FacebookTwitterLinkedIn

Hoe NetflixHub adware van het besturingssysteem verwijderen?

Ook bekend als: Advertenties van NetflixHub
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Wat is NetflixHub?

NetflixHub is een adware-achtig programma dat gepresenteerd wordt als een hulpmiddel om toegang vanaf het bureaublad tot het platform Netflix te vergemakkelijken. Het werkt echter door het uitvoeren van opdringerige advertentiecampagnes. Aangezien de meeste gebruikers onopzettelijk producten downloaden/installeren binnen de adware classificatie, worden ze ook mogelijk ongewenste programma's genoemd.

NetflixHub adware

NetflixHub adware in detail

Adware maakt de plaatsing van verschillende advertenties mogelijk (bijv. pop-ups, banners, enz.) op elke bezochte website en/of verschillende interfaces. Opdringerige advertenties verminderen de browse-ervaring en vormen een bedreiging voor de veiligheid van apparaten en gebruikers. Ze promoten onbetrouwbare en kwaadaardige websites. Bovendien kunnen sommige advertenties stiekem software downloaden/installeren (bijv. mogelijk ongewenste programma's) wanneer erop wordt geklikt.

Adware heeft meestal de mogelijkheid om gegevens te traceren, en NetflixHub heeft dat ook. Interessante informatie is onder meer: surf- en zoekmachinegeschiedenis, IP-adressen, persoonlijk identificeerbare gegevens, enzovoort. De verzamelde gegevens worden vervolgens gedeeld met en/of verkocht aan derden (mogelijk, cybercriminelen).

Kortom, ongewenste software kan leiden tot systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal. Daarom moeten alle verdachte programma's en browserextensies/plug-ins onmiddellijk worden verwijderd.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van NetflixHub
Type bedreiging Adware, ongewenste advertenties, pop-up virus
Veronderstelde functionaliteit Makkelijke toegang tot Netflix
Detectienamen (installer) ESET-NOD32 (een variant van Win32/Adware.BookLot.A), Tencent (Win32.Adware.Booklot.Ebre), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Detectienamen (programma) ESET-NOD32 (een variant van Win32/Adware.BookLot.A), Zillya (Adware.BookLot.Win32.1), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Symptomen U Advertenties zien die niet afkomstig zijn van de sites waar u surft. Opdringerige pop-up advertenties. Verminderde snelheid bij het surfen op internet.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers.
Schade Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Adware in het algemeen

Youtube Ad Blocker, Movie Finder, en Giphy Search zijn een paar voorbeelden van adware. Deze software en bijna alle ongewenste programma's lijken legitiem. Ze bieden ook "nuttige" functionaliteiten aan, die zelden operationeel zijn. Mogelijk ongewenste programma's zijn ontworpen om opdringerige advertentiecampagnes te voeren, doorverwijzingen te veroorzaken, browsers te hijacken en gevoelige gegevens te verzamelen.

Hoe heeft NetflixHub zich op mijn computer geïnstalleerd?

Mogelijk ongewenste programma's worden samen met andere programma's gedownload/geïnstalleerd. Deze valse marketingtactiek wordt "bundeling" genoemd. Overhaaste downloads/installaties (bijv. overgeslagen stappen, enz.) verhogen het risico dat gebundelde inhoud in het systeem wordt toegelaten. Opdringerige advertenties verspreiden deze programma's ook; ze kunnen stiekem downloads/installaties uitvoeren wanneer er op wordt geklikt. Sommige ongewenste programma's kunnen ook "officiële" promotie/download sites hebben.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste programma's?

Het wordt aanbevolen om software te onderzoeken en te downloaden van officiële/geverifieerde bronnen. Dubieuze downloadkanalen, bijv. onofficiële en freeware websites, Peer-to-Peer deelnetwerken, en andere downloaders van derden bieden vaak gebundelde inhoud aan.

Bij het downloaden/installeren wordt geadviseerd de voorwaarden te lezen, de beschikbare opties te bestuderen, de "Aangepaste/Geavanceerde" instellingen te gebruiken om af te zien van aanvullende programma's, functies, enz. Opdringerige advertenties lijken legitiem, maar verwijzen door naar verdachte sites (bijv. gokken, pornografie, adult-dating, enzovoort).

In het geval van contact met dergelijke advertenties en/of doorverwijzingen, moet het systeem worden geïnspecteerd en alle verdachte programma's en browser extensies/plug-ins gedetecteerd moeten onmiddellijk verwijderd worden. Als uw computer al geïnfecteerd is met NetflixHub, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Schermafdruk van NetflixHub adware's installatie setup:

NetflixHub adware installer

Schermafdruk van de website die gebruikt wordt om NetflixHub adware te promoten:

NetflixHub adware die website promoot

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

NetflixHub adware verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

NetflixHub adware verwijderen via Configuratiescherm

Zoek in het venster met de verwijderingsprogramma's naar "NetflixHub", selecteer dit item en klik op "Verwijderen".

Na het verwijderen van het mogelijk ongewenst programma (dat NetflixHub advertenties veroorzaakt), scan uw computer voor alle resterende ongewenste onderdelen of mogelijke malware infecties. Om uw computer te scannen, gebruikt u aanbevolen malwareverwijderingssoftware.

Verwijder NetflixHub adware van Internet browsers:

Op het moment van onderzoek, installeerde NetflixHub zijn browser plug-ins niet op Internet Explorer, Google Chrome of Mozilla Firefox, het was echter gebundeld met andere adware. Daarom wordt u geadviseerd om alle mogelijk ongewenste browser add-ons uit uw internet browsers te verwijderen.

Video die laat zien hoe je mogelijk ongewenste browser add-ons verwijdert:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies van Google Chrome:

NetflixHub advertenties verwijderen uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome-menupictogram Google Chrome menu icoon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer tools" en klik op "Extensies". Zoek alle recent geïnstalleerde verdachte browser add-ons en verwijder ze.

NetflixHub advertenties verwijderen uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties van netflixhub, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plugins van Mozilla Firefox:

NetflixHub advertenties verwijderen uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icoon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies", in het geopende venster verwijder alle recentelijk geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.

NetflixHub advertenties verwijderen uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties van netflixhub kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties van netflixhub, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties van netflixhub van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties van netflixhub of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/21726-netflixhub-adware

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van NetflixHub QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van NetflixHub op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.