FacebookTwitterLinkedIn

Vertrouw geen BTC-weggeefacties (oplichting)

Ook bekend als: De "Bitcoin giveaway"-oplichting
Schadeniveau: Medium

Handleiding voor het verwijderen van apps die BTC-weggeefacties promoten

Wat is een oplichting met BTC-weggeefacties?

Er circuleren pogingen tot oplichting op internet waarbij mensen wordt beloofd dat ze als ze een bepaald bedrag aan bitcoins naar de verstrekte Wallet sturen (of via een QR-code); ze het dubbele bedrag zullen terugkrijgen. Mensen die dit vertrouwen, ontvangen echter helemaal niets terug en ze verliezen gewoon de bitcoins die ze versturen. Deze specifiek 'weggeefzwendel' is niet anders. Deze wordt gepromoot via YouTube en op een bepaalde website. Wellicht wordt deze ook via adware gepromoot.

Oplichting met BTC-weggeefactie

De video op YouTube meldt dat hoe meer Bitcoin men naar de verstrekte BTC-wallet (of via QR-code) stuurt, hoe meer Bitcoin men zal terugkrijgen. Deelnemers zouden hun hun Bitcoins kunnen verdubbelen, als ze bijvoorbeeld 0,2 bitcoin sturen, dan ontvangen ze 0,4 bitcoin, enzovoort. Aan deelnemers worden aangeboden om elk bedrag tussen 0,1 BTC en 20 BTC te verdubbelen. Zoals vermeld in de inleiding, krijgen mensen die hierop vertrouwen geen cryptocurrency terug, ze verliezen gewoon het bedrag dat ze hebben verzonden. Daarom moeten dergelijke oplichtingsberichten worden genegeerd. Dergelijke oplichting kan niet alleen op YouTube en verschillende websites worden gepromoot, maar ook via adware. Adware een soort software die inkomsten genereert voor zijn ontwikkelaars door advertenties weer te geven (bijv. coupons, banners, enquêtes, pop-ups). Vaak is deze ontworpen om allerlei gegevens te verzamelen en onbetrouwbare websites te promoten (inclusief weggeefacties). In de meeste gevallen richt adware die gegevens registreert zich op IP-adressen, ingevoerde zoekopdrachten, adressen van bezochte websites, geolocatie enz. In sommige gevallen zijn dergelijke apps in staat om persoonlijke (gevoelige) gegevens te registreren, zoals creditcardgegevens en wachtwoorden. Als er dus een adware-app is geïnstalleerd op uw browser en / of computer, dan moet deze worden verwijderd. Het is de moeite waard om te vermelden dat gebruikers vaak onbewust adware-apps downloaden en installeren, en daarom worden ze potentieel ongewenste applicaties (mogelijke ongewenste programma's) genoemd.

Overzicht risico's:
Naam De "Bitcoin giveaway"-oplichting
Type bedreiging Oplichting, fraude
Valse claim Website en YouTube video waarin wordt beweerd dat het verzonden bedrag aan BTC zal worden verdubbeld.
Gerelateerde domeinen applebit[.]org
BTC-wallet 1AppLiefAqgBbdKDUDqGns3KYxDL4hnppT
Symptomen Valse foutmeldingen, systeemwaarschuwingen en computerscans.
Distributiemethodes Gehackte websites, frauduleuze online pop-ups, mogelijk ongewenste apps.
Schade Diefstal van cryptovaluta
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Een gelijkaardige oplichting is de "Double Your Bitcoins-oplichting". Maar er kunnen nog veel meer van dit soort pogingen tot oplichting circuleren. Het is de moeite waard om te vermelden dat oplichting met Bitcoin-weggeefacties (en soortgelijke) voor sommige mensen realistisch kunnen lijken, omdat de oplichters beroemdheden gebruiken die zich al in het openbaar hadden uitgesproken voor Bitcoin-cryptocurrency. In dit specifieke geval gebruikten oplichters de naam van Steve Wozniak.

Hoe werden mogelijk ongewenste applicaties op mijn computer geïnstalleerd?

