FacebookTwitterLinkedIn

Hoe kunnen webbrowsers gestopt worden met pagina's te openen zoals captchacheckout.top?

Ook bekend als: Advertenties van captchacheckout.top
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Wat is captchacheckout[.]top?

Captchacheckout[.]top gebruikt een clickbait techniek om bezoekers te verleiden op de "Toestaan" knop te klikken (zodat het meldingen kan tonen) en opent zo andere onbetrouwbare websites. Captchacheckout[.]top is vergelijkbaar met captchaverifier[.]top, captcha-bros[.]com, news-bobicu[.]cc, en nog een aantal andere websites.

captchacheckout[.]top pop-up doorverwijzingen

Captchacheckout[.]top in detail

Meestal worden websites zoals captchacheckout[.]top gepromoot via onbetrouwbare advertenties, mogelijk kwaadaardige websites en mogelijk ongewenste programma's. Met andere woorden, gebruikers bezoeken captchacheckout[.]top en soortgelijke pagina's niet opzettelijk. Eenmaal bezocht, verleiden ze hun bezoekers om op de knop "Toestaan" te klikken.

Captchacheckout[.]top geeft een valse CAPTCHA-test weer met een bericht dat beweert dat bezoekers op de knop "Toestaan" moeten klikken om te bewijzen dat ze geen robots zijn. Het is belangrijk om te weten dat meldingen die worden weergegeven door pagina's zoals captchacheckout[.]top links bevatten naar onbetrouwbare websites, bedrieglijke advertenties, enzovoort.

Bovendien is captchacheckout[.]top ontworpen om verdachte websites te openen. Op het moment van het onderzoek opende het een website die was ontworpen om een bestand te downloaden (mogelijk een bestand dat was ontworpen om een mogelijk ongewenst programma te installeren). Ook zou captchacheckout[.]top pagina's kunnen openen die lijken op "Win The New iPhone 12", "SPIN FOR REWARD", en andere onbetrouwbare pagina's.

Het is belangrijk te vermelden dat captchacheckout[.]top ook legitieme websites kan openen. In dergelijke gevallen krijgen de ontwikkelaars een doorverwijsvergoeding betaald krijgen voor elk gecreëerd account, of een product (of dienst) gekocht op een website geopend via captchacheckout[.]top. In de meeste gevallen openen pagina's zoals captchacheckout[.]top legitieme sportweddenschappen, gokpagina's of andere pagina's.

Meer over mogelijk ongewenste programma's

Het is opmerkelijk dat ongewenste programma's kunnen worden ontworpen om advertenties weer te geven en gegevens te verzamelen. Het is gebruikelijk dat dit soort programma's pop-up advertenties, banners, diverse coupons, enzovoort tonen. Meestal zijn die advertenties ontworpen om verdachte websites te promoten. In sommige gevallen veroorzaken ze downloads of installaties door bepaalde scripts uit te voeren.

Ook kunnen ongewenste programma's ontworpen zijn om surf-gerelateerde data-informatie te verzamelen, bijvoorbeeld IP-adressen, ingevoerde zoekopdrachten, bezochte websites, geolocaties. Erger nog, dit soort programma's kunnen ontworpen zijn om toegang te krijgen tot persoonlijke gegevens die gebruikt kunnen worden om accounts te stelen, ongeoorloofde aankopen te doen, transacties uit te voeren, of voor andere doeleinden.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van captchacheckout.top
Type bedreiging Pushberichten advertenties, ongewenste advertenties, pop-up advertenties
Detectienamen Fortinet (Malware), Spamhaus (Spam), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Symptomen Advertenties zien die niet afkomstig zijn van de sites waar u surft. Opdringerige pop-up advertenties. Verminderde snelheid bij het surfen op internet.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, mogelijk ongewenste programma's (adware)
Schade Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Websites zoals captchacheckout[.]top in het algemeen

Eenmaal bezocht, laden captchacheckout[.]top en soortgelijke websites bedrieglijke inhoud en (of) openen ze ongeveer twee, drie andere onbetrouwbare websites. Meestal openen gebruikers ze onbedoeld door op onbetrouwbare advertenties te klikken of andere verdachte websites te bezoeken. Het komt ook vaak voor dat browsers dit soort websites openen omdat er een of ander ongewenst programma op geïnstalleerd is.

Hoe heeft adware zich op mijn computer geïnstalleerd?

Een populaire manier om ongewenste programma's te verspreiden is via downloaders en installers voor gratis programma's (freeware). Gebruikers downloaden en installeren ongewenste programma's samen met andere programma's wanneer ze ongewenste aanbiedingen niet deselecteren. Meestal kan dit worden gedaan via "Geavanceerde", "Aangepaste", of andere instellingen, of door het uitvinken van aangevinkte selectievakjes.

