FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u de UpgradeFilter adware en de advertenties die het levert?

Ook bekend als: Advertenties door UpgradeFilter
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Wat is UpgradeFilter?

UpgradeFilter is een bedrieglijk programma, gecategoriseerd als adware. Bovendien, heeft deze app browser hijacker kwaliteiten. Het werkt door het uitvoeren van opdringerig advertentiecampagnes en het maken van wijzigingen in de browser-instellingen - om doorverwijzingen naar valse zoekmachines te veroorzaken.

Vandaar, met de UpgradeFilter toepassing geïnstalleerd, komen gebruikers ongewenste/schadelijke advertenties tegen en worden ze voortdurend doorverwezen naar onwettige web zoeker adressen. Bovendien, tracken de meeste adware en browser hijackers de browsing activiteit van de gebruikers.

Aangezien de meeste gebruikers UpgradeFilter onopzettelijk downloaden/installeren, is het geclassificeerd als een mogelijk ongewenst programma. Deze app is gedistribueerd via nep Flash Player updates. Het is opmerkelijk dat frauduleuze updaters mogelijk ongewenste programma's en malware (bijv., trojans, ransomware, enz.) kunnen verspreiden.

UpgradeFilter adware

UpgradeFilter adware in detail

Adware maakt de plaatsing van pop-ups, banners, enquêtes, coupons en andere opdringerige advertenties op elke bezochte website en/of verschillende interfaces mogelijk. Deze advertenties doen ernstig afbreuk aan de surfervaring door pagina-inhoud te overlappen en de surfsnelheid te vertragen.

Bovendien vormen opdringerige advertenties een bedreiging voor de veiligheid van apparaten en gebruikers. Ze promoten op verkoop gebaseerde webpagina's (van zowel legitieme als nepproducten), bedrieglijke/oplichterij en kwaadaardige sites. Sommige van deze advertenties kunnen software downloaden/installeren - wanneer erop wordt geklikt.

Browserkapers wijzen de startpagina van browsers, standaardzoekmachine en URL's van nieuwe tabbladen/vensters opnieuw toe - aan valse webzoekers. Daarom, met een browser hijacker geïnstalleerd worden nieuwe tabbladen/vensters geopend en zoekopdrachten getypt in de URL balk doorverwezen naar de gepromote zoekmachine. Illegitieme zoekmachines kunnen meestal geen zoekresultaten bieden, dus ze verwijzen door naar Google, Bing, Yahoo, en andere legitieme zoekmachines.

Bovendien kunnen browser hijackers alle wijzigingen die gebruikers proberen aan te brengen in hun browser ongedaan maken, en/of ze beperken/ontzeggen de toegang tot de browser instellingen. Daarom is het herstellen van een gekaapte browser onmogelijk zonder de software te verwijderen die de browser beïnvloedt.

De meeste mogelijk ongewenste programma's (inclusief adware en browser hijackers) hebben de mogelijkheid om gegevens te traceren. Gerichte informatie omvat: URL's bezocht, webpagina's bekeken, zoekopdrachten getypt, IP-adressen, persoonlijk identificeerbare gegevens, enzovoort. De verzamelde gegevens worden vervolgens gedeeld met en/of verkocht aan derden.

Kortom, de aanwezigheid van ongewenste software op apparaten kan leiden tot systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal. Daarom wordt sterk aangeraden om alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins onverwijld te verwijderen.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties door UpgradeFilter
Type bedreiging Adware, Mac malware, Mac virus
Extra informatie Deze toepassing behoort tot de Adload malware familie.
Symptomen Uw Mac wordt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-up advertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installateurs (bundeling), nep Flash Player-installateurs, downloads van torrentbestanden.
Schade Volgen van internetbrowser (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om Advertenties door UpgradeFilter verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.

Adware in het algemeen

AccessDefault, RemoteView, en IndexerProject zijn een paar voorbeelden van adware. Deze software ziet er meestal legitiem uit en belooft niet-bestaande "nuttige" functies. In feite lokken praktisch alle mogelijk ongewenste programma's gebruikers met aanbiedingen van verschillende functies, die zelden operationeel zijn.

Het enige doel van ongewenste toepassingen is het genereren van winst voor de ontwikkelaars; ze hebben geen echte waarde voor gebruikers. Daarom kunnen mogelijk ongewenste programma's, in plaats van beloftes na te komen, opdringerige advertentiecampagnes voeren, browsers kapen, omleidingen veroorzaken en privégegevens verzamelen.

Hoe heeft UpgradeFilter zich op mijn computer geïnstalleerd?

Mogelijk ongewenste programma's worden verspreid via downloaders/installers van andere producten. Deze bedrieglijke marketing methode - het verpakken van reguliere software met ongewenste of kwaadaardige toevoegingen - wordt "bundeling" genoemd. Deze aanvullingen kunnen verborgen zijn in de "Aangepaste/Geavanceerde" instellingen of geheel onbenoemd worden gelaten.

