FacebookTwitterLinkedIn

Hoe herken je oplichting zoals Avira - Your Pc May Have Been Infected?

Ook bekend als: Avira - Your Pc May Have Been Infected pop-up
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort scam is Avira - Your Pc May Have Been Infected?

Het is een pop-up zwendel die is ontworpen om nietsvermoedende gebruikers te laten geloven dat de Avira virusdetectie items heeft gevonden die een bedreiging vormen voor hun computers. Gewoonlijk wordt bij dergelijke oplichting frauduleus reclame gemaakt voor legitieme software en worden gebruikers gevraagd verdachte software te installeren, geld te betalen of persoonlijke informatie te verstrekken.

Avira - Your Pc May Have Been Infected scam scam

Avira - Your Pc May Have Been Infected scam in detail

Deze specifieke oplichting lijkt erg op de "Norton Subscription Has Expired Today" zwendel. Het heeft niets te maken met Avira (een computer software bedrijf). Het toont een valse samenvatting van de systeemscan die suggereert dat een computer geïnfecteerd kan zijn. Oplichters zouden deze pagina kunnen gebruiken om frauduleus reclame te maken voor de beveiligingssoftware van Avira.

Deze oplichting kan ook worden gebruikt om creditcardgegevens of andere bankgegevens te verkrijgen, adware of andere ongewenste programma's te promoten, of gebruikers aan te moedigen geld te betalen voor nepsoftware/diensten. Hoe dan ook, het moet worden genegeerd.

Overzicht bedreiging:
Naam Avira - Your Pc May Have Been Infected pop-up
Type bedreiging Phishing, scam, social engineering, fraude
Valse claim Een computer kan geïnfecteerd zijn
Vermomming Melding van Avira
Gerelateerd domein webprotectionprogram[.]com
Detectienamen  N/A (VirusTotal)
Symptomen Valse foutmeldingen, valse systeemwaarschuwingen, pop-upfouten, valse computerscans.
Verspreidingsmethodes Gecompromitteerde websites, schadelijke online pop-up advertenties, mogelijk ongewenste programma's.
Schade Verlies van gevoelige privé informatie, geldverlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Online oplichting in het algemeen

Meestal komen gebruikers terecht op pagina's met pop-up oplichting via verdachte advertenties, verdachte pagina's, of mogelijk ongewenste programma's. Het is zeer ongebruikelijk dat dergelijke pagina's opzettelijk worden geopend. Meer voorbeelden van soortgelijke scams zijn "Norton Antivirus 2021 Update" en "Your ANTIVIRUS Subscription Has Expired".

Hoe hebben mogelijk ongewenste programma's zich op mijn computer geïnstalleerd?

Gebruikers downloaden of installeren vaak ongewenste programma's wanneer ze "Geavanceerde", "Aangepaste", of andere instellingen die beschikbaar zijn in downloaders of installers voor andere programma's niet wijzigen. Deze distributiemethode staat bekend als bundeling. In andere gevallen veroorzaken gebruikers het via nep-installers die worden gedownload van verdachte pagina's of advertenties die zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren.

Hoe voorkom ik de installatie van mogelijk ongewenste programma's?

Download software (en bestanden) alleen van legitieme/officiële websites. Gebruik geen andere bronnen om bestanden/programma's te downloaden en klik niet op advertenties die op verdachte websites te zien zijn. Deselecteer ongewenste programma's voordat u programma's downloadt of installeert.

Als uw computer al geïnfecteerd is met ongewenste programma's, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Weergave van Avira - Your PC may have been infected scam (GIF):

Avira - Your PC may have been infected pop-up scam gif

Tekst weergegeven in Avira - Your Pc May Have Been Infected pop-up scam:

Avira
Your PC may have been infected!

THREAT MUST BE PREVENTED!

Your Avira Subscription may have been expired!

Renew now to keep your pc protected.

If your PC is unprotected, it is at risk for viruses and other malware.

Proceed...

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Verwijdering van mogelijk ongewenste programma's:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

mogelijk ongewenste programma's verwijderen via het Configuratiescherm

Zoek in het venster met de verwijderingsprogramma's naar verdachte/recent geïnstalleerde programma's, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen".

Na het verwijderen van het mogelijk ongewenste programma, scan uw computer voor alle resterende ongewenste onderdelen of mogelijke malware infecties. Gebruik aanbevolen malwareverwijderingssoftware om uw computer te scannen.

Verwijder schadelijke extensies van Internet browsers:

Video die laat zien hoe je mogelijk ongewenste browser add-ons verwijdert:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Verwijderen van schadelijke extensies uit Google Chrome stap 1

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icoon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek alle recent geïnstalleerde verdachte browser add-ons en verwijder ze.

Verwijderen van schadelijke extensies uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van avira - your pc may have been infected pop-up, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijderen van schadelijke extensies uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu icoon firefox menu icoon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies", in het geopende venster verwijder alle recentelijk geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.

Verwijderen van schadelijke extensies uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van avira - your pc may have been infected pop-up kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de avira - your pc may have been infected pop-up, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om avira - your pc may have been infected pop-up van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over avira - your pc may have been infected pop-up of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/22485-avira-your-pc-may-have-been-infected-pop-up-scam

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is een pop-up scam?

Een pop-up scam is een frauduleus bericht waarin wordt beweerd dat gebruikers malware moeten verwijderen, fouten moeten herstellen, software moeten bijwerken, abonnementen moeten verlengen of andere acties moeten uitvoeren.

Wat is het doel van een pop-up scam?

Scammers gebruiken pop-up scams om gebruikers te verleiden persoonlijke informatie te verstrekken, bestanden te downloaden, schadelijke software te installeren of geld te betalen voor valse technische ondersteuning.

Waarom kom ik valse-pop-ups tegen?

In de meeste gevallen worden pop-up scams geleverd door bedrieglijke/onbetrouwbare webpagina's die gebruikers onbedoeld openen. Gebruikers komen op dergelijke pagina's terecht via verdachte advertenties, websites of geïnstalleerde mogelijk ongewenste programma's.

Zal Combo Cleaner mij beschermen tegen pop-up scams?

Combo Cleaner kan websites detecteren die pop-up scams en andere onbetrouwbare pagina's tonen. Het waarschuwt gebruikers wanneer ze pagina's bezoeken die niet veilig zijn en beperkt de toegang daartoe.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Avira - Your Pc May Have Been Infected pop-up QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Avira - Your Pc May Have Been Infected pop-up op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.