FacebookTwitterLinkedIn

Negeer de Binance giveaway of andere oplichting die u digitale valuta belooft

Ook bekend als: Bitcoin giveaway
Schadeniveau: Medium

Instructies voor het verwijderen van de Binance giveaway oplichting

Wat is Binance giveaway oplichting?

Het werd populair voor oplichters om gratis weggeefacties van Bitcoin of andere digitale valuta's aan te bieden in ruil voor het betalen van een registratiebedrag en zo persoonlijke gegevens te verzamelen. Oplichters achter deze specifieke fraude beweren dat hoe meer cryptocurrency mensen sturen, hoe meer ze terug zullen krijgen. Deze oplichting moet worden genegeerd. Geen enkele persoon heeft ooit een bedrag aan cryptocurrency teruggekregen en is de cryptocurrency die ze naar de oplichters hebben gestuurd gewoon kwijtgeraakt.

Binance Bitcoin giveaway oplichting

Er zijn minstens twee varianten van deze oplichting; een van hen is ontworpen om eruit te zien als een Binance cryptocurrency giveaway, opgericht door Changpeng Zhao, de oprichter, en CEO van Binance. Zoals de meeste oplichters van dit type, verleiden ze nietsvermoedende mensen tot het verzenden van grotere bedragen aan cryptocurrency, en beweren ze dat mensen slechts één keer kunnen deelnemen aan een giveaway. Zoals vermeld in de sectie "Regels", moeten mensen om deel te nemen minstens 15 BNB (Binance Coin) naar het opgegeven wallet-adres sturen, en ze zullen het dubbele ontvangen van het bedrag dat ze hebben verstuurd. Het maximale bedrag dat men naar Binance kan sturen is 10.000 BNB. Bovendien bieden de oplichters achter deze valse giveaway bonussen aan. Ze beweren bijvoorbeeld dat als mensen 50 of meer BNB's sturen, ze 100 BNB plus 10% zullen krijgen; als ze 500 of meer BNB's sturen, zullen ze 1000 BNB plus 20% krijgen, enzovoort. Deze oplichtingspagina bevat ook een nep aantal mensen die al hebben deelgenomen aan de giveaway en een lijst van transacties van de verzonden en ontvangen bedragen van Binance.

Een andere giveaway variant beweert dat het een Bitcoin giveaway is. Het belooft om tien keer het bedrag van de verzonden cryptocurrency terug te sturen. Bijvoorbeeld, het biedt 1 BTC in ruil voor 0,1 BTC, 10 BTC in ruil voor 1 BTC, enzovoort. Om meer mensen te lokken in deze nep giveaway, beweert de website dat het totale bedrag aan Bitcoin dat weggegeven gaat worden 5000 BTC's is. Net als de eerste variant bevat ook deze een valse lijst van verzonden en ontvangen bedragen (transacties). Er zijn meer soortgelijke oplichters (nep giveaway's) op het internet. Heel vaak vermelden ze echte mensen die crypto-gerelateerde bedrijven runnen (zoals Changpeng Zhao, Steve Wozniak, enz.). Deze giveaway's zijn echter niet echt en ze zijn gemaakt om nietsvermoedende mensen te misleiden om hun cryptocurrency over te maken aan oplichters die erachter zitten.

Overzicht bedreiging:
Naam Bitcoin giveaway
Type bedreiging Nep Binance en Bitcoin giveaway
Oplichting Hoe meer cryptocurrency er verstuurd wordt, hoe meer er terug terug ontvangen wordt 
Vermomming BNN giveaway door de oprichter van Binance 
Gerelateerde domeinen binance-gift[.]com, binance-btc[.]fund, giveaway[.]limited
Detectienamen (binance-gift[.]com) Fortinet (Phishing), Kaspersky (Phishing), Netcraft (Malicious), Sophos (Malicious), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
IP-adres (binance-gift[.]com) 185.206.162.11
Detectienamen (binance-btc[.]fund) Fortinet (Phishing), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
 IP-adres (binance-btc[.]fund) 104.18.41.92
Symptomen Valse foutmeldingen, valse systeemwaarschuwingen, pop-upfouten, vervalste computerscans. 
Verspreidingsmethodes Onbetrouwbare websites, schadelijke online pop-up advertenties, mogelijk ongewenste toepassingen.
Schade Verlies van gevoelige privé-informatie, geldverlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware-infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Meer voorbeelden van soortgelijke giveaway oplichters zijn "Doge Giveaway oplichting", "BTC Giveaway oplichting", "LiteCoin Giveaway POP-UP oplichting". Het is opmerkelijk dat er andere cryptocurrency-gerelateerde oplichterijen zijn, bijvoorbeeld nepbeurzen die goedkoop Bitcoin (of een andere cryptocurrency) aanbieden, giveaways van digitale valuta in ruil voor een registratiebedrag of persoonlijke informatie. Een ander belangrijk ding om te weten over oplichtingswebsites is dat de meeste mensen per ongeluk op hen terechtkomen. Meestal worden onbetrouwbare websites geopend via andere dubieuze sites, geklikt op bedrieglijke advertenties, of door geïnstalleerde mogelijk ongewenste toepassingen.

