FacebookTwitterLinkedIn

Hoe de VIPSearch Pro browser hijacker verwijderen?

Ook bekend als: vipsearch.guru doorverwijzing
Schadeniveau: Medium

Wat is VIPSearch Pro?

VIPSearch Pro is een dubieuze software, onderschreven als een hulpmiddel dat een gepersonaliseerde zoekmachine biedt voor professioneel gebruik. Het is geclassificeerd als een browser hijacker vanwege de wijzigingen die het maakt aan browsers om de vipsearch.guru nep zoekmachine te promoten (via vipsearch.top).

Bovendien, VIPSearch Pro heeft het capaciteiten om gegevens bij te houden, die worden gebruikt om te spioneren op de 'browse activiteit van de gebuikers. Aangezien de meeste gebruikers browser hijackers onopzettelijk downloaden/installeren, worden ze ook gecategoriseerd als mogelijk ongewenste programma's (PUA's).

vipsearch.guru browser hijacker vraagt om verschillende machtigingen

Browserkapers richten zich vooral op populaire browsers met een groot gebruikersbestand. Zij wijzen onwettige web zoekmachines als browsers 'homepage, nieuw tabblad/venster, en standaard zoekmachine URL's. VIPSearch Pro wijzigt de bovengenoemde instellingen in vipsearch.top.

Deze schijnbaar kleine wijzigingen hebben ernstige gevolgen voor de browse-ervaring. Elke nieuwe browser tabblad/venster geopend en zoekopdracht getypt in de URL-balk - wordt doorverwezen naar vipsearch.top, die op zijn beurt wordt omgeleid naar de vipsearch.guru web zoekmachine.

Nep zoekmachines zijn zelden in staat om zoekresultaten te genereren, dus ze hebben de neiging om te leiden naar (of veroorzaken omleiding ketens eindigend met) Google, Yahoo, Bing, en andere legitieme zoekmachines.

De vipsearch.guru zoekmachine is in staat om zoekresultaten te leveren, maar ze zijn onnauwkeurig en kunnen onbetrouwbare en/of kwaadaardige websites en inhoud promoten.

Browserkapers kunnen de toegang tot de browserinstellingen beperken/ontzeggen en/of alle toegestane wijzigingen ongedaan maken. Daarom is het herstellen van een aangetaste browser onmogelijk zonder de software te verwijderen die de browser kaapt. Bovendien kan VIPSearch Pro gegevens traceren, en dit is typisch voor browser hijackers.

Zij controleren de browsing activiteit (bezochte URL's, bekeken pagina's, zoekopdrachten, enz.) en verzamelen kwetsbare informatie geëxtraheerd uit het (IP-adressen, geolocaties, en zelfs persoonlijk identificeerbare details). Ontwikkelaars van browser-hijackers maken de verzamelde gegevens te gelde door ze te delen met en/of te verkopen aan derden.

Kortom, de aanwezigheid van software voor het traceren van gegevens op apparaten kan leiden tot ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en identiteitsdiefstal. Om de veiligheid van apparaten en gebruikers te waarborgen, moeten alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins onmiddellijk na detectie worden verwijderd.

Overzicht bedreiging:
Naam VIPSearch Pro
Type bedreiging: Browser Hijacker, Redirect, Search Hijacker, Toolbar, Unwanted New Tab
Browser Extensie(s) VIPSearch Pro, VIPSearch, VIP
Veronderstelde Functionaliteit Aangepaste zoekopdrachten op het web
Gepromote URL (via vipsearch.top) vipsearch.guru
Dienend IP Adres (vipsearch.top) 5.149.249.217
Dienend IP Adres (vipsearch.guru) 5.149.248.86
Getroffen browser instellingen Homepage, URL nieuw tabblad, standaard zoekmachine
Symptomen Gemanipuleerde Internet browser instellingen (homepage, standaard Internet zoekmachine, nieuwe tabblad instellingen). Gebruikers worden gedwongen de website van de kaper te bezoeken en het Internet te doorzoeken met hun zoekmachines.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers.
Schade Tracken van internetbrowser (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites.
Verwijdering

Om vipsearch.guru doorverwijzing verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Secured Browser Search, Any Search Pro, EasySearchConverter, en Private Home zijn enkele voorbeelden van browser hijackers. Ze lijken legitiem en nuttig. Echter, ondanks hoe goed hun functionaliteiten kunnen klinken - ze zelden werken zoals beloofd. In de meeste gevallen zijn de functies volstrekt niet operationeel.

