FacebookTwitterLinkedIn

Vertrouw de valse Norton-pagina voor abonnementsvernieuwing niet

Ook bekend als: Pop-up "Uw ANTIVIRUS abonnement is verlopen"
Schadeniveau: Medium

Instructies voor het verwijderen van "Your ANTIVIRUS subscription has expired"

Wat is "Your ANTIVIRUS subscription has expired"?

Oplichters gebruiken allerlei technieken om nietsvermoedende gebruikers te misleiden zodat ze hen gevoelige informatie zouden verstrekken, geld overmaken of onnodige (of zelfs kwaadaardige) software zouden installeren, enzovoort. Meestal gebruiken ze daarvoor e-mails, misleidende websites, sms-berichten en andere kanalen. In dit specifieke geval proberen oplichters geld te verdienen met een misleidende website die zich voordoet als een legitieme, officiële website van Norton-beveiligingsproducten. Deze website heeft echter niets te maken heeft met de officiële Norton-website. In de regel worden misleidende pagina's zoals deze gepromoot via misleidende advertenties, andere onbetrouwbare websites en mogelijk ongewenste applicaties (mogelijk ongewenste programma's).

Oplichting

Deze misleidende website geeft een nepmelding weer over een Norton-productabonnement weer. Het toont een bericht waarin staat dat het Norton-antivirus-abonnement is verlopen en met een waarschuwing dat de computer nu kwetsbaar is voor virussen en malware. Deze pagina beweert ook dat gebruikers in aanmerking komen voor tot 70% korting op de normale abonnementsprijs als ze het abonnement verlengen voor de vermelde datum (in ons voorbeeld is het 8 maart 2021). Meestal worden websites zoals deze ook geopend als gebruikers niet eens Norton (of een ander beveiligingspakket) op hun computer hebben geïnstalleerd. Er zijn vergelijkbare pogingen tot oplichting die verwijzen naar legitieme productpagina's en waarmee inkomsten worden gegenereerd door verkoopcommissies. Waarschijnlijk wordt ook deze misleidende gebruikt om reclame te maken voor een legitiem Norton-product. Legitieme bedrijven staan ​​echter niet toe dat malafide ondernemingen reclame maken voor hun producten of diensten met behulp van valse advertenties of andere misleidende methoden, zoals op deze website. Daarom mag u deze en andere vergelijkbare websites niet vertrouwen. Onthoud dat deregelijke wesbties niet alleen worden gebruikt om mensen te misleiden zodat ze nepproducten zouden kopen. Soms maken ze ook promotie voor kwaadaardige software.

Het is gebruikelijk dat oplichtingswebsites en andere verdachte websites worden gepromoot via mogelijk ongewenste applicaties. Het is de moeite waard om te vermelden dat dergelijke apps kunnen zijn ontworpen om browsergegevens en andere informatie te verzamelen en advertenties te tonen. De meeste richten zich op IP-adressen, websites van bezochte pagina's, ingevoerde zoekopdrachten, geolocaties, enz. Toch kunnen ze ook toegang krijgen tot gevoelige, vertrouwelijke informatie. Bovendien zouden ontwikkelaars die informatie aan derden (mogelijk cybercriminelen) kunnen verkopen of er op een andere manier geld mee kunnen verdienen. Voorbeelden van advertenties die mogelijk ongewenste programma's vertonen, zijn kortingsbonnen, banners, enquêtes en pop-upadvertenties. Vaak worden die advertenties gebruikt om verdachte sites te promoten. Het is echter ook mogelijk dat die advertenties zijn ontworpen om downloads en installaties van ongewenste applicaties te veroorzaken door bepaalde scripts uit te voeren. Als er al een mogelijk ongewenst programma is geïnstalleerd op uw browser of besturingssysteem, moet u deze onmiddellijk weer verwijderen.

Overzicht bedreiging:
Naam Pop-up "Uw ANTIVIRUS abonnement is verlopen"
Type bedreiging Phishing, oplichting, social engineering, fraude
Valse claim Norton antivirus-abonnement is verlopen
Vermomming Melding van Norton
Domein antivirus.int-safe1[.]com
IP-adres 172.67.207.173
Symptomen Valse foutmeldingen, systeemwaarschuwingen en computerscans
Distributiemethodes Gehackte websites, frauduleuze online pop-up-advertenties, mogelijk ongewenste applicaties
Schade Verlies van privégegevens, diefstal van geld of identiteiten
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Andere voorbeelden van misleidende websites die zich voordoen als offciële productpagina's zijn "Microsoft Security Essentials Alert", "WARNING CRITICAL MESSAGE" en "Required Video Codec Is Not Installed On Your Computer". Deze websites kunnen worden gebruikt om gebruikers te misleiden zodat ze ongewenste, mogelijk schadelijke software zouden installeren, geld verzenden, externe toegang tot hun besturingssysteem openen en voor andere kwaadaardige doeleinden. Dergelijke websites moet u dus negeren.

