FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u apps die ontworpen zijn om myactualblog.com te promoten?

Ook bekend als: Advertenties door myactualblog.com
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Wat is myactualblog[.]com?

Myactualblog[.]com is een onbetrouwbare pagina die is ontworpen om bezoekers te verleiden in te stemmen met het ontvangen van meldingen (het weergeven van misleidende inhoud) en andere dubieuze pagina's te openen. De functionaliteit is afhankelijk van de geolocatie van de bezoekers. Het is vermeldenswaard dat gebruikers pagina's als myactualblog[.]com niet opzettelijk bezoeken.

myactualblog[.]com pop-up doorverwijzingen

Myactualblog[.]com en mogelijk ongewenste programma's in detail

In de meeste gevallen worden sites zoals myactualblog[.]com gepromoot via onbetrouwbare advertenties, webpagina's, of mogelijk ongewenste programma's. Onderzoek toont aan dat myactualblog[.]com een misleidend bericht genereert dat bezoekers aanmoedigt op de knop "Toestaan" te klikken om door te gaan met het bekijken van een video.

Zoals de meeste websites van dit type, gebruikt myactualblog[.]com een clickbait-techniek om zijn bezoekers te verleiden tot het toestaan van het tonen van meldingen. Het wordt sterk afgeraden om websites als deze toestemming te geven om meldingen te tonen. Gewoonlijk bevatten hun meldingen misleidende advertenties, links naar louche websites, enz.

Ook kan myactualblog[.]com websites openen die zijn ontworpen om bezoekers te verleiden tot het verstrekken van persoonlijke informatie, het downloaden en installeren van mogelijk ongewenste programma's (zoals browser hijackers, adware-achtige toepassingen, en andere louche pagina's. Hoewel, myactualblog[.]com kan ook legitieme pagina's openen.

Op het moment van het onderzoek opende myactualblog[.]com een World of Tanks game website. Het is gebruikelijk dat personen achter pagina's zoals myactualblog[.]com een verwijzingsvergoeding krijgen wanneer gebruikers een account aanmaken, diensten of producten kopen op pagina's die zijn geopend via sites zoals myactualblog[.]com. Hoe dan ook, het wordt aanbevolen om deze sites niet te vertrouwen.

Zoals eerder vermeld, worden pagina's zoals myactualblog[.]com vaak gepromoot via mogelijk ongewenste programma's. Het is gebruikelijk dat dit soort apps zijn ontworpen om browsing-gerelateerde en andere gegevens te verzamelen. Bijvoorbeeld gegevens zoals IP-adressen, ingevoerde zoekopdrachten, adressen van bezochte websites, geolocaties, enzovoort.

Ook kunnen dit soort apps ontworpen zijn om gevoelige informatie te verzamelen (bijv. creditcardgegevens, wachtwoorden). Daarnaast kunnen mogelijk ongewenste programma's advertenties genereren (bijv. pop-up advertenties, coupons, banners, enquêtes). Het is opmerkelijk dat advertenties die door mogelijk ongewenste programma's worden weergegeven vaak worden gebruikt om louche websites te promoten of ongewenste downloads, installaties te veroorzaken.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties door myactualblog.com
Type bedreiging Pushberichten advertenties, Ongewenste advertenties, Pop-up advertenties
Dienend IP Adres 139.45.197.170
Symptomen Advertenties zien die niet afkomstig zijn van de sites waar u surft. Opdringerige pop-up advertenties. Verminderde snelheid bij het surfen op internet.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, mogelijk ongewenste programma's (adware)
Schade Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Verwijdering

Om Advertenties door myactualblog.com verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.

Mogelijk ongewenste programma's in het algemeen

Myactualblog[.]com is vergelijkbaar met snappeared[.]website, goodsurvey365[.]org, asoursuls[.]com, en een heleboel andere websites van dit type. Wat de meesten gemeen hebben is dat ze een of andere clickbait techniek gebruiken om bezoekers te verleiden tot het toestaan van meldingen en het openen van andere onbetrouwbare websites.

Hoe heeft adware zich op mijn computer geïnstalleerd?

In de meeste gevallen downloaden en installeren gebruikers verschillende mogelijk ongewenste programma's onverwacht, zonder het te weten. Meestal gebeurt dit wanneer dit soort apps worden verspreid door ze te bundelen met andere programma's. Om preciezer te zijn, wanneer deze apps zijn opgenomen in downloaders, installers als extra aanbiedingen, en gebruikers deze niet deselecteren.

In het algemeen kunnen aanbiedingen om gebundelde programma's te downloaden of te installeren worden gevonden en geweigerd door het aanvinken van selectievakjes uit te schakelen of de beschikbare instellingen/opties "Aangepaste", "Geavanceerde" of andere te gebruiken. Meestal weten gebruikers niet dat de bovengenoemde instellingen kunnen worden gebruikt om aangeboden apps te deselecteren, of ze vergeten deze instellingen te controleren en te wijzigen.

In sommige gevallen veroorzaken gebruikers onverwachte downloads en installaties door te klikken op bedrieglijke advertenties die zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren. In de regel verschijnen deze advertenties op dubieuze websites. Deze advertenties kunnen ook door mogelijk ongewenste programma's worden gegenereerd. Wanneer deze advertenties geen onverwachte downloads, installaties veroorzaken, openen ze dubieuze websites.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste programma's?

