FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u de ResultsTechGuide adware?

Ook bekend als: Advertenties van ResultsTechGuide
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Wat is ResultsTechGuide adware?

ResultsTechGuide adware is een software dat advertenties weergeeft en een valse zoekopdracht promoot door een webbrowser te kapen. Meestal downloaden en installeren gebruikers dergelijke toepassingen onbedoeld. Daarom worden ze gecategoriseerd als mogelijk ongewenste toepassingen.

ResultsTechGuide adware

ResultsTechGuide adware in detail

Meestal tonen toepassingen zoals ResultsTechGuide advertenties via banners, enquêtes, pop-ups, coupons, enz. Het is opmerkelijk dat advertenties gegenereerd door adware vervelend kunnen zijn en ontworpen om louche websites te openen of mogelijk ongewenste programma's te downloaden (of zelfs te installeren). Hoe dan ook, het is niet aangeraden om advertenties te vertrouwen die verschijnen omwille van geïnstalleerde adware.

Het is belangrijk om te weten dat advertenties die gegenereerd worden door adware websites kunnen openen die ontworpen zijn om gebruikers te verleiden tot het verstrekken van gevoelige informatie of het downloaden (en installeren) van mogelijk kwaadaardige software. Bijvoorbeeld, "We Have Detected A Potential Risk Of Unsecured Connection", "Receive iPhone 12", en "Apple Platform Security".

Zoals vermeld in de eerste paragraaf, heeft ResultsTechGuide kwaliteiten van zowel adware als een browser hijacker. Het verandert de standaard homepage (en een nieuw tabblad URL) en zoekmachine van een web browser, het vervangt ze met het adres van een nep zoekmachine. Vrij vaak tonen valse zoekmachines resultaten gegenereerd door Yahoo, Google, of Bing.

Niettemin kunnen nep zoekmachines misleidende resultaten genereren of resultaten tonen gegenereerd door andere onbetrouwbare zoekmachines. Instructies over hoe ongewenste zoekmachines te verwijderen uit getroffen browsers (en zich te ontdoen van browser hijackers) worden hieronder verstrekt.

Een ander detail over apps zoals ResultsTechGuide is dat ze kunnen worden ontworpen voor het verzamelen van ingevoerde zoekopdrachten, IP-adressen, bezochte websites, en andere informatie met betrekking tot de gebruikers 'browsen activiteit. Ze kunnen ook worden ontworpen om gevoelige informatie te verzamelen (bijvoorbeeld creditcardgegevens en wachtwoorden).

Het wordt ten zeerste afgeraden om mogelijk ongewenste programma's die informatie verzamelen te laten installeren op browsers of computers. Verzamelde gegevens kunnen worden misbruikt om e-mail, sociale media en andere accounts te kapen, identiteiten te stelen en ongeoorloofde aankopen te doen. Ook kunnen de gegevens worden verkocht aan derden en (of) worden misbruikt voor marketingdoeleinden.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van ResultsTechGuide
Type bedreiging Adware, Mac malware, Mac virus
Detectienamen Avast (MacOS:Adload-AD [Trj]), AVG (MacOS:Adload-AD [Trj]), ESET-NOD32 (A Variant Of OSX/TrojanDownloader.Adload.AD), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Cimpli.l), volledige lijst (VirusTotal)
Extra informatie Deze toepassing behoort tot de Adload malware familie.
Symptomen Uw Mac wordt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-up advertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers, downloads van torrentbestanden.
Schade Tracken van internetbrowser (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om Advertenties van ResultsTechGuide verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.

Adware in het algemeen

Samenvattend, ResultsTechGuide functioneert als adware en een browser hijacker. Het is zeer waarschijnlijk dat het ook verschillende gegevens verzamelt. Een andere reden om deze app niet te vertrouwen is dat het wordt gedistribueerd met behulp van een misleidende methode. Meer adware voorbeelden zijn MicroLauncher, WebKey, en LookupDisplay.

Hoe heeft ResultsTechGuide zich op mijn computer geïnstalleerd?

Het is bekend dat ResultsTechGuide wordt verspreid via een nep Adobe Flash Player installatieprogramma dat wordt gepromoot op een bedrieglijke website. Meestal worden nep Adobe Flash Player installers gepromoot op websites die suggereren dat de geïnstalleerde Flash Player geen gegevens meer bevat. Het is belangrijk te weten dat nep-installers kwaadaardig kunnen zijn.

