FacebookTwitterLinkedIn

Hoe kan u AdvancedSprint adware van het besturingssysteem verwijderen?

Ook bekend als: Advertenties door AdvancedSprint
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe kan u AdvancedSprint adware van Mac verwijderen? 

Wat is AdvancedSprint?

AdvancedSprint is een soort kwaadaardige software, geclassificeerd als adware. Deze applicatie heeft eigenschappen van een browser hijacker. Daarom toont het opdringerige advertenties en promoot het valse zoekmachines door de browserinstellingen te wijzigen. Bovendien verzamelen de meeste adware-types en browser hijackers browsing-gerelateerde informatie. Vanwege de dubieuze technieken die worden gebruikt om AdvancedSprint te verspreiden, is het gecategoriseerd als een mogelijk ongewenste applicatie. AdvancedSprint wordt verspreid via nep Adobe Flash Player updates. Het is belangrijk te vermelden dat illegale software-updaters/-installers niet alleen mogelijk ongewenste applicaties verspreiden, maar ook worden gebruikt om trojans, ransomware en andere malware te verspreiden.

Foutmelding wanneer RecordMapper adware is geïnstalleerd

Adware toont banners, pop-ups, enquêtes, coupons en andere opdringerige advertenties. Ze verminderen de kwaliteit van de browser door overlappende pagina-inhoud te tonen en door de snelheid van het surfen te vertragen. Bovendien, wanneer er geklikt wordt op opdringerig advertenties, verwijzen deze door naar onbetrouwbare/kwaadaardige websites en sommige advertenties kunnen zelfs scripts uitvoeren om stiekem software te downloaden/installeren (bijv. mogelijk ongewenste applicaties). 

Browser hijackers wijzen nep internetadressen toe als startpagina van browsers, standaard zoekmachines, en nieuwe tabbladen/venster URL's. Daarom, met dergelijke adware geïnstalleerd: elke nieuwe browser tabbladen/vensters geopend en zoekopdrachten getypt in de URL-balk, zullen doorverwijzen naar het gepromote internetadres. Valse zoekmachines zijn meestal niet in staat om zoekresultaten te leveren. Ze hebben de neiging om door te verwijzen naar (of ze veroorzaken doorverwijzingsketens die eindigen met) Google, Yahoo, Bing, en andere legitieme browsers. Browser hijackers kunnen alle wijzigingen die gebruikers in hun browser proberen aan te brengen ongedaan maken en/of de toegang tot de browserinstellingen volledig beperken/ontzeggen. 

Bovendien hebben de meeste mogelijk ongewenste applicaties (inclusief adware en browser hijackers) de mogelijkheid om gegevens te traceren. Ze controleren de surfactiviteit (bezochte URL's, bekeken webpagina's, getypte zoekopdrachten, enz.) en verzamelen gevoelige informatie hieruit (IP-adressen, geolocaties, en zelfs persoonlijk identificeerbare details). De verzamelde gegevens worden vervolgens gedeeld met en/of verkocht aan derden (mogelijk cybercriminelen). Kortom, ongewenste software kan systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en identiteitsdiefstal veroorzaken. Om de veiligheid van het apparaat en de gebruiker te beschermen, moeten alle verdachte applicaties en browserextensies/plug-ins onmiddellijk worden verwijderd. 

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties door AdvancedSprint
Type bedreiging Adware, Mac malware, Mac virus
Bijkomende informatie Deze applicatie behoort tot de Adload malware familie.
Symptomen Uw Mac wordt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-up advertenties, u wordt doorverwezen naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers, downloads van torrentbestanden.
Schade Volgen van internetbrowser (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens. 
Verwijdering

Om Advertenties door AdvancedSprint verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

ValidMemory, WizardUpdate, RecordMapper, OperativeDock - zijn enkele voorbeelden van adware-achtige applicaties. Ze lijken gewoon en bieden "nuttige" functies. Echter, de geadverteerde functionaliteiten zijn zelden operationeel. In feite geldt dit voor praktisch alle mogelijk ongewenste applicaties. Het enige doel van ongewenste software is om inkomsten te genereren op kosten van de gebruiker. Daarom kunnen mogelijk ongewenste applicaties, in plaats van beloftes na te komen, opdringerige advertenties tonen, browsers hijacken, doorverwijzingen veroorzaken en gevoelige informatie verzamelen. 

Hoe heeft AdvancedSprint zich op mijn computer geïnstalleerd? 

Mogelijk ongewenste applicaties worden verspreid via downloaders/installers van andere software. Deze misleidende marketingmethode - het verpakken van reguliere producten met ongewenste of kwaadaardige toevoegingen - wordt "bundeling" genoemd. Overhaaste downloads/installaties (bijv. negeren van voorwaarden, overgeslagen stappen, gebruik van vooraf ingestelde opties, etc.) vergroten het risico dat gebundelde inhoud onbedoeld in het systeem terechtkomt. Opdringerige advertenties verspreiden ook mogelijk ongewenste applicaties. Wanneer op deze advertenties wordt geklikt, kunnen ze scripts uitvoeren die zijn ontworpen om deze toepassingen zonder toestemming van de gebruiker te downloaden/installeren. Sommige mogelijk ongewenste applicaties hebben "officiële" promotie/download sites. 

