FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u ongewenste apps die express-news.me openen?

Ook bekend als: Advertenties van express-news.me
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Instructies om Express-news[.]me pop-up advertenties te verwijderen

Wat is express-news[.]me?

Express-news[.]me is ontworpen om het IP-adres van de bezoeker te controleren en vervolgens (afhankelijk van de geolocatie) dubieuze websites te openen of de inhoud ervan te laden. Deze pagina is vergelijkbaar met saytoyoup[.]fun, ctivetothe[.]online, en christianivory[.]pro, en vele andere pagina's van dit type. In de regel gaan gebruikers niet opzettelijk naar deze pagina's. Pagina's zoals express-news[.]me worden geopend via misleidende advertenties, diverse onbetrouwbare pagina's of geïnstalleerde mogelijk ongewenste toepassingen. Het is opmerkelijk dat de meeste mogelijk ongewenste programma's worden gepromoot en verspreid met behulp van misleidende technieken. Daarom is het heel gebruikelijk dat gebruikers ze onbewust downloaden en installeren.

express-news[.]me pop-up doorverwijzingen

Het komt vaak voor dat pagina's zoals express-news[.]me zijn ontworpen om websites te promoten die worden gebruikt om bezoekers te verleiden tot het downloaden en installeren van ongewenste applicaties (browser hijackers, adware-type apps, etc.), het betalen van geld voor nep, onnodige of een ander soort software, het verstrekken van persoonlijke informatie (van namen, achternamen tot credit card gegevens), en andere louche pagina's. Een paar voorbeelden van websites die express-news[.]me kan promoten zijn "Instagram Copyright Infringement", "Chrome Search Contest 2021", en "Error code # MS-6F0EXFE". Het is ook mogelijk dat pagina's zoals express-news[.]me ontworpen zijn om kwaadaardige websites te openen die ontworpen zijn om gebruikers te verleiden hun computers te infecteren met malware. Bovendien gebruikt express-news[.]me een clickbait-techniek om bezoekers te verleiden op de knop "Toestaan" te klikken en toe te staan dat meldingen worden weergegeven. Meer precies, express-news[.]me toont een valse CAPTCHA-test die bezoekers vraagt om op de knop "Toestaan" te klikken om te bewijzen dat ze geen robots zijn. Gewoonlijk worden meldingen die afkomstig zijn van pagina's zoals express-news[.]me gebruikt om reclame te maken voor mogelijk schadelijke websites, downloadpagina's voor twijfelachtige programma's, bedrieglijke pagina's die zijn ontworpen om gevoelige informatie te ontfutselen, enzovoort.

Heel vaak zijn mogelijk ongewenste programma's ontworpen om browsegegevens (of andere informatie) te verzamelen en ook advertenties te genereren. In dergelijke gevallen verzamelen ze IP-adressen, websites van bezochte pagina's, ingevoerde zoekopdrachten, en geolocaties. Hoewel, soms kunnen dit soort apps toegang krijgen tot gevoelige gegevens. Voorbeelden van advertenties die deze mogelijk ongewenste programma's genereren zijn coupons, banners, enquêtes, pop-up advertenties. Het is niet veilig om op advertenties te klikken die door PUA's worden weergegeven. Heel vaak promoten deze advertenties onbetrouwbare pagina's. Bovendien kunnen ze ontworpen zijn om bepaalde scripts uit te voeren en ongewenste downloads, installaties te veroorzaken. Dit zijn de belangrijkste redenen waarom gebruikers geen mogelijk ongewenste programma's moeten laten installeren op browsers of computers.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van express-news.me
Type bedreiging Pushberichten advertenties, Ongewenste advertenties, Pop-up advertenties
Dienend IP-Adres 142.93.226.180
Symptomen Advertenties zien die niet afkomstig zijn van de sites waar u surft. Opdringerige pop-up advertenties. Verminderde snelheid bij het surfen op internet.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, mogelijk ongewenste toepassingen (adware)
Schade Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Concluderend, gebruikers bezoeken websites zoals express-news[.]me niet met opzet. Het is gebruikelijk dat dergelijke pagina's worden gepromoot via mogelijk ongewenste toepassingen. Twee andere redenen om dit soort apps niet te installeren, zijn dat ze kunnen zijn ontworpen om allerlei informatie te verzamelen en (of) ongewenste advertenties weer te geven. Heel vaak worden mogelijk ongewenste programma's geadverteerd als legitieme apps die verondersteld worden de browse-ervaring te verbeteren of op een andere manier nuttig te zijn. Niettemin zijn de meeste van hen ontworpen om één doel te dienen - het genereren van inkomsten voor hun ontwikkelaars. Daarom wordt het sterk aangeraden om dit soort apps niet te downloaden en te installeren.

Hoe werd adware geïnstalleerd op mijn computer?

Het is bekend dat de meeste gebruikers mogelijk ongewenste programma's downloaden en installeren wanneer ontwikkelaars ze distribueren via downloaders, installers voor andere programma's door ze als extra aanbiedingen op te nemen. Normaal gesproken kunnen extra meegeleverde applicaties worden uitgeschakeld (aanbiedingen om ze te downloaden of installeren kunnen worden geweigerd) via instellingen als "Geavanceerde", "Aangepaste", of door het aanvinken van selectievakjes uit te schakelen. Onverwachte downloads, installaties vinden plaats wanneer gebruikers deze instellingen ongewijzigd laten. Door de standaardinstellingen te laten staan, gaan gebruikers akkoord met het downloaden of installeren van aangeboden mogelijk ongewenste programma's. In sommige gevallen veroorzaken gebruikers ongewenste downloads, installaties door te klikken op misleidende advertenties die zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste programma's?