Hoe hebben mogelijk ongewenste toepassingen zich op mijn computer geïnstalleerd? 

De meeste gebruikers veroorzaken onbedoeld downloads, installaties van ongewenste toepassingen wanneer deze programma's worden gebundeld met andere, voornamelijk gratis programma's. Met andere woorden, wanneer ongewenste programma's worden aangeboden in downloaders of installers voor gratis software en gebruikers deze niet uitschakelen/afwijzen voordat ze de downloads of installaties voltooien. In de meeste gevallen kunnen gebruikers dit doen met behulp van bepaalde selectievakjes (door ze uit te vinken) of "Geavanceerde", "Aangepaste", "Handmatige", of andere instellingen (door ze te wijzigen). Soms downloaden of installeren gebruikers ongewenste programma's door op misleidende advertenties te klikken. Ze veroorzaken dit wanneer ze klikken op advertenties die ontworpen zijn om bepaalde scripts uit te voeren. Meestal verschijnen dergelijke advertenties op dubieuze pagina's.

Hoe voorkom ik de installatie van mogelijk ongewenste toepassingen?

Programma's mogen alleen worden gedownload van officiële pagina's en via directe downloadkoppelingen, hetzelfde geldt voor het downloaden van bestanden. peer-to-peer netwerken (zoals eMule, torrent clients), onofficiële websites, derde partij downloaders (en installers), etc., zijn geen betrouwbare bronnen voor het downloaden (of installeren) van programma's. Downloads en installaties mogen niet worden voltooid zonder de "Aangepaste","Geavanceerde" of andere instellingen te controleren en te wijzigen als downloaders en installers worden gebundeld met ongewenste programma's. Advertenties op dubieuze pagina's moeten ook niet worden aangeklikt. Heel vaak worden deze advertenties gebruikt om schadelijke websites te promoten en kunnen ze gebruikt worden om ongewenste programma's te verspreiden. Alle ongewenste, verdachte, onbekende extensies, add-ons of plug-ins die zijn geïnstalleerd op een browser en/of dit soort programma's die zijn geïnstalleerd op het besturingssysteem moeten worden verwijderd. Als uw computer al geïnfecteerd is met mogelijk ongewenste programma's, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen. 

Weergave van de binance-gift[.]com website (GIF):

binance-gift.com website (GIF)

Tekst in de Binance giveaway oplichting:

Giveaway Rules Bonus FAQ Transactions To join
Hurry up and take part in the giveaway of 150,000 BNB
During this unique event we will give you a chance to win 150,000 BNB, have a look at the rules and don't miss on your chance!

More info
Participate in the giveaway

BNB BNB 150,000

USD Dollar 40,000,000

Changpeng Zhao Event 2021 Marketplace Price Predictions Live Event 150,000 BNB Giveaway About

We believe that Blockchain and Maker coin will make the world more fair. To speed up the process of cryptocurrency mass adoption, We decided to run 150,000 BNB giveaway.

Rules

To participate you just need to send from 15 BNB to 10,000 BNB to the contribution address and we will immediately send you back 30 BNB to 20,000 BNB (x2) to the address you sent it from.

Bonus
For example
If you send 15+ BNB, you will get 30+ BNB back.
If you send 30+ BNB, you will get 60+ BNB back.
If you send 60+ BNB, you will get 120+ BNB back.
If you send 120+ BNB, you will get 240+ BNB back.
If you send 240+ BNB, you will get 380+ BNB back.
Extra bonuses
50+ BNB = 10% Bonus
500+ BNB = 20% Bonus
1000+ BNB = 40% Bonus
10000+ BNB = 50% Bonus
You can only participate once.

47 210 BNB already sent to participants!
Hurry up and take part in the giveaway!