Een andere manier om ongewenste programma's te verspreiden is door gebruik te maken van valse installatieprogramma's en misleidende advertenties. In het tweede geval downloaden of installeren gebruikers ongewenste programma's door op advertenties te klikken die zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren. Het is vermeldenswaard dat nep-installers worden gepromoot op onbetrouwbare websites. Hetzelfde geldt voor misleidende advertenties.

Hoe voorkom ik de installatie van mogelijk ongewenste programma's?

Ongewenste downloads en installaties kunnen worden vermeden door programma's en bestanden te downloaden van officiële, legitieme pagina's en via directe downloadlinks. Derde-partij downloaders, peer-to-peer netwerken (zoals torrent clients, eMule), verdachte websites, of andere soortgelijke kanalen hebben de neiging om te worden gebruikt om ongewenste programma's te verspreiden.

Een andere manier om onverwachte downloads en installaties te voorkomen is om downloaders en installers te controleren op "Aangepaste", "Geavanceerde" of andere soortgelijke instellingen en om extra meegeleverde (gebundelde) programma's te weigeren. Nog een manier om dat te voorkomen is om advertenties die verschijnen op onbetrouwbare pagina's niet te vertrouwen.

Als er ongewenste programma's (extensies, plug-ins en add-ons) zijn geïnstalleerd op browsers en dit soort programma's zijn geïnstalleerd op het besturingssysteem, moeten ze worden verwijderd. Als uw computer al geïnfecteerd is met schadelijke programma's, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Weergave van de captchacheckout[.]top website (GIF):

captchacheckout[.]top website weergave (GIF)

BELANGRIJK! Deze schadelijke site vraagt om web browser meldingen in te schakelen.

Voer daarom deze stappen uit voordat u begint:

Google Chrome (PC):

 • Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen"
 • Scroll naar beneden naar de "Privacy en beveiliging" sectie, selecteer "Site instellingen" en vervolgens "Meldingen"
 • Klik op de drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL en selecteer "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Browsermeldingen uitschakelen in Google Chrome webbrowser (PC)

Google Chrome (Android):

 • Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het scherm en klik op "Instellingen"
 • Scroll naar beneden, klik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen"
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en klik er één voor één op
 • Zodra de pop-up verschijnt, selecteert u "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Browsermeldingen uitschakelen in Google Chrome webbrowser (Android)

Mozilla Firefox:

 • Klik op de Menu knop (drie balkjes) in de rechter bovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Instellingen" en klik op "Privacy & Beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm
 • Scroll naar beneden naar de "Machtigingen" sectie en klik op de "Instellingen" knop naast "Meldingen"
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en blokkeer ze met behulp van het vervolgkeuzemenu of verwijder ze door te klikken op "Website verwijderen" onderin het venster (als u klikt op "Website verwijderen" en de schadelijke site nogmaals bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Browsermeldingen uitschakelen in Mozilla Firefox webbrowser (Android)

Microsoft Edge:

 • Klik op de menuknop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster en selecteer "Instellingen"
 • Klik op "Cookies en sitemachtigingen" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm en selecteer "Meldingen"
 • Klik op drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL onder "Toestaan" en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site nogmaals bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Browsermeldingen uitschakelen in Microsoft Edge webbrowser (PC)

Safari (Mac):

 • Klik op de knop "Safari" in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer "Voorkeuren..."
 • Selecteer het tabblad "Websites" en vervolgens de sectie "Meldingen" in het linkerdeelvenster
 • Controleer op verdachte URL's en pas de optie "Weigeren" toe via het drop-down menu of verwijder ze door op "Verwijderen" onderaan het venster te klikken (als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal het opnieuw vragen om meldingen in te schakelen)

Browsermeldingen uitschakelen in Safari webbrowser (Mac)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

captchacheckout[.]top adware verwijderen via Configuratiescherm

In het venster met de verwijderingsprogramma's, zoek naar mogelijk ongewenste programma's, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste programma's die captchacheckout[.]top doorverwijzingen veroorzaakt, scan uw computer voor alle resterende ongewenste onderdelen of mogelijke malware infecties. Om uw computer te scannen, gebruikt u aanbevolen malwareverwijderingssoftware.

Verwijder adware van Internet browsers:

Video die toont hoe advertenties verwijderd kunnen worden die getoond worden door captchacheckout[.]top met Combo Cleaner:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Verwijderen van captchacheckout[.]top advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icoon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek alle recent geïnstalleerde verdachte browser add-ons en verwijder ze.

Verwijderen van captchacheckout[.]top advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties van captchacheckout.top, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijderen van captchacheckout[.]top advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu icoon firefox menu icoon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies", in het geopende venster, verwijder alle recentelijk geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.

Verwijderen van captchacheckout[.]top advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties van captchacheckout.top kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties van captchacheckout.top, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

 • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties van captchacheckout.top van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties van captchacheckout.top of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/21526-captchacheckout-top-ads

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van captchacheckout.top QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van captchacheckout.top op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.