FacebookTwitterLinkedIn

Hoe AccessibleValue adware van het besturingssysteem verwijderen?

Ook bekend als: Advertenties van AccessibleValue
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Wat is AccessibleValue?

AccessibleValue is een adware-achtig programma met de eigenschappen van een browser hijacker. Vanwege de dubieuze technieken die worden gebruikt om softwareproducten binnen deze classificaties te verspreiden, worden ze ook gecategoriseerd als mogelijk ongewenste programma's. Het is belangrijk te vermelden dat AccessibleValue verspreid wordt via nep Adobe Flash Player updates.

AccessibleValue adware detecties op VirusTotal

AccessibleValue adware in detail

Adware toont pop-ups, enquêtes, coupons, banners en andere opdringerige advertenties. Ze kunnen worden geplaatst op elke bezochte website en/of verschillende interfaces. Naast het ernstig verminderen van de browse-ervaring, vormen deze advertenties een bedreiging voor het apparaat/de veiligheid van de gebruiker. Wanneer erop wordt geklikt, worden opdringerige advertenties doorverwezen naar onbetrouwbare/schadelijke websites, en sommige kunnen stiekem software downloaden/installeren (bijv. ongewenste programma's).

Browser hijackers wijzen opnieuw de standaard zoekmachine, nieuw tabblad/venster, en startpagina URL's toe aan valse web zoeker adressen. Dus, zoekopdrachten die getypt worden in de URL-balk en nieuwe tabbladen/vensters die geopend worden, verwijzen door naar het gepromote adres.

Valse zoekmachines kunnen meestal geen zoekresultaten tonen, dus verwijzen ze door naar Google, Bing, Yahoo en andere legitieme zoekmachines. Om te voorkomen dat gebruikers hun browsers kunnen herstellen, kan deze software alle wijzigingen die zijn aangebracht terugzetten of de toegang tot de browserinstellingen volledig beperken/ontzeggen.

Bovendien hebben de meeste ongewenste programma's de mogelijkheid om gegevens te traceren. Interessante informatie is onder andere: browse- en zoekmachine geschiedenis, persoonlijk identificeerbare gegevens, financieel-gerelateerde gegevens, enzovoort. De verzamelde gegevens worden vervolgens te gelde gemaakt door ze te delen met en/of te verkopen aan derden.

Kortom, de aanwezigheid van ongewenste programma's op apparaten kan leiden tot systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van AccessibleValue
Type bedreiging Adware, Mac malware, Mac virus
Detectienamen (.service) Avast (MacOS:Adload-AM [Trj]), ESET-NOD32 (een variant van OSX/TrojanDownloader.Adloa), Fortinet (Adware/Cimpli!OSX), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Cimpli.m), volledige lijst (VirusTotal)
Detectienamen (.system) Avast (MacOS:Adload-AM [Trj]), ESET-NOD32 (een variant van OSX/TrojanDownloader.Adloa), Fortinet (Adware/Cimpli!OSX), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Cimpli.m), volledige lijst (VirusTotal)
Bijkomende informatie Dit programma behoort tot de Adload malware familie.
Symptomen Uw Mac wordt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-up advertenties, u wordt doorverwezen naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers, downloads van torrentbestanden.
Schade Het volgen van de internetbrowser (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Adware in het algemeen

SmartResultsNavigation, BrowserState, en LogarithmicList zijn een paar voorbeelden van adware. Zoals de meeste ongewenste programma's, lijkt adware onschadelijk en biedt het verschillende functies aan, die zelden operationeel zijn.

Het enige doel van ongewenste programma's is om inkomsten te genereren op kosten van de gebruiker. Daarom kunnen ongewenste programma's, in plaats van beloftes na te komen, opdringerige advertentiecampagnes uitvoeren, browsers hijacken, doorverwijzingen veroorzaken en privégegevens verzamelen.

Hoe is AccessibleValue op mijn computer geïnstalleerd? 

Mogelijk ongewenste programma's worden verspreid via de marketingmethode "bundling". Dit wil zeggen dat gewone software verpakt wordt met toevoegingen. Daarom verhogen gehaaste downloads/installaties het risico dat gebundelde inhoud in het systeem wordt toegelaten. Opdringerige advertenties verspreiden ook mogelijk ongewenste programma's. Eenmaal aangeklikt, kunnen ze scripts uitvoeren om downloads/installaties uit te voeren zonder toestemming van de gebruiker. Mogelijk ongewenste programma's kunnen ook "officiële" downloadpagina's hebben.

