FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijder ik ongewenste applicaties die ontworpen zijn om awesomenewspush.com te promoten?

Ook bekend als: Advertenties van awesomenewspush.com
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Instructies om awesomenewspush[.]com pop-up advertenties te verwijderen

Wat is awesomenewspush[.]com?

Het wordt ten zeerste afgeraden om awesomenewspush[.]com of websites die deze website promoten (openen) te vertrouwen. Afhankelijk van de geolocatie van zijn bezoekers, plaatst awesomenewspush[.]com zijn frauduleuze inhoud of opent het andere pagina's van dit type. Doorgaans worden websites zoals awesomenewspush[.]com gepromoot met behulp van misleidende advertenties, onbetrouwbare sites of mogelijk ongewenste applicaties. Met andere woorden, gebruikers bezoeken pagina's zoals awesomenewspush[.]com niet opzettelijk. Het is de moeite waard om te vermelden dat ongewenste applicaties kunnen worden ontworpen om verschillende gegevens te verzamelen en advertenties te tonen. Een paar voorbeelden van websites zoals awesomenewspush[.]com zijn get-your[.]cash, rtenmy[.]com, en oundoutth[.]biz.

awesomenewspush[.]com pop-up doorverwijzingen

In de meeste gevallen zijn websites zoals awesomenewspush[.]com ontworpen om onbetrouwbare pagina's te promoten. Bijvoorbeeld oplichterij, ontworpen om persoonlijke informatie te ontfutselen (zoals "U bent onze winnaar vandaag!", "Google lidmaatschap beloningen"), download pagina's voor browser hijackers, adware, tech-support oplichterij (zoals "Uw systeem detecteerde ongebruikelijke activiteit"), en andere pagina's van dit soort. Daarom wordt het sterk aangeraden om websites die awesomenewspush[.]com opent, niet te vertrouwen. Bovendien gebruikt deze website een clickbait techniek om zijn bezoekers aan te zetten tot het toestaan van het tonen van meldingen. Er wordt een bericht weergegeven waarin bezoekers worden aangemoedigd om op de knop "Toestaan" te klikken (er wordt gesuggereerd dat bezoekers door dit te doen in staat zullen zijn om door te gaan met het streamen van bepaalde media). Typisch tonen pagina's zoals awesomenewspush[.]com meldingen die frauduleuze advertenties bevatten, links naar mogelijk schadelijke pagina's, enz. Daarom wordt het nooit aanbevolen om dergelijke pagina's toe te staan om hun meldingen te tonen. Het is de moeite waard om te vermelden dat andere pagina's van dit type, verschillende clickbait technieken kunnen gebruiken. Ze kunnen bijvoorbeeld een valse CAPTCHA-test weergeven die suggereert dat bezoekers op de knop "Toestaan" moeten klikken om te bewijzen dat ze geen robots zijn. 

Toepassingen die pagina's zoals awesomenewspush[.]com promoten, kunnen worden ontworpen om browsing-gerelateerde gegevens te verzamelen, zoals adressen van bezochte websites, ingevoerde zoekopdrachten, geolocaties, IP-adressen, enz. Wat nog erger is, is dat ze ontworpen kunnen zijn om gevoelige informatie te verzamelen. Die informatie kan worden misbruikt voor marketingdoeleinden, verkoop aan derden (mogelijk cybercriminelen), of op andere manieren te gelde worden gemaakt. Daarom kunnen dit soort applicaties de oorzaak zijn van identiteitsdiefstal, problemen met de veiligheid van het surfen, online privacy, of andere problemen. Bovendien kunnen ongewenste applicaties ontworpen zijn om advertenties te tonen (bijvoorbeeld coupons, banners, pop-up advertenties, enquêtes). Het is gebruikelijk dat deze advertenties worden gebruikt om onbetrouwbare pagina's te promoten of ongewenste applicaties te distribueren (downloaden, installeren) door bepaalde scripts uit te voeren.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van awesomenewspush.com
Type bedreiging Push-meldingen met notificaties, ongewenste advertenties, pop-upadvertenties
Detectienamen alphaMountain.ai (Malicious), Fortinet (Malware), Volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Dienend IP-adres 34.231.89.205
Symptomen U ziet advertenties die niet afkomstig zijn van de door u bezochte websites. Intrusieve advertenties in pop-ups. Tragere internetsnelheid.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, mogelijk ongewenste applicaties (adware)
Schade Een tragere computer, browsertracking, privacyschendingen, mogelijke extra malwarebesmettingen.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Samengevat, het is ongebruikelijk dat websites zoals awesomenewspush[.]com opzettelijk worden bezocht. Webbrowsers die onbetrouwbare pagina's openen hebben de neiging om een aantal mogelijk ongewenste applicaties op hen te hebben. In dergelijke gevallen is het raadzaam om browsers te controleren op ongewenste applicaties en deze te verwijderen. In het algemeen zijn die applicaties nutteloos - hun hoofddoel is om advertenties te tonen, louche websites te promoten, en (of) informatie te verzamelen over hun gebruikers. Het is opmerkelijk dat dit soort applicaties kan worden geadverteerd als legitiem en normaal.

Hoe heeft adware zich op mijn computer geïnstalleerd?

Vaker wel dan niet worden ongewenste applicaties verspreid door ze op te nemen in downloaders of installatieprogramma's voor andere programma's. Deze distributiemethode staat bekend als "bundeling". Het wordt gebruikt om gebruikers te verleiden tot het downloaden of installeren van ongewenste applicaties samen met andere programma's die ze wel opzettelijk downloaden of installeren. Meestal kunnen ongewenste aanbiedingen voor het downloaden of installeren van gebundelde ongewenste applicaties worden geweigerd met behulp van "Aangepaste", "Geavanceerde" of andere instellingen, of door het uitvinken van selectievakjes. Gebruikers veroorzaken ongewenste downloads of installaties wanneer ze deze instellingen ongewijzigd laten. In sommige gevallen veroorzaken gebruikers ongewenste downloads en installaties door te klikken op misleidende advertenties die zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren.

