FacebookTwitterLinkedIn

Hoe SearchConvertersBox van een computer verwijderen?

Ook bekend als: searchconvertersbox.com doorverwijzingen
Schadeniveau: Medium

Wat is SearchConvertersBox?

Een browser hijacker is een mogelijk ongewenst programma die een valse zoekmachine (zijn adressen) promoot door de instellingen van de webbrowser te wijzigen. SearchConvertersBox promoot het adres searchconvertersbox.com.

searchconvertersbox.com browser hijacker

SearchConvertersBox in detail

Gewoonlijk wijzigen browser hijackers instellingen zoals het adres van een standaard zoekmachine, startpagina en nieuw tabblad. Programma's van dit type wijzigen die adressen in een adres van een valse zoekmachine. Zoals vermeld in de inleiding, verandert SearchConvertersBox de hierboven genoemde instellingen in searchconvertersbox.com.

Searchconvertersbox.com is een valse zoekmachine die resultaten toont gegenereerd door searchlee.com (een onbetrouwbare zoekmachine) en Yahoo (search.yahoo.com). Het toont resultaten gegenereerd door andere zoekmachines ook (het hangt af van de geolocatie van zijn gebruikers).

Het is sterk aan te raden om nep zoekmachines niet te vertrouwen/gebruiken omdat ze ontworpen kunnen zijn om onbetrouwbare, mogelijk kwaadaardige pagina's te promoten (links naar deze pagina's opnemen in hun resultaten). Het is aan te raden om legitieme zoekmachines te gebruiken zoals Google, Yahoo.

Het is gebruikelijk dat browser hijackers de instellingen wijzigen en gebruikers niet toestaan deze terug te draaien. Gebruikers kunnen wijzigingen die zijn aangebracht in hun browsers alleen terugdraaien wanneer browser hijackers niet langer zijn geïnstalleerd.

Het is bekend dat SearchConvertersBox de browsergeschiedenis (de lijst van bezochte websites) kan lezen. Het is mogelijk dat het kan toegang krijgen tot andere informatie zoals IP-adressen, geolocaties, ingevoerde zoekopdrachten, of andere gegevens van deze soort als goed.

Het is belangrijk om te vermelden dat browser hijackers soms toegang kunnen krijgen tot vertrouwelijke gegevens, bijvoorbeeld creditcard gegevens, wachtwoorden. Daarom kunnen programma's van dit type de boosdoener zijn van problemen zoals identiteitsdiefstal, geldelijk verlies, problemen met betrekking tot online privacy, veiligheid bij het surfen.

Overzicht bedreiging:
Naam SearchConvertersBox
Type bedreiging Browser Hijacker, Doorverwijzingen, Zoek Hijacker, Werkbalk, Ongewenst Nieuw Tabblad
Browserextensie(s) SearchConvertersBox
Veronderstelde functionaliteit Verbeterde browse-ervaring
Gepromote URL searchconvertersbox.com
Dienend IP-adres (searchconvertersbox.com) 172.67.134.42
Getroffen Browserinstellingen Startpagina, URL nieuw tabblad, standaard zoekmachine
Symptomen Gemanipuleerde internet browser instellingen (startpagina, standaard internet zoekmachine, nieuwe tabblad instellingen). Gebruikers worden gedwongen de website van de hijacker te bezoeken en op het internet te zoeken met hun zoekmachines.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers.
Schade Het traceren van de internetbrowser (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar dubieuze websites.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Browser hijackers in het algemeen

Er zijn veel browser hijackers zoals SearchConvertersBox. Een paar voorbeelden zijn GoSportSearch, GameSearchly, en StreamSearching. Meestal, is het belangrijkste verschil tussen programma's van dit type het adres dat ze promoten.

Het is onwaarschijnlijk dat programma's van dit type op de een of andere manier nuttig zijn. De meeste zijn alleen ontworpen om inkomsten te genereren voor hun ontwikkelaars.

Hoe heeft SearchConvertersBox zich op mijn computer geïnstalleerd?

In het algemeen downloaden of installeren gebruikers browser hijackers en andere ongewenste programma's onbewust via misleidende advertenties of samen met andere programma's. De tweede verspreidingsmethode wordt "bundeling" genoemd.

Het is gebruikelijk dat ontwikkelaars ongewenste programma's opnemen in downloaders en installers voor andere programma's als optionele aanbiedingen. Meestal kunnen gebruikers deze aanbiedingen vinden en weigeren via "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere instellingen of door sommige selectievakjes uit te vinken.

Ongewenste programma's krijgen de toestemming om gedownload of geïnstalleerd te worden wanneer gebruikers programma's downloaden of installeren die met deze ongewenste programma's gebundeld zijn zonder een van de bovengenoemde instellingen te controleren en te wijzigen. Ongewenste downloads of installaties via advertenties vinden plaats wanneer gebruikers klikken op advertenties die ontworpen zijn om bepaalde scripts uit te voeren.

Hoe voorkom ik de installatie van mogelijk ongewenste programma's?

Downloaders en installers met aangevinkte selectievakjes, "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere instellingen moeten worden gecontroleerd op aanbiedingen om optionele programma's te downloaden of te installeren. Het is belangrijk om ongewenste aanbiedingen te weigeren voordat u de downloads en installaties voltooit.

