FacebookTwitterLinkedIn

Hoe de BrowserBuffer adware van uw besturingssysteem verwijderen?

Ook bekend als: Advertenties van BrowserBuffer
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Wat is BrowserBuffer?

BrowserBuffer is een schadelijk programma gecategoriseerd als adware. Het heeft ook browser hijacker kwaliteiten. Na een succesvolle installatie, voert dit soort software opdringerige reclamecampagnes uit en promoot het valse zoekmachines door middel van wijzigingen aan browserinstellingen. Bovendien, heeft BrowserBuffer de mogelijkheid gegevens bij te houden. 

Aangezien de meeste gebruikers adware en browser hijackers onopzettelijk downloaden/installeren, worden ze geclassificeerd als mogelijk ongewenst programma. Valse Adobe Flash Player updates worden vaak gebruikt om software zoals BrowserBuffer te verspreiden. Het is opmerkelijk dat frauduleuze updaters/installers niet alleen ongewenste programma's verspreiden, maar ook malware (bijv. trojans, ransomware, cryptominers, enz.).

BrowserBuffer adware

BrowserBuffer adware in detail

Adware maakt het mogelijk om grafische inhoud van derden te plaatsen op alle bezochte websites en/of verschillende interfaces. De weergegeven advertenties kunnen pop-ups, banners, enquêtes, coupons, enzovoort zijn. Ze verminderen de surfervaring ernstig door de inhoud van webpagina's te overlappen en de surfsnelheid te vertragen.

Bovendien vormen opdringerige advertenties een bedreiging voor de veiligheid van het apparaat en de gebruiker. Deze advertenties promoten verkoop-georiënteerde, onbetrouwbare, bedrieglijke/oplichtende, en kwaadaardige sites. Sommige opdringerige advertenties kunnen zelfs worden getriggerd (door erop te klikken) om scripts uit te voeren die zijn ontworpen om software (bijv. ongewenste programma's) stiekem te downloaden/installeren.

Browser hijackers wijzen browsers startpagina, nieuw tabblad/venster, en standaard zoekmachine URL's opnieuw toe aan valse web zoekadressen. Dus, met zo'n soort software geïnstalleerd: elk nieuw tabblad/venster geopend en zoekopdracht getypt in de URL balk - verwijst door naar het gepromote adres.

Valse zoekmachines zijn zelden in staat om zoekresultaten te genereren, dus verwijzen ze door naar Yahoo, Bing, Google en andere echte zoekmachines. Browser hijackers kunnen ook de toegang tot de browser instellingen beperken of ontzeggen. Of ze zorgen voor persistentie door het resetten van alle wijzigingen die gebruikers proberen aan te brengen in hun browsers. Daarom, is het herstellen van een gehijackte browser onmogelijk zonder de software te verwijderen die het beïnvloedt.

Wat meer is, zoals de meeste ongewenste programma's, kan BrowserBuffer gegevens traceren. Informatie van belang omvat: Bezochte URL's, bekeken pagina's, getypte zoekopdrachten, IP-adressen/geolocaties, persoonlijk identificeerbare gegevens, financieel gerelateerde gegevens, enzovoort. De verzamelde gegevens worden vervolgens gedeeld met en/of verkocht aan derden.

Kortom, de aanwezigheid van ongewenste programma's op apparaten kan leiden tot systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financieel verlies en zelfs identiteitsdiefstal. Om de integriteit van het apparaat en de privacy van de gebruiker te waarborgen, moeten alle verdachte programma's en browserextensies/plug-ins onmiddellijk na detectie worden verwijderd.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van BrowserBuffer
Type bedreiging Adware, Mac malware, Mac virus
Detectienamen Avast (MacOS:Adload-AG [Adw]), BitDefender (Adware.MAC.Generic.22942), ESET-NOD32 (een variant van OSX/Adware.Synataeb.F), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Adload.h), volledige lijst (VirusTotal)
Bijkomende informatie Dit programma behoort tot de Adload malware familie.
Symptomen Uw Mac wordt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-up advertenties, u wordt doorverwezen naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers, downloads van torrentbestanden.
Schade Het volgen van de internetbrowser (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om Advertenties van BrowserBuffer verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.

