FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u de Movie Finder browser hijacker?

Ook bekend als: moviefindersearch.com doorverwijzing
Schadeniveau: Medium

Wat is Movie Finder?

Movie Finder is een browser hijacker die wordt aangeprezen als een hulpmiddel voor snelle toegang tot film-gerelateerde inhoud. Het werkt door wijzigingen aan te brengen in de browser instellingen - om de moviefindersearch.com valse zoekmachine te promoten. Bovendien bespioneert Movie Finder de surfactiviteiten van gebruikers. Vanwege de dubieuze methoden die worden gebruikt om browser hijackers te verspreiden, worden ze ook geclassificeerd als mogelijk ongewenst programma (PUA).

Movie Finder browser hijacker vraagt om verschillende machtigingen

Movie Finder browser hijacker in detail

Browserkapers wijzen de startpagina van browsers, de standaardzoekmachine en URL's van nieuwe tabbladen/vensters opnieuw toe - aan nepadressen voor webzoekers. Movie Finder wijzigt browsers ook op deze manier. Vandaar worden nieuw geïnstalleerde browser tabbladen / vensters geopend en web zoekopdrachten gedaan via de URL-balk en leiden ze om naar moviefindersearch.com.

Frauduleuze zoekmachines kunnen meestal geen zoekresultaten genereren, zo leiden ze om naar (of leiden tot omleiding ketens eindigen met) legitieme zoekmachines. De moviefindersearch.com web zoekmachine is hier geen uitzondering op; het leidt om naar de Yahoo (search.yahoo.com) zoekmachine.

Bovendien kunnen browser hijackers alle wijzigingen die gebruikers proberen aan te brengen in hun browsers ongedaan maken. Als alternatief kan deze software de toegang tot de browserinstellingen volledig beperken of ontzeggen. Daarom is het herstellen van een gekaapte browser onmogelijk zonder het verwijderen van de software die het beïnvloedt.

Wat meer is, zoals de meeste browser hijackers, Movie Finder heeft het bijhouden van gegevens capaciteiten. Het kan surfactiviteiten registreren (bezochte URL's, bekeken webpagina's, zoekopdrachten, enz.) en gevoelige informatie daaruit verzamelen (IP-adressen/geolocaties, persoonlijk identificeerbare gegevens, enz.)

De verzamelde gegevens worden vervolgens gedeeld met en/of verkocht aan derden. Samenvattend kan de aanwezigheid van datatracking software op apparaten leiden tot ernstige privacyproblemen, financieel verlies en identiteitsdiefstal. Om de veiligheid van het apparaat en de gebruiker te waarborgen, moeten alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins onmiddellijk worden verwijderd zodra ze worden ontdekt.

Overzicht Bedreiging:
Naam Movie Finder
Type Bedreiging Browser Hijacker, Doorverwijzing, Zoek Hijacker, Toolbar, Ongewenst Nieuw Tabblad
Browserextensie(s) Movie Finder
Veronderstelde Functionaliteit Gemakkelijke toegang tot film-gerelateerde inhoud
Gepromote URL moviefindersearch.com
Dienend IP-adres (moviefindersearch.com) 172.67.218.150
Getroffen Browser Instellingen Homepage, URL nieuw tabblad, standaard zoekmachine
Symptomen Gemanipuleerde Internet browser instellingen (homepage, standaard Internet zoekmachine, nieuwe tabblad instellingen). Gebruikers worden gedwongen de website van de kaper te bezoeken en het Internet te doorzoeken met hun zoekmachines.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers.
Schade Tracken van internetbrowser (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Browserkapers in het algemeen

HDMusicStreamSearches, GameSearchOnline, Freshy, SportSearchStream, en Movie Bar zijn enkele voorbeelden van browser hijackers. Ze lijken gewoon en onschadelijk. Deze software biedt ook "nuttige" functies; ze werken echter zelden zoals geadverteerd.

Vrijwel alle PUA's lokken gebruikers met niet-bestaande functionaliteiten. Het enige doel van ongewenste apps is het genereren van winst voor de ontwikkelaars; functionaliteit en gebruikersveiligheid zijn dus irrelevant. PUA's werken door browsers te kapen, omleidingen te veroorzaken, opdringerige advertentiecampagnes (adware) uit te voeren en privé-informatie te verzamelen.

Hoe heeft Movie Finder zich op mijn computer geïnstalleerd?

Sommige PUA's (b.v. Movie Finder) hebben "officiële" promotie/download webpagina's. Opdringerige advertenties worden ook gebruikt om PUAs te verspreiden. Eenmaal aangeklikt, kunnen de advertenties scripts uitvoeren om deze applicaties te downloaden/installeren zonder toestemming van de gebruiker.

PUA's worden meestal verspreid via downloaders/installers van andere software. Deze valse marketingtactiek van het verpakken van reguliere software met ongewenste of kwaadaardige toevoegingen - wordt "bundeling" genoemd. Overhaaste downloads/installaties (bv. overgeslagen stappen en secties, enz.) verhogen het risico dat gebundelde inhoud op het apparaat wordt toegelaten.

