FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u apps die highercaptcha-settle.com promoten?

Ook bekend als: Advertenties door highercaptcha-settle.com
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Wat is highercaptcha-settle[.]com?

Highercaptcha-settle[.]com lijkt veel op news-rewuje[.]cc, nomore-spam[.]com, news-joruca[.]cc site, en een heleboel andere onbetrouwbare websites. Afhankelijk van de geolocatie van de bezoeker, opent deze pagina twee, drie andere van dit soort pagina's of toont misleidende inhoud (bijvoorbeeld een bedrieglijk bericht, nep CAPTCHA test). Meestal worden websites zoals highercaptcha-settle[.]com geopend door geïnstalleerde mogelijk ongewenste programma's, bezochte onbetrouwbare pagina's, of geklikt op onbetrouwbare advertenties.

highercaptcha-settle[.]com pop-up doorverwijzingen

Ighercaptcha-settle[.]com en mogelijk ongewenste programma's in detail

Typisch zijn websites zoals highercaptcha-settle[.]com ontworpen om een clickbait techniek te gebruiken om bezoekers te verleiden om hen toe te staan meldingen te tonen. Deze specifieke pagina toont een misleidende boodschap (een nep CAPTCHA test) die bezoekers aanmoedigt om op de "Toestaan" knop te klikken om te bewijzen dat ze geen robots zijn. Het wordt sterk afgeraden om highercaptcha-settle[.]com of een andere soortgelijke pagina toe te staan meldingen te tonen - de meeste van deze pagina's tonen meldingen met links naar twijfelachtige websites, louche advertenties, enz.

Ook is het waarschijnlijk dat highercaptcha-settle[.]com is ontworpen om onbetrouwbare pagina's te openen die zijn ontworpen om bezoekers te verleiden tot het downloaden van mogelijk ongewenste programma's (bijvoorbeeld browser hijackers, adware-type toepassingen), het verstrekken van persoonlijke informatie (bijvoorbeeld creditcardgegevens, inloggegevens), enzovoort. Een paar voorbeelden van websites die door sites als highercaptcha-settle[.]com kunnen worden gepromoot zijn "Your Chrome Is Severely Damaged By 13 Malware!", "Your Device Might Have Security Issues", en "Firewall Spyware Alert". Om deze redenen is het zeer aan te raden om highercaptcha-settle[.]com en websites die dit adres opent niet te vertrouwen.

Heel vaak zijn programma's die zijn ontworpen om pagina's als highercaptcha-settle[.]com te promoten, ontworpen om gegevens te verzamelen en advertenties te genereren. Deze mogelijk ongewenste programma's verzamelen IP-adressen, ingevoerde zoekopdrachten, geolocaties, adressen van bezochte pagina's, of andere surfgegevens. In sommige gevallen kunnen dit soort apps ontworpen zijn om gevoelige informatie te verzamelen (zoals opgeslagen wachtwoorden, creditcardgegevens) die gebruikt kunnen worden om accounts te stelen, frauduleuze aankopen te doen, enz.

Ook kunnen mogelijk ongewenste programma's worden ontworpen om coupons, banners, enquêtes, pop-up advertenties en andere advertenties te genereren. Het komt vaak voor dat deze advertenties worden gebruikt om onbetrouwbare pagina's te promoten of om ongewenste software te verspreiden. In het tweede geval kunnen deze advertenties leiden tot downloads, installaties van ongewenste, mogelijk kwaadaardige toepassingen door het uitvoeren van bepaalde scripts.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties door highercaptcha-settle.com
Type bedreiging Pushberichten advertenties, Ongewenste advertenties, Pop-up advertenties
Detectienamen Kaspersky (Malware), volledige lijst (VirusTotal)
Dienend IP adres 5.8.34.26
Geobserveerde domeinen a.highercaptcha-settle[.]com, b.highercaptcha-settle[.]com, c.highercaptcha-settle[.]com, d.highercaptcha-settle[.]com, e.highercaptcha-settle[.]com, g.highercaptcha-settle[.]com, h.highercaptcha-settle[.]com
Symptomen Advertenties zien die niet afkomstig zijn van de sites waar u surft. Opdringerige pop-up advertenties. Verminderde snelheid bij het surfen op internet.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, mogelijk ongewenste programma's (adware)
Schade Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Pagina's zoals highercaptcha-settle[.]com en mogelijk ongewenste programma's in het algemeen

