverwijzing, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijderen van quickpdfconvertersearch.com gerelateerde Mozilla Firefox extensies

Klik op het Firefox menu icoonfirefox menu icoon(in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder "QuickPDFConverterSearch", evenals alle andere recentelijk geïnstalleerde browser plug-ins.

Wijzig uw startpagina:

Quickpdfconvertersearch.com van Mozilla Firefox-homepage verwijderen

Om uw startpagina opnieuw in te stellen, klikt u op het Firefox-menupictogramfirefox menu icoon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteert u vervolgens "Opties", in het geopende venster schakelt u "QuickPDFConverterSearch" uit, verwijdert u hxxp://quickpdfconvertersearch.com en voert u het domein van uw voorkeur in, dat telkens wordt geopend wanneer u Mozilla Firefox opstart.

Wijzig uw standaard zoekmachine:Quickpdfconvertersearch.com verwijderen uit de standaard zoekmachine van Mozilla Firefox

Quickpdfconvertersearch.com verwijderen uit Mozilla Firefox standaard zoekmachine
Typ in de URL adresbalk about:config en druk op Enter.
Klik op "Ik zal voorzichtig zijn, dat beloof ik!".
In het zoekfilter bovenaan, type: "extensionControlled"
Zet beide resultaten op "false" door te dubbelklikken op elk item of door te klikken op de knopMozilla Firefox switch about:config entry button

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van quickpdfconvertersearch.com doorverwijzing kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de quickpdfconvertersearch.com doorverwijzing, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van quickpdfconvertersearch.com doorverwijzing uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over quickpdfconvertersearch.com doorverwijzing of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/23720-quickpdfconvertersearch-browser-hijacker

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het doel van het dwingen van gebruikers om quickpdfconvertersearch.com website te bezoeken?

Cybercriminelen (d.w.z. de ontwikkelaars van browser hijackers en nep-zoekmachines) genereren inkomsten via omleidingen naar websites zoals quickpdfconvertersearch.com.

Is een bezoek aan quickpdfconvertersearch.com een bedreiging voor mijn privacy?

Hoogstwaarschijnlijk, ja. Sites zoals quickpdfconvertersearch.com verzamelen (en verkopen) gewoonlijk informatie over hun bezoekers.

Hoe heeft een browser hijacker mijn computer geïnfiltreerd?

Browser hijackers worden voornamelijk verspreid via misleidende promotionele sites, software bundeling, freeware en download websites van derden, P2P sharing netwerken, online oplichting, nep-updates, spam browser meldingen, en opdringerige advertenties.

Zal Combo Cleaner mij helpen QuickPDFConverterSearch browser hijacker te verwijderen?

Ja, Combo Cleaner zal uw apparaat scannen en geïnstalleerde browser-hijacking toepassingen verwijderen. Merk op dat handmatige verwijdering (niet geholpen door beveiligingssoftware) ineffectief zou kunnen zijn wanneer browser hijackers het systeem in een bundel (multiples) hebben geïnfiltreerd. Aangezien in sommige gevallen, zodra een browser hijacker wordt verwijderd - de anderen gewoon opnieuw installeren. Bovendien, verwijdering-gerelateerde instellingen ontoegankelijk kunnen zijn of door de gebruiker gemaakte wijzigingen automatisch ongedaan gemaakt kunnen worden - met deze software aanwezig. Daarom moeten browser hijackers grondig en in één keer verwijderd worden.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
quickpdfconvertersearch.com doorverwijzing QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van quickpdfconvertersearch.com doorverwijzing op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.