Hoe voorkom ik de installatie van mogelijk ongewenste toepassingen?

Het is belangrijk om software altijd te onderzoeken voordat u het downloadt of installeert. Bovendien moeten alle downloads worden gedaan van officiële en geverifieerde bronnen. Onbetrouwbare downloadkanalen, zoals onofficiële en gratis file-hosting websites, Peer-to-Peer sharing netwerken, en andere derde partij downloaders - bieden vaak schadelijke inhoud.

Bij het downloaden/installeren wordt geadviseerd de voorwaarden te lezen, de beschikbare opties te onderzoeken, de instellingen "Aangepaste/Geavanceerde" te gebruiken en u af te melden voor extra apps, tools, functies, enz. Opdringerige advertenties lijken legitiem, maar leiden door naar dubieuze sites (bijv. gokken, pornografie, adult-dating, etc.).

Als u dergelijke advertenties en/of omleidingen tegenkomt, moet het apparaat worden geïnspecteerd en moeten alle dubieuze toepassingen en browserextensies/plug-ins worden opgespoord en onmiddellijk worden verwijderd. Als uw computer al geïnfecteerd is met Movie Finder, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze browser hijacker automatisch te verwijderen.

Websites die Movie Finder browser hijacker promoten:

Website gebruikt om Movie Finder browser hijacker te promoten Website gebruikt om Movie Finder browser hijacker 2 te promoten Website gebruikt om Movie Finder browser hijacker 3 te promoten

Verschijning van moviefindersearch.com die omleidt naar de Yahoo zoekmachine (GIF):

Movie Finder browser hijacker leidt om naar Yahoo (GIF)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Movie Finder browser hijacker verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

moviefindersearch.com browser hijacker verwijderen via het Configuratiescherm

In het venster met de verwijderingsprogramma's: zoek naar recentelijk geïnstalleerde verdachte toepassingen (bijvoorbeeld "Movie Finder"), selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassingen (die browser omleidingen naar de moviefindersearch.com website veroorzaken), scant u uw computer voor alle resterende ongewenste onderdelen. Om uw computer te scannen, gebruikt u aanbevolen malware verwijdering software.

Movie Finder browser hijacker verwijderen uit Internet browsers:

Een video die laat zien hoe u browser omleidingen verwijdert:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Verwijderen van moviefindersearch.com gerelateerde Google Chrome extensies

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek "Movie Finder" en andere recentelijk geïnstalleerde verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

Wijzig uw startpagina:

Verwijderen van moviefindersearch.com uit Google Chrome homepage

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". In de "Bij opstarten" sectie, schakel "Movie Finder" uit, zoek naar een browser hijacker URL (hxxp://www.moviefindersearch.com) onder de "Open een specifieke of set van pagina's" optie. Indien aanwezig klik op de drie verticale stippen pictogram en selecteer "Verwijderen".

Wijzig uw standaard zoekmachine:

Verwijderen van moviefindersearch.com uit Google Chrome standaard zoekmachine

Om uw standaard zoekmachine in Google Chrome te wijzigen: Klik op het menupictogram Google Chrome Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in de sectie "Zoekmachine" op "Zoekmachines beheren...", zoek in de geopende lijst naar "moviefindersearch.com", wanneer deze zich bevindt klik dan op de drie verticale puntjes in de buurt van deze URL en selecteer "Verwijderen uit lijst".

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van moviefindersearch.com doorverwijzing, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijderen van moviefindersearch.com gerelateerde Mozilla Firefox extensies

Klik op het Firefox menu icoon firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder "Movie Finder", evenals alle andere recentelijk geïnstalleerde browser plug-ins.

Wijzig uw startpagina:

Verwijderen van moviefindersearch.com uit Mozilla Firefox homepage

Om uw startpagina opnieuw in te stellen, klikt u op het Firefox menu icoon firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer vervolgens "Opties", in het geopende venster schakelt u "Movie Finder" uit, verwijdert u hxxp://moviefindersearch.com en voert u het domein van uw voorkeur in, dat telkens wordt geopend wanneer u Mozilla Firefox start.

Wijzig uw standaard zoekmachine:

Verwijderen van moviefindersearch.com uit Mozilla Firefox standaard zoekmachine

Typ in de URL adresbalk about:config en druk op Enter.
Klik op "Ik zal voorzichtig zijn, ik beloof het!".
In het zoekfilter bovenaan, type: "extensionControlled"

Zet beide resultaten op "vals" door te dubbelklikken op elk item of door te klikken op de Mozilla Firefox switch about:config entry button knop.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van moviefindersearch.com doorverwijzing kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de moviefindersearch.com doorverwijzing, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van moviefindersearch.com doorverwijzing uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over moviefindersearch.com doorverwijzing of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/21393-movie-finder-browser-hijacker

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
moviefindersearch.com doorverwijzing QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van moviefindersearch.com doorverwijzing op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.