Downloaders, installers met "Geavanceerde", "Aangepaste", "Handmatige" of andere instellingen, of aangevinkte selectievakjes moeten worden aangevinkt voor gebundelde toepassingen. Aanbiedingen om deze toepassingen te downloaden of te installeren moeten worden afgewezen voordat de downloads, installaties worden voltooid. Bestanden en programma's mogen alleen worden gedownload van officiële pagina's en via directe downloadlinks. Downloads van peer-to-peer netwerken (bv. torrent clients, eMule), onofficiële sites, gratis file hosting sites, third-party downloaders kunnen kwaadaardig zijn of gebruikt worden om andere types van ongewenste programma's te verspreiden. Advertenties op dubieuze websites mogen niet aangeklikt worden. Heel vaak worden deze advertenties gebruikt om onbetrouwbare websites aan te prijzen of om ongewenste toepassingen te verspreiden. Ongewenste toepassingen (plug-in, add-on of extensie) die op een browser zijn geïnstalleerd, moeten worden verwijderd. Dit soort programma's die geïnstalleerd zijn op het besturingssysteem moeten ook verwijderd worden. Als uw computer al geïnfecteerd is met malafide toepassingen, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Weergave van de express-news[.]me website (GIF):

express-news[.]me website weergave(GIF)

BELANGRIJKE OPMERKING! Deze bedrieglijke site vraagt om web browser meldingen in te schakelen.

Voer daarom deze stappen uit voordat u begint:

Google Chrome (PC):

 • Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechter bovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Instellingen", scroll naar beneden en klik op "Geavanceerd"
 • Scroll naar beneden naar de "Privacy en beveiliging" sectie, selecteer "Inhoud instellingen" en vervolgens "Meldingen"
 • Klik op de drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Pop-up meldingen uitschakelen in Google Chrome webbrowser

Google Chrome (Android):

 • Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechter bovenhoek van het scherm en klik op "Instellingen"
 • Scroll naar beneden, klik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen"
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en klik ze één voor één aan
 • Selecteer "Meldingen" in de sectie "Rechten" en zet de omschakelknop op "UIT"

Pop-up meldingen uitschakelen in Android Google Chrome webbrowser

Mozilla Firefox:

 • Klik op de Menu knop (drie balkjes) in de rechter bovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Opties" en klik op "Privacy & Beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm
 • Scroll naar beneden naar de "Toestemmingen" sectie en klik op de "Instellingen" knop naast "Meldingen"
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's, klik op het drop-down menu en selecteer "Blokkeren"

Pop-up meldingen uitschakelen in Mozilla Firefox webbrowser

Internet Explorer:

 • Klik op de tandwielknop in de rechterbovenhoek van het IE-venster
 • Selecteer "Internet-opties"
 • Selecteer het tabblad "Privacy" en klik op "Instellingen" onder "Pop-up Blocker" sectie
 • Selecteer verdachte URL's en verwijder ze één voor één door op de knop "Verwijderen" te klikken

Pop-up meldingen uitschakelen in Internet Explorer webbrowser

Microsoft Edge:

 • Klik op de menuknop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster
 • Scroll naar beneden, zoek en klik op "Instellingen"
 • Scroll weer naar beneden en klik op "Geavanceerde instellingen weergeven"
 • Klik op "Beheren" onder "Website permissies"
 • Klik op de schakelaar onder elke verdachte website

Pop-up meldingen uitschakelen in Microsoft Edge webbrowser

Safari (Mac):

 • Klik op de knop "Safari" in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer "Voorkeuren..."
 • Selecteer het tabblad "Websites" en vervolgens de sectie "Meldingen" in het linkerdeelvenster
 • Controleer op verdachte URL's en pas de optie "Weigeren" toe voor elke URL

Pop-up meldingen uitschakelen in Safari webbrowser

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

express-news[.]me adware verwijderen via Configuratiescherm

In het venster voor het verwijderen van programma's, zoek naar mogelijk ongewenste toepassingen, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassing die express-news[.]me doorverwijzingen veroorzaakt, scant u uw computer voor alle resterende ongewenste onderdelen of mogelijke malware infecties. Gebruik aanbevolen malwareverwijderingssoftware om uw computer te scannen.

Verwijder adware van Internet browsers:

Video die laat zien hoe je mogelijk ongewenste browser add-ons verwijdert:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Verwijderen van express-news[.]me advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek alle recent geïnstalleerde verdachte browser add-ons en verwijder ze.

Verwijderen van express-news[.]me advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties van express-news.me, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plug-ins uit Mozilla Firefox:

Express-news[.]me advertenties verwijderen uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu icoon firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies", in het geopende venster, verwijder alle recentelijk geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.

Verwijderen van express-news[.]me advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties van express-news.me kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties van express-news.me, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

 • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Internet Explorer logoVerwijder schadelijke add-ons van Internet Explorer:

Verwijderen van express-news[.]me advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" pictogram Internet Explorer opties Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "invoegtoepassingen beheren". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte browserextensies, selecteer deze items en klik op "Verwijderen".

Verwijderen van express-news[.]me advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van advertenties van express-news.me dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties van express-news.me van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties van express-news.me of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/20818-express-news-me-ads

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van express-news.me QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van express-news.me op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.