Use this QR code to participate

47 210 BNB
150 000 BNB
You can send BNB to the following address:
bnb10tlnze2zndp7zdclzmu6pdayn3vdjmutmpe5m0


Waiting for payment

What do I have to do to participate in the giveaway?
How long will it take me to get my bonus?
Who is the sponsor of this giveaway?
How many times can I participate in the giveaway?
How do I get my bonus?
Transactions for Address

Giveaway Rules Bonus FAQ Transactions To join

Een andere variant van deze nep giveaway oplichting biedt Bitcoins aan (binance-btc[.]fund - GIF): 

binance giveaway oplichterij website tweede variant biedt bitcoins aan

Tekst in de BTC giveaway oplichting:

5,000 BTC Giveaway!
To verify your address, just send from 0.1 to 10 BTC to the address below and get from 1 to 100 BTC back!<
14pb4354r7PjaFynhmx5AhE915fwbgcEVu
Click/tap here to copy the address!
Waiting for your transaction...
1. To make a transaction, use any wallet or exchange that supports Bitcoin.

2. Send small amount you want multiplied by the promotion from your
wallet. For example, to get 10 BTC, send 1 BTC. You can use Electrum or
your wallet of choice to send BTC.

3. Once we receive your identifying transaction, we will immediately send the requested amount back to you.
4. If you are late, your BTC will be instantly refunded to your address! No risk!
Still waiting for transaction? Click HERE!
Every participant who is late gets their BTC immediately sent back - you won't lose anything.
Left Bitcoin
2824/5000

Een variant van Binance-achtige oplichting waarbij Tether cryptocurrency wordt aangeboden (giveaway[.]limited website):

Binance-achtige oplichting biedt Tether cryptocurrency aan

Tekst binnenin:

Binance

To verify your Tether (Erc-20) address, just send from 100 to 10 000 Tether USDT to the generated address below and get from 200 to 20 000 Tether USDT sent back to the address you sent Tether USDT from or the one you specified below, you will get double of what you send to the giveaway address.

In this event, participant will get 2x(double) of whatever they send to the giveaway address instantly which can be traded on any exchange

How To Participate:
Step1: Make sure you have at least 100 Tether USDT or above in your wallet.
Step2: Enter the amount you wish to invest below.
Step3: Enter the Tether USDT address you want to receive the bonus with
Step4: Click the "Generate Payment" button to generate the payment address.
Step5: Send the amount you entered to the generated address.
Step6: Wait for at least 1 - 8 minutes.
The 2x bonus will be sent to the address you entered or the one you sent the Tether USDT from.

Amount: 0
Bonus: 0

Address:
Enter your Tether USDT address
Generate Payment
xLeft Tether USDT715 132 / 1 000 000

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Mogelijk ongewenste programma's verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

mogelijk ongewenste programma's verwijderen via het Configuratiescherm

Zoek in het venster met de verwijderingsprogramma's naar verdachte/recent geïnstalleerde toepassingen, selecteer deze onderdelen en klik op "Verwijderen" of "Deïnstalleren".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassingen, scant u uw computer voor alle resterende ongewenste onderdelen of mogelijke malware infecties. Gebruik aanbevolen malwareverwijderingssoftware om uw computer te scannen.

Verwijder schadelijke extensies van Internet browsers: 

Video die laat zien hoe je mogelijk ongewenste browser add-ons verwijdert: 

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome: 

Verwijderen van schadelijke extensies uit Google Chrome stap 1

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icoon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek alle recent geïnstalleerde verdachte browser add-ons en verwijder ze.

Verwijderen van schadelijke extensies uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van bitcoin giveaway, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plugins uit Mozilla Firefox:

Het verwijderen van schadelijke extensies uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu icoon firefox menu icoon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies", in het geopende venster verwijder alle recentelijk geïnstalleerde verdachte browser plug-ins. 

Verwijderen van schadelijke extensies uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van bitcoin giveaway kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de bitcoin giveaway, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Internet Explorer logoVerwijder schadelijke add-ons van Internet Explorer:

Verwijderen van schadelijke extensies uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" pictogram Internet Explorer opties icoon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Invoegtoepassingen beheren". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte browserextensies, selecteer deze items en klik op "Verwijderen". 

Verwijderen van schadelijke extensies uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van bitcoin giveaway dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om bitcoin giveaway van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over bitcoin giveaway of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/20227-binance-giveaway-scam

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Bitcoin giveaway QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Bitcoin giveaway op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.