Hoe voorkom ik de installatie van mogelijk ongewenste programma's?

Het wordt aangeraden om software te onderzoeken en alleen te downloaden van officiële/geverifieerde kanalen. Onbetrouwbare bronnen, bijv. onofficiële en freeware websites, Peer-to-Peer netwerken, enz., kunnen gebundelde inhoud aanbieden.

Bij het downloaden/installeren, is het aanbevolen om de voorwaarden te lezen, mogelijke opties te bestuderen, de "Aangepaste/Geavanceerde" instellingen te gebruiken om af te zien van alle mogelijke toevoegingen. Opdringerige advertenties lijken legitiem; ze verwijzen echter door naar verdachte sites (bijv. pornografie, adult-dating, gokken, etc.).

Als u met dergelijke advertenties en/of doorverwijzingen in contact komt, moet het systeem worden gecontroleerd en moeten alle dubieuze programma's en browserextensies/plug-ins die zijn gedetecteerd, onmiddellijk worden verwijderd. Als uw computer reeds geïnfecteerd is met AccessibleValue, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Pop-up venster dat wordt weergegeven wanneer AccessibleValue adware aanwezig is op het systeem:

Pop-up weergegeven wanneer AccessibleValue adware wordt gedetecteerd op het systeem

Tekst in dit pop-up venster:

"AccessibleValued" will damage your computer.

 

This file was downloaded on an unknown date.

 

OK
Show in Finder

Misleidende installer (nep Flash Player updater) die AccessibleValue adware promoot;

Eerste installatiestap:

Misleidend installatieprogramma gebruikt om AccessibleValue adware te promoten (stap 1)

Tweede installatiestap:

Misleidend installatieprogramma gebruikt om AccessibleValue adware te promoten (stap 2)

Bestanden gerelateerd aan de AccessibleValue adware die verwijderd moeten worden:

  • ~/Library/Application Support/.[random_string]/Services/com.AccessibleValue.service.app
  • ~/Library/LaunchAgents/com.AccessibleValue.service.plist
  • /Library/Application Support/.[random_string]/System/com.AccessibleValue.system
  • /Library/LaunchDaemons/com.AccessibleValue.system.plist

BELANGRIJKE OPMERKING! In sommige gevallen wijzigen schadelijke programma's zoals AccessibleValue de proxy-instellingen van het systeem, waardoor ongewenste doorverwijzingen naar allerlei verdachte websites worden veroorzaakt.

De doorverwijzingen zullen waarschijnlijk blijven, zelfs na het verwijderen van het programma zelf. U zult ze dus handmatig moeten herstellen.

Stap 1: Klik op het tandwielpictogram in het Dock om naar de systeeminstellingen te navigeren. Als het pictogram niet in het Dock aanwezig is, kunt u het vinden in het Launchpad.

Proxy-instellingen wijzigen - ga naar de systeeminstellingen

Stap 2: Navigeer naar de Netwerk instellingen.

Proxy-instellingen wijzigen - ga naar de netwerkinstellingen

Stap 3: Selecteer het aangesloten netwerk en klik op "Geavanceerd...".

Proxy-instellingen wijzigen - selecteer het verbonden netwerk en klik op Geavanceerd...

Stap 4: Klik op het tabblad "Proxies" en vink alle protocollen uit. U moet ook de instellingen van elk protocol op standaard zetten - "*.local, 169.254/16".

Proxy-instellingen wijzigen - vink alle opties uit en zet hun instellingen op standaard

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware verwijderd kan worden met Combo Cleaner:

AccessibleValue adware verwijderen:

Verwijder AccessibleValue-gerelateerde mogelijk ongewenste programma's uit uw map "Toepassingen":

mac browser hijacker verwijderen uit toepassingen map

Klik op het Finder-pictogram. In het Finder venster, selecteer "Toepassingen". Zoek in de toepassingsmap naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte programma's en sleep ze naar de Prullenmand.

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste programma('s) die online advertenties veroorzaken, scan uw Mac voor alle resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van accessiblevalue gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van AccessibleValue verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van accessiblevalue gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van accessiblevalue gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van accessiblevalue gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van AccessibleValue QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van AccessibleValue op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.