FacebookTwitterLinkedIn

Doe niet mee aan de nep Cardano giveaway

Ook bekend als: Fake Cardano cryptocurrency giveaway
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Instructies voor programma's te verwijderen die de Cardano giveaway scam promoten

Wat is Cardano giveaway scam?

Cardano is de naam van een legitiem blockchainplatform, en de cryptocurrency die in zijn netwerk functioneert, heet ADA. Er zijn veel cryptocurrency giveaway scams op het internet waarbij wordt aangeboden om een bepaalde hoeveelheid cryptocurrency te ontvangen in ruil voor een bijdrage aan de "giveaway". Simpel gezegd, oplichters achter dergelijke oplichting proberen cryptocurrency te stelen van nietsvermoedende mensen. Het is gebruikelijk dat scam websites (nep giveaway) zoals deze worden gepromoot via misleidende advertenties, andere kwaadaardige pagina's, video's op YouTube, of mogelijk ongewenste programma's die gebruikers onbewust installeren op hun browsers of computers.

Cardano giveaway scam

Meestal verklaren oplichters van cryptocurrency giveaway scams dat het geld van de deelnemers zal worden verdubbeld als ze een eerste bedrag naar het opgegeven crypto-wallet adres sturen. Wie deelneemt aan deze nep giveaways ontvangt niets in ruil. Deze specifieke zwendel biedt aan om ADA (de interne cryptocurrency van Cardano) te verdubbelen. Deze nep giveaway beweert 100.000.000 ADA weg te geven waarbij gebruikers van 5.000 ADA tot 50.000 ADA naar het gegeven adres kunnen sturen en belooft direct het dubbele van de verstuurde ADA terug te geven. Het biedt ook bonussen, bijvoorbeeld, 10% voor 50.000+ ADA, 20% voor 100.000+ ADA, 40% voor 250.000+ ADA, en 50% voor 500.000+ ADA en beweert dat gebruikers slechts één keer kunnen deelnemen aan deze giveaway. Simpel gezegd, oplichters proberen nietsvermoedende gebruikers te misleiden om meer van de cryptocurrency van Cardano te sturen dan ze waarschijnlijk zouden doen als ze meer dan één keer konden deelnemen aan een giveaway. Deze oplichtingspagina heeft ook een nep-teller die zogenaamd aangeeft hoeveel mensen al hebben deelgenomen aan een weggevertje om gebruikers te lokken om ADA cryptocurrency te sturen zonder er te lang over na te denken.

Concluderend, oplichting (nep cryptocurrency of andere giveaways) zoals deze moet worden genegeerd. Gebruikers die cryptocurrency sturen naar de adressen die in deze oplichting worden verstrekt, ontvangen nooit iets terug. Ze verliezen simpelweg de cryptocurrency die ze hebben overgemaakt. Zoals vermeld in de inleiding, is het gebruikelijk dat dergelijke scams worden gepromoot via mogelijk ongewenste programma's. Dit type programma's kunnen worden ontworpen om bepaalde informatie te verzamelen en ook advertenties te serveren. Het is gebruikelijk dat mogelijk ongewenste programma's gegevens verzamelen zoals IP-adressen, geolocaties, adressen van bezochte websites, ingevoerde zoekopdrachten, enz. In sommige gevallen zijn ze in staat om toegang te krijgen tot gevoelige informatie. Het grootste probleem is dat ontwikkelaars van mogelijk ongewenste programma's de verzamelde gegevens waarschijnlijk zullen verkopen aan derden (mogelijk cybercriminelen) of op andere manieren te gelde zullen maken. Ook kunnen mogelijk ongewenste programma's worden ontworpen om coupons, banners, pop-up advertenties, enquêtes of andere advertenties te genereren die kunnen worden gebruikt om louche pagina's te promoten of andere mogelijk ongewenste programma's te distribueren. Er zijn advertenties die ongewenste downloads of zelfs installaties kunnen veroorzaken.