Concluderend kunnen highercaptcha-settle[.]com en soortgelijke websites niet vertrouwd worden. De meeste van hen worden gebruikt om andere onbetrouwbare pagina's te promoten en misleidende inhoud weer te geven. Mogelijk ongewenste programma's die zijn ontworpen om pagina's zoals highercaptcha-settle[.]com te promoten, moeten ook niet worden vertrouwd.

Het is ongebruikelijk voor mogelijk ongewenste programma's om nuttig te zijn voor hun gebruikers. Vaak verbeteren ze niet de browse ervaring, hebben om het even welke eigenschappen, enz. Het hoofddoel van mogelijk ongewenste programma's is het genereren van inkomsten voor hun ontwikkelaars door het verzamelen van informatie, het weergeven van advertenties en het promoten van louche websites.

Hoe heeft adware zich op mijn computer geïnstalleerd?

In sommige gevallen downloaden of installeren gebruikers mogelijk ongewenste programma's via misleidende advertenties - ze veroorzaken dit door te klikken op advertenties die zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren. Het is ongebruikelijk dat advertenties van dit type op legitieme websites verschijnen.

In andere gevallen downloaden of installeren gebruikers mogelijk ongewenste programma's samen met andere programma's wanneer deze apps zijn opgenomen in downloaders of installers voor andere programma's en als extra aanbiedingen. Meestal kunnen gebruikers ongewenste apps deselecteren (ongewenste aanbiedingen weigeren) via "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere soortgelijke instellingen of door het uitvinken van selectievakjes die downloaders of installers hebben. Mogelijk ongewenste programma's krijgen toestemming om gedownload of geïnstalleerd te worden wanneer gebruikers downloads, installaties van andere programma's voltooien zonder de eerder genoemde instellingen te wijzigen (veranderen).

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste programma's?

Software en bestanden moeten worden gedownload van officiële websites en via directe links. Bestanden (of programma's) die worden gedownload via peer-to-peer netwerken (bijvoorbeeld eMule, torrent clients), downloaders van derden, van onofficiële pagina's, enz. kunnen kwaadaardig zijn. Apps die via installatieprogramma's van derden worden geïnstalleerd, kunnen ook zijn ontworpen om malware te installeren.

Downloaders en installers met "Geavanceerde", "Handmatige", "Aangepaste" of andere instellingen, of aangevinkte selectievakjes, bevatten waarschijnlijk extra aanbiedingen. Deze aanbiedingen moeten worden geweigerd voordat de downloads of installaties worden voltooid. Meestal worden ongewenste apps gebundeld met gratis programma's.

Advertenties op onbetrouwbare pagina's mogen niet worden vertrouwd - ze kunnen mogelijk schadelijke pagina's openen of scripts uitvoeren die zijn ontworpen om downloads, installaties te veroorzaken. Alle verdachte of onbekende extensies, add-ons of plug-ins geïnstalleerd op een webbrowser en software van deze soort geïnstalleerd op het besturingssysteem moet worden verwijderd. Als uw computer al geïnfecteerd is met malafide toepassingen, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Weergave van de highercaptcha-settle[.]com website (GIF):

highercaptcha-settle[.]com website weergave (GIF)

Melding van highercaptcha-settle[.]com:

highercaptcha-settle.com advertenties melding

BELANGRIJKE OPMERKING! Deze bedrieglijke site vraagt om web browser meldingen in te schakelen.

