FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u searchlee.com uit de instellingen van uw browser?

Ook bekend als: De searchlee.com doorverwijzing
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u de Searchlee browserkaper van een Mac?

Wat is Searchlee?

Browserkapers zijn een soort mogelijk ongewenste applicaties die de browserinstellingen wijzigen om een ​​valse zoekmachine (het adres) te promoten en browsergegevens te verzamelen. Searchlee promoot het adres searchlee.com, een onbetrouwbare zoekmachine die valse resultaten genereert met misleidende advertenties. Deze browserkaper is ontwikkeld door Linkury Inc - een bedrijf dat een andere beruchte browserkaper heeft ontwikkeld, genaamd SafeFinder.

De Searchlee browserkaper op een Mac

Gewoonlijk wordt een browser als gekaapt beschouwd wanneer deze een bepaald adres opent (meestal een nep-zoekmachine) telkens als gebruikers een nieuw venster of nieuw tabblad openen of zoekopdrachten in de URL-balk invoeren. Met andere woorden, wanneer in de browser een mogelijk ongewenste applicatie is geïnstalleerd die het adres van de startpagina, nieuwe tabblade en standaardzoekmachines heeft gewijzigd naar het adres van een nep-zoekmachine. Er zijn echter ook browserkapers die adressen promoten zonder de instellingen van de browser te wijzigen. Zoals vermeld in de eerste alinea, promoot Searchlee het adres searchlee.com. Zodra een zoekopdracht is ingevoerd, toont searchlee.com de valse resultaten en worden er misleidende advertenties weergegeven. Het is belangrijk om te vermelden dat searchlee.com kan zijn ontworpen om resultaten (en advertenties) te vertonen die worden gebruikt om downloadpagina's te promoten waarop adware en andere browserkapers staan, of om oplichtingswebsites zoals "Win The New iPhone 12", "WARNING CRITICAL MESSAGE" en andere kwaadaardige websites te promoten.

De kans is ook groot dat de Searchlee-browserkaper browsergegevens zoals IP-adressen, geolocaties, ingevoerde zoekopdrachten, URL's van bezochte pagina's of zelfs persoonlijke, gevoelige gegevens zoals gebruikersnamen en wachtwoorden, creditcardgegevens enz. kan verzamelen. De ontwikkelaars van onbetrouwbare apps kunnen deze gegevens zelf gebruiken, ofwel ze doorverkopen aan derden (mogelijk cybercriminelen) die deze op een of andere manier zullen misbruiken om er geld mee te verdienen. Daarom moeten gebruikers die Searchlee of een andere app van dit type op hun browser of computer hebben geïnstalleerd, deze zo snel mogelijk verwijderen.

Overzicht bedreiging:
Naam De searchlee.com doorverwijzing
Type bedreiging Browserkaper, Mac-malware, Mac-virus
IP-adres 172.67.199.243
Gekoppelde domeinen search.82paodatc.com
Symptomen Uw Mac wordt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Het bespioneren van internetbrowsers (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privé-informatie.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Er bestaan veel valse zoekmachines op internet, zoals search.validexplorer.com, search.accessiblelist.com en flip-search.com. Het is de moeite waard om te vermelden dat deze niet allemaal valse resultaten genereren zoals searchlee.com dat doet. Vaak tonen nep-zoekmachines resultaten die zijn gegenereerd door legitieme zoekmachines zoals Google, Bing of Yahoo. Dat wil niet zeggen dat die resultaten betrouwbaar zijn, want de browserkaper kan ze manipuleren. Linkury Inc. heeft meer dan één browser hijacker ontwikkeld, een andere browserkaper van dit bedrijf is SafeFinder.

Hoe werd Searchlee op mijn computer geïnstalleerd?

Veel browserkapers en andere mogelijk ongewenste programma's worden verspreid door ze te bundelen met freeware (gratis software). Gebruikers downloaden of installeren de gebundelde apps samen met andere programma's wanneer ze de instellingen van de downloaders of installatieprogramma's ongewijzigd laten. Gewoonlijk kunnen de gebundelde mogelijk ongewenste programma's worden geweigerd met behulp van de "Geavanceerde", "Aangepaste" of andere instellingen, of door selectievakjes uit te vinken. Mogelijk ongewenste programma's kunnen ook worden verspreid met behulp van valse updaters, misleidende advertenties. Sommige van die advertenties kunnen, als erop wordt geklikt, scripts uitvoeren die zijn ontworpen om ongewenste software te downloaden of te installeren.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Het is belangrijk om downloads en installaties niet te voltooien zonder te controleren of er "Aangepaste", "Geavanceerde", "Handmatige" of andere instellingen zijn die u kunt wijzigen, of selectievakjes die u kunt uitvinken, om zo ongewenste aanbiedingen te weigeren. Het is ook sterk aanbevolen om geen onbetrouwbare bronnen te gebruiken voor het downloaden van apps of bestanden, zoals verschillende niet-officiële websites, torrent-clients, eMule (en andere peer-to-peer-netwerken), externe downloaders, of om installatieprogramma's van derden te gebruiken voor het installeren toepassingen. Apps moeten altijd worden gedownload van officiële pagina's (of bronnen zoals App Store) en via directe links. Bovendien raden we u aan om geen advertenties te vertrouwen die op dubieuze pagina's verschijnen: deze advertenties worden vaak gebruikt om andere verdachte websites te promoten of om ongewenste apps te verspreiden. Als er al verdachte extensies, plug-ins, add-ons of apps op uw browser of besturingssysteem zijn geïnstalleerd, dan moeten deze worden verwijderd. Als uw computer al is geïnfecteerd met browserkapers, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Searchlee.com genereert valse zoekresultaten en geeft advertenties weer (GIF):

searchlee browserkaper toont valse resultaten

Gebruikers die Searchlee hebben geïnstalleerd zien wellicht deze pop-up:

Pop-up die wordt getoond zodra de Searchlee browserkaper het systeem besmet

Gepresenteerde tekst:

"[random_number]" wants access to control "Safari". Allowing control will provide access to documents and data in "Safari", and to perform actions within that app.

