FacebookTwitterLinkedIn

Verwijder apps ontworpen om captchareverse.com te promoten

Ook bekend als: Advertenties van captchareverse.com
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Wat is captchareverse[.]com?

Сaptchareverse[.]com is een bedrieglijke website die is ontworpen om twijfelachtige inhoud te laden en andere pagina's van dit type te promoten. Het lijkt erg veel op een groot aantal andere sites. Een paar voorbeelden zijn video-notification[.]digital, ngthatwe[.]fun, en ndmeeting[.]fun.

Een ander punt dat websites als captchareverse[.]com gemeen hebben, is dat gebruikers ze niet opzettelijk bezoeken. Meestal komen gebruikers erop terecht na het klikken op bedrieglijke advertenties, tijdens het bezoeken van andere twijfelachtige sites of wanneer browsers een of andere mogelijk ongewenste toepassing (PUA) geïnstalleerd hebben die regelmatig dergelijke pagina's opent.

captchareverse[.]com pop-up doorverwijzingen

Bij bezoek controleert captchareverse[.]com de geolocatie/het IP-adres van de bezoeker en laadt vervolgens zijn inhoud of opent een twee- of drietal dubieuze websites. Op het moment van het onderzoek opende captchareverse[.]com een scam-pagina die vrijwel identiek is aan "Browser Opinion Survey".

Het is niet ongewoon voor pagina's zoals captchareverse[.]com om scam websites te openen, of andere onbetrouwbare pagina's, bijvoorbeeld bedrieglijke download websites voor browser hijackers, adware, en andere ongewenste software.

Het is belangrijk om te vermelden dat captchareverse[.]com en vele andere websites van dit type misleidende berichten tonen die bezoekers aanmoedigen om op de knop "Toestaan" te klikken. Met andere woorden, de meeste van deze pagina's gebruiken een bepaalde clickbait-techniek om bezoekers te verleiden hen toe te staan meldingen te tonen.

Captchareverse[.]com toont een valse CAPTCHA die bezoekers vraagt om op de knop "Toestaan" te klikken om te bewijzen dat ze geen robots zijn.

Gebruikers die akkoord gaan met het ontvangen van meldingen van pagina's zoals captchareverse[.]com krijgen voortdurend meldingen te zien met daarin koppelingen naar mogelijk schadelijke pagina's, louche advertenties, enzovoort. Daarom is het raadzaam om pagina's zoals captchareverse[.]com nooit toe te staan om meldingen te tonen.

Het is heel gebruikelijk dat browsers die websites als captchareverse[.]com openen een of andere mogelijk ongewenste toepassing erin geïnstalleerd hebben (of er is er een geïnstalleerd op het besturingssysteem).

Het is opmerkelijk dat mogelijk ongewenste programma's kunnen worden ontworpen om advertenties te genereren (bijvoorbeeld coupons, banners, enquêtes, enz.).

Bovendien kunnen hun advertenties worden gebruikt om onbetrouwbare websites aan te prijzen of zelfs ongewenste apps te verspreiden door te ontwerpen om het download- of installatieproces te starten door bepaalde scripts uit te voeren.

Een ander belangrijk detail over mogelijk ongewenste programma's is dat ze kunnen worden ontworpen om informatie over hun gebruikers te verzamelen. Bijvoorbeeld, Internet Protocol adressen, adressen van bezochte websites, ingevoerde zoekopdrachten, geolocaties.

Het is echter bekend dat er mogelijk ongewenste programma's zijn die niet alleen toegang hebben tot surfgegevens, maar ook tot persoonlijke, gevoelige gegevens.