Bestanden en programma's moeten worden gedownload van officiële websites en via directe koppelingen. Het is ten zeerste af te raden om Peer-to-Peer netwerken (bijv. torrent clients, eMule), onofficiële websites, downloaders van derden, installers, enz. te gebruiken om programma's te downloaden of te installeren.

Advertenties die worden weergegeven op onbetrouwbare websites moeten niet worden vertrouwd. Het komt vaak voor dat deze advertenties worden gebruikt om onbetrouwbare websites aan te prijzen of zijn ontworpen om ongewenste, mogelijk schadelijke programma's te downloaden en te installeren.

Ongewenste, verdachte extensies, add-ons of plug-ins die op een browser zijn geïnstalleerd, moeten worden verwijderd. Programma's van deze soort die op het besturingssysteem zijn geïnstalleerd moeten ook worden verwijderd. Als uw computer al geïnfecteerd is met SearchConvertersBox, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze browser hijacker automatisch te verwijderen.

Searchconvertersbox.com wordt doorverwezen naar searchlee.com (GIF):

searchconvertersbox browser hijacker searchconvertersbox.com toont searchlee.com resultaten

Searchconvertersbox.com verwijst door naar search.yahoo.com (GIF):

searchconvertersbox browser hijacker searchconvertersbox.com toont yahoo resultaten

Website die de SearchConvertersBox browser hijacker promoot:

Website gebruikt om SearchConvertersBox browser hijacker te promoten

Melding dat SearchConvertersBox de browsergeschiedenis kan lezen en gegevens kan wijzigen:

searchconvertersbox browser hijacker melding

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

SearchConvertersBox browser hijacker verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

searchconvertersbox.com browser hijacker verwijderen via het Configuratiescherm

In het venster met de verwijderingsprogramma's: zoek naar recentelijk geïnstalleerde verdachte programma's (bijvoorbeeld "SearchConvertersBox"), selecteer deze onderdelen en klik op "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste programma's (die browser doorverwijzingen naar de searchconvertersbox.com website veroorzaken), scan uw computer voor alle resterende ongewenste onderdelen. Om uw computer te scannen, gebruik aanbevolen malware verwijdering software.

SearchConvertersBox browser hijacker verwijderen van Internet browsers:

Video die toont hoe browser doorverwijzingen verwijderd kunnen worden:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Het verwijderen van searchconvertersbox.com verwante Google Chrome-extensies

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icoon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer tools" en klik op "Extensies". Zoek "SearchConvertersBox" en andere recentelijk geïnstalleerde verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

Verander uw startpagina:

Het verwijderen van searchconvertersbox.com uit Google Chrome startpagina

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icoon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". In de "Bij opstarten" sectie, schakel "SearchConvertersBox" uit, zoek naar een browser hijacker URL (hxxp://www.searchconvertersbox.com) onder de "Open een specifieke of set van pagina's" optie. Indien aanwezig klik op de drie verticale stippen pictogram en selecteer "Verwijderen".

Verander uw standaard zoekmachine:

Het verwijderen van searchconvertersbox.com van Google Chrome standaardzoekmachine

Om uw standaard zoekmachine in Google Chrome te wijzigen: Klik op het menupictogram Google Chrome Google Chrome menu icoon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", in de sectie "Zoekmachine", klik op "Zoekmachines beheren...", in de geopende lijst zoek naar "searchconvertersbox.com", wanneer u deze gevonden hebt, klik op de drie verticale puntjes in de buurt van deze URL en selecteer "Verwijderen uit lijst".

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van searchconvertersbox.com doorverwijzingen, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijderen van searchconvertersbox.com gerelateerde Mozilla Firefox extensies

Klik op het Firefox menu icoon firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder "SearchConvertersBox", net als alle andere recentelijk geïnstalleerde browser plug-ins.

Verander uw startpagina:

Searchconvertersbox.com verwijderen van Mozilla Firefox-startpagina

Om uw startpagina opnieuw in te stellen, klikt u op het Firefox-menupictogram firefox menu icoon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteert u vervolgens "Opties", in het geopende venster schakelt u "SearchConvertersBox" uit, verwijdert u hxxp://searchconvertersbox.com en voert u het domein van uw voorkeur in, dat telkens wordt geopend wanneer u Mozilla Firefox start.

Verander uw standaard zoekmachine:

Het verwijderen van searchconvertersbox.com uit Mozilla Firefox standaard zoekmachine

Typ in de URL adresbalk about:config en druk op Enter.
Klik op "Ik zal voorzichtig zijn, ik beloof het!".
In het zoekfilter bovenaan, type: "extensionControlled"
Zet beide resultaten op "onwaar" door ofwel te dubbelklikken op elke vermelding, ofwel te klikken op de Mozilla Firefox schakel about:config in knop knop.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van searchconvertersbox.com doorverwijzingen kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de searchconvertersbox.com doorverwijzingen, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van searchconvertersbox.com doorverwijzingen uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over searchconvertersbox.com doorverwijzingen of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/21257-searchconvertersbox-browser-hijacker

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
searchconvertersbox.com doorverwijzingen QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van searchconvertersbox.com doorverwijzingen op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.