FacebookTwitterLinkedIn

Hoe de Speed Dial browser hijacker verwijderen

Ook bekend als: addonsearch.net doorverwijzing
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort programma is Speed Dial?

We hebben de Speed Dial applicatie getest en ontdekten dat deze app een browser hijacker is, ontworpen om addonsearch.net (een nep zoekmachine) te promoten door de instellingen van de web browser te wijzigen. We hebben Speed Dial ontdekt tijdens het inspecteren van louche websites (we hebben het gedownload van een dubieuze site).

addonsearch.net browser hijacker

Speed Dial browser hijacker in detail

Ons team heeft ontdekt dat Speed Dial de website addonsearch.net promoot door het de standaard zoekmachine, startpagina en nieuwe tabblad pagina te maken. Tijdens het testen van addonsearch.net, merkten we dat het geen resultaten genereert. In plaats daarvan, leidt addonsearch.net om naar search.yahoo.com - het toont resultaten gegenereerd door Yahoo.

We hebben vele nep zoekmachines geanalyseerd en gevonden dat ze misleidende resultaten kunnen genereren en resultaten laten zien die gegenereerd zijn door onbetrouwbare zoekmachines. Dus, als een zoekmachine nep is en gepromoot wordt via een browser hijacker, kan het niet vertrouwd worden. Hetzelfde geldt voor addonsearch.net en Speed Dial.

Overzicht bedreiging:
Naam Speed Dial
Type bedreiging Browser Hijacker, Redirect, Search Hijacker, Toolbar, Ongewenst Nieuw Tabblad
Browser Extensie(s) Speed Dial
Veronderstelde functionaliteit Bookmarks manager
Gepromote URL addonsearch.net
Detectienamen (addonsearch.net) N/A (VirusTotal)
Dienend IP Adres (addonsearch.net) 95.216.138.119
Aangetaste browserinstellingen Homepage, URL nieuw tabblad, standaard zoekmachine
Symptomen Gemanipuleerde Internet browser instellingen (homepage, standaard Internet zoekmachine, nieuwe tabblad instellingen). Gebruikers worden gedwongen de website van de kaper te bezoeken en het Internet te doorzoeken met hun zoekmachines.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers.
Schade Tracken van internetbrowser (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Meer over browser hijackers

Het is vrij gebruikelijk dat browser-hijacking apps in staat zijn om informatie over hun gebruikers te verzamelen. In dergelijke gevallen kunnen de verzamelde gegevens worden misbruikt voor marketingdoeleinden of andere manieren. Ook worden de meeste van hen gepromoot als nuttige apps. Meer voorbeelden van browser hijackers zijn Best-CouponSearch, Search-Power, Nuhtab.

Hoe heeft Speed Dial zich op mijn computer geïnstalleerd?

In de meeste gevallen worden browsers gekaapt na het downloaden en uitvoeren van apps (of bestanden) van louche websites of na het installeren van programma's die gebundeld zijn met browser hijackers zonder bepaalde instellingen te wijzigen. Installers die gebruikt worden om browser hijackers (of andere ongewenste apps) te verspreiden hebben "Aangepaste", "Geavanceerde", of andere instellingen.

Deze instellingen moeten worden gewijzigd voordat u programma's downloadt of installeert om ongewenste downloads of installaties te voorkomen. Soms worden onverwachte downloads/installaties veroorzaakt door het klikken op bedrieglijke advertenties die ontworpen zijn om bepaalde scripts uit te voeren.

Hoe voorkom ik de installatie van mogelijk ongewenste toepassingen?

Download of installeer geen programma's totdat ongewenste apps in hun downloaders of installers zijn gedeselecteerd. Klik ook niet op advertenties die op louche pagina's staan. Gebruik altijd officiële pagina's als bron voor het downloaden van bestanden/programma's. Dubieuze pagina's, downloaders (en installers) van derden, P2P-netwerken en soortgelijke bronnen kunnen worden gebruikt om louche of zelfs kwaadaardige apps te verspreiden.

Als uw computer al geïnfecteerd is met Speed Dial, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze browser hijacker automatisch te verwijderen.