Door mogelijk ongewenste programma's verzamelde informatie wordt waarschijnlijk misbruikt voor marketingdoeleinden, verkocht aan derden (mogelijk cybercriminelen), of op andere manieren misbruikt om inkomsten te genereren.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van captchareverse.com
Type bedreiging Pushberichten advertenties, Ongewenste advertenties, Pop-up advertenties
Detectienamen Fortinet (Malware), G-Data (Malware), alphaMountain.ai (Suspicious), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Dienend IP adres 5.8.34.12
Geobserveerde domeinen a.captchareverse[.]com, b.captchareverse[.]com, c.captchareverse[.]com, d.captchareverse[.]com, e.captchareverse[.]com, f.captchareverse[.]com, g.captchareverse[.]com, undefined.captchareverse[.]com
Symptomen Advertenties zien die niet afkomstig zijn van de sites waar u surft. Opdringerige pop-up advertenties. Verminderde snelheid bij het surfen op internet.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, mogelijk ongewenste toepassingen (adware)
Schade Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Concluderend, noch mogelijk ongewenste programma's, captchareverse[.]com, of pagina's die sites als deze openen zijn betrouwbaar. Als er al een app van deze soort is geïnstalleerd op een browser en of het besturingssysteem, dan moet deze zo snel mogelijk worden verwijderd.

Door het hebben van apps van deze soort geïnstalleerd, gebruikers het risico om slachtoffer van identiteitsdiefstal, problemen met online privacy, surfen veiligheid, of andere kwesties.

Het is de moeite waard om te vermelden dat de meeste mogelijk ongewenste programma's worden geadverteerd als nuttig, maar in werkelijkheid zijn ze ontworpen om inkomsten te genereren voor hun ontwikkelaars.

Hoe heeft adware zich op mijn computer geïnstalleerd?

De meeste gebruikers downloaden en installeren mogelijk ongewenste toepassingen per ongeluk: via misleidende advertenties of wanneer ontwikkelaars een "bundel"-methode gebruiken om die toepassingen te verspreiden. Advertenties kunnen ongewenste downloads of zelfs installaties veroorzaken wanneer ze zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren.

Ze beginnen met het downloaden of zelfs installeren van ongewenste software nadat er op is geklikt. In het tweede geval downloaden of installeren gebruikers potentieel ongewenste apps samen met andere programma's, wanneer mogelijk ongewenste programma's als extra aanbiedingen in downloaders of installers zijn opgenomen.

Gebruikers kunnen deze aanbiedingen vinden en weigeren in "Aangepaste", "Geavanceerde" (of andere) instellingen, of door het uitvinken van selectievakjes die downloaders of installers voor deze programma's hebben.

Wanneer gebruikers deze instellingen ongewijzigd laten, gaan ze ook akkoord met het downloaden of installeren van meegeleverde mogelij ongewenste programma's.

Hoe voorkom ik de installatie van mogelijk ongewenste toepassingen?

Het is aanbevolen om programma's te downloaden van officiële websites en via directe links. Het is niet veilig om daarvoor andere kanalen te gebruiken, bijvoorbeeld downloaders van derden, torrent clients, eMule (en andere Peer-to-Peer netwerken), onofficiële websites, etc. Ook installatieprogramma's van derden mogen niet worden gebruikt.

Ook is het raadzaam om downloads en installaties niet te beëindigen zonder downloaders, installatieprogramma's te controleren op "Geavanceerde", "Aangepaste" en andere soortgelijke instellingen. De belangrijkste reden waarom deze instellingen moeten worden gecontroleerd is dat ze vaak melding maken van extra downloads, installaties die kunnen worden uitgeschakeld.

Bovendien wordt het aangeraden om niet op advertenties te klikken wanneer deze op louche pagina's verschijnen.

Heel vaak laten gebruikers die op die advertenties klikken onbetrouwbare websites openen of veroorzaken ze ongewenste downloads, soms zelfs installaties Onbekend, ongewenste en verdachte extensies, plug-ins of add-ons die op een browser zijn geïnstalleerd (of programma's van deze soort die op het besturingssysteem zijn geïnstalleerd), moeten worden gedeïnstalleerd.

Als uw computer al geïnfecteerd is met malafide toepassingen, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Weergave van captchareverse[.]com website (GIF):

captchareverse[.]com website weergave (GIF)

BELANGRIJKE OPMERKING! Deze bedrieglijke site vraagt om web browser meldingen in te schakelen.