Het komt vaak voor dat mogelijk ongewenste applicaties (inclusief adware-apps) als extra aanbiedingen worden opgenomen in downloaders en / of installatieprogramma's. Meestal kunnen aanbiedingen om die apps te downloaden en / of te installeren worden gevonden en geweigerd in de "Geavanceerde", "Aangepaste" of andere instellingen van downloaders en installers. Wanneer gebruikers downloads en / of installaties voltooien zonder de bovengenoemde instellingen te controleren en te wijzigen, dan kunnen de meegeleverde apps mee worden gedownload en / of geïnstalleerd. Soms worden mogelijk ongewenste programma's verspreid via misleidende advertenties. Als daarop wordt geklikt dan voeren ze scripts uit om de mogelijk ongewenste programma's te downloaden en / of te installeren.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Programma's en bestanden mag u nooit downloaden van niet-officiële sites, via externe downloaders, peer-to-peer-netwerken (bijv. Torrent-clients, eMule) en andere vergelijkbare bronnen of tools. Ze mogen ook niet worden geïnstalleerd via installatieprogramma's van derden. De enige echt veilige manier om te downloaden is officiële websites en directe downloadlinks te gebruiken. Downloaders en installers met instellingen als "Aangepaste" of "Geavanceerde" opties dienen altijd gecontroleerd te worden op aanbiedingen om mogelijke ongewenste programma's te downloaden en / of te installeren. Die aanbiedingen kunnen en moeten worden geweigerd voordat downloads en / of installaties worden voltooid. Aangezien advertenties die op verdachte, niet-officiële websites verschijnen, kunnen zijn ontworpen om andere websites te openen of downloads en installaties van ongewenste, mogelijk schadelijke apps te veroorzaken, mag u ook daar niet op klikken. Als er al verdachte, ongewenste extensies, add-ons of plug-ins op uw webbrowser zijn geïnstalleerd, dan moeten deze zo snel mogelijk worden verwijderd. Hetzelfde geldt voor dergelijke programma's die op uw besturingssysteem / de computer zijn geïnstalleerd. Als uw computer al is geïnfecteerd is met mogelijk ongewenste programma's, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Weergave van de zwendel met de "BTC Giveaway / BTC-weggeefactie" (GIF):

weergave van de btc giveaway-oplichting

Tekst op deze website:

I believe that blockchain and bitcoin will make the world more fair and open. The current financial system is outdated. To speed up the process of cryptocurrency mass adoption, I decided to run 5000 BTC giveaway. To participate you just need to send from 0.1 BTC to 20 BTC to the contribution address and we will immediately send you back 0.2 BTC to 40 BTC (x2 back) to the address you sent it from.

Contribution Address

You can send BTC to the following address:

1AppLiefAqgBbdKDUDqGns3KYxDL4hnppT


Step-by-step Guide:
1. You can use any EXCHANGE or WALLET in this event.
2. The minimum contribution is 0.1 BTC and the maximum contribution is 20 BTC.
3. All persons are able to participate, including those in the United States.

Waiting for payment
Still waiting for transaction? Click Here
Once we receive your contribution, the outgoing transaction is processed to your address.
If you are late, your BTC will be instantly refunded!
Sometimes transactions are not sent properly.

If you have some issues with your verification payment, please write to event support on mail:
If you are late, your BTC will be instantly refunded!
Left BTC
3070/5000
Transactions for Address: 1AppLiefAqgBbdKDUDqGns3KYxDL4hnppT

Screenshot van de YouTube-video waarmee deze oplichting wordt gepromoot:

btc giveaway-oplichting gepromoot op youtube

Screenshots van andere YouTube-video's die dezelfde Bitcoin-oplichting promoten:

Video with Elon Musk:

Elon Musk-video waarmee een BTC Giveaway-oplichting wordt gepromoot

Video met Chamath Palihapitiya:

Chamath Palihapitiya video die de BTC Giveaway-oplichting promoot

Nog een variant van een website met BTC-weggeefacties (cryptxfoundation.com), met aanbiedingen voor Ethereum, Bitcoin en Ripple:

cryptxfoundation.com website die cryptovaluta-weggeefacties promoot

Nog een voorbeeld van een Bitcoin-weggefactie oplichtingswebsite (binance-btc.fund):

binance-btc.fund website promoot oplichting

Tekst op deze site:

5,000 BTC Giveaway!
To verify your address, just send from 0.1 to 10 BTC to the address below and get from 1 to 100 BTC back!<
14pb4354r7PjaFynhmx5AhE915fwbgcEVu
Click/tap here to copy the address!
Waiting for your transaction...
1. To make a transaction, use any wallet or exchange that supports Bitcoin.

