FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijder ik software die doorverwijzingen naar de jashautchord.com site veroorzaakt?

Ook bekend als: jashautchord.com pop-up
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Wat is jashautchord[.]com?

Jashautchord[.]com is een bedrieglijke website die gelijkaardige kenmerken heeft met alpha-news.org, vgdjhz.com, trking.xyz, en ontelbare anderen. Deze pagina is ontworpen om bezoekers verdachte inhoud te presenteren en/of hen door te verwijzen naar verschillende sites (waarschijnlijk onbetrouwbare of kwaadaardige).

Gebruikers komen meestal onbedoeld op dergelijke websites terecht. De meeste worden doorverwezen door kwaadaardige webpagina's, opdringerige advertenties of geïnstalleerde ongewenste programma's. Deze software kan systemen zonder toestemming van de gebruiker infiltreren en vervolgens doorverwijzingen veroorzaken, opdringerige advertentiecampagnes uitvoeren en surfgegevens verzamelen.

jashautchord[.]com pop-up doorverwijzingen

Jashautchord[.]com in detail

Het gedrag van jashautchord[.]com wordt bepaald door de geolocaties van haar bezoekers. De site verkrijgt deze informatie door de IP-adressen (Internet Protocol) van gebruikers te controleren. Met andere woorden, of bezoekers verdacht materiaal te zien krijgen en/of worden doorverwezen naar een andere website, hangt af van hun geolocatie.

Bovendien gebruiken de meeste schadelijke webpagina's clickbait, nep CAPTCHA-verificatie en andere misleidende inhoud om bezoekers te verleiden hun browsermeldingen in te schakelen. Jashautchord[.]com is hierop geen uitzondering, en als de meldingen worden toegestaan zal de website opdringerige advertentiecampagnes gaan voeren.

De getoonde advertenties zijn meer dan alleen maar hinderlijk, ze brengen ook de veiligheid van apparaten en gebruikers in gevaar. Ze promoten verkoopgerichte, onbetrouwbare, bedrieglijke/oplichtende en kwaadaardige sites. Bovendien kunnen sommige van deze advertenties worden geactiveerd (door erop te klikken) om scripts uit te voeren die zijn ontworpen om stiekem downloads/installaties uit te voeren.

Hoe werken mogelijk ongewenste programma's? 

Mogelijk ongewenste programma's kunnen uiteenlopende schadelijke functies hebben, en deze functies kunnen in verschillende combinaties voorkomen. Deze programma's kunnen bijvoorbeeld websites geforceerd openen en/of opdringerige advertentiecampagnes uitvoeren. Wat meer is, de meeste ongewenste programma's hebben data-tracking capaciteiten.

Interessante informatie is onder andere: bezochte URL's, bekeken webpagina's, getypte zoekopdrachten, IP-adressen/geolocaties, persoonlijk identificeerbare gegevens, enzovoort. De ontwikkelaars van ongewenste programma's maken de verzamelde gegevens te gelde door ze te delen met en/of te verkopen aan derden (mogelijk cybercriminelen).

Kortom, de aanwezigheid van ongewenste software op apparaten kan leiden tot systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal. Om de integriteit van het apparaat en de privacy van de gebruiker te waarborgen, moeten alle verdachte programma's en browserextensies/plug-ins onmiddellijk worden verwijderd.

Overzicht bedreiging:
Naam jashautchord.com pop-up
Type bedreiging Pushberichten advertenties, ongewenste advertenties, pop-up advertenties
Symptomen Advertenties zien die niet afkomstig zijn van de sites waar u surft. Opdringerige pop-up advertenties. Verminderde snelheid bij het surfen op internet.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, mogelijk ongewenste programma's (adware)
Schade Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Verwijdering

Om jashautchord.com pop-up verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.

Mogelijk ongewenste programma's in het algemeen

Mogelijk ongewenste programma's lijken legitiem en bieden verschillende "handige" functies. De functionaliteiten zijn echter zelden operationeel. Het enige doel van ongewenste programma's is het genereren van winst voor de ontwikkelaars. Daarom kunnen ongewenste programma's, in plaats van beloftes na te komen, doorverwijzingen veroorzaken, opdringerige advertentiecampagnes uitvoeren en privégegevens verzamelen.

Hoe heeft adware zich op mijn computer geïnstalleerd?

Ongewenste programma's kunnen samen met andere software worden gedownload/geïnstalleerd. Deze misleidende marketingtactiek waarbij gewone programma's worden verpakt met ongewenste of kwaadaardige toevoegingen, wordt "bundeling" genoemd. Overhaaste download-/installatieprocessen (bv. genegeerde voorwaarden, overgeslagen stappen, enz.) verhogen het risico dat gebundelde inhoud in het apparaat wordt toegelaten.

Opdringerige advertenties worden ook gebruikt om ongewenste programma's te verspreiden. Eenmaal aangeklikt, kunnen de advertenties scripts uitvoeren om deze programma's stiekem te downloaden/installeren. Sommige ongewenste programma's hebben ook "officiële" promotiepagina's vanwaar ze kunnen worden gedownload en/of gekocht.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste programma's?