Overzicht bedreiging:
Naam Fake Cardano cryptocurrency giveaway
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
ValseClaim Deelnemers kunnen hun ADA cryptocurrency verdubbelen
Cybercrimineel Crypto Wallet Adres addr1qy0hf7rkkgpu94raw07lulkpvs70gcq0m86yrcfty65 ruvh7ktwhp7rsmrf30w678mknrc767aj7fratdsfjk0yz8myqz3u7zd
Gerelateerd Domein ada-cardano[.]us
Detectienamen CyRadar (Malicious), Emsisoft (Phishing), Kaspersky (Phishing), Netcraft (Malicious), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Dienend IP-adres 186.2.161.160
Symptomen Valse foutmeldingen, valse systeemwaarschuwingen, pop-upfouten, valse computerscans.
Verspreidingsmethodes Gecompromitteerde websites, malafide online pop-up advertenties, mogelijk ongewenste programma's.
Schade Monetair verlies
Verwijdering

Om Fake Cardano cryptocurrency giveaway verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.

Meer voorbeelden van nep giveaways zijn "Doge Giveaway", "BTC giveaway", en "Double Your Bitcoins". Het is opmerkelijk dat namen van mensen als Elon Musk, Jeff Bezos, Steve Wozniak, Bill Gates, etc., vaak worden gebruikt om deze scams te promoten. Als een browser regelmatig zelf scam pagina's of andere onbetrouwbare pagina's opent, dan is het waarschijnlijk dat er een of andere mogelijk ongewenst programma op geïnstalleerd is. Meestal downloaden en installeren gebruikers apps van dit type zonder het te weten.

Hoe hebben mogelijk ongewenste programma's zich op mijn computer geïnfecteerd?

Meestal verspreiden ontwikkelaars mogelijk ongewenste programma's door ze op te nemen in downloaders of installers van andere programma's als extra aanbiedingen. Deze verspreidingsmethdoe staat bekend als "bundelen". In de meeste gevallen kunnen gebruikers aanbiedingen om mogelijk ongewenste programma's te downloaden of te installeren weigeren via "Aangepaste", "Geavanceerde", of andere instellingen, of door selectievakjes uit te schakelen voordat ze downloads of installaties voltooien. Echter, als gebruikers programma's downloaden of installeren zonder de bovengenoemde instellingen te controleren en te wijzigen, gaan ze vaak ook akkoord met het downloaden of installeren van gebundelde toepassingen. Soms veroorzaken gebruikers ongewenste downloads, installaties door te klikken op bedrieglijke advertenties die zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren. Het is opmerkelijk dat advertenties van dit type meestal verschijnen op louche, onbetrouwbare websites.

Hoe voorkom ik de installatie van mogelijk ongewenste programma's?

Downloaders, installatieprogramma's met instellingen als "Geavanceerd" "Aangepast", "Handmatig", of met selectievakjes moeten worden onderzocht: ze moeten worden gecontroleerd op aanbiedingen voor het downloaden of installeren van gebundelde ongewenste toepassingen. Bestanden en programma's moeten worden gedownload van officiële webpagina's, en via directe links. Andere downloadkanalen, zoals onofficiële pagina's, downloaders van derden, peer-to-peer netwerken (bijv. torrent clients, eMule) enzovoort, zijn niet betrouwbaar. Advertenties die verschijnen tijdens het bezoeken van twijfelachtige pagina's moeten ook niet worden aangeklikt. Het komt vaak voor dat gebruikers die op deze advertenties klikken andere sites van deze soort openen of toestaan dat deze advertenties scripts uitvoeren die het downloaden, of zelfs de installatie van ongewenste software veroorzaken. Ongewenste, onbekende, verdachte toepassingen (bijv. extensies, plug-ins, add-ons) die op een browser zijn geïnstalleerd, moeten worden verwijderd. Alle software van deze soort die op het besturingssysteem is geïnstalleerd moet ook worden verwijderd. Als uw computer al geïnfecteerd is met mogelijk ongewenste programma's, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Weergave van Cardano giveaway scam website (GIF):

