FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u ExploreSearchResults adware

Ook bekend als: Advertenties van ExploreSearchResults
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Wat is ExploreSearchResults?

ExploreSearchResults is een bedrieglijk programma dat behoort tot de AdLoad adware familie. Het voert opdringerige advertentiecampagnes uit (d.w.z. levert verschillende ongewenste en schadelijke advertenties). Naast het werken als adware, heeft het browser hijacker kenmerken, die worden gedefinieerd door wijziging en beperking van toegang tot browser instellingen, en promotie van valse zoekmachines.

ExploreSearchResults promoot search.landslidesearch.com of home.searchpulse.net, die nep zoekmachines zijn. Deze app infiltreert systemen via een nep Flash Player updater en vanwege de dubieuze verspreidingsmethoden die worden gebruikt, is het geclassificeerd als een mogelijk ongewenst programma. De meeste apps binnen deze classificatie hebben data-tracking mogelijkheden, die ze gebruiken om surf-gerelateerde informatie te verzamelen.

ExploreSearchResults adware

Adware levert verschillende advertenties, waaronder bijvoorbeeld pop-ups, banners, enquêtes, coupons, enzovoort. Deze verminderen de surfervaring aanzienlijk door de surfsnelheid en de zichtbaarheid van de site te beperken (d.w.z. ze overlappen de inhoud van webpagina's), maar deze advertenties zijn ook een bedreiging voor de veiligheid van het apparaat/de gebruiker.

Wanneer erop wordt geklikt, worden ze omgeleid naar verkoop gebaseerde, bedrieglijke, gecompromitteerde, bedrieglijke/oplichterij en zelfs kwaadaardige webpagina's. Sommige opdringerige advertenties kunnen worden getriggerd (door erop te klikken) om scripts uit te voeren die zijn ontworpen voor het downloaden/installeren van malafide inhoud (bijv. mogelijk ongewenste programma's) zonder toestemming van de gebruiker.

Browser hijackers, waarmee ExploreSearchResults overeenkomsten deelt, wijzen de homepage, standaardzoekmachine en nieuwe tabblad/venster URL's opnieuw toe aan de adressen van hun valse zoekmachines. Daarom, met ExploreSearchResults geïnstalleerd, wordt elk nieuw browser tabblad/venster geopend en elke zoekopdracht getypt in de URL-balk omgeleid naar search.landslidesearch.com of home.searchpulse.net.

Zoals weinig nep zoekmachines unieke resultaten kunnen genereren, hebben ze de neiging om te leiden naar (of veroorzaken omleiding ketens eindigend met) echte sites - search.landslidesearch.com is geen uitzondering, en verwijst door naar search.yahoo.com.

Bovendien worden alle wijzigingen die gebruikers proberen aan te brengen in hun browsers gereset, als toegang tot de instellingen is toegestaan. Daarom is het herstellen van de getroffen browser onmogelijk tenzij de browser hijacker wordt verwijderd.

De meeste mogelijk ongewenste programma's (inclusief adware type apps en browser hijackers) beschikken over data tracking capaciteiten. Ze controleren het surfgedrag van gebruikers (bezochte URL's, getypte zoekopdrachten, enz.) en verzamelen hun persoonlijke gegevens (IP-adressen, geolocaties en andere persoonlijke gegevens).

Het is zeer waarschijnlijk dat deze privégegevens vervolgens worden gedeeld met derden, met de bedoeling ze te misbruiken voor winst, mogelijk door ze voor crimineel gebruik aan te wenden.

Samengevat kunnen mogelijk ongewenste programma's leiden tot verschillende browser- en systeeminfiltraties/infecties, financieel verlies, ernstige privacyproblemen en zelfs identiteitsdiefstal. Daarom wordt u sterk aangeraden om alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins onmiddellijk na detectie te verwijderen.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van ExploreSearchResults
Type bedreiging Adware, Mac malware, Mac virus.
Detectienamen Avast (MacOS:Adload-M [Trj]), Ikarus (Trojan-Downloader.OSX.Adload), ESET-NOD32 (een variant van OSX/TrojanDownloader.Adlo), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Cimpli.k), volledige lijst (VirusTotal).
Symptomen Uw Mac wordt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-up advertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers, downloads van torrentbestanden.
Schade Tracken van internetbrowser (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

GlobalAdviseSearch, FocusProvide, EngineFiles en CentralLocator zijn enkele voorbeelden van andere adware-type apps. Over het algemeen lijken de meeste mogelijk ongewenste programma's legitiem, met weinig tot geen verschil met echte overeenkomstige software.

Gebruikers worden gelokt tot het downloaden/installeren met een breed scala aan "nuttige" functies. Deze functies werken zelden zoals geadverteerd en, in de meeste gevallen, zijn ze niet operationeel. Het enige doel van deze ongewenste inhoud is om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars - het is niet ontworpen voor het gemak van de gebruiker en heeft geen echte waarde voor hen.

In plaats van te werken zoals beloofd, leveren mogelijk ongewenste programma's opdringerige advertentiecampagnes, wijzigen ze browsers en promoten ze valse zoekmachines, forceren ze het openen van onvertrouwde/malafide websites en traceren ze gevoelige gegevens.

