FacebookTwitterLinkedIn

Hoe de LogarithmicList adware verwijderen?

Ook bekend als: Advertenties van LogarithmicList
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Wat is LogarithmicList adware?

LogarithmicList is een mogelijk ongewenst programma, ontworpen om advertenties te tonen en browsers te hijacken door hun instellingen te wijzigen. Met andere woorden, dit programma heeft de capaciteiten van een adware-achtig programma en een browser hijacker. In de meeste gevallen downloaden en installeren gebruikers programmas zoals LogarithmicList onbedoeld.

LogarithmicList adware

LogarithmicList adware in detail

Het is niet veilig om te klikken op advertenties die gegenereerd worden door programma's zoals LogarithmicList. Het is gebruikelijk dat deze advertenties gebruikt worden om download websites voor ongewenste programma's te promoten, verschillende onbetrouwbare pagina's die ontworpen zijn om gevoelige informatie te extraheren, enzovoort. In sommige gevallen kunnen deze advertenties leiden tot onverwachte downloads of zelfs installaties.

Een paar voorbeelden van websites die advertenties gegenereerd door adware (inclusief de LogarithmicList toepassing) zouden kunnen openen zijn "MALWARE DETECTED Action Required", "Device Infected After Visiting An Adult Website", en "Receive iPhone 12". Het is belangrijk te vermelden dat deze advertenties ook schadelijke websites kunnen openen.

Doorgaans genereren advertentie-ondersteunde programma's online enquêtes, pop-up advertenties, coupons, banners, enz. Naast het feit dat ze gebruikt worden voor reclame van onbetrouwbare websites, bedekken deze advertenties de inhoud van bezochte websites. Een andere reden om het LogarithmicList programma niet te vertrouwen is dat het een valse zoekmachine promoot.

Het is bekend dat LogarithmicList het adres van een standaard zoekmachine, startpagina en nieuw tabblad wijzigt in een adres van een valse zoekmachine, en gebruikers niet toestaat deze wijzigingen ongedaan te maken. Nep zoekmachines genereren geen unieke resultaten. De meeste tonen resultaten gegenereerd door andere zoekmachines.

Het is belangrijk om te vermelden dat valse zoekmachines resultaten kunnen tonen die gegenereerd zijn door zowel legitieme als onbetrouwbare zoekmachines. In sommige gevallen kunnen ze misleidende resultaten genereren (dubieuze websites promoten) en advertenties tonen. Hoe dan ook, het is nooit veilig om valse, dubieuze zoekmachines te gebruiken.

Bovendien is het mogelijk dat LogarithmicList ontworpen is om surf-gerelateerde informatie te verzamelen zoals IP adressen, bezochte pagina's, ingevoerde zoekopdrachten, enzovoort. Bovendien zou het kunnen worden ontworpen om creditcardgegevens, gebruikersnamen, wachtwoorden en andere gevoelige informatie te verzamelen. In een dergelijk geval kan de verzamelde informatie worden misbruikt voor frauduleuze doeleinden.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van LogarithmicList
Type bedreiging Adware, mac malware, mac virus
Detectienamen Avast (MacOS:AdAgent-L [Adw]), Combo Cleaner (Gen:Variant.Adware.MAC.AdLoad.8), ESET-NOD32 (een variant van OSX/Adware.Synataeb.C), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Adload.h), volledige lijst (VirusTotal)
Bijkomende informatie Dit programma behoort tot de Adload malware familie.
Symptomen Uw Mac wordt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-up advertenties, u wordt doorverwezen naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers, downloads van torrentbestanden.
Schade Het volgen van de internetbrowser (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

LogarithmicList adware in het algemeen

LogarithmicList is geen betrouwbaar programma. Het is ontworpen om advertenties te tonen en gebruikers te dwingen een valse zoekmachine te gebruiken. Het is waarschijnlijk dat LogarithmicList ook is ontworpen om verschillende gegevens te verzamelen. Het is vrij gelijkaardig aan DominantFormula, UpgradedPlatform, AnalyserKey, en een groot aantal andere adware-achtige ongewenste programma's.

Hoe heeft LogarithmicList zich op mijn computer geïnstalleerd?

Heel vaak veroorzaken gebruikers onbedoelde downloads en installaties wanneer ontwikkelaars mogelijk ongewenste programma's verspreiden door ze samen met gratis programma's te bundelen. Meer precies, wanneer ze ongewenste aanbiedingen niet weigeren. Meestal kunnen deze aanbiedingen worden geweigerd via "Aangepaste", "Geavanceerde" of andere gelijkaardige instellingen of door het aanvinken van selectievakjes uit te schakelen.

In andere gevallen downloaden of installeren gebruikers ongewenste programma's via nep-installers of advertenties die zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren. Om gebruikers te verleiden om valse installatieprogramma's te gebruiken of op duistere advertenties te klikken, gebruiken de individuen achter deze programma's onbetrouwbare, misleidende websites.

Hoe voorkom ik de installatie van mogelijk ongewenste programma's?

Het wordt aanbevolen om programma's te downloaden van officiële en betrouwbare websites (en via directe links). Downloadprogramma's van derden, installatieprogramma's van derden, onofficiële pagina's, peer-to-peer netwerken zoals torrent clients, eMule, enz. mogen niet worden gebruikt om bestanden of programma's te downloaden of te installeren.

Ook is het raadzaam om downloaders en installers voor mogelijk ongewenste programma's te controleren en alle ongewenste aanbiedingen te deselecteren alvorens downloads of installaties te beëindigen. Bovendien, is het niet aanbevolen om te vertrouwen op advertenties die weergegeven worden op dubieuze pagina's. Meestal worden deze advertenties gebruikt om onbetrouwbare websites te promoten of zelfs om ongewenste programma's te verspreiden.

En als laatste, er zouden geen ongewenste, verdachte extensies, plug-ins of add-ons geïnstalleerd moeten zijn op een browser, of programma's van deze soort geïnstalleerd op het besturingssysteem. Als uw computer al geïnfecteerd is met LogarithmicList, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Pop-up venster dat verschijnt als LogarithmicList geïnstalleerd is:

logarithmiclist adware pop-up weergegeven zodra installatie voorbij

LogarithmicList's Inhoudsmap:

logarithmiclist adware inhoud map

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browser hijackers verwijderd kunnen worden van een Mac computer:

LogarithmicList adware verwijderen:

Verwijder LogarithmicList-gerelateerde mogelijk ongewenste programma's uit uw map "Applicaties":

mac browser hijacker verwijderen uit toepassingen map

Klik op het Finder-pictogram. In het Finder venster, selecteer "Applicaties". Zoek in de applicatiemap naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte programma's en sleep ze naar de Prullenmand. Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste programma's die online advertenties veroorzaken, scan uw Mac voor alle resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van logarithmiclist gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van LogarithmicList verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van logarithmiclist gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van logarithmiclist gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van logarithmiclist gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van LogarithmicList QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van LogarithmicList op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.