FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u de Giphy Search adware?

Ook bekend als: Advertenties van Giphy Search
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Instructies voor het verwijderen van de Giphy Search doorverwijzing

Wat is Giphy Search?

Giphy Search wordt geadverteerd als een zoekmachine voor GIF-afbeeldingen. Deze app wordt echter geklasseerd als een adware en browserkaper: ze vertoont advertenties, verzamelt browsegegevens en wijzigt de browserinstellingen om giphy-search.best te promoten. Vaak downloaden en installeren gebruikers onbewust dit soort apps en daarom wordt ook Giphy Search gecategoriseerd als een mogelijk ongewenste applicatie.

Giphy Search pop-up redirects

Adware vertoont doorgaans kortingsbonnen, banners, enquêtes, pop-ups of andere soorten advertenties. Als erop wordt geklikt, dan verwijzen die door naar verdachte websites of veroorzaken ze ongewenste downloads en installaties van apps (door bepaalde scripts uit te voeren). Giphy Search is ook ontworpen om giphy-search.best (een nep-zoekmachine) te promoten door bepaalde browserinstellingen te wijzigen. Doorgaans wijzigen apps van dit type instellingen zoals het adres van de startpagina, de standaardzoekmachine en de startpagina. Dergelijke zoekmachines worden nep genoemd omdat de meeste geen eigen zoekresultaten kunnen tonen. Wanneer ze worden gebruikt, tonen ze resultaten op die zijn gegenereerd door een andere, legitieme zoekmachine (zoals Yahoo, Google of Bing). Sommige nep-zoekmachines kunnen echter ook resultaten genereren die links naar dubieuze websites bevatten. Gewoonlijk kunnen gebruikers die apps zoals Giphy Search op hun browsers of computers hebben geïnstalleerd, de gewijzigde instellingen enkel herstellen als de app niet langer is geïnstalleerd. Nog een reden om nooit apps zoals Giphy Search te downloaden, is dat ze vaak zijn ontworpen om allerlei browsergerelateerde gegevens te verzamelen, zoals IP-adressen, adressen van bezochte websites, ingevoerde zoekopdrachten, geolocaties enz. Desalniettemin kunnen ze ook zijn ontworpen om gevoelige gegevens te verzamelen. Erger nog, de verzamelde informatie kan worden misbruikt om geld te verdienen, door deze aan derden (cybercriminelen bv.) te verkopen. Dit kan leiden tot problemen onveilige situaties op internet en online privacyschendingen, en eventueel zelfs identiteitsdiefstal.

Overzicht risico's:
Naam Advertenties van Giphy Search
Type bedreiging Adware
Symptomen Uw computer werkt trager dan normaal, weergave van de ongewenste pop-up advertenties, doorverwijzingen naar dubieuze websites..
Distributiemethodes Misleidende advertenties, gratis software installers (bundling), valse Flash Player installers, downloads van torrentbestanden.
Schade Verminderde computerprestaties, browsertracking - privacyproblemen, mogelijke extra malware-infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

PopBlock+, WebNavigatorBrowser en The Rocket Arcade zijn enkele voorbeelden van andere apps die ook als adware zijn geclassificeerd. Vaker wel dan niet zijn dergelijke apps nutteloos, en zijn ze ontworpen om hun ontwikkelaars geld te helpen verdienen. Als Giphy Search of een andere app van dit type al op uw browser of besturingssysteem is geïnstalleerd, dan moet deze zo snel mogelijk worden verwijderd.

Hoe werd de adware op mijn computer geïnstalleerd?

Gewoonlijk downloaden of installeren gebruikers apps van dit type samen met andere programma's. Dat gebeurt als die apps zijn opgenomen in downloaders of installers (als extra aanbiedingen) en gebruikers deze niet weigeren. Meestal kunnen aanbiedingen om ongewenste apps te downloaden en te installeren worden geweigerd in de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen van de installers. Wanneer gebruikers programma's downloaden waarbij ongewenste apps zijn inbegrepen, en ze die instellingen niet controleren of wijzigen, dan downloaden en installeren ze deze apps onbedoeld mee. Deze distributiemethode van mogelijk ongewenste apps wordt "bundeling" genoemd. Ongewenste downloads en installaties kunnen ook worden veroorzaakt als gebruikers op misleidende advertenties klikken die zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Software mag alleen worden gedownload vanaf officiële websites (en via directe downloadlinks). Andere download- en installatietools zoals externe downloaders, installatieprogramma's, niet-officiële websites, peer-to-peer-netwerken (zoals torrent-clients of eMule) mogen niet worden gebruikt. Ook moeten downloaders en installers met instellingen zoals "Aangepaste" of "Geavanceerde" opties worden gecontroleerd op aanbiedingen om aanvullende (ongewenste) software te downloaden en / of te installeren. Vaak worden ongewenste downloads en installaties worden veroorzaakt wanneer gebruikers die instellingen ongewijzigd laten. Bovendien wordt u geadviseerd om niet op advertenties te klikken die op verdachte websites worden weergegeven. Dergelijke advertenties kunnen verdachte websites openen of ongewenste downloads en installaties te veroorzaken als ze worden aangeklikt. Als er al ongewenste, onbekende of verdachte extensies, add-ons en plug-ins op uw browsers zijn geïnstalleerd of als dit soort programma's op het besturingssysteem aanwezig zijn, dan moeten deze onmiddellijk worden verwijderd. Als uw computer al is geïnfecteerd met ongewenste applicaties, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Misleidende website die wordt gebruikt om Giphy Search te promoten:

giphy search adware deceptive download website

Melding dat Giphy Search gegevens kan lezen en wijzigen:

giphy search adware notification

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Giphy Search adware uninstall via Control Panel

In het programma's verwijderen-scherm zoekt u naar mogelijk ongewenste applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie die de Giphy Search doorverwijzingen veroorzaakt, scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Adware verwijderen uit internet browsers:

Video die laat zien hoe u mogelijk ongewenste browserextensies verwijdert:

Google Chrome logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Removing Ad by Pop  ads from Google Chrome step 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Removing Ad by Pop ads from Google Chrome step 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties van giphy search, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Removing Ad by Pop ads from Mozilla Firefox step 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Removing Ad by Pop ads from Mozilla Firefox step 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties van giphy search kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties van giphy search, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Removing Ad by Pop ads from Internet Explorer step 1

Klik op het "tandwiel"-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde/verdacht browser extensies en schakel deze uit.

Removing Ad by Pop ads from Internet Explorer step 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van advertenties van giphy search dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties van giphy search van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties van giphy search of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/18895-giphy-search-adware

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van Giphy Search QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van Giphy Search op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.