FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u searcher4u.com uit de browserinstellingen?

Ook bekend als: De searcher4u.com browserkaper
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u de searcher4u.com browserkaper van een Mac?

Wat is searcher4u.com?

Searcher4u.com is het adres van een valse zoekmachine. In de meeste gevallen worden adressen zoals searcher4u.com gepromoot via mogelijk ongewenste applicaties zoals adware en browserkaperers. Het is bekend dat searcher4u.com wordt gepromoot met behulp van een browserkaper genaamd PDFConverter4u. Waarschijnlijk promoten ook andere mogelijk ongewenste programma's deze valse zoekmachine. Het is goed om te vermelden dat de meeste gebruikers mogelijk ongewenste programma's niet bewust downloaden en installeren (en niet opzettelijk valse zoekmachines gebruiken). Browserkapers zijn vaak ook ontworpen om gegevens over hun gebruikers (hun browse-activiteiten) te verzamelen.

De searcher4u.com browserkaper op een Mac-computer

De meeste browserkapers promoten valse zoekmachines door het adres ervan in te stellen als het adres van de standaardzoekmachine, de startpagina en de nieuwe tabbladen zodat gebruikers worden gedwongen om deze bezoeken elke keer dat ze zoekopdrachten in de URL-balk invoeren, of een browservenster of nieuw tabblad openen. Zoals vermeld in de inleiding, heet een van de apps die searcher4u.com promoot PDFConverter4u. Het DMG-bestand dat PDFConverter4u zou moeten installeren, promoot searcher4u.com door LaunchAgent te installeren die AppleScript uitvoert via shell-script. Onderzoek toont aan dat het uitgevoerde AppleScript een door de gebruiker ingevoerde zoekopdracht vervangt door die in het shellscript op Google, Yahoo en Bing zoekmachines. Searcher4u.com is een nep-zoekmachine omdat het zoekresultaten van Yahoo laat zien. Het leidt gebruikers om naar search.yahoo.com na het invoeren van de zoekopdracht. Het is belangrijk om te weten dat niet alle nep-zoekmachines resultaten van legitieme zoekmachines laten zien. Sommige tonen resultaten van andere verdachte zoekmachines, of resultaten met ongewenste advertenties en links naar potentieel schadelijke websites. Om het searcher4u.com-adres uit de instellingen van een gekaapte browser te verwijderen, is het noodzakelijk om de PDFConverter4u-app (of een andere geïnstalleerde app die searcher4u.com promoot) volledig van het systeem te verwijderen.

Vaak registreren browserkapers geolocaties, ingevoerde zoekopdrachten, URL's van bezochte (geopende) websites, IP-adressen of andere gegevens over het surfgedrag van gebruikers. Er zijn browserkapers die gevoelige informatie verzamelen. Het is niet bekend of ook PDFConverter4u gegevens verzamelt of niet. Installeer het echter beter niet, en als het al is geïnstalleerd, verwijder het dan. Deze applicatie kan problemen veroorzaken met de surfveiligheid, online privacy enz.

Overzicht bedreiging:
Naam De searcher4u.com browserkaper
Type bedreiging Browserkaper, Mac-malware, Mac-virus
Gepromote browserkaper PDFConverter4u (wellicht promoten ook andere apps searcher4u.com
Symptomen Uw Mac wordt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Het bespioneren van internetbrowsers (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privé-informatie.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Er bestaan veel valse zoekmachines. Enkele voorbeelden zijn searchfox.me, searchletter.com en search.assistivedata.com. Meestal worden deze gepromoot via een browserkaper of een andere mogelijk ongewenste applicatie die is ontworpen om de browser te kapen. Het is de moeite waard om te vermelden dat browserkapers vaak worden geadverteerd als nuttige en legitieme toepassingen. De meeste van hen zijn echter volledig nutteloos (net zoals hun zoekmachines). Daarom moeten gebruikers die een browserkaper hebben geïnstalleerd deze zo snel mogelijk verwijderen. Hieronder vindt u hier instructies voor.

Hoe werd searcher4u.com op mijn computer geïnstalleerd?

In sommige gevallen worden mogelijk ongewenste programma's verspreid via misleidende advertenties die ongewenste downloads of installaties kunnen veroorzaken (door bepaalde scripts uit te voeren). De meeste worden echter verspreid met behulp van de "bundeling"-methode. Daarbij worden mogelijk ongewenste apps opgenomen in downloaders of installatieprogramma's voor andere software, als extra aanbiedingen. Doorgaans kunnen aanvullende aanbiedingen worden geweigerd via de "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere instellingen, of door de selectievakjes uit te vinken in de downloaders en installatieprogramma's die worden gebundeld met mogelijk ongewenste programma's. Niet alle gebruikers controleren en wijzigen deze instellingen wanneer ze programma's downloaden of installeren. Door de standaardinstellingen ongewijzigd te laten, gaan gebruikers akkoord met aanbiedingen om mogelijk ongewenste apps te downloaden en te installeren.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Download applicaties met behulp van officiële bronnen (websites of platforms zoals de App Store). Vermijd het gebruik van externe downloaders, installatieprogramma's, torrent-clients, eMule of andere P2P-netwerken, niet-officiële sites, enz. Controleer downloaders en installatieprogramma's op "Aangepaste", "Geavanceerde (en andere soortgelijke) opties of instellingen en selectievakjes, en wijs ongewenste aanbiedingen af voordat de downloads en installaties worden voltooid. Klik niet op advertenties die worden weergegeven op websites met inhoud zoals pornografie, dating voor volwassenen, gokspelen enz. Die advertenties worden vaak gebruikt om mogelijk schadelijke websites te promoten of ongewenste software te verspreiden. Verwijder verdachte, ongewenste extensies, add-ons en plug-ins uit uw webbrowser en doe hetzelfde met dergelijke programma's op het besturingssysteem. Als uw computer al is geïnfecteerd met browserkapers, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Searcher4u.com verwijst door naar search.yahoo.com (GIF):

searcher4u.com verwijst door naar Yahoo

Website die searcher4u.com promoot:

Misleidende website die de searcher4u.com browserkaper promoot

Downloadwebsite voor PDFConverter4u:

searcher4u.com verwijst door naar een website die pdfconverter4u promoot

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac-computer:

De searcher4u.com doorverwijzing :

Verwijder aan searcher4u.com gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

De mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de de searcher4u.com browserkaper gerelateerde bestanden en mappen:

Finder Ga naar de map-commando

Klik op het Finder icoon, vanaf de menubalk kies je Ga naar en klik op Ga naar Map...

step1Controleer of er door de adware aangemaakte bestanden in de  /Library/LaunchAgents map zitten:

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 1

In de Ga naar Map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en deze verplaats je naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door malware zijn onder andere - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist” enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met het zelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er door adware aangemaakte bestanden in de /Library/Application Support map zitten:

Verwijder adware uit de application support map stap 1

In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de application support map stap 2In dee “Application Support”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “MplayerX” of “NicePlayer”. Vervolgens verplaats je deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de ~/Library/LaunchAgents map:

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 1


In de Ga naar Map-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 2

In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door adware - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, etc. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er door adware gegenereerde bestanden aanwezig zijn in de /Library/LaunchDaemons map:

verwijder adware uit de launch daemons map stap 1In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Verwijder adware uit de launch daemons map stap 2In de “LaunchDaemons”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist” enz. Vervolgens verplaats je deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

 Na het verwijderen van bestanden en mappen gegenereerd door de adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

De searcher4u.com browserkaper startpagina en standaard zoekmachine verwijderen uit internetbrowsers:

safari browser iconVerwijder kwaardaardige extensies uit Safari:

Verwijder aan de searcher4u.com browserkaper gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari browser. In de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Eens deze gelokaliseerd zijn klik je op de "Verwijderen'-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig kunt verwijderen uit je Safari-browser, je hebt ze niet nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je startpagina in de safari-browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het "Algemeen"-tabblad. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in (bijvoorbeeld www.google.com) in het veld "Startpagina". Je kunt ook klikken op de "Huidige Pagina Instellen"-knop om de website die je op dit moment bezoekt als startpagina in te stellen.  

Wijzig je standaard zoekmachine:

changing the default Internet search engine in Safari browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het tabblad "Zoeken". Hier zie je een uitklapbaar menu genaamd "Zoekmachine:". Selecteer eenvoudig de zoekmachine van je voorkeur uit het keuzemenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je hier lezen hoe Safari te resetten.

firefox browser iconVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan de searcher4u.com browserkaper gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op "Menu openen" (de knop met drie horizontale lijnen). Vanuit het menu kies je "Add-ons".

Verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens je die hebt gelokaliseerd klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig uit Mozilla Firefox kunt verwijderen, ze zijn niet nodig voor een normale werking van de browser.

Wijzig je startpagina:

Wijzig de startpagina van mozilla firefox

Om de startpagina te wijzigen klik je op de knop "Menu openen" (drie horizontale lijnen) en kies je "Voorkeuren" in het uitklapmenu. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in van de website van je voorkeur (bijvoorbeeld: www.google.com) in de Startpagina Pagina.

Wijzig de standaard zoekmachine:

mozilla firefox about config

In de URL-adresbalk typ je "about:config" en klik je op de "Ik beloof voorzichtig te zijn!"-knop.

wijzig de standaard zoekmachine in mozilla firefox

In het "Zoek:"-veld typ je de naam van de browser hijacker. Klik rechts op elk van de gevonden instellingen en klik op de "Resetten"-knop in het uitklapmenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties dan kan je hier lezen hoe Mozilla Firefox te resetten.

chrome-browser-iconVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan de searcher4u.com browserkaper gerelateerde Google Chrome add-ons:

Verwijder kwaadaardige google chrome extensies stap 1

Open Google Chrome en klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijne) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. Uit het uitklapmenu kies je "Meer tools" en selecteer je "Extensies".

verwijder kwaadaardige Google Chrome extensies stap 2

In het "Extensions"-venster zoek je recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je deze gelokaliseerd hebt klik je op de "Prulenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig extensies kunt verwijderen uit je Google Chrome browser - je hebt er geen enkele nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je Google Chrome startpagina

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de sectie "Bij het opstarten" klik je op de "Pagina's instellen"-link vlakbij de "Open een specifieke pagina of een set pagina's"-optie. Verwijder de URL van de browser hijacker (bv. trovi.com) en voer de URL van je voorkeur in (bijvoorbeeld google.com).

Wijzig de standaard zoekmachine:

Wijzig de standaard zoekmachine in Google Chrome

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de "Zoek"-sectie klik je op "Zoekmachines beheren...". In het geopende venster verwijder je de ongewenste zoekmachine door op de "X"-knop ernaast te klikken. Selecteer de zoekmachine van je voorkeur uit de lijst en klik op de knop "Als standaard instellen" er net naast.

  •  Als je problemen blijft hebben met ongewenste browser doorverwijzingen en advertenties kun je hier lezen hoe je Google Chrome te resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
De searcher4u.com browserkaper QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van De searcher4u.com browserkaper op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.