FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u de RecordMapper adware en de getoonde advertenties?

Ook bekend als: Advertenties van RecordMapper
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u RecordMapper adware van een Mac?

Wat is RecordMapper?

RecordMapper is software die wordt geklasseerd als adware. Deze applicatie heeft ook eigenschappen van een browserkaper. RecordMapper is ontworpen om opdringerige advertenties te vertonen en wijzigingen aan te brengen in de browserinstellingen om valse zoekmachines te promoten. Bovendien bespioneren de meeste adwares en browserkapers de browse-activiteit van gebruikers. Vanwege de verdachte methoden die worden gebruikt om RecordMapper te verspreiden, wordt het ook geklasseerd als een mogelijk ongewenste applicatie. Een van deze dubieuze technieken is verspreiding via valse Adobe Flash Player updates. Het is goed om te weten dat dergelijke valse software updaters/installers niet alleen mogelijk ongewenste programma's verspreiden maar ook trojans, ransomware en andere malware.

RecordMapper adware pop-up

Adware maakt het plaatsen van banners, kortingsbonnen, pop-ups, paginagrote en andere opdringerige advertenties mogelijk bovenop elke bezochte website. De advertenties verstoren de browse-ervaring ernstig omdat ze de inhoud van websites verbergen en de browser vertragen. Deze advertenties verwijzen door verkoopgerichte, onbetrouwbare, misleidende, misleidende, gehackte en kwaadaardige sites wanneer erop wordt geklikt. Sommige opdringerige advertenties kunnen worden geactiveerd om na het aanklikken scripts uit te voeren om software te downloaden / installeren (bijv. mogelijk ongewenste programma's zonder toestemming van de gebruiker.

Browserkapers stellen de adressen van valse zoekmachines in als standaardzoekmachine, startpagina en URL voor nieuwe tabbladen en vensters. Is er een browserkaper geïnstalleerd, dan wordt elk nieuw browsertabblad / -venster dat wordt geopend en elke zoekopdracht die in de URL-balk wordt getypt omgeleid naar het gepromote adres. Valse zoekmachines zijn zelden in staat om eigen zoekresultaten te leveren, dus ze verwijzen door naar (soms via omleidingsketens) Google, Yahoo, Bing en andere echte zoekmachines. Bovendien kunnen browserkapers de toegang tot de instellingen van de browser blokkeren of alle toegestane wijzigingen resetten. Daarom is het herstellen van een gekaapte browser onmogelijk zonder eerst de browserkaper te verwijderen.

Mogelijk ongewenste programma's (inclusief adware en browserkapers) beschikken doorgaans over datatracking-functionaliteit, en dit geldt wellicht ook voor RecordMapper. Deze apps kunnen de browse-activiteit volgen (bezochte URL's, bekeken webpagina's, ingevoerde zoekopdrachten, enz.) en daar persoonlijke informatie uit verzamelen (IP-adressen, geolocaties en andere details). De verzamelde gegevens worden vervolgens vaak verkocht aan derden (mogelijk cybercriminelen). Met andere woorden, de aanwezigheid van ongewenste software op apparaten kan leiden tot systeeminfecties, ernstige privacyschendingen, financiële verliezen en identiteitsdiefstal. Om de integriteit van het apparaat en de privacy van gebruikers te beschermen, moeten alle verdachte applicaties, browserextensies en plug-ins onmiddellijk worden verwijderd.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van RecordMapper
Type bedreiging Adware, Mac-malware, Mac-virus
Extra info Deze app behoort tot de Adload malware-groep.
Symptomen Uw Mac wordt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Het bespioneren van internetbrowsers (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privé-informatie.
Verwijdering

Om Advertenties van RecordMapper verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.

PortalAgent, AthenaSearch en ProtocolPort zijn enkele voorbeelden van andere adware-applicaties. Deze lijken legitiem en ze beloven "handige" functies. De beloofde functionaliteit werkt echter zelden. Dit geldt voor praktisch alle mogelijk ongewenste programma's. Functionaliteit en gebruikersveiligheid zijn niet relevant, aangezien het enige doel van ongewenste apps is om geld op te leveren voor hun ontwikkelaars. Mogelijk ongewenste programma's vertonen opdringerige advertenties, kapen browsers, veroorzaken doorverwijzingen en verzamelen van gevoelige en persoonlijk identificeerbare informatie.

Hoe werd RecordMapper op mijn computer geïnstalleerd?

