FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u de TopProcesser adware van uw besturingssysteem?

Ook bekend als: Advertenties van TopProcesser
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Wat is TopProcesser?

TopProcesser is een adware-achtig programma met browser hijacker kwaliteiten. Het werkt door het leveren van opdringerige reclamecampagnes en het promoten van valse zoekmachines door middel van wijzigingen aan te brengen aan de browserinstellingen. Bovendien, software van dit soort heeft meestal de mogelijkheid om gegevens bij te houden.

Vanwege de dubieuze methodes die worden gebruikt om adware en browser hijackers te verspreiden, worden ze ook gecategoriseerd als mogelijk ongewenste programma's. TopProcesser wordt verspreid via nep Adobe Flash Player updates, waarvan bekend is dat ze mogelijk ongewenste programma's en malware verspreiden (b.v. trojans, ransomware, cryptominers, enz.)

TopProcesser adware detecties op VirusTotal

TopProcesser adware in detail

Adware levert pop-ups, banners, coupons, enquêtes en andere opdringerige advertenties. Deze grafische inhoud kan worden weergegeven op elke bezochte website en/of verschillende interfaces. Deze advertenties verminderen de surfervaring door de inhoud van de webpagina te overlappen en de surfsnelheid te vertragen.

Bovendien brengen opdringerige advertenties de veiligheid van apparaten en gebruikers in gevaar. Ze promoten verschillende verkoop-gebaseerde, onbetrouwbare, bedrieglijke/oplichtende, gecompromitteerde, en kwaadaardige sites. Sommige opdringerige advertenties kunnen worden getriggerd (door erop te klikken) om stiekem software te downloaden/installeren (bijv. ongewenste programma's).

Browser hijackers wijzen opnieuw de browsers startpagina, standaard zoekmachine, en nieuwe tabblad/venster URL's toe, aan valse web zoekadressen. Vandaar, met een dergelijk soort van software geïnstalleerd: elk nieuw browser tabblad/venster geopend en zoekopdracht getypt in de URL-balk, verwijst door naar TopProcesser.

Frauduleuze zoekmachines kunnen meestal geen zoekresultaten leveren, dus verwijzen ze door naar (of veroorzaken doorverwijzingsketens die eindigen met) Google, Yahoo, Bing, en andere echte. Het is onmogelijk om een browser te herstellen zonder de browser hijacker te verwijderen omdat ze de toegang tot de browser instellingen kunnen beperken/ontzeggen en/of door de gebruiker aangebrachte wijzigingen ongedaan kunnen maken.

Wat meer is, de meeste ongewenste programma's (adware en browser hijacker inbegrepen) kunnen gegevens traceren. Gerichte informatie omvat (maar is niet beperkt tot): URL's bezocht, webpagina's bekeken, zoekopdrachten getypt, IP-adressen/geolocaties, en persoonlijk identificeerbare details.

De verzamelde gegevens worden vervolgens te gelde gemaakt door ze te delen met en/of te verkopen aan derde partijen. Kortom, de aanwezigheid van ongewenste programma's op apparaten kan leiden tot systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en identiteitsdiefstal. Daarom is het van cruciaal belang om alle verdachte programma's en browserextensies/plug-ins onmiddellijk te verwijderen.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van TopProcesser
Type bedreiging Adware, Mac malware, Mac virus
Detectienamen Avast (MacOS:Adload-AM [Trj]), BitDefender (Adware.MAC.Generic.22919), ESET-NOD32 (een variant van OSX/TrojanDownloader.Adload.), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Cimpli.m), volledige lijst (VirusTotal)
Bijkomende informatie Dit programma behoort tot de Adload malware familie.
Symptomen Uw Mac wordt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-up advertenties, u wordt doorverwezen naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers, downloads van torrentbestanden.
Schade Het volgen van de internetbrowser (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om Advertenties van TopProcesser verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.

Adware in het algemeen

DesktopInput, OriginalSearchTech, DefaultUpgrade, ConfigAccess, en IndexerProject zijn enkele voorbeelden van programma's binnen de adware categorie. Ze lijken legitiem en bieden "handige" functies aan. De beloofde functies zijn echter zelden operationeel.

Bijna alle ongewenste programma's verleiden gebruikers tot downloaden/installeren met beloften van nepfunctionaliteiten. Het enige doel van ongewenste software is het genereren van winst voor de ontwikkelaars; ze hebben geen echte waarde voor gebruikers. Ongewenste programma's zijn ontworpen om opdringerige advertentiecampagnes te voeren, doorverwijzingen te veroorzaken, browsers te hijacken en privégegevens te verzamelen.

Hoe heeft TopProcesser zich op mijn computer geïnstalleerd?