Hoe heeft ExploreSearchResults zich op mijn computer geïnstalleerd?

ExploreSearchResults wordt geïnstalleerd via nep Flash Player updates, die vaak worden gepromoot door bedrieglijke pagina's. Deze zwendel wordt bevorderd door valse beweringen dat de Flash Player plug-in verouderd is en moet worden bijgewerkt, echter hebben mogelijk ongewenste programma's verschillende verspreidingsmethoden, niet alleen door te worden gedownload/geïnstalleerd onder het mom van andere software.

Ze verspreiden zich ook via download/installatie set-ups van normale producten. Deze bedrieglijke marketingtactiek van het voorverpakken van reguliere inhoud met ongewenste of kwaadaardige software wordt "bundelen" genoemd.

Het overhaasten van download-/installatieprocessen (bijv. negeren van voorwaarden, overslaan van stappen en secties, etc.) verhoogt het risico dat gebundelde inhoud onbedoeld op systemen wordt toegelaten. Sommige mogelijk ongewenste programma's hebben "officiële" downloadpagina's, waar ze worden aangeprezen als "nuttige" en meestal "gratis" producten.

Deze webpagina's worden meestal gepromoot door misleidende/oplichtende sites (bijv. sites die beweren dat een cruciaal stuk software verouderd is, het apparaat geïnfecteerd is of gevaar loopt, etc.). Wanneer op opdringerige advertenties wordt geklikt, kunnen ze scripts uitvoeren om stiekem mogelijk ongewenste programma's te downloaden/installeren.

Hoe vermijdt u de installatie van mogelijk ongewenste programma's?

Het is belangrijk dat u alle producten onderzoekt om hun legitimiteit te verifiëren voordat u ze downloadt/installeert. Alle downloads moeten worden uitgevoerd van officiële en geverifieerde bronnen. Gebruik geen P2P sharing netwerken (BitTorrent, eMule, Gnutella, etc.), gratis file-hosting websites of andere derde partij downloaders, aangezien deze niet te vertrouwen zijn en evenzo dubieuze inhoud kunnen aanbieden.

Software mag alleen worden bijgewerkt met hulpprogramma's/functies die door legitieme ontwikkelaars worden geleverd, in tegenstelling tot diverse updaters van derden. Bij het downloaden/installeren wordt u aangeraden de voorwaarden te lezen, alle mogelijke opties te bestuderen, de instellingen "Aangepaste/Geavanceerde" te gebruiken en u af te melden voor extra apps, tools, functies, enzovoort.

Opdringerige advertenties lijken zelden verdacht, ze kunnen echter doorverwijzen naar dubieuze sites zoals gokken, pornografie, adult-dating en andere. Als u dit soort advertenties/omleidingen tegenkomt, inspecteert u het systeem en verwijdert u onmiddellijk alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins. Als uw computer reeds geïnfecteerd is met ExploreSearchResults, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Screenshot van Google Chrome browser instellingen gekaapt door ExploreSearchResults:

ExploreSearchResults adware kaapte Chrome-instellingen

Bestanden gerelateerd aan ExploreSearchResults adware die verwijderd moeten worden:

  • ~/Library/Application Support/com.ExploreSearchResults/ExploreSearchResults
  • ~/Library/Application Support/com.ExploreSearchResultsDaemon/ExploreSearchResults
  • ~/Library/LaunchAgents/com.ExploreSearchResults.plist
  • ~/Library/LaunchDaemons/com.ExploreSearchResultsDaemon.plist

BELANGRIJKE OPMERKING! Kwaadaardige setups/apps die ExploreSearchResults adware promoten zijn ontworpen om nieuwe apparaatprofielen aan te maken. Daarom, alvorens verdere verwijderingsstappen te ondernemen, voer deze acties uit:

1) Klik op het "Voorkeuren" icoon in de menubalk en selecteer "Profielen".

ExploreSearchResults voorkeuren stap 1

2) Selecteer de "ExploreSearchResults" profielen en verwijder ze.ExploreSearchResults voorkeuren stap 2

3) Voer een volledige systeemscan uit met Combo Cleaner anti-virus suite.

Na het uitvoeren van deze acties, kunt u verder gaan met verdere verwijdering stappen voor deze browser hijacker.

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe ExploreSearchResults adware te verwijderen met Combo Cleaner:

ExploreSearchResults adware verwijderen:

Verwijder ExploreSearchResults-gerelateerde mogelijk ongewenste toepassingen uit uw map "Toepassingen":

mac browser hijacker verwijderen uit toepassingen map

Klik op het Finder-pictogram. In het Finder venster, selecteer "Toepassingen". Zoek in de toepassingsmap naar "MPlayerX", "NicePlayer" of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de Prullenmand. Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac voor alle resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van exploresearchresults gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van ExploreSearchResults verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van exploresearchresults gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van exploresearchresults gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van exploresearchresults gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van ExploreSearchResults QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van ExploreSearchResults op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.