Mogelijk ongewenste programma's worden verspreid via downloaders / installers van andere software. Deze misleidende marketingtactiek waarbij legitieme software wordt voorverpakt met ongewenste of kwaadaardige toevoegingen wordt "bundeling" genoemd. Overhaaste downloads / installaties (bijv. overgeslagen stappen, gebruiken van vooringestelde opties, enz.) verhogen het risico dat er onbedoeld gebundelde inhoud op het systeem wordt toegelaten. Opdringerige advertenties verspreiden ook mogelijke ongewenste programma's. Eenmaal aangeklikt, kunnen ze scripts uitvoeren om deze applicaties stiekem te downloaden / installeren. Sommige mogelijke ongewenste programma's hebben ook "officiële" websites waar ze kunnen worden gedownload.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Het wordt aanbevolen om software te onderzoeken voordat u deze downloadt, installeert of aanschaft. Bovendien moeten downloads alleen worden uitgevoerd vanaf officiële en geverifieerde bronnen. Onbetrouwbare downloadkanalen (zoals niet-officiële en gratis sites voor het hosten van bestanden, peer-to-peer-deelnetwerken en andere externe downloaders) bieden vaak schadelijke en / of gebundelde inhoud aan. Bij het downloaden / installeren wordt u aangeraden om de voorwaarden te lezen, mogelijke opties te controleren, de "Aangepaste / Geavanceerde" instellingen te gebruiken en alle extra apps, tools, functies, enz. te weigeren Het is net zo belangrijk om voorzichtig te zijn tijdens het browsen. Opdringerige advertenties zien er vaak gewoon en onschadelijk uit, maar ze linken soms naar zeer verdachte websites (met gokspelen, pornografie, dating voor volwassenen enz.).Als u dergelijke advertenties en / of omleidingen opmerkt, dan moet u uw computer controleren en alle verdachte applicaties, browserextensies en plug-ins die worden gedetecteerd er onmiddellijk uit verwijderen. Als uw computer al is geïnfecteerd met RecordMapper, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Tekst weergegeven in het foutbericht dat wordt weergegeven wanneer de RecordMapper-adware aanwezig is:

"RecordMapperd" will damage your computer.

This file was downloaded on an unknown date.

Misleidende installer (valse Flash Player-updater) die de RecordMapper adware promoot:

Eerste installatiestap:

Misleidende installer die de RecordMapper adware promoot (stap 1)

Tweede installatiestap:

Misleidende installer die de RecordMapper adware promoot (stap 2)

Aan RecordMapper adware gerelateerde bestanden die moeten worden verwijderd:

  • ~/Library/Application Support/.[random_string]/Services/com.RecordMapper.service.app
  • ~/Library/LaunchAgents/com.RecordMapper.service.plist
  • /Library/Application Support/.[random_string]/System/com.RecordMapper.system
  • /Library/LaunchDaemons/com.RecordMapper.system.plist

BELANGRIJKE OPMERKING! In sommige gevallen wijzigen kwaadaardige applicaties zoals ProtocolPort de proxy-instellingen van het systeem, waardoor ze ongewenste omleidingen naar een groot aantal verdachte websites kunnen veroorzaken.

De omleidingen zullen waarschijnlijk blijven bestaan, zelfs nadat de toepassing zelf is verwijderd. U moet ze dus handmatig herstellen.

Stap 1: Klik op het tandwielpictogram in het Dock om naar de systeeminstellingen te navigeren. Als het pictogram niet aanwezig is in het Dock, kunt u het vinden in Launchpad.

De proxy-instellingen wijzigen - navigeren naar de systeeminstellingen

Stap 2: Navigeer naar de netwerkinstellingen.

De proxy-instellingen wijzigen - navigeer naar de netwerkinstellingen

Stap 3: Selecteer het verbonden netwerk en klik op "Geavanceerd ...".

Proxy-instellingen wijzigen - selecteer het verbonden netwerk en klik op

Stap 4: Klik op het tabblad "Proxies" en vink alle protocollen uit. U moet ook de instellingen van elk protocol herstellen naar de standaardinstellingen - "*.local, 169.254/16".

De proxy-instellingen wijzigen - vink alle opties uit en herstel de standaardinstellingen

Advertenties van RecordMapper onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties van RecordMapper. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe de RecordMapper adware te verwijderen met Combo Cleaner:

De RecordMapper adware verwijderen:

Verwijder de aan RecordMapper gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties": 

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van recordmapper gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van RecordMapper verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van recordmapper gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van recordmapper gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van recordmapper gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van RecordMapper QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van RecordMapper op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties van RecordMapper

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.