Hoe voorkom ik de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Het is raadzaam om applicaties (en bestanden) te downloaden van officiële, betrouwbare websites via directe downloadlinks. Bestanden of programma's gedownload via downloaders van derden, peer-to-peer netwerken (b.v. torrent clients, eMule), onofficiële websites, enzovoort (of geïnstalleerd via installatieprogramma's van derden) moeten niet vertrouwd worden. Ook is het aanbevolen om downloads en installaties niet te voltooien zonder "Geavanceerde", "Aangepaste" en andere instellingen te controleren en ongewenste aanbiedingen te weigeren. Advertenties die verschijnen op dubieuze pagina's moeten ook niet worden aangeklikt. Vaker wel dan niet, zijn deze advertenties ontworpen om andere sites van deze soort te openen of zelfs ongewenste software te downloaden of te installeren. Alle ongewenste extensies, add-ons of plug-ins die op een browser zijn geïnstalleerd, moeten worden verwijderd. Software van deze soort die geïnstalleerd is op het besturingssysteem moet ook worden verwijderd. Als uw computer al geïnfecteerd is met kwaadaardige toepassingen, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Weergave van de awesomenewspush[.]com website (GIF):

awesomenewspush[.]com website weergave (GIF)

BELANGRIJK! Deze misleidende site vraagt om web browser meldingen in te schakelen.

Voer daarom deze stappen uit voordat u begint:

Google Chrome (PC):

 • Klik op de knop Menu (drie punten) in de rechterbovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Instellingen", scroll naar beneden en klik op "Geavanceerde"
 • Scroll omlaag naar het gedeelte "Privacy en beveiliging", selecteer "Inhoudsinstellingen" en vervolgens "Meldingen"
 • Klik op de drie stippen aan de achterkant van elke verdachte URL en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site nogmaals bezoekt, wordt u gevraagd om de meldingen opnieuw in te schakelen)

Pop-up meldingen uitschakelen in Google Chrome webbrowser

Google Chrome (Android):

 • Klik op de menuknop (drie stippen) in de rechterbovenhoek van het scherm en klik "Instellingen"
 • Scroll naar beneden, klik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen"
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's op en klik ze één voor één aan
 • Selecteer "Meldingen" in het gedeelte "Machtigingen" en klik op "UIT"

Pop-up meldingen uitschakelen in Android Google Chrome webbrowser

Mozilla Firefox:

 • Klik op de knop Menu (drie balken) in de rechterbovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Opties" en klik op "Privacy & Beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm
 • Scroll omlaag naar het gedeelte "Machtigingen" en klik op de knop "Instellingen" naast "Meldingen"
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's, klik op het vervolgkeuzemenu en selecteer "Blokkeren"

Pop-up meldingen uitschakelen in Mozilla Firefox webbrowser

Internet Explorer:

 • Klik op het Tandwiel in de rechterbovenhoek van het IE-venster
 • Selecteer "Internetopties"
 • Selecteer het tabblad "Privacy" en klik op "Instellingen" onder "Pop-upblokkering
 • Selecteer hieronder verdachte URL's en verwijder ze één voor één door op de knop "Verwijderen"

Pop-up meldingen uitschakelen in Internet Explorer webbrowser

Microsoft Edge:

 • Klik op de menuknop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster
 • Scroll naar beneden, zoek en klik "Instellingen"
 • Scroll weer naar beneden en klik op "Bekijk geavanceerde instellingen"
 • Klik op "Beheren" onder "Website Toestemmingen"
 • Klik op de schakelaar onder elke verdachte website

Pop-up meldingen uitschakelen in Microsoft Edge web browser

Safari (Mac):

 • Klik op "Safari" in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer "Voorkeuren..."
 • Selecteer het tabblad "Websites" en selecteer vervolgens de sectie "Meldingen" aan de linkerkant
 • Controleer op verdachte URL's en pas de "Weigeren" optie toe voor elke 

Pop-up meldingen uitschakelen in Safari webbrowser

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

awesomenewspush[.]com adware verwijderen via Configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar mogelijk ongewenste applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassing die awesomenewspush[.]com doorverwijzingen veroorzaakt, scan uw computer voor alle resterende ongewenste onderdelen of mogelijke malware infecties. Om uw computer te scannen, gebruikt u aanbevolen malwareverwijderingssoftware.

Verwijder adware van Internet browsers:

Video die laat zien hoe je mogelijk ongewenste browser add-ons verwijdert: 

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Verwijderen van awesomenewspush[.]com advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek alle recent geïnstalleerde verdachte browser add-ons en verwijder ze.

Verwijderen van awesomenewspush[.]com advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties van awesomenewspush.com, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijderen van awesomenewspush[.]com advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu icoon firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies", in het geopende venster, verwijder alle recentelijk geïnstalleerde verdachte browser plug-ins. 

Verwijderen van awesomenewspush[.]com advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties van awesomenewspush.com kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties van awesomenewspush.com, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

 • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Internet Explorer logoVerwijder schadelijke add-ons van Internet Explorer:

Verwijderen van awesomenewspush[.]com advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" pictogram Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte browserextensies, selecteer deze items en klik op "Verwijderen".  

Verwijderen van awesomenewspush[.]com advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van advertenties van awesomenewspush.com dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties van awesomenewspush.com van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties van awesomenewspush.com of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/20937-awesomenewspush-com-ads

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van awesomenewspush.com QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van awesomenewspush.com op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.