FacebookTwitterLinkedIn

Hoe de Tone adware van uw besturingssysteem te verwijderen

Ook bekend als: Advertenties van Tone
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Wat is de Tone applicatie?

Na het installeren van de Tone toepassing op een test systeem, ontdekte ons onderzoeksteam dat het werkt als advertentie-ondersteunde software (adware). Deze malafide applicatie leverde verschillende advertenties.

Toon adware installatie map

Tone adware overzicht

We hebben waargenomen dat Tone advertenties weergeeft. In het algemeen kan adware de plaatsing van pop-ups, banners, coupons, enquêtes, paginagrote en andere opdringerige advertenties op bezochte websites en/of verschillende interfaces mogelijk maken.

Het is opmerkelijk dat software van dit type kan vereisen dat aan bepaalde specificaties wordt voldaan (bv. systeem-/browserversie, geolocatie van de gebruiker, enz.) - om opdringerige advertentiecampagnes uit te voeren. Echter, zelfs als Toon geen advertenties op uw apparaat weergeeft - betekent dat niet dat zijn aanwezigheid onschadelijk is.

Bovendien promoten advertenties die door adware worden geleverd onbetrouwbare/gevaarlijke websites en software, online oplichting en zelfs malware. Sommige opdringerige advertenties kunnen stiekem software downloaden/installeren - wanneer erop geklikt wordt.

Het moet vermeld worden dat legitieme producten die men tegenkomt via dergelijke advertenties hoogstwaarschijnlijk niet op deze manier worden onderschreven door hun ontwikkelaars; in plaats daarvan wordt dit gedaan door oplichters die misbruik maken van affiliate programma's om op frauduleuze wijze commissies te verkrijgen.

Wat meer is, adware heeft meestal het bijhouden van gegevens functionaliteiten; vandaar, Toon kan ze ook hebben. Informatie van belang omvat het browsen en zoekmachine geschiedenis, persoonlijk identificeerbare gegevens, financiën-gerelateerde gegevens, enz. Adware-ontwikkelaars delen en/of verkopen de verzamelde informatie aan derden.

Samengevat kan de aanwezigheid van apps zoals Tone op systemen leiden tot systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van Tone
Type bedreiging Adware, Ongewenste advertenties, Pop-up Virus
Detectienamen (installer) Kaspersky (Not-a-virus:UDS:AdWare.Script.AdSearch), Lionic (Adware.Script.AdSearch.2!c), Zillya (Adware.AdSearch.Script.1), voledige lijst van detecties (VirusTotal)
Detectienamen (app) Kaspersky (Not-a-virus:UDS:AdWare.Script.AdSearch), Lionic (Adware.Script.AdSearch.2!c), Zillya (Adware.AdSearch.Script.1), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Malafide Procesnamen "Tone Ltd. Copyright © all rights reserved" en "Tone app © 2022" (zonder aanhalingstekens)
Symptomen Advertenties zien die niet afkomstig zijn van de sites waar u surft. Opdringerige pop-up advertenties. Verminderde snelheid bij het surfen op internet.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software-installateurs (bundeling), nep Flash Player-installateurs.
Schade Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Adware voorbeelden

Shortcuts, Esperanto Dictionary, Chump, en Bio Diversity zijn enkele voorbeelden van de adware die we hebben onderzocht. Deze software ziet er meestal legitiem uit en biedt "nuttige" functies aan. Echter, deze functies werken zelden zoals geadverteerd, en in de meeste gevallen - werken ze helemaal niet.

Hoe installeerde Toon zich op mijn computer?

We verkregen Tone app monsters van bedrieglijke download pagina's, die we ontdekten via "cracking" websites. Dergelijke webpagina's kunnen echter op verschillende manieren worden benaderd, bijv. via verkeerd getypte URL's, omleidingen veroorzaakt door sites die gebruik maken van malafide advertentienetwerken, spam-browsermeldingen, opdringerige advertenties of geïnstalleerde adware die in staat is om websites geforceerd te openen.

Bovendien kunnen opdringerige advertenties, zodra erop is geklikt, scripts uitvoeren voor het downloaden/installeren van software (inclusief adware) zonder toestemming van de gebruiker.

"Bundeling" (het verpakken van gewone programma-installaties met verschillende toevoegingen) wordt ook gebruikt om reclame-ondersteunde software te verspreiden. Downloaden uit dubieuze bronnen (b.v. onofficiële en freeware sites, Peer-to-Peer sharing netwerken, enz.) en overhaaste installaties - verhogen het risico dat gebundelde inhoud in het systeem wordt toegelaten.