Weergave van Cardano giveaway scam

Tekst op deze website:

Event 2021
JOIN THE GIVEAWAY
More info

100 000 000
ADA • GIVEAWAY
We believe that Blockchain and ADA coin will make the world more fair. To speed up the process of cryptocurrency mass adoption, We decided to run 100.000.000 ADA giveaway. To participate you just need to send from 5,000 ADA to 500,000 ADA to the contribution address and we will immediately send you back 10,000 ADA to 1,000,000 ADA (x2 back) to the address you sent it from.

NOTE: You can do it only one time.
For example:
Send 5,000 ADA, you will be get 10,000 ADA back.
Send 10,000 ADA, you will be get 20,000 ADA back.
Send 50,000 ADA, you will be get 100,000 ADA back.
Send 100,000 ADA, you will be get 200,000 ADA back.
Send 250,000 ADA, you will be get 500,000 ADA back.
Send 500,000 ADA, you will be get 1,000,000 ADA back.
Contribution Special BONUS:
50,000+ ADA = 10% Bonus
100,000+ ADA = 20% Bonus
250,000+ ADA = 40% Bonus
500,000+ ADA = 50% Bonus


Payment Address
You can send ADA to the following address:

addr1qy0hf7rkkgpu94raw07lulkpvs70gcq0m86yrcfty65 ruvh7ktwhp7rsmrf30w678mknrc767aj7fratdsfjk0yz8myqz3u7zd

Waiting for payment

100 000 000/43 443 000
Last chance to get your ADA!
43.443


Instruction
To make a transaction, you can use any wallet or exchange to participate!
Once we receive your transaction, the outgoing transaction is processed to your address.
Once we receive your transaction, we will immediately send the requested amount back to you.
Every address that is sent too late, gets their ADA immediately sent back.
Transactions for Address
addr1qy0hf7rkkgpu94raw07lulkpvs70gcq0m86yrcfty65 ruvh7ktwhp7rsmrf30w678mknrc767aj7fratdsfjk0yz8myqz3u7zd

Fake Cardano cryptocurrency giveaway onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Fake Cardano cryptocurrency giveaway. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Verwijdering van mogelijk ongewenste applicaties:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Mogelijk ongewenste programma's verwijderen via het Configuratiescherm

Zoek in het venster met de verwijderingsprogramma's naar verdachte/recent geïnstalleerde toepassingen, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassing, scan uw computer voor alle resterende ongewenste onderdelen of mogelijke malware infecties. Gebruik aanbevolen malwareverwijderingssoftware om uw computer te scannen.

Verwijder malafide extensies van internet browsers:

Video die laat zien hoe je mogelijk ongewenste browser add-ons verwijdert:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Verwijderen van malafide extensies uit Google Chrome stap 1

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek alle recent geïnstalleerde verdachte browser add-ons en verwijder ze.

Verwijderen van malafide extensies uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van fake cardano cryptocurrency giveaway, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plug-ins uit Mozilla Firefox:

Malafide extensies verwijderen uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu icoonfirefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies", in het geopende venster verwijder alle recentelijk geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.

Verwijderen van malafide extensies uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van fake cardano cryptocurrency giveaway kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de fake cardano cryptocurrency giveaway, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Internet Explorer logoVerwijder schadelijke add-ons van Internet Explorer:

Verwijderen van malafide extensies uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" pictogramInternet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "add-ons beheren". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte browserextensies, selecteer deze items en klik op "Verwijderen".

Verwijderen van malafide extensies uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van fake cardano cryptocurrency giveaway dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/20380-cardano-giveaway-scam

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Fake Cardano cryptocurrency giveaway QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Fake Cardano cryptocurrency giveaway op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Fake Cardano cryptocurrency giveaway

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.