FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u DiscoveryHandler adware?

Ook bekend als: Advertenties van DiscoveryHandler
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort toepassing is DiscoveryHandler?

DiscoveryHandler is ontworpen om vervelende advertenties te tonen en een valse zoekmachine te promoten. Het heeft de kwaliteiten van zowel reclame-ondersteunde software als een browser hijacker. Gebruikers downloaden en installeren apps zoals DiscoveryHandler zonder het te weten. Om deze reden vallen ze in de categorie van mogelijk ongewenste toepassingen (PUA's).

DiscoveryHandler adware

DiscoveryHandler adware in detail

DiscoveryHandler geeft advertenties weer (bijvoorbeeld pop-ups, banners, coupons). De advertenties kunnen websites promoten die zijn ontworpen om gebruikers te verleiden tot het downloaden en installeren van mogelijk ongewenste programma's, waarbij gevoelige informatie wordt verstrekt. Deze advertenties kunnen ook in staat zijn om dubieuze programma's te downloaden en te installeren.

Bovendien verandert DiscoveryHandler de standaard zoekmachine, startpagina en nieuwe tabbladpagina in een valse zoekmachine. Het kaapt een web browser door het veranderen van de instellingen. Valse zoekmachines zijn niet te vertrouwen - hun zoekresultaten kunnen worden gebruikt om louche pagina's te promoten. Ook kunnen ze onbetrouwbare pagina's openen.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van DiscoveryHandler
Type bedreiging Adware, Mac malware, Mac virus
Detectienamen Avast (MacOS:Adload-AG [Adw]), Combo Cleaner (Gen:Variant.Adware.MAC.AdLoad.13), ESET-NOD32 (een variant van OSX/Adware.Synataeb.G), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Adload.h), volledige lijst (VirusTotal)
Extra informatie Deze toepassing behoort tot de Adload malware familie.
Symptomen Uw Mac wordt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-up advertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers, downloads van torrentbestanden.
Schade Tracken van internetbrowser (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

DiscoveryHandler adware in het algemeen

DiscoveryHandler is een onbetrouwbare toepassing die in staat is om ongewenste advertenties te serveren en de instellingen van de webbrowser te wijzigen. Het is vergelijkbaar met OfficialDesign, ChangingSystem, MultiProject, en tal van andere apps. De meeste gebruikers installeren ze onopzettelijk.

Hoe heeft DiscoveryHandler zich op mijn computer geïnstalleerd?

Gebruikers downloaden en installeren adware via downloaders en installers voor andere programma's, misleidende advertenties, nep-installers. Downloaders en installers die worden gebruikt om adware te verspreiden hebben meestal "Aangepaste", "Geavanceerde" of andere instellingen. Gebruikers laten toe dat adware wordt geïnstalleerd wanneer ze deze instellingen niet gebruiken om gebundelde apps te deselecteren.

Advertenties kunnen ongewenste software downloaden of installeren als ze zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren en gebruikers erop klikken. Valse installatieprogramma's worden gedownload van onbetrouwbare pagina's met behulp van schrikken tactieken of andere methoden om gebruikers te verleiden tot het downloaden van deze installatieprogramma's.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste toepassingen?

Vermijd het gebruik van onofficiële pagina's of andere onbetrouwbare bronnen voor het downloaden van software (of bestanden). Gebruik daarvoor officiële pagina's en directe links. Vermijd ook het klikken op advertenties die op dubieuze pagina's verschijnen. Controleer downloaders en installers op optionele downloads of installaties en deselecteer ze voordat u software downloadt of installeert.

Als uw computer reeds geïnfecteerd is met DiscoveryHandler, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Pop-up die verschijnt na de installatie van DiscoveryHandler adware:

discoveryhandler adware pop-up weergegeven na installatie

DiscoveryHandler's Inhoudsmap:

discoveryhandler adware inhoud map

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe DiscoveryHandler adware te verwijderen met Combo Cleaner:

DiscoveryHandler adware verwijderen:

Verwijder DiscoveryHandler-gerelateerde mogelijk ongewenste toepassingen uit uw map "Toepassingen":

mac browser hijacker verwijderen uit toepassingen map

Klik op het Finder-pictogram. In het Finder-venster, selecteer "Toepassingen". In de map toepassingen, op zoek naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de Prullenbak. Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac voor alle resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van discoveryhandler gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van DiscoveryHandler verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van discoveryhandler gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van discoveryhandler gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van discoveryhandler gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke schade kan adware veroorzaken?

Dit soort software kan het surfen op het web bemoeilijken, een computer (en browser) trager laten werken en soortgelijke problemen veroorzaken.

Wat doet adware?

Het hoofddoel van reclame-ondersteunde software is het weergeven van advertenties. Het kan echter extra functies hebben - het kan een webbrowser kapen en informatie verzamelen.

Hoe genereren adware-ontwikkelaars inkomsten?

Ze verdienen geld aan adware door het promoten van verschillende websites, producten, diensten, enzovoort. Een groot deel van het geld komt van affiliate programma's.

Zal Combo Cleaner de DiscoveryHandler adware verwijderen?

Ja, Combo Cleaner zal uw computer scannen en alle geïnstalleerde adware-type toepassingen verwijderen. Indien handmatig verwijderd, kan adware sommige van zijn componenten aanwezig en actief hebben zelfs na de verwijdering. Daarom is het aanbevolen om adware te verwijderen met behulp van gespecialiseerde software.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van DiscoveryHandler QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van DiscoveryHandler op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.