FacebookTwitterLinkedIn

Hoe kan u de IndexerProject adware van uw besturingssysteem verwijderen?

Ook bekend als: Advertenties van IndexerProject
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Wat is IndexerProject?

IndexerProject is een soort bedrieglijke software die gecategoriseerd wordt als adware. Het heeft ook kenmerken van een browser hijacker.

Na een succesvolle installatie, voert dit programma opdringerige advertentiecampagnes uit en promoot het valse zoekmachines (door middel van wijzigingen aan de browserinstellingen). Bovendien, heeft IndexerProject het vermogen om gegevens te traceren. 

De meeste adware-achtigen en browser hijackers worden onopzettelijk geïnstalleerd; vandaar, worden zij ook geclassificeerd als ongewenste programma's.

IndexerProject adware

IndexerProject adware in detail

Adware maakt de plaatsing van pop-ups, banners, enquêtes, coupons en andere opdringerige advertenties mogelijk, op elke bezochte website en/of verschillende interfaces. De weergegeven advertenties zijn meer dan een kleine overlast; ze belemmeren ook ernstig de browse-ervaring en ze brengen het apparaat/veiligheid van de gebruiker in gevaar.

Opdringerige advertenties overlappen de inhoud van webpagina's en ze vertragen de surfsnelheid. Bovendien promoten ze verkoopgerichte, frauduleuze, onbetrouwbare, bedrieglijke/oplichtende en kwaadaardige sites.

Sommige van deze advertenties kunnen software (bijv. mogelijk ongewenste programma's) in apparaten infiltreren wanneer ze worden geactiveerd (doordat er op wordt geklikt).

Browser hijackers wijzen de startpagina van browsers, nieuwe tabbladen/vensters en standaardzoekmachine-URL's opnieuw toe aan nepadressen voor webzoekers. Vandaar, met zo'n soort software geïnstalleerd worden nieuwe browser tabbladen/vensters geopend en zoekopdrachten getypt in de URL balk, waardoor ze dooverwijzen naar de gepromote zoekmachine.

Illegitieme web zoekmachines zijn zelden in staat om zoekresultaten te bieden, dus ze verwijzen door naar (of veroorzaken doorverwijzingsketens die eindigen met) Google, Yahoo, Bing, en andere echte zoekmachines.

Browser hijackers kunnen alle wijzigingen die gebruikers proberen aan te brengen in hun browser ongedaan maken, en/of ze beperken de toegang tot de instellingen van de browser volledig. Daarom is het herstellen van een gehijackte browser onmogelijk zonder de software te verwijderen die de browser beïnvloedt.

IndexerProject kan gegevens traceren, wat typisch is voor adware en browser hijackers. Gerichte gegevens omvatten: browse- en zoekmachinegeschiedenis, IP-adressen/geolocaties, persoonlijk identificeerbare gegevens, financieel-gerelateerde informatie, enzovoort.

De verzamelde gegevens worden vervolgens verkocht door ze te delen met en/of te verkopen aan derden (mogelijk cybercriminelen). Kortom, de aanwezigheid van ongewenste software op apparaten kan leiden tot systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal.

Daarom wordt sterk aangeraden om alle verdachte programma's en browserextensies/plug-ins onmiddellijk na detectie te verwijderen.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van IndexerProject
Type bedreiging Adware, Mac malware, Mac virus
Detectienamen Avast (MacOS:Adload-AG [Adw]), BitDefender (Adware.MAC.Generic.22694), ESET-NOD32 (een variant van OSX/Adware.Synataeb.F), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Adload.h), volledige lijst (VirusTotal)
Bijkomende informatie Dit programma behoort tot de Adload malware familie.
Symptomen Uw Mac wordt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-up advertenties, u wordt doorverwezen naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers, downloads van torrentbestanden.
Schade Traceren van de internetbrowser (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om Advertenties van IndexerProject verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.

Adware in het algemeen

FlexibleSearch, SearchConsole, WebSearchStride, TypeInitiator, en FileDisplay zijn enkele voorbeelden van programma's binnen de categorie adware.

