FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijder je de AccessDefault adware van je besturingssysteem?

Ook bekend als: Advertenties van AccessDefault
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Wat is AccessDefault?

AccessDefault is een soort bedrieglijke software die gecategoriseerd wordt als adware. Het heeft ook de capaciteiten van een browser hijacker. Dit programma werkt door het leveren van opdringerige advertentiecampagnes en het wijzigen van browserinstellingen om valse zoekmachines te promoten. Bovendien, heeft AccessDefault de capaciteiten om gegevens te tracken, die worden gebruikt om te spioneren op de browseactiviteit van gebruikers. Aangezien de meeste gebruikers adware en browser hijackers onopzettelijk downloaden/installeren, worden ze geclassificeerd als mogelijk ongewenste programma's.

AccessDefault adware

AccessDefault adware in detail

Adware maakt het mogelijk om grafische inhoud van derden te plaatsen op alle bezochte websites en/of verschillende interfaces. De weergegeven pop-ups, banners, coupons, enquêtes en andere opdringerige advertenties verminderen de browse-ervaring ernstig en brengen de veiligheid van het apparaat/de gebruiker in gevaar. Ze overlappen de inhoud van webpagina's en vertragen de surfsnelheid.

Opdringerige advertenties ondersteunen verkoop-georiënteerde pagina's (van zowel legitieme als frauduleuze producten), frauduleuze, onbetrouwbare, bedrieglijke/oplichtende, en schadelijke sites. Bovendien kunnen sommige van deze advertenties worden getriggerd (door erop te klikken) om scripts uit te voeren die zijn ontworpen om software (bijv. ongewenste programma's) te downloaden/installeren zonder toestemming van de gebruiker.

Browser hijackers wijzen de startpagina van browsers, standaardzoekmachine en URL's van nieuwe tabbladen/vensters opnieuw toe aan valse adressen van webzoekers. Dus, met een browser hijacker geïnstalleerd: elk nieuw tabblad/venster geopend en zoekopdracht getypt in de URL-balk, verwijst door naar het gepromote adres. Nep zoekmachines kunnen meestal geen zoekresultaten genereren, dus ze hebben de neiging om te verwijzen naar (of veroorzaken doorverwijzingsketens die eindigen met) Yahoo, Bing, Google, en andere legitieme.

Browser hijackers kunnen ook alle wijzigingen verwijderen die gebruikers proberen aan te brengen in hun browser. Als alternatief kunnen ze de toegang tot de browserinstellingen volledig beperken of ontzeggen. Als gevolg van deze hardnekkige technieken is het onmogelijk een gehijackte browser te herstellen zonder de software te verwijderen die deze beïnvloedt.

Wat meer is, mogelijk ongewenste programma's (adware en browser hijackers inbegrepen) hebben typisch data tracking capaciteiten. Informatie van belang omvat: bezochte URL's, bekeken webpagina's, getypte zoekopdrachten, IP-adressen/geolocaties, persoonlijk identificeerbare gegevens, financieel gerelateerde gegevens, enzovoort. De verzamelde informatie wordt vervolgens te gelde gemaakt door ze te delen met en/of te verkopen aan derden, die eveneens van plan zijn ze te misbruiken voor financieel voordeel.

Kortom, de aanwezigheid van ongewenste programma's op apparaten kan leiden tot systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financieel verlies en zelfs identiteitsdiefstal. Om de integriteit van het apparaat en de privacy van de gebruiker te beschermen, moeten alle verdachte programma's en browserextensies/plug-ins onmiddellijk worden verwijderd.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van AccessDefault
Type bedreiging Adware, Mac malware, Mac virus
Symptomen Uw Mac wordt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-up advertenties, u wordt doorverwezen naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers, downloads van torrentbestanden.
Schade Tracking van de internetbrowser (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Adware in het algemeen

IndexerProject, FlexibleSearch en SearchConsole zijn een paar voorbeelden van programma's binnen de categorie adware. Deze software lijkt legitiem en onschadelijk. Adware biedt ook een breed scala aan "nuttige" functies. De functies werken echter zelden zoals beloofd, en in de meeste gevallen werken ze helemaal niet.

