FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijder je ExtendedRotator adware?

Ook bekend als: Advertenties van ExtendedRotator
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort software is ExtendedRotator?

ExtendedRotator toont advertenties en hijackt een webbrowser om een valse zoekmachine te promoten. De meerderheid van de gebruikers installeert programma's zoals ExtendedRotator onbedoeld. Programma's die onder dergelijke omstandigheden worden geïnstalleerd (en gedownload) worden mogelijk ongewenste programma's genoemd.

ExtendedRotator adware

ExtendedRotator in detail

Advertenties die worden weergegeven door ExtendedRotator kunnen websites openen die bezoekers vragen om gevoelige informatie te verstrekken, verdachte software te downloaden en te installeren, diverse oplichtingpraktijken, enzovoort. Ze kunnen ook ongewenste programma's downloaden of zelfs installeren (indien ontworpen om specifieke scripts uit te voeren).

ExtendedRotator hijackt een web browser door de standaard zoekmachine, startpagina en nieuwe tabblad pagina instellingen te wijzigen. Het verandert ze in een valse zoekmachine. Een groot deel van de valse zoekmachines promoten verdachte websites, tonen resultaten gegenereerd door onbetrouwbare zoekmachines.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van ExtendedRotator
Type bedreiging Adware, Mac malware, Mac virus
Detectienamen N/A
Symptomen Uw Mac wordt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-up advertenties, u wordt doorverwezen naar verdachte websites.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installerrs (bundeling), nep Flash Player-installers, downloads van torrentbestanden.
Schade Het volgen van internetbrowser (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar verdachte websites, verlies van privégegevens.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

ExtendedRotator adware in het algemeen

ExtendedRotator functioneert als een advertentie-ondersteunde en browser-hijacking programma. Er is ook een kans dat dit programma gevoelige informatie kan verzamelen (credit card gegevens, wachtwoorden, of andere gegevens). Hoe dan ook, het kan niet worden vertrouwd/moet niet worden geïnstalleerd. Meer adware voorbeelden zijn ChannelParameter, SyncApp, en EdgeAdvanced.

Hoe heeft ExtendedRotator zich op mijn computer geïnstalleerd?

Adware wordt vaak verspreid via downloaders en installatieprogramma's voor andere programma's. Het kan worden gedeselecteerd in "Aangepaste", "Geavanceerde" of andere instellingen (of door selectievakjes uit te schakelen) die beschikbaar zijn in die downloaders of installers. Gebruikers geven adware toestemming om gedownload of geïnstalleerd te worden als ze de selectie niet ongedaan maken.

In andere gevallen veroorzaken gebruikers ongewenste downloads of installaties door te klikken op advertenties die zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren of via valse, bedrieglijke installatieprogramma's die zijn gedownload van onbetrouwbare websites.

Hoe voorkom ik de installatie van mogelijk ongewenste programma's?

Voltooi het downloaden of installeren van programma's niet totdat alle ongewenste programma's in hun downloaders of installers zijn gedeselecteerd. Vermijd het klikken op advertenties die op verdachte websites verschijnen. Gebruik ook officiële pagina's en directe links om bestanden/programma's te downloaden.

Als uw computer reeds geïnfecteerd is met ExtendedRotator, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Pop-up die verschijnt na de installatie van ExtendedRotator adware:

extendedrotator adware pop-up weergegeven zodra installatie is voltooid

ExtendedRotator's Inhoudsmap:

extendedrotator adware inhoudsmap

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe ExtendedRotator adware verwijderd kan worden met Combo Cleaner:

ExtendedRotator adware verwijderen:

Verwijder ExtendedRotator-gerelateerde mogelijk ongewenste programma's uit uw map "Toepassingen":

mac browser hijacker verwijderen uit toepassingen map

Klik op het Finder-pictogram. In het Finder venster, selecteer "Toepassingen". Zoek in de toepassingsmap naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte programma's en sleep ze naar de Prullenmand. Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste programma('s) die online advertenties veroorzaken, scan uw Mac voor alle resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van extendedrotator gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van ExtendedRotator verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van extendedrotator gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van extendedrotator gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van extendedrotator gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Veelgetselde vragen (FAQ)

Welke schade kan adware aanrichten?

Reclame-ondersteunde software kan een computer vertragen, de surfervaring op het web verminderen en andere problemen veroorzaken (zoals problemen met onlineprivacy en de veiligheid van het surfen).

Wat doet adware?

De meeste adware-achtige programma's hebben maar één doel, het genereren van advertenties. Hoewel, ze kunnen ook ontworpen zijn om valse zoekmachines te promoten en informatie te verzamelen.

Hoe genereren adware-ontwikkelaars inkomsten?

Het is gebruikelijk voor adware om geld te verdienen via affiliate programma's. Personen achter adware gebruiken het om verschillende diensten, producten, Internet pagina's, enzovoort te promoten.

Zal Combo Cleaner de ExtendedRotator adware verwijderen?

Ja, Combo Cleaner zal het besturingssysteem scannen en deze adware en andere ongewenste programma's verwijderen. Het is belangrijk te vermelden dat handmatige adware verwijdering misschien niet de beste manier is om er vanaf te komen. Het is gebruikelijk dat ongewenste softwarecomponenten (bestandsresten) aanwezig blijven zelfs na het verwijderen.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van ExtendedRotator QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van ExtendedRotator op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.