Door zich te haasten bij het downloaden/installeren (bijv. door voorwaarden te negeren, stappen en secties over te slaan, "Easy/Express"-instellingen te gebruiken, enz.) - lopen gebruikers het risico dat ze onbedoeld gebundelde inhoud op hun apparaten toelaten, waardoor ze hun systemen in gevaar brengen met potentiële infecties.

Opdringerige advertenties worden ook gebruikt om mogelijk ongewenste programma's te verspreiden. Eenmaal aangeklikt, kunnen de advertenties scripts uitvoeren om deze toepassingen te downloaden/installeren zonder toestemming van de gebruiker. Bepaalde mogelijk ongewenste programma's hebben ook "officiële" promotie-webpagina's vanwaar ze kunnen worden gedownload.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste programma's?

Het wordt aanbevolen om software te onderzoeken voordat u deze downloadt/ installeert. Bovendien moeten alle downloads worden uitgevoerd vanaf officiële en geverifieerde bronnen. Dubieuze downloadkanalen, zoals onofficiële en gratis file-hosting sites, Peer-to-Peer sharing netwerken, en andere downloaders van derden - bieden vaak gebundelde en/of gevaarlijke inhoud aan.

Download- en installatieprocessen moeten met zorg worden benaderd. Daarom wordt geadviseerd om de voorwaarden te lezen, de beschikbare opties te bestuderen, de "Aangepaste/Geavanceerde" instellingen te gebruiken om het downloaden/installeren van extra apps, tools, functies, enzovoort te weigeren.

Het is net zo belangrijk om voorzichtig te zijn met browsen. Opdringerige advertenties lijken gewoon en onschadelijk; ze leiden echter om naar zeer twijfelachtige en onbetrouwbare websites (bijv. adult-dating, pornografie, gokken en vele andere).

Als gebruikers dit soort advertenties en/of doorverwijzingen tegenkomen, moeten ze hun apparaten controleren en onmiddellijk alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins verwijderen. Als uw computer al geïnfecteerd is met UpgradeFilter, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Pop-upvenster weergegeven wanneer UpgradeFilter adware aanwezig is op het systeem:

Pop-up waarschuwing weergegeven wanneer UpgradeFilter aanwezig is

Tekst binnenin:

"UpgradeFilterd" will damage your computer.

This file was downloaded on an unknown date.

OK
Show in Finder

Misleidend installatieprogramma (nep Flash Player updater) dat UpgradeFilter adware promoot;

Eerste installatiestap:

Misleidend installatieprogramma gebruikt om UpgradeFilter adware te promoten (stap 1)

Tweede installatiestap:

Misleidend installatieprogramma gebruikt om UpgradeFilter adware te promoten (stap 2)

Bestanden gerelateerd aan de UpgradeFilter adware die verwijderd moeten worden:

  • ~/Library/Application Support/.[random_string]/Services/com.UpgradeFilter.service.app
  • ~/Library/LaunchAgents/com.UpgradeFilter.service.plist
  • /Library/Application Support/.[random_string]/System/com.UpgradeFilter.system
  • /Library/LaunchDaemons/com.UpgradeFilter.system.plist

BELANGRIJKE OPMERKING! In sommige gevallen wijzigen kwaadwillige programma's zoals UpgradeFilter de proxy-instellingen van het systeem, waardoor ongewenste doorverwijzingen naar een reeks twijfelachtige websites worden veroorzaakt.

De doorverwijzingen zullen waarschijnlijk blijven, zelfs na het verwijderen van de toepassing zelf. U zult ze dus handmatig moeten herstellen.

Stap 1: Klik op het tandwielpictogram in het Dock om naar de systeeminstellingen te navigeren. Als het pictogram niet in het Dock aanwezig is, kunt u het vinden in het Launchpad.

Proxy-instellingen wijzigen - ga naar de systeeminstellingen

Stap 2: Navigeer naar de Netwerk instellingen.

Proxy-instellingen wijzigen - ga naar de netwerkinstellingen

Stap 3: Selecteer het aangesloten netwerk en klik op "Geavanceerd...".

Proxy-instellingen wijzigen - selecteer het verbonden netwerk en klik op Geavanceerd...

Stap 4: Klik op het tabblad "Proxies" en vink alle protocollen uit. U moet ook de instellingen van elk protocol op standaard zetten - "*.local, 169.254/16".

Proxy-instellingen wijzigen - vink alle opties uit en zet hun instellingen op standaard

Advertenties door UpgradeFilter onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties door UpgradeFilter. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe u de UpgradeFilter adware verwijdert met Combo Cleaner:

UpgradeFilter adware verwijderen:

Verwijder UpgradeFilter-gerelateerde mogelijk ongewenste toepassingen uit uw map "Toepassingen":mac browser hijacker verwijderen uit toepassingen map

Klik op het Finder-pictogram. In het Finder venster, selecteer "Toepassingen". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de Prullenbak.

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op alle resterende ongewenste onderdelen.

Verwijder aan de advertenties door upgradefilter gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties door UpgradeFilter verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties door upgradefilter gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties door upgradefilter gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties door upgradefilter gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties door UpgradeFilter QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties door UpgradeFilter op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties door UpgradeFilter

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieZeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.