Mogelijk ongewenste programma's verleiden gebruikers meestal tot het downloaden/installeren en/of kopen met de belofte van nepfunctionaliteiten. Het enige doel van ongewenste programma's is het genereren van winst voor de ontwikkelaars; ze hebben geen echte waarde voor gebruikers. Daarom kunnen mogelijk ongewenste programma's, in plaats van beloftes na te komen, opdringerige advertentiecampagnes voeren, browsers hijacken, doorverwijzingen veroorzaken en kwetsbare informatie verzamelen.

Hoe heeft AccessDefault zich op mijn computer geïnstalleerd?

Mogelijk ongewenste programma's kunnen samen met andere software worden gedownload/geïnstalleerd. Deze misleidende marketingtactiek, het verpakken van reguliere programma's met ongewenste of kwaadaardige toevoegingen - wordt "bundeling" genoemd. Overhaaste download-/installatieprocessen (bijv. overgeslagen stappen en secties, vooraf ingestelde opties gebruikt, etc.) verhogen het risico dat gebundelde inhoud onbedoeld op het apparaat wordt toegelaten.

Opdringerige advertenties worden ook gebruikt om ongewenste programma's te verspreiden. Wanneer er op de advertenties wordt geklikt, kunnen ze scripts uitvoeren om stiekem te downloaden/installeren. Sommige ongewenste programma's hebben ook "officiële" promotie/download pagina's.

Hoe voorkom ik de installatie van mogelijk ongewenste programma's?

Het is raadzaam onderzoek te doen naar softwareproducten alvorens deze te downloaden/installeren en/of aan te schaffen. Bovendien mogen alleen officiële en betrouwbare downloadbronnen worden gebruikt. Onbetrouwbare downloadkanalen, bijv. onofficiële en gratis file-hosting (freeware) sites, P2P deelnetwerken (Torrent clients, Gnutella, eMule, etc.), en andere derde partij downloaders bieden vaak gebundelde en/of schadelijke inhoud. Bij het downloaden/installeren is het belangrijk om de voorwaarden te lezen, alle beschikbare opties te onderzoeken, de "Aangepaste/Geavanceerde" instellingen te gebruiken en om je af te melden voor aanvullende programma's, hulpmiddelen, functies, enz.

Opdringerige advertenties lijken gewoon en onschadelijk; ze verwijzen echter door naar onbetrouwbare websites (bijv. gokken, pornografie, adult-dating, enzovoort). Als u dergelijke advertenties en/of doorverwijzingen tegenkomt, moet het systeem worden gecontroleerd en moeten alle verdachte programma's en browserextensies/plug-ins die zijn gedetecteerd, onmiddellijk van het systeem worden verwijderd. Als uw computer reeds geïnfecteerd is met AccessDefault, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

AccessDefault adware's installatie map:

AccessDefault adware installatie map

AccessDefault adware geïnstalleerd op de Safari browser:

AccessDefault adware geïnstalleerd op Safari

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browser hijackers verwijderd kunnen worden van een Mac computer:

AccessDefault adware verwijderen:

Verwijder AccessDefault-gerelateerde mogelijk ongewenste programma's uit uw map "Toepassingen":

mac browser hijacker verwijderen uit toepassingen map

Klik op het Finder-icoon. In het Finder venster, selecteer "Toepassingen". Zoek in de toepassingsmap naar "MPlayerX", "NicePlayer" of andere verdachte programma's en sleep ze naar de Prullenmand.

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste programma's die online advertenties veroorzaken, scan uw Mac voor alle resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van accessdefault gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van AccessDefault verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van accessdefault gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van accessdefault gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van accessdefault gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van AccessDefault QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van AccessDefault op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.