FacebookTwitterLinkedIn

Hoe het valse Google programma verwijderen

Ook bekend als: Google Software Scam
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Wat is de Google App scam?

Oplichters gebruiken een vals Google programma om CoinBase login gegevens te stelen. Ze gebruiken kwaadaardige installatieprogramma's om een aangepaste Chrome-browser of vergelijkbare software te injecteren die het doel van de Google Chrome-snelkoppeling verandert. Wanneer gebruikers proberen een legitieme CoinBase pagina te openen, worden ze doorverwezen naar een valse pagina.

google app scam installatiemap

Google App scam in detail

Dit valse Google programma wordt op het besturingssysteem geïnstalleerd als "Chrome Software". De setup wijzigt Google Chrome (of installeert een aangepaste Chrome versie). Het stelt het doel van Chrome in op "C:\Users[gebruikersnaam]\AppData\Local\Google\Chrome Software\Chrome Software.exe" en voegt de "google app" extensie toe aan een browser.

Ook heeft de gewijzigde browser de "Beheerd door uw organisatie" eigenschap toegevoegd. Het doel van dit valse Google programma is om gebruikers door te verwijzen naar een valse CoinBase pagina (coinbase.security[.]com) wanneer ze het adres van een legitieme CoinBase pagina invoeren en de ingevoerde login gegevens (CoinBase accounts) stelen.

Overzicht bedreiging: 
Naam Google Software Scam
Type bedreiging Vals Google programma
Gerelateerde domein coinbase[.]security.com
Detectienamen (Installer) Avast (Win32:Trojan-gen), Combo Cleaner (Gen:Variant.Jaik.47957), ESET-NOD32 (meerdere detecties), Kaspersky (Trojan.Win32.Mixer.t), Microsoft (Trojan:Win32/Downloader.GA!MTB), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Detectienamen (Misleidend programma) MaxSecure (Trojan.Malware.300983.susgen), SentinelOne (Static ML) (Static AI - Suspicious Archive), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Detectienamen (coinbase.security[.]com) N/A (VirusTotal)
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties en websites, nep-installers
Schade Gestolen CoinBase rekeningen
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Meer details over een vals Google programma

Bovendien kan de "google app"-extensie alle gebruikersgegevens op alle websites lezen en wijzigen en geïnstalleerde programma's, extensies en thema's beheren. Deze nepbrowser van Google Chrome en de onderdelen ervan moeten zo snel mogelijk worden verwijderd van de getroffen besturingssystemen en browsers.

Hoe is dit programma op mijn computer geïnstalleerd?

Het installatieprogramma voor het valse Google Chrome (of de aanpassing ervan) wordt waarschijnlijk verspreid via een of andere bedrieglijke website of advertenties die zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren. Het is ook mogelijk dat het beschikbaar is voor download op andere onbetrouwbare bronnen zoals Peer-to-Peer netwerken, gratis bestandshosting pagina's, gratis download sites.

Hoe voorkom ik de installatie van ongewenste programma's?

Gebruik officiële websites als bron voor het downloaden van software en bestanden en vermijd het gebruik van andere bronnen (zoals P2P netwerken, onofficiële sites). Klik niet op advertenties die op verdachte websites verschijnen. Download en installeer geen programma's totdat alle ongewenste programma's in hun downloaders en installers zijn gedeselecteerd.

Als uw computer al geïnfecteerd is met schadelijke toepassingen, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Vals Google programma verwijst door door naar een valse CoinBase website die gebruikt wordt om inloggegevens te stelen (GIF):

vals google app verwijst door naar nep coinbase website

Schermafdruk van de valse CoinBase website:

google app scam nep coinbase pagina

Schermafdruk van het doel van de Chrome snelkoppeling gewijzigd in "C:\Users[gebruikersnaam]\AppData\Local\GoogleChrome Software\Chrome Software.exe":

vals google programma veranderde chrome snelkoppeling doel locatie

Schermafdruk van de "google app" beschrijving:

google app beschrijving

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Ongewenste software verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Google nep app de-installatie via het Configuratiescherm

In het venster met de verwijderingsprogramma's, zoekt u naar mogelijk ongewenste programma's, selecteert u deze vermeldingen en klikt u op "Verwijderen" of " De-installeren".

Na het verwijderen van het mogelijk ongewenste programma dat Google App scam doorverwijzingen veroorzaakt, scan uw computer voor alle resterende ongewenste onderdelen of mogelijke malware infecties. Om uw computer te scannen, gebruikt u aanbevolen malwareverwijderingssoftware.

Verwijder adware van Internet browsers:

Video die toont hoe je mogelijk ongewenste browser add-ons verwijdert:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Verwijderen van nep Google app uit Google Chrome stap 1

Klik op het menupictogram Google Chrome Google Chrome menu icoon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer tools" en klik op "Extensies". Zoek "google app" en andere onlangs geïnstalleerde verdachte browser add-ons en verwijder ze.

Verwijderen van nep Google app uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van google software scam, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plug-ins uit Mozilla Firefox:

Het verwijderen van nep Google App uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu icoon firefox menu icoon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies", in het geopende venster, verwijder alle recentelijk geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.

Verwijderen van nep Google App uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van google software scam kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de google software scam, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om google software scam van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over google software scam of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/22719-google-app-scam

Veelgestelde vragen (FAQ)

Mijn computer is geïnfecteerd met een vals Google Chrome programma, moet ik mijn opslagapparaat formatteren om er vanaf te komen?

Dit valse programma/Chrome aanpasser kan worden verwijderd zonder opmaak. Verwijderingsgids voor dergelijke software wordt hierboven verstrekt

Wat zijn de grootste problemen die malware kan veroorzaken?

Dat hangt af van het type malware. Een computer die geïnfecteerd is met malware kan leiden tot identiteitsdiefstal, financiële verliezen, verminderde computerprestaties, verdere infecties en andere problemen.

Wat is het doel van een valse Google Chrome browser/Chrome aanpasser?

Het doel van dit programma is om gebruikers door te verwijzen naar een valse CoinBase website en inloggegevens te verkrijgen.

Hoe heeft een malware mijn computer geïnfiltreerd?

In de meeste gevallen worden misleidende programma's verspreid via phishing en andere social engineeringtechnieken (zoals schadelijke emails, valse systeemwaarschuwingsberichten), drive-by downloads, Peer-to-Peer-netwerken en tools om software te kraken.

Zal Combo Cleaner mij beschermen tegen malware?

Ja, Combo Cleaner kan bijna alle bekende malware infecties detecteren en verwijderen. Het wordt aanbevolen om het besturingssysteem volledig te scannen (met een volledige scan optie) omdat malware zich diep in het besturingssysteem kan verbergen.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Google Software Scam QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Google Software Scam op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.