FacebookTwitterLinkedIn

Hoe FlexInterval adware van het besturingssysteem te verwijderen?

Ook bekend als: Advertenties door FlexInterval
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Wat is FlexInterval?

FlexInterval is een adware-type toepassing met browser hijacker capaciteiten. Vanwege de dubieuze technieken die worden gebruikt om dit soort apps te promoten, worden ze ook geacht een mogelijk ongewenst programma (PUA) te zijn.

FlexInterval adware

FlexInterval adware overzicht

Adware maakt het plaatsen van grafische inhoud van derden (bijv. pop-ups, banners, enz.) op elke bezochte website en/of verschillende interfaces mogelijk. De weergegeven advertenties beïnvloeden de browse-ervaring door de zichtbaarheid van de pagina te beperken en de browse-snelheid te vertragen.

Bovendien brengen deze advertenties de veiligheid van apparaten/gebruikers in gevaar. Eenmaal aangeklikt, leiden opdringerige advertenties om naar onbetrouwbare/malleidende sites, en sommige kunnen stiekem software downloaden/installeren (bijv. PUA's).

Browser hijackers wijzen nep zoekmachine toe als standaard browser adressen, en ook als hun homepage en nieuwe tabblad / venster URL's. Dus, zoekopdrachten getypt in de URL-balk en nieuwe geopende tabbladen / vensters leiden om naar de gepromote adres.

Deze zoekmachines zijn meestal niet in staat om zoekresultaten te genereren, dus leiden ze om naar Google, Bing, Yahoo, en andere legitieme zoekmachines. Wat meer is, browser hijackers hebben de neiging om persistente technieken te gebruiken om hun verwijdering te bemoeilijken.

De meeste PUAs kunnen gegevens bijhouden, en FlexInterval is geen uitzondering. Informatie van belang omvat: browser activiteiten, IP-adressen, persoonlijk identificeerbare gegevens, log-in geloofsbrieven (gebruikersnamen / wachtwoorden), bankgegevens, enz. De verzamelde gegevens worden vervolgens te gelde gemaakt door ze te delen met en/of te verkopen aan derden.

Kortom, de aanwezigheid van ongewenste software op apparaten kan leiden tot systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en identiteitsdiefstal.

Overzicht Bedreiging:
Naam Advertenties door FlexInterval
Type Bedreiging Adware, Mac malware, Mac virus
Detectienamen Avast (MacOS:AdAgent-AW [Adw]), Combo Cleaner (Trojan.GenericFCA.Agent.23765), ESET-NOD32 (een variant van OSX/Adware.Synataeb.G), McAfee (RDN/Generic.osx), Volledige lijst (VirusTotal)
Aanvullende Informatie Deze toepassing behoort tot de Adload malware familie.
Symptomen Uw Mac wordt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-up advertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers, downloads van torrentbestanden.
Schade Tracken van internetbrowser (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Adware in het algemeen

AddCloud, FlexProduct, en DiscoveryHandler zijn een paar voorbeelden van apps binnen de categorie adware. Ze lijken gewoon en onschadelijk. Bovendien heeft deze software de neiging om "handige" functies aan te bieden, die meestal niet operationeel zijn. In feite zijn functionaliteit en gebruikersveiligheid irrelevant voor praktisch alle PUAs. Het enige doel van ongewenste toepassingen is om winst te maken ten koste van de gebruiker.

Hoe heeft FlexInterval zich op mijn computer geïnstalleerd?

PUA's kunnen samen met andere programma's worden gedownload/geïnstalleerd. De marketing techniek van het verpakken van reguliere software met diverse supplementen - wordt "bundelen" genoemd. Opdringerige advertenties worden ook gebruikt om PUA's te verspreiden. Wanneer er op de advertenties wordt geklikt, kunnen ze deze programma's downloaden/installeren zonder toestemming van de gebruiker. PUA's kunnen ook "officiële" download sites hebben.

Hoe voorkom ik de installatie van mogelijk ongewenste toepassingen?

Het wordt ten zeerste aanbevolen om software te onderzoeken en officiële/geverifieerde downloadkanalen te gebruiken. Dubieuze bronnen, bijv. onofficiële en freeware websites, Peer-to-Peer sharing netwerken, enz. - kunnen gebundelde inhoud aanbieden.

Bij het downloaden/installeren is het van cruciaal belang om de voorwaarden te lezen, de mogelijke opties te onderzoeken en de instellingen "Aangepaste/Geavanceerde" te gebruiken om af te zien van alle bijlagen. Opdringerige advertenties lijken legitiem, maar leiden om naar onbetrouwbare/betwistbare sites (bijv. pornografie, adult-dating, gokken, enz.).

In geval van ontmoeting met advertenties en/of omleidingen van dit type, moet het systeem worden gecontroleerd en moeten alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins die worden opgespoord - onmiddellijk worden verwijderd. Als uw computer reeds geïnfecteerd is met FlexInterval, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Pop-up venster weergegeven zodra FlexInterval adware's installatie voorbij is:

Pop-up verschijnt zodra FlexInterval installatie is voltooid

FlexInterval adware's installatie map:

FlexInterval adware installatie map

FlexInterval adware geïnstalleerd op een Safari browser:

FlexInterval adware geïnstalleerd op Safari

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browser hijackers te verwijderen van een Mac computer:

FlexInterval adware verwijderen:

Verwijder FlexInterval-gerelateerde mogelijk ongewenste toepassingen van uw "Applicaties" map:

mac browser hijacker verwijderen uit toepassingen map

Klik op het Finder icoon. In het Finder venster, selecteer "Applicaties". In de map toepassingen, zoek naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de Prullenbak.

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op alle resterende ongewenste onderdelen.

Verwijder aan de advertenties door flexinterval gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties door FlexInterval verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties door flexinterval gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties door flexinterval gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties door flexinterval gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Veelgestelde Vragen (FAQ)

Welke schade kan adware aanrichten?

Adware kan de kwaliteit van het surfen en de systeemprestaties verminderen. Het kan ook een bedreiging vormen voor de privacy van de gebruiker, omdat deze software meestal de mogelijkheid heeft om gegevens bij te houden. Adware-geleverde advertenties kunnen bedrieglijk en kwaadaardig zijn, en daardoor mogelijk ernstige problemen veroorzaken.

Wat doet adware?

Adware betekent reclame-ondersteunde software. Het is ontworpen om opdringerige advertentiecampagnes te leveren, d.w.z. verschillende advertenties te tonen op elke bezochte website en/of verschillende interfaces.

Hoe genereren adware-ontwikkelaars inkomsten?

Adware genereert winst door het bevorderen van websites, toepassingen, producten, diensten, en dergelijke. Commissie zou kunnen worden verdiend uit advertentie klikken, site bezoeken, bestand downloads, product aankopen, dienst abonnementen, enzovoort.

Zal Combo Cleaner de FlexInterval adware verwijderen?

Ja, Combo Cleaner kan apparaten scannen en geïnstalleerde adware-type apps verwijderen. Aan de andere kant, als adware handmatig wordt verwijderd - kunnen verschillende bestandsresten zich in het systeem blijven verbergen. Dus zelfs als de software zelf schijnbaar is verwijderd, kunnen sommige van zijn componenten nog steeds aanwezig en actief zijn.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties door FlexInterval QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties door FlexInterval op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.