Voer daarom deze stappen uit voordat u begint:

Google Chrome (PC):

 • Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechter bovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Instellingen", scroll naar beneden en klik op "Geavanceerd"
 • Scroll naar beneden naar de "Privacy en beveiliging" sectie, selecteer "Inhoud instellingen" en vervolgens "Meldingen"
 • Klik op de drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Pop-up meldingen uitschakelen in Google Chrome webbrowser

Google Chrome (Android):

 • Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechter bovenhoek van het scherm en klik op "Instellingen"
 • Scroll naar beneden, klik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen"
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en klik ze één voor één aan
 • Selecteer "Meldingen" in de sectie "Machtigingen" en zet de omschakelknop op "UIT"

Pop-up meldingen uitschakelen in Android Google Chrome webbrowser

Mozilla Firefox:

 • Klik op de Menu knop (drie balkjes) in de rechter bovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Opties" en klik op "Privacy & Beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm
 • Scroll naar beneden naar de "Machtigingen" sectie en klik op de "Instellingen" knop naast "Meldingen"
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's, klik op het drop-down menu en selecteer "Blokkeren"

Pop-up meldingen uitschakelen in Mozilla Firefox webbrowser

Internet Explorer:

 • Klik op de tandwielknop in de rechterbovenhoek van het IE-venster
 • Selecteer "Internet-opties"
 • Selecteer het tabblad "Privacy" en klik op "Instellingen" onder "Pop-up Blocker" sectie
 • Selecteer verdachte URL's en verwijder ze één voor één door op de knop "Verwijderen" te klikken

Pop-up meldingen uitschakelen in Internet Explorer webbrowser

Microsoft Edge:

 • Klik op de menuknop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster
 • Scroll naar beneden, zoek en klik op "Instellingen"
 • Scroll weer naar beneden en klik op "Geavanceerde instellingen weergeven"
 • Klik op "Beheren" onder "Website permissies"
 • Klik op de schakelaar onder elke verdachte website

Pop-up meldingen uitschakelen in Microsoft Edge webbrowser

Safari (Mac):

 • Klik op de knop "Safari" in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer "Voorkeuren..."
 • Selecteer het tabblad "Websites" en vervolgens de sectie "Meldingen" in het linkerdeelvenster
 • Controleer op verdachte URL's en pas de optie "Weigeren" toe voor elke URL

Pop-up meldingen uitschakelen in Safari webbrowser

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

highercaptcha-settle[.]com adware verwijderen via Configuratiescherm

In het venster met de verwijderingsprogramma's zoekt u naar mogelijk ongewenste toepassingen, selecteert u deze vermeldingen en klikt u op "Verwijderen" of "Uninstall".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassing die highercaptcha-settle[.]com doorverwijzingen veroorzaakt, scant u uw computer voor alle resterende ongewenste onderdelen of mogelijke malware infecties. Om uw computer te scannen, gebruikt u aanbevolen malwareverwijderingssoftware.

Verwijder adware van Internet browsers:

Video die toont hoe u advertenties verwijdert die door highercaptcha-settle[.]com website worden geleverd aan de hand van Combo Cleaner:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Verwijderen van highercaptcha-settle[.]com advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek alle recent geïnstalleerde verdachte browser add-ons en verwijder ze.

Verwijderen van highercaptcha-settle[.]com advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties door highercaptcha-settle.com, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijderen van highercaptcha-settle[.]com advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu icoon firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies", in het geopende venster, verwijder alle recentelijk geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.

Verwijderen van highercaptcha-settle[.]com advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties door highercaptcha-settle.com kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties door highercaptcha-settle.com, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

 • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Internet Explorer logoVerwijder schadelijke add-ons van Internet Explorer:

Verwijderen van highercaptcha-settle[.]com advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" pictogramInternet Explorer options icon(in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "invoegtoepassingen beheren". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte browserextensies, selecteer deze items en klik op "Verwijderen".

Verwijderen van highercaptcha-settle[.]com advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van advertenties door highercaptcha-settle.com dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties door highercaptcha-settle.com van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties door highercaptcha-settle.com of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/21181-highercaptcha-settle-com-ads

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties door highercaptcha-settle.com QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties door highercaptcha-settle.com op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.