Hoe voorkom ik de installatie van mogelijk ongewenste applicaties? 

Het wordt aanbevolen om producten te onderzoeken om hun legitimiteit te verifiëren alvorens ze te downloaden/installeren en/of te kopen. Bovendien mogen alleen officiële en betrouwbare downloadbronnen worden gebruikt. Dubieuze downloadkanalen (bijv. onofficiële en gratis file-hosting websites, peer-to-peer deelnetwerken, en andere derde partij downloaders) bieden vaak gebundelde inhoud aan. Bij het downloaden/installeren wordt geadviseerd de voorwaarden te lezen, alle mogelijke opties te bestuderen, de  "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen te gebruiken en aanvullende applicaties, hulpprogramma's, functies uit te schakelen. Het is net zo belangrijk om voorzichtig te zijn bij het browsen. Opdringerige advertenties lijken legitiem en onschadelijk; ze verwijzen echter door naar onbetrouwbare en dubieuze webpagina's (bijv. gokken, pornografie, adult-dating, en vele anderen). In het geval van contact met advertenties en/of doorverwijzingen van deze soort, moet het systeem worden gecontroleerd en moeten alle verdachte applicaties en browser extensies/plug-ins die gedetecteerd worden, onmiddellijk verwijderd worden van het systeem. Als uw computer al geïnfecteerd is met AdvancedSprint, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Tekst in het pop-up venster dat wordt weergegeven wanneer AdvancedSprint adware aanwezig is:

"AdvancedSprintd" will damage your computer.

 

This file was downloaded on an unknown date.

Misleidend installatieprogramma (nep Flash Player updater) dat AdvancedSprint adware promoot;

Eerste installatiestap:

Misleidend installatieprogramma gebruikt om AdvancedSprint adware te promoten (stap 1)

Tweede installatiestap:

Misleidend installatieprogramma gebruikt om AdvancedSprint adware te promoten (stap 2)

Bestanden gerelateerd aan de AdvancedSprint adware die verwijderd moeten worden: 

  • ~/Library/Application Support/.[random_string]/Services/com.AdvancedSprint.service.app
  • ~/Library/LaunchAgents/com.AdvancedSprint.service.plist
  • /Library/Application Support/.[random_string]/System/com.AdvancedSprint.system
  • /Library/LaunchDaemons/com.AdvancedSprint.system.plist

BELANGRIJK! In sommige gevallen wijzigen schadelijke applicaties zoals AdvancedSprint de proxy-instellingen van het systeem, waardoor ongewenste doorverwijzingen naar verschillende dubieuze websites leiden.

De doorverwijzingen zullen waarschijnlijk blijven, zelfs na het verwijderen van de applicatie zelf. U zult ze dus handmatig moeten herstellen.

Stap 1: Klik op het tandwielpictogram in het Dock om naar de systeeminstellingen te navigeren. Als het pictogram niet in het Dock aanwezig is, kunt u het vinden in het Launchpad.

Proxy-instellingen wijzigen - ga naar de systeeminstellingen

Stap 2: Navigeer naar de Netwerk instellingen.

Proxy-instellingen wijzigen - ga naar de netwerkinstellingen

Stap 3: Selecteer het aangesloten netwerk en klik op "Geavanceerd...".

Proxy-instellingen wijzigen - selecteer het verbonden netwerk en klik op Geavanceerd...

Stap 4: Klik op het tabblad "Volmachten" en vink alle protocollen uit. U moet ook de instellingen van elk protocol op standaard zetten - "*.local, 169.254/16".

Proxy-instellingen wijzigen - vink alle opties uit en zet hun instellingen op standaard

Advertenties door AdvancedSprint onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties door AdvancedSprint. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe u AdvancedSprint adware kan verwijderen met Combo Cleaner

AdvancedSprint adware verwijeren:

Verwijder AdvancedSprint-gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit uw map "Toepassingen": 

mac browser hijacker verwijderen uit map toepassingen

Klik op het Finder-pictogram. In het Finder venster, selecteer "Toepassingen". Zoek in de map toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer" of andere verdachte applicaties en sleep ze naar de Prullenmand. Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie(s) die online advertenties veroorzaken, scan uw Mac voor alle resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties door advancedsprint gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties door AdvancedSprint verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties door advancedsprint gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties door advancedsprint gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties door advancedsprint gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties door AdvancedSprint QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties door AdvancedSprint op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties door AdvancedSprint

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieZeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.