Het is raadzaam software te onderzoeken voordat u deze downloadt/installeert. Bovendien moeten alle downloads worden uitgevoerd vanaf officiële en geverifieerde bronnen. Onbetrouwbare downloadkanalen, zoals onofficiële en gratis file-hosting websites, peer-to-peer deelnetwerken en andere derde partij downloaders, bieden vaak schadelijke inhoud.

Bij het downloaden/installeren wordt aanbevolen de voorwaarden te lezen, de beschikbare opties te verkennen, de "Aangepaste/Geavanceerde" instellingen te gebruiken om zich af te melden voor aanvullende programma's, hulpmiddelen, enz. Opdringerige advertenties lijken legitiem; ze verwijzen echter door naar verschillende verdachte sites (bijv. gokken, pornografie, adult-dating, enzovoort).

Als u dergelijke advertenties en/of doorverwijzingen tegenkomt, moet het apparaat worden gecontroleerd en moeten alle verdachte programma's en browserextensies/plug-ins worden gedetecteerd en onmiddellijk worden verwijderd. Als uw computer al geïnfecteerd is met schadelijke programma's, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Schermafdruk van een advertentie getoond door de website jashautchord[.]com:

Advertentie getoond door jashautchord[.]com

Weergave van de jashautchord[.]com website (GIF):

jashautchord[.]com website weergave (GIF)

BELANGRIJKE OPMERKING! Deze bedrieglijke site vraagt om web browser meldingen in te schakelen.

Voer daarom deze stappen uit voordat u begint:

Google Chrome (PC):

 • Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen"
 • Scroll naar beneden naar de "Privacy en beveiliging" sectie, selecteer "Site instellingen" en vervolgens "Meldingen"
 • Klik op de drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL en selecteer "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Browsermeldingen uitschakelen in Google Chrome webbrowser (PC)

Google Chrome (Android):

 • Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het scherm en klik op "Instellingen"
 • Scroll naar beneden, klik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen"
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en klik er één voor één op
 • Zodra de pop-up verschijnt, selecteert u "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Browsermeldingen uitschakelen in Google Chrome webbrowser (Android)

Mozilla Firefox:

 • Klik op de Menu knop (drie balkjes) in de rechter bovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Instellingen" en klik op "Privacy & Beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm
 • Scroll naar beneden naar de "Machtigingen" sectie en klik op de "Instellingen" knop naast "Meldingen"
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en blokkeer ze met behulp van het vervolgkeuzemenu of verwijder ze door te klikken op "Website verwijderen" onderin het venster (als u klikt op "Website verwijderen" en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Browsermeldingen uitschakelen in Mozilla Firefox webbrowser (Android)

Microsoft Edge:

 • Klik op de menuknop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster en selecteer "Instellingen"
 • Klik op "Cookies en sitemachtigingen" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm en selecteer "Meldingen"
 • Klik op drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL onder "Toestaan" en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Browsermeldingen uitschakelen in Microsoft Edge webbrowser (PC)

Safari (Mac):

 • Klik op de knop "Safari" in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer "Voorkeuren..."
 • Selecteer het tabblad "Websites" en vervolgens de sectie "Meldingen" in het linkerdeelvenster
 • Controleer op verdachte URL's en pas de optie "Weigeren" toe via het drop-down menu of verwijder ze door op "Verwijderen" onderaan het venster te klikken (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site opnieuw bezoekt, zal het opnieuw vragen om meldingen in te schakelen)

Browsermeldingen uitschakelen in Safari webbrowser (Mac)

jashautchord.com pop-up onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van jashautchord.com pop-up. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

jashautchord[.]com adware verwijderen via Configuratiescherm

In het venster met de verwijderingsprogramma's zoekt u naar mogelijk ongewenste programma's, selecteert u deze vermeldingen en klikt u op "Verwijderen".

Na het verwijderen van het mogelijk ongewenste programma die jashautchord[.]com doorverwijzingen veroorzaakt, scan uw computer voor alle resterende ongewenste onderdelen of mogelijke malware infecties. Om uw computer te scannen, gebruikt u aanbevolen malwareverwijderingssoftware.

Verwijder adware van Internet browsers:

Video die laat zien hoe je mogelijk ongewenste browser add-ons verwijdert:

Google Chrome logoVerwijder kwaadaardige extensies van Google Chrome:

Verwijderen van jashautchord[.]com advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het menupictogram van Google Chrome  Google Chrome menu icoon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek alle recent geïnstalleerde verdachte browser add-ons en verwijder ze.

Verwijderen van jashautchord[.]com advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van jashautchord.com pop-up, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plug-ins van Mozilla Firefox:

Verwijderen van jashautchord[.]com advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu icoon firefox menu icoon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies", in het geopende venster, verwijder alle recentelijk geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.

Verwijderen van jashautchord[.]com advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van jashautchord.com pop-up kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de jashautchord.com pop-up, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

 • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om jashautchord.com pop-up van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over jashautchord.com pop-up of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/21429-jashautchord-com-ads

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
jashautchord.com pop-up QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van jashautchord.com pop-up op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met jashautchord.com pop-up

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieZeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.