Verwijder de MessengerNow adware

Ook bekend als: Advertenties van MessengerNow
Type: Adware
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Instructies voor het verwijderen van MessengerNow

Wat is MessengerNow?

MessengerNow wordt geadverteerd als een app waarmee gebruikers teksberichten kunnen verzenden, om te videochatten en om hun agenda te plannen. Dit lijkt misschien een legitieme en nuttige app, maar het is geklasseerd als adware, een soort software die de meeste mensen onbedoeld downloaden en installeren. Deze staan bekend als mogelijk ongewenste apps (of mogelijk ongewenste programma's). Geïnstalleerde adware geeft doorgaans ongewenste advertenties weer en verzamelt informatie over de gebruikers.

MessengerNow adware

Mensen die adware-apps zoals MessengerNow hebben geïnstalleerd op hun computers of browsers krijgen vaak ongewenste advertenties te zien, zoals kortingsbonnen, banners, enquêtes, pop-ups enz. Wanneer erop wordt geklikt, dan openen deze dubieuze of zelfs kwaadaardige webpagina's openen. Soms veroorzaken advertenties die via adware worden weergegeven ongewenste downloads en installaties. Een ander probleem met adware is dat deze software persoonlijke gegevens registreert. Deze apps verzamelen vaak IP-adressen, geolocaties, adressen van geopende pagina's, ingevoerde zoekopdrachten en andere gegevens die verband houden met het surfgedrag van gebruikers. Mogelijk ongewenste programma's richten zich ook op privégegevens. De ontwikkelaars van deze apps delen alle geregistreerde gegevens met andere partijen (mogelijk cybercriminelen) die deze kunnen misbruiken om er geld mee te verdienen. Dit zijn de belangrijkste redenen waarom adware-apps onmiddellijk moeten worden verwijderd.

Overzicht risico's:
Name Advertenties van MessengerNow
Threat Type Advertenties via push-notificaties, ongewenste advertenties, pop-ups met advertenti
Supposed Functionality Deze app zou zogenaamd chat- en sms-mogelijkheden bieden.
Detection Names (MessengerNow.14.1906.1ac.exe) ESET-NOD32 (Win32/Softninjas.A Potentially Unwanted), Microsoft (mogelijk ongewenst programma:Win32/Presenoker), volledige detectielijst (VirusTotal)
Symptoms U ziet advertenties die niet afkomstig zijn van de sites die u bezoekt. Intrusieve pop-ups met advertenties. Tragere internetsnelheid.
Distribution Methods Misleidende pop-ups met advertenties, mogelijk ongewenste applicaties (adware), valse Flash Player-installers
Damage Vertraagde computer, spionage in browsers, privacyschendingen, mogelijke extra malware-infecties.
Verwijdering

Om Advertenties van MessengerNow verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Malwarebytes.
▼ Malwarebytes Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.

MessengerNow is vrijwel identiek aan MessengerLite, maar er bestaat nog veel andere adware ook (zoals Clicker of CraniumCapacity Ads). Meestal zijn deze apps zogenaamd nuttig en beloven ze verschillende functionaliteiten, maar mensen die ze gebruiken, krijgen ongewenste advertenties te zien en lopen het risico dat hun privégegevens met andere partijen worden gedeeld. Om privacyproblemen, problemen met de veiligheid tijdens het browsen, ongewenste downloads, installaties, enzovoort te voorkomen, verwijdert u MessengerNow en andere adware best onmiddellijk.

Hoe werd MessengerNow geïnstalleerd op mijn computer?

Mogelijk ongewenste programma's en adware worden vaak gedownload en geïnstalleerd via opdringerige, misleidende advertenties. Wanneer daarop wordt geklikt, kan deze scripts uitvoeren die ongewenste applicaties downloaden of installeren. In andere gevallen worden mogelijk ongewenst programma's gedownload en geïnstalleerd via de set-ups van andere software wanneer ontwikkelaars de "bundling"-methode gebruiken. Hierbij worden mogelijk ongewenste programma's opgenomen in de downloaders en installers en verborgen onder instellingen zoals "Aangepast", "Geavanceerd", enzovoort. Mensen laten deze instellingen vaak ongewijzigd, waardoor mogelijk ongewenst programma's kunnen worden gedownload en geïnstalleerd samen met andere, legitieme software.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Download programma's / apps enkel van officiële webpagina's en gebruik directe downloadlinks. Download deze niet via externe downloaders, torrent-clients, eMule (of andere peer-to-peer-netwerken) onbetrouwbare websites, enzovoort. Geen enkel installatieprogramma van derden mag u vertrouwen. Wees voorzichtig bij het downloaden en installeren van software: controleer alle "Aangepaste", "Geavanceerde" envergelijkbare instellingen in de downloader en installer en vink alle aanbiedingen om aanvullende, ongewenste programma's te downloaden of te installeren uit. Het is niet veilig om op opdringerige advertenties te klikken, vooral niet als deze op dubieuze webpagina's worden weergegeven (met inhoud zoals gokken, dating voor volwassenen, enzovoort). Deze kunnen doorverwijzen naar onbetrouwbare websites of ze kunnen ongewenste downloads en installaties veroorzaken. Controleer regelmatig de lijst met geïnstalleerde browser-apps (extensies, plug-ins, pop-ups). Als er ongewenste, verdachte apps te zien zijn, verwijder deze dan onmiddellijk. Dit geldt ook voor programma's van dit type die op het besturingssysteem zijn geïnstalleerd. Als uw computer al is geïnfecteerd met MessengerNow, raden we u aan een scan uit te voeren met Malwarebytes om deze adware automatisch te verwijderen.

Screenshot van de installatie-instellingen van MessengerNow:

MessengerNow installer

Website die de MessengerNow adware promoot:

MessengerNow adware-promoting website

Advertenties van MessengerNow onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties van MessengerNow. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

De MessengerNow adware verwijderen:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

MessengerNow adware uninstall via Control Panel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar mogelijk ongewenste applicaties (zoals "MessengerNow"), selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie die de doorverwijzingen naar goodbase[.]biz veroorzaakt, scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de MessengerNow adware uit internet browsers:

Video die toont hoe mogelijke ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijdering goodbase[.]biz ads uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar "MessengerNow" en schakel deze uit.

Verwijdering goodbase[.]biz ads uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van advertenties van messengernow dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijdering goodbase[.]biz  ads uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek "MessengerNow" en verwijder deze.

Verwijdering goodbase[.]biz ads uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties van messengernow, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijdering goodbase[.]biz ads uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder "MessengerNow".

Verwijdering goodbase[.]biz ads uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties van messengernow kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties van messengernow, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties van messengernow van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties van messengernow of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/15561-messengernow-adware

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van MessengerNow QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van MessengerNow op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties van MessengerNow

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.