2. Send small amount you want multiplied by the promotion from your
wallet. For example, to get 10 BTC, send 1 BTC. You can use Electrum or
your wallet of choice to send BTC.

3. Once we receive your identifying transaction, we will immediately send the requested amount back to you.
4. If you are late, your BTC will be instantly refunded to your address! No risk!
Still waiting for transaction? Click HERE!
Every participant who is late gets their BTC immediately sent back - you won't lose anything.
Left Bitcoin
2824/5000

Nog een voorbeeld van oplichting met cryptovaluta-weggefacties, deze keer met de Polkadot (DOT) cryptovaluta:

Polkadot (DOT) cryptovaluta-oplichting

Text presented within:

To verify your DOT address, just send from 100 to 50,000 DOT to the generated address below and get from 300 to 150,000 DOT sent back to the address you sent DOT from or the one you specified below, you will get X3 of what you send to the giveaway address.

In this event, participant will get 3X(TRIPPLE) of whatever they send to the giveaway address instantly which can be traded on any exchange

How To Participate:
Step1: Make sure you have at least 100 DOT or above in your wallet.
Step2: Enter the amount you wish to invest below.
Step3: Enter the DOT address you want to receive the bonus with
Step4: Click the "Generate Payment" button to generate the payment address.
Step5: Send the amount you entered to the generated address.
Step6: Wait for at least 5 - 10 minutes after your transaction is confirmed.
The 3X bonus will be sent to the address you entered or the one you sent the DOT from.

Amount:
Bonus:
Address:
Enter your DOT address
Generate Payment
xLeft DOT987 000 / 2 000 000

Nog een voorbeeld van oplichting met een BTC-weggeefactie:

BTC-weggefactie oplichting via website (2021-01-11)

Tekst op deze website:

GEMINI

Gemini 5,000 BTC Giveaway!

To verify your address, just send from 0.02 to 2 BTC to the address below and get from .20 to 20 BTC back!

13RrVd3nopfPv3GP8icnoywQwqM18DPeFA

Click/tap here to copy the address!

Waiting for your transaction...

Step-by-step Guide:

1. To make a transaction, use any wallet or exchange that supports Bitcoins.
2. Send small amount you want multiplied by the promotion from your wallet. For example, to get 10 BTC, send 1 BTC. You can use Electrum or your wallet of choice to send BTC.
3. Once we receive your identifying transaction, we will immediately send the requested amount back to you.
4. If you are late, your BTC will be instantly refunded to your address! No risk!
Still waiting for transaction? Click HERE!
Every participant who is late gets their BTC immediately sent back - you won't lose anything.
Free Bitcoin Remaining:
2980 / 5000

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Mogelijk ongewenste applicaties verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Ongewenste apps verwijderen via het configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar mogelijk ongewenste applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie die WikiNow-advertenties vertoont, scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Mogelijk ongewenste applicaties verwijderen uit Internet browsers:

Video die toont hoe mogelijke ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Google Chrome logo Verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome: 

Verwijder soap2day.to advertenties uit Google chrome stap 1

Klik op het Chrome menu-icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek "MovieFinder" en verwijder deze.

Verwijder soap2day.to advertenties uii Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van de "bitcoin giveaway"-oplichting, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder soap2day.to advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder "Movie Finder".Verwijder soap2day.to advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van de "bitcoin giveaway"-oplichting kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de de "bitcoin giveaway"-oplichting, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder soap2day.to advertenties ui Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel"-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar "Movie Finder" en schakel deze uit.

Verwijder soap2day.to advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van de "bitcoin giveaway"-oplichting dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om de "bitcoin giveaway"-oplichting van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over de "bitcoin giveaway"-oplichting of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/19139-btc-giveaway-scam

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
De Bitcoin giveaway-oplichting QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van De "Bitcoin giveaway"-oplichting op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.