FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u ongewenste apps die captcharesolver.com openen?

Ook bekend als: Advertenties van captcharesolver.com
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Wat is captcharesolver[.]com?

Captcharesolver[.]com is een van de vele bedrieglijke websites die duistere inhoud bevatten en andere pagina's van dit soort openen. Meer voorbeelden van pagina's zoals captcharesolver[.]com zijn captchareverse[.]com, video-notification[.]digital, en ngthatwe[.]fun.

Meestal worden deze pagina's geopend via verschillende onbetrouwbare pagina's, dubieuze advertenties, of mogelijk ongewenste toepassingen (PUA's) die gebruikers onbewust hebben geïnstalleerd op een browser of het besturingssysteem. Met andere woorden, gebruikers openen/bezoeken sites zoals captcharesolver[.]com niet opzettelijk.

captcharesolver[.]com pop-up doorverwijzingen

Zodra captcharesolver[.]com wordt bezocht, controleert het het IP-adres van de bezoeker en, afhankelijk van de geolocatie, laadt captcharesolver[.]com ofwel zijn inhoud of opent een paar (ongeveer twee, drie) van andere onbetrouwbare pagina's.

Typisch promoten pagina's zoals captcharesolver[.]com verschillende oplichtingspraktijken (bv. "Kans om de nieuwe iPad Pro te winnen", "Verdachte beweging gedetecteerd op uw IP"), download websites voor ongewenste toepassingen (bv. browser hijackers, adware-type toepassingen), en andere soorten dubieuze, potentieel kwaadaardige pagina's.

Een andere reden om captcharesolver[.]com en andere websites van dit type niet te vertrouwen is dat de meesten van hen een of andere clickbait techniek gebruiken om bezoekers te verleiden op de "Toestaan" knop te klikken (afhankelijk van een web browser).

Met andere woorden, de meeste van deze pagina's zijn ontworpen om hun bezoekers te verleiden in te stemmen met het zien van meldingen. Captcharesolver[.]com toont een nep CAPTCHA-test, een bericht dat bezoekers aanmoedigt om op de knop "Toestaan" te klikken om te bewijzen dat ze geen robots zijn.

Wanneer pagina's zoals captcharesolver[.]com toestemming krijgen om hun meldingen te tonen, voeden ze gebruikers voortdurend met meldingen die links bevatten naar potentieel schadelijke pagina's, louche advertenties, phishingpagina's, enz.

Gebruikers die een mogelijk ongewenst programma die pagina's zoals captcharesolver[.]com opent op een browser of computer geïnstalleerd hebben, moeten deze verwijderen. Heel vaak zijn dit soort apps ontworpen om advertenties weer te geven en (of) informatie te verzamelen met betrekking tot het browsen activiteiten of andere gegevens.

Het is gebruikelijk dat mogelijk ongewenste programma's coupons, pop-up advertenties, enquêtes, banners, enz. genereren. De meeste van hun advertenties worden gebruikt om louche, potentieel kwaadaardige pagina's te promoten.

In sommige gevallen zijn ze ontworpen om een ander mogelijk ongewenst programma te downloaden of zelfs te installeren door bepaalde scripts uit te voeren. Voorbeelden van gegevens die mogelijk ongewenste programma's verzamelen zijn IP-adressen, ingevoerde zoekopdrachten, geolocaties, adressen van bezochte websites.

Er zijn echter ook mogelijk ongewenste programma's die toegang kunnen krijgen tot gevoelige gegevens (bijv. wachtwoorden, creditcardgegevens). Daarom is het niet veilig om een mogelijk ongewenst programma op een browser of het besturingssysteem geïnstalleerd te hebben. Het kan de boosdoener zijn van problemen met betrekking tot de veiligheid van het surfen, online privacy.

Overzicht bedreiging:
Naam  Advertenties van captcharesolver.com
Type bedreiging Pushberichten advertenties, Ongewenste advertenties, Pop-up advertenties
Dienend IP Adres 5.8.34.26
Symptomen U ziet advertenties die niet afkomstig zijn van de sites waar u surft. Opdringerige pop-up advertenties. Verminderde snelheid bij het surfen op internet.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, mogelijk ongewenste toepassingen (adware)
Schade Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Samenvattend, browsers die websites openen zoals captcharesolver[.]com hebben waarschijnlijk enkele potentieel ongewenste toepassingen op hen geïnstalleerd.

Het wordt sterk aangeraden om websites zoals captcharesolver[.]com en de sites die ze promoten te negeren. Het is raadzaam dat geen verdachte, ongewenste toepassingen zou worden geïnstalleerd op het besturingssysteem of de webbrowser. Instructies over hoe dit soort toepassingen te verwijderen worden hieronder gegeven.

Hoe heeft adware zich op mijn computer geïnstalleerd?

In sommige gevallen worden mogelijk ongewenste toepassingen verspreid via misleidende advertenties. Als op deze advertenties wordt geklikt, worden mogelijk ongewenste programma's gedownload of geïnstalleerd door bepaalde scripts uit te voeren.

Het is echter gebruikelijker dat dit soort toepassingen wordt verspreid door ze samen met andere programma's te bundelen. In dergelijke gevallen worden ze opgenomen in downloaders of installers voor andere programma's als extra aanbiedingen.

Meestal kunnen deze aanbiedingen worden geweigerd via hun zoals "Geavanceerde", "Aangepaste", "Handmatige", of door het uitvinken van bepaalde selectievakjes voordat de downloads en installaties worden voltooid.

Wanneer gebruikers de voornoemde instellingen niet controleren en wijzigen, staan ze toe dat gebundelde apps ook worden gedownload of geïnstalleerd. Het is de moeite waard om te vermelden dat mogelijk ongewenste programma's meestal gebundeld worden met gratis programma's (freeware).