Hoe kan ik de installatie van adware vermijden?

Wij raden ten zeerste aan software te onderzoeken en te downloaden van officiële/geverifieerde kanalen. Daarnaast adviseren wij om de voorwaarden te lezen, de mogelijke opties te bestuderen, de instellingen "Aangepaste/Geavanceerde" te gebruiken en de optie "opt-out" voor toevoegingen te kiezen - wanneer u downloadt of installeert.

Een andere aanbeveling is voorzichtig te zijn bij het surfen, omdat schadelijke inhoud er vaak legitiem uitziet. Opdringerige advertenties zien er bijvoorbeeld onschuldig uit, maar worden omgeleid naar dubieuze websites (bijv. gokken, adult-dating, pornografie, enz.).

Als u dergelijke advertenties/omleidingen tegenkomt, inspecteert u het systeem en verwijdert u onmiddellijk alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins. Als uw computer reeds geïnfecteerd is met Tone, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Screenshots van de installatieprogramma's van Tone adware:

Tone adware installer 1 Tone adware installer 2

Schermafbeelding van Tone adware's app en proces op Windows Taakbeheer ("Tone app © 2022" procesnaam):

Tone adware app en proces (Tone app (c) 2022 - procesnaam)

Screenshot van een ander Tone adware proces op Taakbeheer ("Tone Ltd. Copyright © all rights reserved" procesnaam):Een ander voorbeeld van het Tone adware proces (Tone Ltd. Copyright (c) alle rechten voorbehouden - procesnaam)

Screenshots van de websites die gebruikt worden om Tone adware te promoten:

Tone adware die site promoot 1 Tone adware die site promoot 2

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Tone adware verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Toon adware verwijderen via Configuratiescherm

Zoek in het venster met de verwijderingsprogramma's naar "Tone", selecteer dit item en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassing (die Tone advertenties veroorzaakt), scant u uw computer voor alle resterende ongewenste onderdelen of mogelijke malware infecties. Om uw computer te scannen, gebruikt u aanbevolen malware verwijdering software.

Verwijder Tone adware van Internet browsers:

Op het moment van onderzoek, heeft Toon zijn browser plug-ins niet geïnstalleerd op Microsoft Edge, Google Chrome of Mozilla Firefox, echter, het was gebundeld met andere adware. Daarom wordt u geadviseerd om alle potentieel ongewenste browser add-ons uit uw internet browsers te verwijderen.

Video die toont hoe potentieel ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Tone advertenties verwijderen uit Google Chrome stap 1

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek alle recent geïnstalleerde verdachte browser add-ons en verwijder ze.

Toon advertenties verwijderen uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties van tone, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plug-ins uit Mozilla Firefox:

Tone advertenties verwijderen uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu icoonfirefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies", in het geopende venster verwijder alle recentelijk geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.

Tone advertenties verwijderen uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties van tone kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties van tone, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties van tone van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties van tone of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/22894-tone-adware

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke schade kan adware aanrichten?

Adware kan de kwaliteit van het surfen en de systeemprestaties verminderen. Deze software wordt ook beschouwd als een bedreiging voor de privacy, omdat het meestal gegevens kan traceren. Bovendien kunnen advertenties die door adware worden weergegeven dubieus zijn en een groot aantal ernstige problemen veroorzaken.

Wat doet adware?

Reclame-ondersteunde software (adware) werkt door het weergeven van verschillende advertenties op bezochte sites en/of andere interfaces.

Hoe genereren adware-ontwikkelaars inkomsten?

Adware genereert voornamelijk inkomsten via affiliate programma's door het promoten van websites, apps, diensten, enz. De ontwikkelaars van deze software kunnen commissie verdienen aan advertentieklikken, bestandsdownloads, service-abonnementen en dergelijke.

Zal Combo Cleaner de Tone adware verwijderen?

Ja, Combo Cleaner kan apparaten scannen en alle gedetecteerde adware-type toepassingen verwijderen. Aan de andere kant kan handmatige verwijdering (zonder de hulp van beveiligingssoftware) ineffectief zijn. In sommige gevallen, hoewel de software zelf (handmatig) is verwijderd - blijven verschillende bestandsresten verborgen in het systeem. Wat meer is, deze overblijfselen kunnen blijven draaien en problemen veroorzaken. Daarom is het van het grootste belang om adware grondig te verwijderen.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van Tone QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van Tone op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.