FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u de LocalTech adware van uw besturingssysteem?

Ook bekend als: Advertenties van LocalTech
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Wat is LocalTech?

LocalTech is een soort bedrieglijke software gecategoriseerd als adware. Echter, heeft het ook kwaliteiten van een browser hijacker. Na een succesvolle installatie, levert dit programma opdringerige advertentiecampagnes en promoot het valse zoekmachines via wijzigingen aan de browserinstellingen. Bovendien, spioneren de meeste adware en browser hijackers op de surfgewoontes van zijn gebruikers. Vanwege de dubieuze methoden die worden gebruikt om LocalTech te verspreiden, wordt het ook geclassificeerd als een mogelijk ongewenst programma.

LocalTech adware

Adware maakt het mogelijk grafische inhoud van derden te plaatsen op elke bezochte website en/of verschillende interfaces. Deze software kan banners, pop-ups, coupons, enquêtes en andere opdringerige advertenties tonen. Ze verminderen de browse-ervaring ernstig door overlappende pagina-inhoud te tonen en door de snelheid van het browsen te vertragen. Eenmaal er op advertenties wordt geklikt, verwijzen ze door naar verschillende onbetrouwbare/schadelijke sites, en sommige kunnen stiekem software downloaden/installeren (bijv. ongewenste programma's).

Browser hijackers wijzen opnieuw de browsers standaard zoekmachine, nieuw tabblad/venster, en homepage URL's toe aan nep zoekadressen. Vandaar, elke nieuwe browser tab/venster geopend en zoekopdracht getypt in de URL-balk - verwijst door naar de gepromote zoekmachine. Illegitieme web zoekmachines kunnen meestal geen zoekresultaten bieden, dus ze verwijzen (of leiden tot doorverwijzingsketens) naar Google, Yahoo, Bing, en andere echte zoekmachines. Wat meer is, browser hijackers kunnen alle wijzigingen die gebruikers proberen aan te brengen in hun browsers ongedaan maken en/of de toegang tot de browser instellingen beperken/ontzeggen. Daarom is het onmogelijk om een gehijackte browser te herstellen zonder de software te verwijderen die de browser beïnvloedt.

De meeste ongewenste programma's (inclusief adware en browser hijackers) hebben de mogelijkheid om gegevens te traceren. Gerichte informatie omvat (maar is niet beperkt tot): URL's bezocht, webpagina's bekeken, zoekopdrachten getypt, IP-adressen/geolocaties, en persoonlijk identificeerbare details. Ongewenste programma-ontwikkelaars maken de verzamelde gegevens te gelde door ze te delen met en/of te verkopen aan derden (mogelijk cybercriminelen). Kortom, de aanwezigheid van ongewenste software op apparaten kan leiden tot systeeminfecties, financiële verliezen, ernstige privacyproblemen en identiteitsdiefstal. Om de integriteit van het apparaat en de veiligheid van de gebruiker te waarborgen, moeten alle verdachte programma's en browserextensies/plug-ins onmiddellijk na detectie worden verwijderd.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van LocalTech
Type bedreiging Adware, Mac malware, Mac virus
Detectienamen Avast (MacOS:Adload-AG [Adw]), ESET-NOD32 (een variant van OSX/Adware.Synataeb.F), Fortinet (Adware/Adload!OSX), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Adload.h), volledige lijst (VirusTotal)
Bijkomende informatie Dit programma behoort tot de Adload malware familie.
Symptomen Uw Mac wordt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-up advertenties, u wordt doorverwezen naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers, downloads van torrentbestanden.
Schade Het volgen van de internetbrowser (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om Advertenties van LocalTech verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.

FileDisplay, Helper_update, ElementarySignalSearch, en AdvancedSprint zijn enkele voorbeelden van adware-achtige programma's. Ze lijken legitiem en onschadelijk. Gebruikers worden verleid tot het downloaden/installeren en/of kopen met verschillende "handige" functionaliteiten. De beloofde functies zijn echter zelden operationeel. Dit geldt voor praktisch alle mogelijk ongewenste programma's. Het enige doel van ongewenste software is het genereren van winst voor de ontwikkelaars; functionaliteit en gebruikersveiligheid zijn dus irrelevant. Ongewenste programma's zijn ontworpen om opdringerige reclamecampagnes te leveren, browsers te hijacken, onbetrouwbare/schadelijke websites geforceerd te openen en privégegevens te verzamelen.

Hoe heeft LocalTech zich op mijn computer geïnstalleerd?

Mogelijk ongewenste programma's worden verspreid via downloaders/installatieprogramma's van andere programma's. "Bundeling" is de naam van deze misleidende marketingtechniek - het verpakken van reguliere software met ongewenste of kwaadaardige toevoegingen. Overhaaste download-/installatieprocessen (bijv. overgeslagen stappen en secties, vooraf ingestelde opties gebruikt, enz.) verhogen het risico dat gebundelde inhoud onbedoeld op het apparaat wordt toegelaten. Opdringerige advertenties worden ook gebruikt om ongewenste programma's te verspreiden. Eenmaal aangeklikt, kunnen de advertenties scripts uitvoeren om downloads/installaties uit te voeren zonder toestemming van de gebruiker. Sommige ongewenste programma's kunnen ook "officiële" promotie/download sites hebben.

Hoe voorkom ik de installatie van mogelijk ongewenste programma's?

Het is belangrijk dat u onderzoek doet naar softwareproducten voordat u ze downloadt/installeert en/of koopt. Bovendien moeten alle downloads worden gedaan van officiële en geverifieerde bronnen. Onbetrouwbare downloadkanalen, zoals onofficiële en gratis file-hosting websites, peer-to-peer netwerken, en andere derde partij downloaders bieden vaak gebundelde en/of schadelijke inhoud. Bij het downloaden/installeren wordt aanbevolen de voorwaarden te lezen, de mogelijke opties te onderzoeken, de "Aangepaste/Geavanceerde" instellingen te gebruiken, en zich af te melden voor aanvullende programma's, hulpmiddelen, functies en andere toevoegingen. Opdringerige advertenties lijken legitiem en onschadelijk; ze verwijzen echter door naar verschillende dubieuze sites (bijv. gokken, pornografie, adult-dating, enz.). Als u dergelijke advertenties en/of doorverwijzingen tegenkomt, moet het systeem worden gecontroleerd en moeten alle verdachte programma's en browserextensies/plug-ins die zijn gedetecteerd, onmiddellijk worden verwijderd. Als uw computer al geïnfecteerd is met LocalTech, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Pop-up venster dat wordt weergegeven zodra de installatie van LocalTech adware compleet is:

Pop-up die verschijnt zodra de installatie van LocalTech is voltooid

LocalTech adware's installatie map:

LocalTech adware installatie map

LocalTech adware geïnstalleerd op de Safari browser:

LocalTech adware geïnstalleerd op Safari

Advertenties van LocalTech onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties van LocalTech. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe u adware en browser hijackers kan verwijderen van een Mac computer:

LocalTech adware verwijderen:

Verwijder LocalTech-gerelateerde mogelijk ongewenste programma's uit uw map "Toepassingen":

mac browser hijacker verwijderen uit toepassingen map

Klik op het Finder-pictogram. In het Finder venster, selecteer "Toepassingen". Zoek in de toepassingsmap naar "MPlayerX", "NicePlayer" of andere verdachte programma's en sleep ze naar de Prullenmand. Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste programma's die online advertenties veroorzaken, scan uw Mac voor alle resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van localtech gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van LocalTech verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van localtech gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van localtech gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van localtech gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van LocalTech QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van LocalTech op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties van LocalTech

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieZeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.