Hoe werden mogelijk ongewenste apps op mijn computer geïnstalleerd?

In de meeste gevallen worden mogelijk ongewenste apps verspreid door ze te op te nemen in de downloaders of installatieprogramma's van andere programma's. Deze distributiemethode staat bekend als "bundeling" en wordt gebruikt om gebruikers te misleiden zodat ze mogelijke ongewenste programma's zouden downloaden en installeren samen met andere programma's die ze bewust downloaden of installeren. Doorgaans worden aanbiedingen om mogelijk ongewenste apps te downloaden of te installeren vermeld onder de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen van downloaders en installatieprogramma's. Als gebruikers die instellingen niet aanvinken en wijzigen (of als ze bepaalde selectievakjes aangevinkt laten), dan gaan ze ermee akkoord om de extra meegeleverde / gebundelde applicaties te downloaden of te installeren. Misleidende advertenties kunnen ook ongewenste downloads en installaties veroorzakenb. Dit geldt enkel voor advertenties die zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren nadat gebruikers ze eerst aanklikken.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

het is aanbevolen om geen programma's of bestanden te downloaden (of te installeren) via externe downloaders of installatieprogramma's, vanaf onbetrouwbare websites, via peer-to-peer-netwerken (bijv. torrent-clients, eMule) en via andere soortgelijke kanalen. Bestanden moeten worden gedownload van officiële websites en via directe downloadlinks. Het wordt ook aanbevolen om downloads en installaties niet te voltooien zonder de downloaders en installatieprogramma's te controleren op "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere instellingen of selectievakjes. Deze worden vaak gebruikt om gebundelde applicaties te verbergen. Bovendien is het raadzaam om niet op advertenties te klikken als ze op dubieuze websites verschijnen (bijvoorbeeld op pagina's met betrekking tot gokspelen, pornografie, dating voor volwassenen). Vaak zijn die advertenties ontworpen om potentieel schadelijke websites te openen of ongewenste downloads en installaties te veroorzaken. Gebruikers die ongewenste extensies, plug-ins en add-ons op hun browsers hebben geïnstalleerd, moeten deze verwijderen. Hetzelfde geldt voor dergelijke programma's die op het besturingssysteem zijn geïnstalleerd. Als uw computer al geïnfecteerd met mogelijk ongewenste programma's, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Tekst in de valse melding "Your ANTIVIRUS subscription has expired":

Your ANTIVIRUS subscription has expired

Your subscription of ANTIVIRUS Protection for Windows has expired on March 4, 2021.

After the expiry date has passed a virus may infected your computer, malicious malware might be installed, or your identity may be stolen.

Your PC is unprotected, it is exposed to viruses and other malware ...
Discount (March 8, 2021):
You are eligible for UP TO 70% OFF

[Renew Subscription]

Screenshots van browsermeldingen (verzonden door pushwelcome[.]com) waarmee de "Your ANTIVIRUS Subscription Has Expired"-oplichting wordt gepromoot:

Voorbeeld 1:

Your ANTIVIRUS Subscription Has Expired oplichting die wordt gepromoot via browsermeldingen (voorbeeld 1)

Voorbeeld 2:

Your ANTIVIRUS Subscription Has Expired oplichting die wordt gepromoot via browsermeldingen (voorbeeld 2)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Mogelijk ongewenste applicaties verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Mogelijk ongewenste apps verwijderen via het configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar mogelijk ongewenste applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie die de Valerie-advertenties vertoont, scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder ongewenste applicaties uit internet browsers:

Video die toont hoe mogelijke ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Frauduleuze extensies verwijderen uit Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu-icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek recent geïnstalleerde en verdachte applicaties en verwijder deze.

Adware verwijderen uit Google Chrome step 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van pop-up "uw antivirus abonnement is verlopen", reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Adware verwijderen uit Mozilla Firefox step 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde browserplug-ins.

Adware verwijderen uit Mozilla Firefox step 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van pop-up "uw antivirus abonnement is verlopen" kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de pop-up "uw antivirus abonnement is verlopen", herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Internet Explorer logoVerwijder de kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Adware verwijderen uit Internet Explorer step 1

Klik op het "tandwiel"-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte add-ons en schakel deze uit.Adware verwijderen uit Internet Explorer step 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van pop-up "uw antivirus abonnement is verlopen" dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om pop-up "uw antivirus abonnement is verlopen" van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over pop-up "uw antivirus abonnement is verlopen" of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/20339-your-antivirus-subscription-has-expired-pop-up-scam

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Pop-up Uw ANTIVIRUS abonnement is verlopen QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Pop-up "Uw ANTIVIRUS abonnement is verlopen" op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.