Voer daarom deze stappen uit voordat u begint:

Google Chrome (PC):

 • Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechter bovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Instellingen", scroll naar beneden en klik op "Geavanceerd"
 • Scroll naar beneden naar de "Privacy en beveiliging" sectie, selecteer "Inhoud instellingen" en vervolgens "Meldingen"
 • Klik op de drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Pop-up' meldingen uitschakelen in Google Chrome webbrowser

Google Chrome (Android):

 • Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het scherm en klik op "Instellingen"
 • Scroll naar beneden, klik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen"
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en klik ze één voor één aan
 • Selecteer "Meldingen" in de sectie "Machtigingen" en zet de omschakelknop op "UIT"

Pop-up' meldingen uitschakelen in Android Google Chrome webbrowser

Mozilla Firefox:

 • Klik op de Menu knop (drie balkjes) in de rechter bovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Opties" en klik op "Privacy & Beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm
 • Scroll naar beneden naar de "Machtigingen" sectie en klik op de "Instellingen" knop naast "Meldingen"
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's, klik op het drop-down menu en selecteer "Blokkeren"

Pop-up' meldingen uitschakelen in Mozilla Firefox webbrowser

Internet Explorer:

 • Klik op de tandwielknop in de rechterbovenhoek van het IE-venster
 • Selecteer "Internet-opties"
 • Selecteer het tabblad "Privacy" en klik op "Instellingen" onder "Pop-up Blocker" sectie
 • Selecteer verdachte URL's en verwijder ze één voor één door op de knop "Verwijderen" te klikken

Pop-up' meldingen uitschakelen in Internet Explorer webbrowser

Microsoft Edge:

 • Klik op de menuknop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster
 • Scroll naar beneden, zoek en klik op "Instellingen"
 • Scroll weer naar beneden en klik op "Geavanceerde instellingen weergeven"
 • Klik op "Beheren" onder "Website permissies"
 • Klik op de schakelaar onder elke verdachte website

Pop-up meldingen uitschakelen in Microsoft Edge webbrowser

Safari (Mac):

 • Klik op de knop "Safari" in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer "Voorkeuren..."
 • Selecteer het tabblad "Websites" en vervolgens de sectie "Meldingen" in het linkerdeelvenster
 • Controleer op verdachte URL's en pas de optie "Weigeren" toe voor elke URL

Pop-up' meldingen uitschakelen in Safari webbrowser

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

captchareverse[.]com adware verwijderen via Configuratiescherm

Zoek in het venster met de verwijderingsprogramma's naar mogelijk ongewenste toepassingen, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassing die captchareverse[.]com omleidingen veroorzaakt, scant u uw computer voor alle resterende ongewenste onderdelen of mogelijke malware infecties. Om uw computer te scannen, gebruikt u aanbevolen malwareverwijderingssoftware.

Verwijder adware van Internet browsers:

Video die laat zien hoe u potentieel ongewenste browser add-ons verwijdert:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Verwijderen van captchareverse[.]com advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek alle recent geïnstalleerde verdachte browser add-ons en verwijder ze.

Verwijderen van captchareverse[.]com advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties van captchareverse.com, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijderen van captchareverse[.]com advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu icoonfirefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies", in het geopende venster, verwijder alle recentelijk geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.

Verwijderen van captchareverse[.]com advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties van captchareverse.com kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties van captchareverse.com, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

 • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Internet Explorer logoVerwijder schadelijke add-ons van Internet Explorer:

Verwijderen van captchareverse[.]com advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" pictogramInternet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "invoegtoepassingen beheren". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte browserextensies, selecteer deze items en klik op "Verwijderen".

Verwijderen van captchareverse[.]com advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van advertenties van captchareverse.com dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties van captchareverse.com van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties van captchareverse.com of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/20681-captchareverse-com-ads

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van captchareverse.com QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van captchareverse.com op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.