Dit is waar voor praktisch alle mogelijk ongewenste programma's. Het enige doel van ongewenste apps is om inkomsten te genereren ten koste van de gebruiker. Daarom kunnen mogelijk ongewenste programma's, in plaats van beloftes na te komen, browsers kapen, omleidingen veroorzaken, opdringerige advertentiecampagnes (adware) uitvoeren en gevoelige en persoonlijke informatie verzamelen.

Hoe heeft VIPSearch Pro zich op mijn computer geïnstalleerd?

Mogelijk ongewenste programma's worden verspreid via downloaders/installers van andere programma's. Deze valse marketingtechniek - het verpakken van reguliere software met ongewenste of kwaadaardige toevoegingen - wordt "bundeling" genoemd.

Overhaaste download/installatie processen (b.v. overgeslagen stappen en secties, gebruikte vooringestelde opties, etc.) verhogen het risico om onbedoeld gebundelde inhoud in het systeem toe te laten.

Opdringerige advertenties zijn ook een proliferatie van mogelijk ongewenste programma's. Wanneer er op de advertenties wordt geklikt, kunnen ze scripts uitvoeren om stiekem te downloaden/installeren. Mogelijk ongewenste programma's kunnen ook "officiële" promotie/download webpagina's hebben.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste toepassingen?

Het wordt aanbevolen om software te onderzoeken voordat u deze downloadt/ installeert en/of koopt. Bovendien mogen alleen officiële en geverifieerde downloadkanalen worden gebruikt.

Onbetrouwbare bronnen, zoals onofficiële en gratis file-hosting websites, Peer-to-Peer sharing netwerken, en andere derde partij downloaders - bieden vaak misleidende en/of gebundelde inhoud.

Bij het downloaden/installeren is het belangrijk de voorwaarden te lezen, alle mogelijke opties te bestuderen, de instellingen "Aangepaste/Geavanceerde" te gebruiken en af te zien van aanvullende apps, tools, functies en andere toevoegingen.

Opdringerige advertenties lijken legitiem en onschadelijk; ze leiden echter door naar zeer twijfelachtige sites (bijv. gokken, pornografie, adult-dating, enz.).

In het geval van ontmoetingen met advertenties en/of omleidingen van deze soort, moet het systeem worden gecontroleerd en alle verdachte toepassingen en browser extensies/plug-ins gedetecteerd - verwijderd uit het zonder vertraging.

Als uw computer al geïnfecteerd is met VIPSearch Pro, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze browser hijacker automatisch te verwijderen.

Weergave van vipsearch.top omleiden naar vipsearch.guru (GIF):

VIPSearch Pro browser hijacker promoot (via vipsearch.top) vipsearch.guru (GIF)

vipsearch.guru doorverwijzing onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van vipsearch.guru doorverwijzing. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

VIPSearch Pro browser hijacker verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

vipsearch.guru browser hijacker verwijderen via het Configuratiescherm

In het venster met de verwijderingsprogramma's: zoek naar recentelijk geïnstalleerde verdachte toepassingen (bijvoorbeeld "VIPSearch Pro"), selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassingen (die browser omleidingen naar de vipsearch.guru website veroorzaken), scant u uw computer voor alle resterende ongewenste onderdelen. Om uw computer te scannen, gebruikt u aanbevolen malware verwijdering software.