In andere gevallen worden mogelijk ongewenste programma's verspreid via downloaders en installers voor andere (meestal gratis) programma's. Mogelijk ongewenste programma's worden geïnstalleerd (of gedownload) wanneer gebruikers optionele downloads of installaties niet deselecteren door selectievakjes uit te schakelen of "Aangepaste", "Handmatige", "Geavanceerde", of andere instellingen die deze downloaders, installateurs hebben niet wijzigen.

Ook kunnen mogelijk ongewenste programma's verspreid worden via misleidende advertenties. Gebruikers downloaden of installeren mogelijk ongewenste programma's door te klikken op advertenties die ontworpen zijn om bepaalde scripts uit te voeren. In het algemeen verschijnen onbetrouwbare advertenties op louche websites of via geïnstalleerde adware.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste toepassingen?

Het wordt aanbevolen om advertenties die worden weergegeven op dubieuze websites niet te vertrouwen. Deze advertenties kunnen ontworpen zijn om bepaalde scripts uit te voeren die ongewenste apps zouden downloaden of installeren. Ook kunnen ze andere louche websites openen. Bestanden, programma's moeten worden gedownload van officiële websites en via directe links. Het is raadzaam om andere bronnen niet te vertrouwen.

Voorbeelden van onbetrouwbare bronnen voor het downloaden van bestanden (of programma's) zijn downloaders van derden, Peer-to-Peer netwerken, onofficiële websites, gratis file hosting pagina's. Het wordt ten zeerste afgeraden om ook installatieprogramma's van derden te gebruiken. Downloaders en installers die bepaalde instellingen hebben, moeten worden onderzocht.

Het is gebruikelijk dat downloaders en installers met "Aangepaste", "Geavanceerde", "Manuele" en andere instellingen of aangevinkte selectievakjes worden gebundeld met mogelijk ongewenste toepassingen. Ongewenste, verdachte extensies, add-ons en plug-ins die al op een browser zijn geïnstalleerd, moeten worden verwijderd.

Alle ongewenste programma's die op een computer zijn geïnstalleerd moeten ook worden verwijderd. Als uw computer al geïnfecteerd is met ResultsTechGuide, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Bestanden gerelateerd aan de ResultsTechGuide adware die verwijderd moeten worden:

  • ~/Library/Application Support/com.ResultsTechGuide/ResultsTechGuide
  • ~/Library/Application Support/com.ResultsTechGuideDaemon/ResultsTechGuide
  • ~/Library/LaunchAgents/com.ResultsTechGuide.plist
  • ~/Library/LaunchDaemons/com.ResultsTechGuideDaemon.plist

BELANGRIJKE OPMERKING! Kwaadaardige setups/apps die de ResultsTechGuide website promoten zijn ontworpen om een nieuw apparaatprofiel te maken. Voer daarom deze acties uit voordat u verdere verwijderingsstappen onderneemt:

1) Klik op het pictogram "Voorkeuren" in de menubalk (Dock) en selecteer "Profielen".

Verwijder schadelijke profielen toegevoegd door ResultsTechGuide (stap 1)

2) Zoek alle verdachte profielen en verwijder ze.

Verwijder schadelijke profielen toegevoegd door ResultsTechGuide (stap 2)

3) Voer een volledige systeemscan uit met Combo Cleaner anti-virus suite.

Na het uitvoeren van deze acties, kunt u verder gaan met verdere verwijderingsstappen voor deze adware/browser hijacker.

Advertenties van ResultsTechGuide onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties van ResultsTechGuide. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browser hijackers te verwijderen van een Mac computer:

ResultsTechGuide adware verwijderen:

Verwijder ResultsTechGuide-gerelateerde mogelijk ongewenste toepassingen uit uw map "Toepassingen":

mac browser hijacker verwijderen uit toepassingen map

Klik op het Finder-pictogram. In het Finder venster, selecteer "Toepassingen". Zoek in de toepassingsmap naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de Prullenmand. Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac voor alle resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van resultstechguide gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van ResultsTechGuide verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van resultstechguide gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van resultstechguide gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van resultstechguide gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van ResultsTechGuide QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van ResultsTechGuide op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties van ResultsTechGuide

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieZeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.