Addonsearch.net wordt omgeleid naar search.yahoo.com (GIF):

speed dial browser hijacker addonsearch.net verwijst naar search.yahoo.com

Misleidende website die Speed Dial browser hijacker promoot:

speed dial browser hijacker bedrieglijke promotor

Browsermelding met informatie over Speed Dial:

speed dial browser hijacker browsermelding

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Speed Dial browser hijacker verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

addonsearch.net browser hijacker verwijderen via Configuratiescherm

In het venster met de verwijderingsprogramma's: zoek naar recentelijk geïnstalleerde verdachte toepassingen (bijvoorbeeld "Speed Dial"), selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassingen (die browser omleidingen naar de addonsearch.net website veroorzaken), scant u uw computer voor alle resterende ongewenste componenten. Om uw computer te scannen, gebruik aanbevolen malware verwijdering software.

Speed Dial browser hijacker verwijderen van Internet browsers:

Video die toont hoe browser doorverwijzing te verwijderen:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Addonsearch.net gerelateerde Google Chrome extensies verwijderen

Klik op het menupictogram van Google Chrom Google Chrome menu icon(in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek "Speed Dial" en andere recentelijk geïnstalleerde verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

Wijzig uw startpagina:

Addonsearch.net verwijderen uit Google Chrome homepage

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icon(in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". In de "Bij opstarten" sectie, schakel "Speed Dial" uit, zoek naar een browser hijacker URL (hxxp://www.addonsearch.net) onder de "Open een specifieke of set van pagina's" optie. Indien aanwezig, klik op het pictogram met de drie verticale stippen en selecteer "Verwijderen".

Wijzig uw standaard zoekmachine:

Addonsearch.net verwijderen uit Google Chrome standaard zoekmachine

Om uw standaard zoekmachine in Google Chrome te wijzigen: Klik op het menupictogram Google Chrome Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in de sectie "Zoekmachine" op "Zoekmachines beheren...", zoek in de geopende lijst naar "addonsearch.net", wanneer deze zich bevindt klik op de drie verticale puntjes in de buurt van deze URL en selecteer "Verwijderen uit lijst".

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van addonsearch.net doorverwijzing, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijderen van addonsearch.net gerelateerde Mozilla Firefox extensies

Klik op het Firefox menu icoonfirefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder "Speed Dial", net als alle andere recentelijk geïnstalleerde browser plug-ins.

Wijzig uw startpagina:

Addonsearch.net van Mozilla Firefox-homepage verwijderen

Om uw startpagina opnieuw in te stellen, klikt u op het Firefox-menupictogramfirefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteert u vervolgens "Opties", in het geopende venster schakelt u "Speed Dial" uit, verwijdert u hxxp://addonsearch.net en voert u het domein van uw voorkeur in, dat telkens wordt geopend wanneer u Mozilla Firefox start.

Wijzig uw standaard zoekmachine:

Addonsearch.net verwijderen uit Mozilla Firefox standaard zoekmachine

Typ in de URL adresbalk about:config en druk op Enter.
Klik op "Ik zal voorzichtig zijn, ik beloof het!".
In het zoekfilter bovenaan, type: "extensionControlled"
Zet beide resultaten op "false" door te dubbelklikken op elke invoer of door te klikken op de knopMozilla Firefox switch about:config entry button

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van addonsearch.net doorverwijzing kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de addonsearch.net doorverwijzing, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van addonsearch.net doorverwijzing uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over addonsearch.net doorverwijzing of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/22915-speed-dial-browser-hijacker

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het doel van het dwingen van gebruikers om addonsearch.net website te bezoeken?

Hoe meer gebruikers deze pagina bezoeken, hoe meer inkomsten de makers genereren.

Is het bezoeken van addonsearch.net een bedreiging voor mijn privacy?

Tot op zekere hoogte, ja. Zowel nep zoekmachines en browser hijackers kunnen worden gebruikt als hulpmiddelen om informatie over hun gebruikers te verzamelen.

Hoe heeft een browser hijacker mijn computer geïnfiltreerd?

Browser hijackers worden meestal verspreid met behulp van social engineering tactieken, zoals browser meldingen, opdringerige advertenties. In andere gevallen worden ze verspreid met behulp van misleidende websites en downloaders/installers voor andere programma's.

Zal Combo Cleaner mij helpen Speed Dial browser hijacker te verwijderen?

Ja, Combo Cleaner zal het besturingssysteem scannen en alle gedetecteerde browser hijackers verwijderen. Het kan moeilijk zijn om browser-hijacking apps handmatig te verwijderen. Browser hijackers kunnen elkaar opnieuw installeren (als er meerdere browser hijackers aanwezig zijn). In dergelijke gevallen moeten ze allemaal in één keer worden verwijderd. Combo Cleaner kan alle browser hijackers automatisch verwijderen.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
addonsearch.net doorverwijzing QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van addonsearch.net doorverwijzing op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.