Deze software lijkt meestal legitiem en biedt verschillende "handige" functionaliteiten. Echter, werken de functies zelden zoals geadverteerd, en in de meeste gevallen werken ze helemaal niet.

In feite gebruiken vrijwel alle mogelijk ongewenste programma's nepfuncties om gebruikers te verleiden tot het downloaden/installeren en/of kopen. Het enige doel van ongewenste programma's is om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars; functionaliteit en veiligheid van de gebruiker zijn dus irrelevant. Mogelijk ongewenste programma's zijn ontworpen om opdringerige advertentiecampagnes te leveren, browsers te hijacken, doorverwijzingen te veroorzaken en privégegevens te verzamelen.

Hoe heeft IndexerProject zich op mijn computer geïnstalleerd?

Mogelijk ongewenste programma's worden verspreid via downloaders/installers van andere programma's. Deze misleidende marketingmethode - het verpakken van reguliere software met ongewenste of kwaadaardige toevoegingen - wordt "bundeling" genoemd. Overhaaste download/installatieprocessen (bijv. het negeren van voorwaarden, overgeslagen stappen, gebruik van vooraf ingestelde opties, etc.) verhogen het risico dat gebundelde inhoud in het systeem wordt toegelaten.

Opdringerige advertenties worden ook gebruikt om ongewenste programma's te verspreiden. Eenmaal aangeklikt, kunnen de advertenties scripts uitvoeren om stiekem downloads/installaties uit te voeren. Sommige mogelijk ongewenste programma's hebben "officiële" promotie/download sites.

Hoe voorkom ik de installatie van mogelijk ongewenste programma's?

Het wordt aanbevolen om software te onderzoeken voordat u deze downloadt/ installeert en/of koopt. Bovendien moeten alle downloads worden uitgevoerd vanaf officiële en geverifieerde bronnen. Onbetrouwbare downloadkanalen, zoals onofficiële en gratis bestandshostingsites, peer-to-peer deelnetwerken en andere derde partij downloaders - bieden vaak gebundelde en/of schadelijke inhoud aan.

Bij het downloaden/installeren is het belangrijk om de voorwaarden te lezen, alle mogelijke opties te bestuderen, de "Aangepaste/Geavanceerde" instellingen te gebruiken en af te zien van extra programma's, hulpmiddelen, functies, enzovoort.

Opdringerige advertenties lijken gewoon en onschadelijk, maar leiden door naar frauduleuze sites (bijv. gokken, adult-dating, pornografie, enz.).

In het geval van het tegenkomen van dergelijke advertenties en/of doorverwijzingen, moet het systeem worden geïnspecteerd en moeten alle schadelijke programma's en browser extensies/plug-ins die gedetecteerd worden, onmiddellijk worden verwijderd. Als uw computer reeds geïnfecteerd is met IndexerProject, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Pop-up venster dat wordt weergegeven zodra de installatie van IndexerProject adware voorbij is:

Pop-up die verschijnt zodra IndexerProject installatie voltooid is

IndexerProject adware's installatie map:

IndexerProject adware installatie map

IndexerProject adware geïnstalleerd op de Safari browser:

IndexerProject adware geïnstalleerd op Safari

Advertenties van IndexerProject onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties van IndexerProject. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe IndexerProject adware kan verwijderd worden met Combo Cleaner:

IndexerProject adware verwijderen:

Verwijder IndexerProject-gerelateerde mogelijk ongewenste programma's uit uw map "Toepassingen":

mac browser hijacker verwijderen uit toepassingen map

Klik op het Finder-pictogram. In het Finder venster, selecteer "Toepassingen". Zoek in de toepassingsmap naar "MPlayerX", "NicePlayer" of andere verdachte programma's en sleep ze naar de Prullenmand.

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste programma('s) die online advertenties veroorzaken, scan uw Mac voor alle resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van indexerproject gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van IndexerProject verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van indexerproject gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van indexerproject gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van indexerproject gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van IndexerProject QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van IndexerProject op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties van IndexerProject

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieZeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.