FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u Lightening Media Player

Ook bekend als: Ads by Lightening Media Player
Type: Adware
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Lightening Media Player verwijderingsinstructies

Wat is Lightening Media Player?

Zoals de naam al doet vermoeden, is Lightening Media Player zogenaamd een mediaspeler, maar dit programma wordt verspreid door het op te nemen in de installatie set-ups van andere software. Meestal downloaden en installeren mensen deze programma's onbedoeld. Om deze reden wordt Lightening Media Player gecategoriseerd als een mogelijk ongewenst programma. Dit programma kan ook functioneren als adware en gebruikers opdringerige advertenties tonen.

Lightening Media Player adware

In de meeste gevallen toont adware-type software opdringerige advertenties. Bijvoorbeeld, coupons, banners, enquêtes, pop-up advertenties, enzovoort. Mensen die hierop klikken komen meestal terecht op verschillende onbetrouwbare websites, of ze veroorzaken onbedoeld ongewenste downloads of zelfs installaties. Dit soort advertenties voeren soms scripts uit die ongewenste software downloaden en installeren. Merk op dat adware ook surfgegevens kan registreren. Bijvoorbeeld IP-adressen, geolocaties, ingevoerde zoekopdrachten, adressen van bezochte websites, enzovoort. Ontwikkelaars delen deze gegevens meestal met derden (mogelijk cybercriminelen) die privégegevens misbruiken om inkomsten te genereren. Sommige adware-type apps verzamelen persoonlijke, gevoelige informatie. In elk geval wordt u aangeraden om alle adware en mogelijk ongewenste programma's onmiddellijk te verwijderen. Onderzoek toont aan dat Lightening Media Player samen met verschillende andere apps van dit type wordt verspreid.

Overzicht bedreiging:
Naam Ads by Lightening Media Player
Type bedreiging Adware, ongewenste advertenties, Pop-up virus.
Veronderstelde functionaliteit Deze software hoort een mediaspeler te zijn.
Detectienamen Volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Symptomen Advertenties zien die niet afkomstig zijn van de sites waar u surft. Opdringerige pop-up advertenties. Verminderde snelheid bij het surfen op internet.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software-installateurs (bundeling), nep Flash Player-installateurs.
Schade Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Verwijdering

Om Ads by Lightening Media Player verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.

Andere voorbeelden van software die gecategoriseerd wordt als adware zijn Bookmark this Page, Pagefinder, en MessengerNow. In de meeste gevallen adverteren de ontwikkelaars van adware deze software als zogenaamd nuttig, met verschillende functies, enzovoort. In feite zijn de programma's over het algemeen nutteloos en enkel ontworpen om ontwikkelaars te helpen inkomsten te genereren door advertenties te serveren en surfgegevens (en andere) te verzamelen. Het installeren van deze adware kan leiden tot ongewenste downloads/installaties, problemen met de veiligheid en privacy van het surfen, en zelfs identiteitsdiefstal. Om deze redenen moet adware nooit worden vertrouwd. Verwijder dit soort software onmiddellijk van het besturingssysteem en de browser.

Hoe heeft Lightning Media Player zich op mijn computer geïnstalleerd?

Adware en andere mogelijk ongewenste programma's worden meestal gedownload en/of geïnstalleerd via de set-ups van andere software. Deze verspreidingsmethode staat bekend als "bundelen" en wordt gebruikt om mensen te verleiden tot het downloaden/installeren van potentieel ongewenste software met andere (meestal gratis) programma's. Om dit te bereiken verbergen ontwikkelaars informatie over extra geïncludeerde apps in de instellingen van de download- of installatie-instellingen, zoals "Aangepaste", "Geavanceerde", enzovoort. Bovendien laten veel mensen de instellingen ongecontroleerd en ongewijzigd, waardoor ze onbedoeld standaard akkoord gaan met aanbiedingen om mogelijk ongewenste programma's te downloaden en te installeren. Deze onbedoelde downloads kunnen ook worden veroorzaakt door het klikken op misleidende advertenties (hierboven vermeld).

Hoe vermijdt u de installatie van mogelijk ongewenste programma's?

Gebruik geen Peer-to-Peer netwerken, onofficiële pagina's, downloaders, installers van derden of andere gelijksoortige bronnen/tools om software (of bestanden) te downloaden of te installeren. De beste manier om software te downloaden is via officiële websites en directe downloadlinks. Als een setup instellingen bevat zoals "Aangepaste", "Geavanceerde", controleer deze dan zorgvuldig en weiger aanbiedingen om ongewenste software te downloaden of te installeren. Klik niet op opdringerige advertenties die op dubieuze webpagina's worden weergegeven, aangezien deze onbetrouwbare websites kunnen openen of ongewenste downloads/installaties kunnen veroorzaken. Als op alle bezochte sites ongewenste advertenties verschijnen of de browser automatisch dubieuze webpagina's opent, controleer dan of er ongewenste extensies, add-ons en plug-ins op de browser zijn geïnstalleerd of programma's die op de computer zijn geïnstalleerd. Verwijder/deïnstalleer ze onmiddellijk. Als uw computer reeds geïnfecteerd is met Lightening Media Player, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Schermafdruk van de officiële Lightening Media Player installer:

lightening media player officiële installer

Lightening Media Player opgenomen in de installatie setup van andere software:

malafide installatieprogramma met de Lightening Media Player erin gebundeld

Website die Lightening Media Player adware promoot:

Lightening Media Player adware website

Ads by Lightening Media Player onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Ads by Lightening Media Player. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Lightening Media Player adware verwijderen:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Lightening Media Player adware verwijderen via Configuratiescherm

Zoek in het venster met de verwijderingsprogramma's naar "Lightening Media Player", selecteer dit item en klik op "Verwijderen" of "Deïnstalleren".

Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing die Lightening Media Player advertenties veroorzaakt, scan uw computer voor alle resterende ongewenste onderdelen of mogelijke malware infecties. Om uw computer te scannen, gebruikt u aanbevolen malwareverwijderingssoftware.

Verwijder Lightening Media Player adware van Internet browsers:

Op het moment van het onderzoek installeerde Lightening Media Player zijn browser plug-ins niet op Internet Explorer, Google Chrome, of Mozilla Firefox, maar werd het gebundeld met andere adware. Daarom wordt u geadviseerd om alle mogelijk ongewenste browser add-ons uit uw Internet browsers te verwijderen.

Video die laat zien hoe je mogelijk ongewenste browser add-ons verwijdert:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons van Internet Explorer:

Verwijderen van malafide extensies uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" pictogramInternet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "invoegtoepassingen beheren". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte browserextensies, selecteer deze items en klik op "Verwijderen".

Verwijderen van malafide extensies uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van ads by lightening media player dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder kwaadaardige extenties van Google Chrome:

Lightening Media Player advertenties verwijderen uit Google Chrome stap 1

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek alle recent geïnstalleerde verdachte browser add-ons en verwijder ze.

Lightening Media Player advertenties verwijderen uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van ads by lightening media player, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plug-ins van Mozilla Firefox:

Lightening Media Player advertenties verwijderen uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu icoonfirefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies", in het geopende venster verwijder alle recentelijk geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.

Lightening Media Player advertenties verwijderen uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van ads by lightening media player kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de ads by lightening media player, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om ads by lightening media player van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over ads by lightening media player of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/16416-lightening-media-player-adware

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Ads by Lightening Media Player QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Ads by Lightening Media Player op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Ads by Lightening Media Player

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.