Adware in het algemeen

Sorimbrsec, TopProcesser, en CharacterSearch zijn enkele voorbeelden van programma's binnen de adware categorie. Ze lijken gewoon en onschadelijk. Gebruikers worden verleid tot downloaden/installeren met aanbiedingen van verschillende "handige" functionaliteiten. De functies zijn echter meestal niet operationeel.

Bijna alle ongewenste programma's gebruiken niet-bestaande functies als lokaas. Het enige doel van ongewenste software is om inkomsten te genereren ten koste van de gebruiker. Daarom kunnen ongewenste programma's, in plaats van beloftes na te komen, opdringerige advertentiecampagnes voeren, doorverwijzingen veroorzaken, browsers hijacken en privé- en kwetsbare informatie verzamelen.

Hoe heeft BrowserBuffer zich op mijn computer geïnstalleerd?

Mogelijk ongewenste programma's kunnen samen met andere programma's worden gedownload/geïnstalleerd. Deze misleidende marketingtechniek waarbij reguliere software wordt verpakt met ongewenste of kwaadaardige toevoegingen - wordt "bundeling" genoemd. Overhaaste download-/installatieprocessen (bijv. genegeerde voorwaarden, overgeslagen stappen, enz.) verhogen het risico dat gebundelde inhoud onbedoeld in het apparaat wordt toegelaten.

Opdringerige advertenties worden ook gebruikt om ongewenste programma's te verspreiden. Eenmaal aangeklikt, kunnen de advertenties scripts uitvoeren om downloads/installaties uit te voeren zonder toestemming van de gebruiker. Sommige ongewenste programma's kunnen ook "officiële" promotie-webpagina's hebben vanwaar ze kunnen worden gedownload.

Hoe voorkom ik de installatie van mogelijk ongewenste programma's?

Het wordt aanbevolen om software te onderzoeken voordat u deze downloadt/installeert. Bovendien moeten alle downloads worden uitgevoerd vanaf officiële en geverifieerde bronnen. Onbetrouwbare downloadkanalen, bijv. onofficiële en freeware websites, peer-to-peer deelnetwerken, en andere derde partij downloaders bieden vaak schadelijke inhoud.

Bij het downloaden/installeren wordt geadviseerd om de voorwaarden te lezen, de mogelijke opties te onderzoeken, de "Aangepaste/Geavanceerde" instellingen te gebruiken en u af te melden voor extra programma's, hulpmiddelen, functies, enz. Opdringerige advertenties lijken legitiem; ze verwijzen echter door naar dubieuze sites (bijv. gokken, pornografie, adult-dating, enzovoort).

Als u dit soort advertenties en/of doorverwijzingen tegenkomt, moet het apparaat worden gecontroleerd en moeten alle verdachte programma's en browserextensies/plug-ins die zijn gedetecteerd, onmiddellijk worden verwijderd. Als uw computer al geïnfecteerd is met BrowserBuffer, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Pop-up venster weergegeven zodra BrowserBuffer adware's installatie is voltooid:

Pop-up die verschijnt zodra de installatie van BrowserBuffer is voltooid

BrowserBuffer adware's installatie map:

BrowserBuffer adware installatie map

BrowserBuffer adware geïnstalleerd op de Safari browser:

BrowserBuffer adware geïnstalleerd op Safari

Advertenties van BrowserBuffer onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties van BrowserBuffer. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe u BrowserBuffer adware kan verwijderen met Combo Cleaner:

BrowserBuffer adware verwijderen:

Verwijder BrowserBuffer-gerelateerde mogelijk ongewenste programma's uit uw map "Toepassingen":

mac browser hijacker verwijderen uit toepassingen map

Klik op het Finder-pictogram. In het Finder venster, selecteer "Toepassingen". Zoek in de toepassingsmap naar "MPlayerX", "NicePlayer" of andere verdachte programma's en sleep ze naar de Prullenmand.

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste programma's die online advertenties veroorzaken, scan uw Mac voor alle resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van browserbuffer gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van BrowserBuffer verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van browserbuffer gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van browserbuffer gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van browserbuffer gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van BrowserBuffer QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van BrowserBuffer op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties van BrowserBuffer

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieZeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.