Mogelijk ongewenste programma's worden verspreid via download/installatie setups van andere producten. Deze valse marketing tactiek, het verpakken van reguliere programma's met ongewenste/schadelijke toevoegingen - wordt "bundeling" genoemd. Overhaaste download-/installatieprocessen (bijv. overgeslagen stappen en secties, enz.) verhogen het risico dat gebundelde inhoud in het apparaat wordt toegelaten.

Opdringerige advertenties worden ook gebruikt om ongewenste programma's te verspreiden. Eenmaal aangeklikt, kunnen de advertenties scripts uitvoeren om deze programma's te downloaden/installeren zonder toestemming van de gebruiker. Mogelijk ongewenste programma's kunnen ook "officiële" promotiepagina's hebben van waaruit ze kunnen worden gedownload en/of gekocht.

Hoe voorkom ik de installatie van mogelijk ongewenste programma's?

Het wordt aanbevolen om producten te onderzoeken voordat u ze downloadt/installeert en/of koopt. Bovendien mogen alleen officiële en betrouwbare downloadkanalen worden gebruikt. Dubieuze bronnen, bijv. onofficiële en freeware websites, peer-to-peer netwerken, en andere derde partij downloaders bieden vaak gebundelde en schadelijke inhoud.

Bij het downloaden/installeren wordt geadviseerd om de voorwaarden te lezen, alle mogelijke opties te bestuderen, de "Aangepaste/Geavanceerde" instellingen te gebruiken om af te zien van extra programma's, hulpmiddelen, functies, enz. Opdringerige advertenties lijken legitiem; ze verwijzen echter door naar verschillende onbetrouwbare sites (bijv. gokken, pornografie, adult-dating, enzovoort).

Als u dit soort advertenties en/of doorverwijzingen tegenkomt, moet u het systeem controleren en alle verdachte programma's en browserextensies/plug-ins detecteren en onmiddellijk van het systeem verwijderen. Als uw computer al geïnfecteerd is met TopProcesser, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Pop-up weergegeven wanneer TopProcesser adware aanwezig is op het systeem:

Pop-up die waarschuwt dat TopProcesser adware aanwezig is op het systeem

Tekst in deze pop-up:

"TopProcesserd" will damage your computer.

 

This file was downloaded on an unknown date.

 

OK
Show in Finder

Misleidende installer (nep Flash Player updater) die TopProcesser adware promoot;

Eerste installatiestap:

Misleidend installatieprogramma gebruikt om TopProcesser adware te promoten (stap 1)

Tweede installatiestap:

Misleidend installatieprogramma gebruikt om TopProcesser adware te promoten (stap 2)

Bestanden gerelateerd aan de TopProcesser adware die verwijderd moeten worden:

  • ~/Library/Application Support/.[random_string]/Services/com.TopProcesser.service.app
  • ~/Library/LaunchAgents/com.TopProcesser.service.plist
  • /Library/Application Support/.[random_string]/System/com.TopProcesser.system
  • /Library/LaunchDaemons/com.TopProcesser.system.plist

BELANGRIJK! In sommige gevallen wijzigen schadelijke programma's zoals TopProcesser de proxy-instellingen van het systeem, waardoor ongewenste doorverwijzingen naar verschillende dubieuze websites worden veroorzaakt.

De doorverwijzingen zullen waarschijnlijk blijven, zelfs na het verwijderen van het programma zelf. U zult ze dus handmatig moeten herstellen.

Stap 1: Klik op het tandwielpictogram in het Dock om naar de systeeminstellingen te navigeren. Als het pictogram niet in het Dock aanwezig is, kunt u het vinden in het Launchpad.

Proxy-instellingen wijzigen - ga naar de systeeminstellingen

Stap 2: Navigeer naar de Netwerk instellingen.

Proxy-instellingen wijzigen - ga naar de netwerkinstellingen

Stap 3: Selecteer het aangesloten netwerk en klik op "Geavanceerd...".

Proxy-instellingen wijzigen - selecteer het verbonden netwerk en klik op Geavanceerd...

Stap 4: Klik op het tabblad "Proxies" en vink alle protocollen uit. U moet ook de instellingen van elk protocol op standaard zetten - "*.local, 169.254/16".

Proxy-instellingen wijzigen - vink alle opties uit en zet hun instellingen op standaard

Advertenties van TopProcesser onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties van TopProcesser. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe u TopProcesser adware kan verwijderen met Combo Cleaner:

TopProcesser adware verwijderen:

Verwijder TopProcesser-gerelateerde mogelijk ongewenste programma's uit uw map "Toepassingen":

mac browser hijacker verwijderen uit toepassingen map

Klik op het Finder-pictogram. In het Finder venster, selecteer "Toepassingen". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte programma's en sleep ze naar de Prullenbak.

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste programma's die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op alle resterende ongewenste onderdelen.

Verwijder aan de advertenties van topprocesser gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van TopProcesser verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van topprocesser gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van topprocesser gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van topprocesser gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van TopProcesser QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van TopProcesser op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties van TopProcesser

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieZeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.