VIPSearch Pro browser hijacker verwijderen van internet browsers:

Video die toont hoe browser omleidingen te verwijderen:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Verwijderen vipsearch.guru gerelateerde Google Chrome extensies

Click the Chrome menu icon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer tools" en klik op "Extensies". Zoek "VIPSearch Pro" en andere recentelijk geïnstalleerde verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

Verander uw startpagina:

Verwijderen vipsearch.guru van Google Chrome startpagina

Click the Chrome menu icon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". In de "Bij opstarten" sectie, schakel "VIPSearch Pro" (of "VIPSearch", of gewoon "VIP") uit, zoek naar een browser hijacker URL (hxxp://www.vipsearch.guru) onder de "Open een specifieke of set van pagina's" optie. Indien aanwezig klik op de drie verticale stippen pictogram en selecteer "Verwijderen".

Verander uw standaard zoekmachine:

Verwijderen van vipsearch.guru uit Google Chrome standaard zoekmachine

Om uw standaard zoekmachine in Google Chrome te wijzigen: Klik op het Chrome-menupictogram Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", in het gedeelte "Zoekmachine", klik op "Zoekmachines beheren...", zoek in de geopende lijst naar "vipsearch.guru", klik op de drie verticale stippen naast deze URL en selecteer "Verwijderen uit lijst".

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van vipsearch.guru doorverwijzing, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijderen van vipsearch.guru gerelateerde Mozilla Firefox extensies

Klik op het Firefox menu icoonfirefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder "VIPSearch Pro", net als alle andere recentelijk geïnstalleerde browser plug-ins.

Verander uw startpagina:

Verwijderen vipsearch.guru van Mozilla Firefox startpagina

Om uw startpagina opnieuw in te stellen, klikt u op het Firefox-menufirefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer dan "Opties", in het geopende venster schakelt u "VIPSearch Pro" uit, verwijdert u hxxp://vipsearch.guru en voert u het domein van uw voorkeur in, dat telkens wordt geopend wanneer u Mozilla Firefox start.

Wijzig uw standaard zoekmachine:

Verwijderen van vipsearch.guru uit Mozilla Firefox standaard zoekmachine

Typ in de URL adresbalk about:config en druk op Enter.
Klik op "Ik zal voorzichtig zijn, ik beloof het!".
In het zoekfilter bovenaan, type: "extensionControlled"

Zet beide resultaten op "false" door ofwel te dubbelklikken op elke entry, ofwel te klikken op de Mozilla Firefox switch about:config entry button knop .

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van vipsearch.guru doorverwijzing kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de vipsearch.guru doorverwijzing, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Internet Explorer logoVerwijder schadelijke add-ons van Internet Explorer:

Verwijderen vipsearch.guru gerelateerde Internet Explorer extensies

Klik op het "tandwiel" icoonInternet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Add-ons beheren". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze items en klik op "Verwijderen".

Wijzig uw startpagina:

Verwijderen vipsearch.guru van Internet Explorer startpagina

Klik op het "tandwiel" icoonInternet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Internet Opties", in het geopende venster verwijdert u hxxp://vipsearch.guru en voert u uw voorkeursdomein in, dat telkens wordt geopend wanneer u Internet Explorer opstart. U kunt ook about: blank invoeren om een lege pagina te openen wanneer u Internet Explorer opstart.

Wijzig uw standaardzoekmachine:

Verwijderen van vipsearch.guru uit Internet Explorer standaard zoekmachine

Klik op het "tandwiel" icoonInternet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "invoegtoepassingen beheren". In het geopende venster, selecteer "Search Providers", stel "Google", "Bing", of een andere geprefereerde zoekmachine in als uw standaard en verwijder vervolgens "VIPSearch Pro".

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van vipsearch.guru doorverwijzing dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van vipsearch.guru doorverwijzing uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over vipsearch.guru doorverwijzing of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/20394-vipsearch-pro-browser-hijacker

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
vipsearch.guru doorverwijzing QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van vipsearch.guru doorverwijzing op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met vipsearch.guru doorverwijzing

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieZeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.