Hoe voorkom ik de installatie van mogelijk ongewenste toepassingen?

Downloaders en installers met instellingen als "Geavanceerde" "Aangepaste", "Handmatige" (of selectievakjes) moeten worden gecontroleerd op ongewenste aanbiedingen. Met andere woorden, downloads en installaties mogen niet worden voltooid zonder de gebundelde apps uit te schakelen.

Bestanden en programma's moeten worden gedownload van officiële websites en via directe koppelingen. Onofficiële pagina's, third-party downloaders, Peer-to-Peer netwerken zoals torrent clients, eMule, of andere bronnen van dit soort kunnen worden gebruikt om mogelijk ongewenste programma's, of zelfs kwaadaardige apps te distribueren.

Installers van derden kunnen ook kwaadaardig zijn. Advertenties die op twijfelachtige pagina's verschijnen moeten ook niet worden aangeklikt. Deze advertenties kunnen en worden vaak gebruikt om andere sites van dit type te promoten. Soms kunnen deze advertenties scripts uitvoeren die ontworpen zijn om ongewenste softare te downloaden of zelfs te installeren.

Alle ongewenste, onbekende of verdachte apps (extensies, plug-ins, add-ons) die op een browser geïnstalleerd zijn, moeten er zo snel mogelijk uit verwijderd worden. Software van dit type die op het besturingssysteem is geïnstalleerd, moet ook worden verwijderd.

Als uw computer al geïnfecteerd is met malafide toepassingen, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Weergave van captcharesolver[.]com website (GIF):

captcharesolver[.]com website weergave (GIF)

BELANGRIJKE OPMERKING! Deze bedrieglijke site vraagt om web browser meldingen in te schakelen.

Voer daarom deze stappen uit voordat u begint:

Google Chrome (PC):

 • Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechter bovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Instellingen", scroll naar beneden en klik op "Geavanceerd"
 • Scroll naar beneden naar de "Privacy en beveiliging" sectie, selecteer "Inhoud instellingen" en vervolgens "Meldingen"
 • Klik op de drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Pop-up meldingen uitschakelen in Google Chrome webbrowser

Google Chrome (Android):

 • Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het scherm en klik op "Instellingen"
 • Scroll naar beneden, klik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen"
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en klik ze één voor één aan
 • Selecteer "Meldingen" in de sectie "Machtigingen" en zet de omschakelknop op "UIT"

Pop-up' meldingen uitschakelen in Android Google Chrome webbrowser

Mozilla Firefox:

 • Klik op de Menu knop (drie balkjes) in de rechter bovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Opties" en klik op "Privacy & Beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm
 • Scroll naar beneden naar de "Machtigingen" sectie en klik op de "Instellingen" knop naast "Meldingen"
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's, klik op het drop-down menu en selecteer "Blokkeren"

Pop-up' meldingen uitschakelen in Mozilla Firefox webbrowser

Internet Explorer:

 • Klik op de tandwielknop in de rechterbovenhoek van het IE-venster
 • Selecteer "Internet-opties"
 • Selecteer het tabblad "Privacy" en klik op "Instellingen" onder "Pop-up Blocker" sectie
 • Selecteer verdachte URL's en verwijder ze één voor één door op de knop "Verwijderen" te klikken

Pop-up meldingen uitschakelen in Internet Explorer webbrowser

Microsoft Edge:

 • Klik op de menuknop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster
 • Scroll naar beneden, zoek en klik op "Instellingen"
 • Scroll weer naar beneden en klik op "Geavanceerde instellingen weergeven"
 • Klik op "Beheren" onder "Website permissies"
 • Klik op de schakelaar onder elke verdachte website

Pop-up meldingen uitschakelen in Microsoft Edge web browser

Safari (Mac):

 • Klik op de knop "Safari" in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer "Voorkeuren..."
 • Selecteer het tabblad "Websites" en vervolgens de sectie "Meldingen" in het linkerdeelvenster
 • Controleer op verdachte URL's en pas de optie "Weigeren" toe voor elke URL

Pop-up meldingen uitschakelen in Safari webbrowser

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

captcharesolver[.]com adware verwijderen via Configuratiescherm

In het venster met de verwijderingsprogramma's, zoekt u naar mogelijk ongewenste toepassingen, selecteert u deze vermeldingen en klikt u op "Verwijderen" of "Uninstall".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassing die captcharesolver[.]com omleidingen veroorzaakt, scant u uw computer voor alle resterende ongewenste onderdelen of mogelijke malware infecties. Om uw computer te scannen, gebruikt u aanbevolen malwareverwijderingssoftware.

Verwijder adware van internet browsers:

Video die laat zien hoe u potentieel ongewenste browser add-ons verwijdert:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Removing captcharesolver[.]com ads from Google Chrome step 1

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek alle recent geïnstalleerde verdachte browser add-ons en verwijder ze.

Verwijderen van captcharesolver[.]com advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties van captcharesolver.com, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijderen van captcharesolver[.]com advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu icoonfirefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies", in het geopende venster, verwijder alle recentelijk geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.

Verwijderen van captcharesolver[.]com advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties van captcharesolver.com kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties van captcharesolver.com, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

 • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Internet Explorer logoVerwijder schadelijke add-ons van Internet Explorer:

Verwijderen van captcharesolver[.]com advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" pictogramInternet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "invoegtoepassingen beheren". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte browserextensies, selecteer deze items en klik op "Verwijderen".

Verwijderen van captcharesolver[.]com advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van advertenties van captcharesolver.com dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties van captcharesolver.com van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties van captcharesolver.com of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/20685-captcharesolver-com-ads

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van captcharesolver.com QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van captcharesolver.com op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.