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac:

De Searchlee doorverwijzing verwijderen:

Verwijder aan Searchlee gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de de searchlee.com doorverwijzing gerelateerde bestanden en mappen:

Finder Ga naar de map-commando

Klik op het Finder icoon, vanaf de menubalk kies je Ga naar en klik op Ga naar Map...

step1Controleer of er door de adware aangemaakte bestanden in de  /Library/LaunchAgents map zitten:

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 1

In de Ga naar Map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en deze verplaats je naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door malware zijn onder andere - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist” enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met het zelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er door adware aangemaakte bestanden in de /Library/Application Support map zitten:

Verwijder adware uit de application support map stap 1

In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de application support map stap 2In dee “Application Support”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “MplayerX” of “NicePlayer”. Vervolgens verplaats je deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de ~/Library/LaunchAgents map:

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 1


In de Ga naar Map-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 2

In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door adware - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, etc. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er door adware gegenereerde bestanden aanwezig zijn in de /Library/LaunchDaemons map:

verwijder adware uit de launch daemons map stap 1In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Verwijder adware uit de launch daemons map stap 2In de “LaunchDaemons”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist” enz. Vervolgens verplaats je deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

 Na het verwijderen van bestanden en mappen gegenereerd door de adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

De searchlee.com doorverwijzing startpagina en standaard zoekmachine verwijderen uit internetbrowsers:

safari browser iconVerwijder kwaardaardige extensies uit Safari:

Verwijder aan de searchlee.com doorverwijzing gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari browser. In de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Eens deze gelokaliseerd zijn klik je op de "Verwijderen'-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig kunt verwijderen uit je Safari-browser, je hebt ze niet nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je startpagina in de safari-browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het "Algemeen"-tabblad. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in (bijvoorbeeld www.google.com) in het veld "Startpagina". Je kunt ook klikken op de "Huidige Pagina Instellen"-knop om de website die je op dit moment bezoekt als startpagina in te stellen.  

Wijzig je standaard zoekmachine:

changing the default Internet search engine in Safari browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het tabblad "Zoeken". Hier zie je een uitklapbaar menu genaamd "Zoekmachine:". Selecteer eenvoudig de zoekmachine van je voorkeur uit het keuzemenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je hier lezen hoe Safari te resetten.

firefox browser iconVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan de searchlee.com doorverwijzing gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op "Menu openen" (de knop met drie horizontale lijnen). Vanuit het menu kies je "Add-ons".

Verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens je die hebt gelokaliseerd klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig uit Mozilla Firefox kunt verwijderen, ze zijn niet nodig voor een normale werking van de browser.

Wijzig je startpagina:

Wijzig de startpagina van mozilla firefox

Om de startpagina te wijzigen klik je op de knop "Menu openen" (drie horizontale lijnen) en kies je "Voorkeuren" in het uitklapmenu. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in van de website van je voorkeur (bijvoorbeeld: www.google.com) in de Startpagina Pagina.

Wijzig de standaard zoekmachine:

mozilla firefox about config

In de URL-adresbalk typ je "about:config" en klik je op de "Ik beloof voorzichtig te zijn!"-knop.

wijzig de standaard zoekmachine in mozilla firefox

In het "Zoek:"-veld typ je de naam van de browser hijacker. Klik rechts op elk van de gevonden instellingen en klik op de "Resetten"-knop in het uitklapmenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties dan kan je hier lezen hoe Mozilla Firefox te resetten.

chrome-browser-iconVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan de searchlee.com doorverwijzing gerelateerde Google Chrome add-ons:

Verwijder kwaadaardige google chrome extensies stap 1

Open Google Chrome en klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijne) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. Uit het uitklapmenu kies je "Meer tools" en selecteer je "Extensies".

verwijder kwaadaardige Google Chrome extensies stap 2

In het "Extensions"-venster zoek je recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je deze gelokaliseerd hebt klik je op de "Prulenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig extensies kunt verwijderen uit je Google Chrome browser - je hebt er geen enkele nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je Google Chrome startpagina

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de sectie "Bij het opstarten" klik je op de "Pagina's instellen"-link vlakbij de "Open een specifieke pagina of een set pagina's"-optie. Verwijder de URL van de browser hijacker (bv. trovi.com) en voer de URL van je voorkeur in (bijvoorbeeld google.com).

Wijzig de standaard zoekmachine:

Wijzig de standaard zoekmachine in Google Chrome

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de "Zoek"-sectie klik je op "Zoekmachines beheren...". In het geopende venster verwijder je de ongewenste zoekmachine door op de "X"-knop ernaast te klikken. Selecteer de zoekmachine van je voorkeur uit de lijst en klik op de knop "Als standaard instellen" er net naast.

  •  Als je problemen blijft hebben met ongewenste browser doorverwijzingen en advertenties kun je hier lezen hoe je Google Chrome te resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
De searchlee.com doorverwijzing QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van De searchlee.com doorverwijzing op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.