Het wordt aanbevolen om downloaders en installers te onderzoeken die instellingen als "Aangepaste", "Geavanceerde", "Handmatig", aangevinkte selectievakjes hebben. Het is gebruikelijk dat deze downloaders, installers worden gebruikt om mogelijk ongewenste programma's te distribueren. Ongewenste aanbiedingen kunnen worden geweigerd voordat de downloads, installaties worden voltooid.

Software (en bestanden) moet worden gedownload van officiële websites en via directe links. Andere bronnen kunnen worden gebruikt om ongewenste, mogelijk schadelijke programma's te verspreiden. Bijvoorbeeld, third-party downloaders (en installers), onofficiële websites, Peer-to-Peer netwerken zoals torrent clients, eMule), gratis file hosting pagina's.

Bovendien wordt het aangeraden om niet op advertenties te klikken die op dubieuze sites verschijnen. Deze advertenties kunnen ontworpen zijn om onbetrouwbare websites te promoten of ongewenste downloads, installaties te veroorzaken. Ongewenste, onbekende, of verdachte extensies, add-ons of plug-ins geïnstalleerd op een browser (of programma's van deze soort geïnstalleerd op het besturingssysteem) moeten worden verwijderd. Als uw computer al geïnfecteerd is met malafide toepassingen, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Weergave van myactualblog[.]com website (GIF):

myactualblog[.]com website weergave (GIF)

Meldingen van myactualblog[.]com:

myactualblog.com advertenties meldingen myactualblog.com advertenties meldingen 2

BELANGRIJKE OPMERKING! Deze bedrieglijke site vraagt om web browser meldingen in te schakelen.

Voer daarom deze stappen uit voordat u begint:

Chrome (PC):

 • Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen"
 • Scroll naar beneden naar de "Privacy en beveiliging" sectie, selecteer "Site instellingen" en vervolgens "Meldingen"
 • Klik op de drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL en selecteer "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Browsermeldingen uitschakelen in Google Chrome webbrowser (PC)

Google Chrome (Android):

 • Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het scherm en tik op "Instellingen"
 • Scroll naar beneden, tik op "Site instellingen" en vervolgens op "Meldingen"
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en tik er één voor één op
 • Zodra de pop-up verschijnt, selecteert u "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" tikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Browsermeldingen uitschakelen in Google Chrome webbrowser (Android)

Mozilla Firefox:

 • Klik op de Menu knop (drie balkjes) in de rechter bovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Instellingen" en klik op "Privacy & Beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm
 • Scroll naar beneden naar de "Machtigingen" sectie en klik op de "Instellingen" knop naast "Meldingen"
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en blokkeer ze met behulp van het vervolgkeuzemenu of verwijder ze door te klikken op "Website verwijderen" onderin het venster (als u klikt op "Website verwijderen" en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Browsermeldingen uitschakelen in Mozilla Firefox webbrowser (Android)

Microsoft Edge:

 • Klik op de menuknop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster en selecteer "Instellingen"
 • Klik op "Cookies en sitemachtigingen" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm en selecteer "Meldingen"
 • Klik op drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL onder "Toestaan" en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Browsermeldingen uitschakelen in Microsoft Edge webbrowser (PC)

Safari (Mac):

 • Klik op de knop "Safari" in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer "Voorkeuren..."
 • Selecteer het tabblad "Websites" en vervolgens de sectie "Meldingen" in het linkerdeelvenster
 • Controleer op verdachte URL's en pas de optie "Weigeren" toe via het drop-down menu of verwijder ze door op "Verwijderen" onderaan het venster te klikken (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site opnieuw bezoekt, zal het opnieuw vragen om meldingen in te schakelen)

Browsermeldingen uitschakelen in Safari webbrowser (Mac)

Advertenties door myactualblog.com onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties door myactualblog.com. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

myactualblog[.]com adware verwijderen via Configuratiescherm

Zoek in het venster met de verwijderingsprogramma's naar mogelijk ongewenste toepassingen, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Na het verwijderen van het mogelijk ongewenste programma die myactualblog[.]com doorverwijzingen veroorzaakt, scan uw computer voor alle resterende ongewenste onderdelen of mogelijke malware infecties. Gebruik aanbevolen malwareverwijderingssoftware om uw computer te scannen.

Remove adware van internet browsers:

Video die laat zien hoe u mogelijk ongewenste browser add-ons verwijdert:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Het verwijderen van myactualblog[.]com advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek alle recent geïnstalleerde verdachte browser add-ons en verwijder ze.

Verwijderen van myactualblog[.]com advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties door myactualblog.com, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plug-ins uit Mozilla Firefox:

Het verwijderen van myactualblog[.]com advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu icoonfirefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies", in het geopende venster, verwijder alle recentelijk geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.

Verwijderen van myactualblog[.]com advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties door myactualblog.com kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties door myactualblog.com, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

 • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties door myactualblog.com van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties door myactualblog.com of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/21311-myactualblog-com-ads

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties door myactualblog.com QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties door myactualblog.com op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties door myactualblog.com

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieZeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.